Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@kaja00 píše:
Ahoj, mám PocketBook 624, bohužel spokojená nejsem, protože mi od léta blbne, když si stáhnu novou knihu, tak mi to napíše, že to nepodporuje formát (zkoušela jsem všechny) přitom knihy, co mám stažené déle to normálně otevře. Tak nevím, reklamovat to nemůžu, protože jsem blbá a nevím, kde mám záručák
takže jako před rokem bych ti ji doporučila, teď ne
Tak zkus, pokud jsi aspoň trochu technicky zdatná, si stáhnout ze stránek Pocket Booku upgrade softwaru a natáhnout si ho tam - to by mělo pomoc. Mě to takhle blblo a výsledek reklamace byl, že právě provedli aktualizaci
Mame Kindle Touch a spokojenost. Je teda fakt, ze nepodporuje uplne vsechny formaty ale je banalita prevest knihu v pc napriklad do pdf. Levna, prakticka ctecka, nabiti je treba jednou za uherak
My ji zatim jeste ani nabijet nemuseli.
@Dianela já nepotřebuji ani moc převádět, soubory v mobi jsou běžně v obchodech i mimo ně ![]()
@Black Tears já myslím, že snad ani nemusíš - ale nebudou ti běhat všechny funkce a k nahrávání budeš muset používat kabel.
Já ji používám už třetí rok a nemyslím, že tam někdo sleduje, co si tam nahrávám za knížky ![]()
@Black Tears Knihy někdy stahuju, někdy od někoho dostanu, a když si ji koupím, nechám si ji poslat mejlem a do čtečky normálně nahraju. V každém případě knihy do čtečky dostávám přes počítač, mám tam svůj systém složek a líp se mi to třídí.
@Black Tears tak různě, z ulozto tedy ne, ale z jiných zdrojů ano
Já mám tedy trošku jiný systém, už jsem rezignovala na nabušenou čtečku, ale mám svůj archiv v pc roztříděný do složek a ve čtečce mám jen složku přečteno a pak volně asi dvacet knížek, které se chystám v nejbližší době číst, abych měla na výběr. Když mě knížka nezaujme, mažu ji ze čtečky úplně, ale zůstane mi v pc. Proto mě u kindlu netrápí, že nemá možnost přídavné karty. Knížky posílám jen přes email, kabel používám k nabíjení ![]()
U mě při rozhodování hrál velkou roli následný servis - hledala jsem na netu zkušenosti s případnými reklamacemi a tehdy před těmi třemi lety byly zkušenosti s reklamací pocketbooků dost tristní (ale možná dnes už je to jinak) - naopak amazon mění čtečky i manuálně poškozené - stalo se to kamarádce, praskl jí displej, na prodejně v elektru v ČR reklamaci odmítli, zkusila napsat na amazon, čtečku jim poslala a oni jí poslali čtečku zpět novou (už vyšší řady, protože tu konkrétní její už nevyrábí)
@Black Tears PocketBook 622 Touch, mám ji už něco přes 3 roky, myslím, možná 4. Tehdá to byla novinka, když jsem si ji přála k vánocům ![]()
@Moise Kindl má mín negativních recenzí, než pocketbook. A ty máš tlačítkovou, nebo na dotek?
@Black Tears je to taková klasika, pro mnoho lidí srdeční záležitost, něco jako iphone mezi mobily
Ale je fakt, že někomu nevyhovuje anglické rozhraní, formát mobi nebo to, že to nic dalšího neumí. Já jsem četla hodně, takže využitá byla a snad zase bude maximálně a na to ostatní mám tablet
Já mám starší model kindle 5 - tlačítkový nepodsvícený. Šlape už dlouho jako hodinky
Plánuju ale koupi novější modelu, chci hlavně podsvícený a asi i dotykový, tam je mi to celkem fuk, tlačítka mi nevadí