Čtečka knih - jakou koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26856
30.12.17 19:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56280
30.12.17 20:33

@cecetka děkuji ti, to jsem četla, ale autor je nějak zjevně proti kindlům :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.12.17 20:57
@Moise píše:
@cecetka děkuji ti, to jsem četla, ale autor je nějak zjevně proti kindlům :mrgreen:

No, my máme Nooky, ale bohužel se už do Evropy nedovážejí. Takže buď objednat z USA nebo vybrat něco jiného. A tady ti budu k užitku.

Pomáhám vybírat čtečky jak rodině, tak kamarádům. Osobně mi je sympatičtější PB, konkrétně jsem kupovala typ 626. Má více čtených formátů, je o chlup levnější a má otevřenější politiku.

Nooky všechny (celkem 5) už roky bez problémů. Když občas v pouzdře spadnou na dlažbu a rozletí se na kousky, dají se vcelu slušně snadno a bez újmy poskládat dohromady.

Jedna čtečka PocketBook funguje bez problémů (tedy s výměnou baterky, která pár měsíců po konci záruky odešla), druhá musela být už dvakrát nahrazena (vlastník puberťák), protože měla prasklý displej (osobně si myslím, že šlo o loket když nad ní ten kluk usnul). Prý to na je PocketBook náchylný. Nicméně kluk četl roky na mámině Nookovi a v pohodě.

Teď jsme mu napotřetí koupili Kindle, tak uvidíme. Má trochu jiné ovládání, ale na to se dá v pohodě zvyknout.

Kdybych se rozhodovala za sebe, jdu do objednání Nooka z USA, ale druhým budu asi doporučovat Kindle.

Pomohla jsem ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
31.12.17 10:55

@Moise Nevim, jestli proti, primo od nich asi neodrazuje. Prodava i Kindle. Ale myslim, ze za ty roky, co se cteckami zabyva, se v teto oblasti asi velmi dobre orientuje. Vsak pokud jsi zvykla na Kindle, tak zustan u Kindle. V clanku pise, ktery Kindle je nejlepsi :kytka:
Moje anglictina je spise nijaka, navic jsem zvykla vse mit na pametovych kartach (kdyby se ctecka pokazila, knihy na karte zustanou) - a to jsou 2 duvody, proc jsem si Kindle nevybrala. V mem okoli maji znami jak PB, tak Kindle a vsichni jsou spokojeni :) Je to podobne jako pri vyberu mobilu nebo tabletu. Kazdy ma moznost volby.
Proto uz nikomu nedoporucuji tu ci onu, ale vedu lidi k tomu, aby si neco o cteckach nacetli a sami se rozhodli.

@SAJ Neznam osobne nikoho, komu by praskl displej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
31.12.17 12:34
@cecetka píše:
@Moise Nevim, jestli proti, primo od nich asi neodrazuje. Prodava i Kindle. Ale myslim, ze za ty roky, co se cteckami zabyva, se v teto oblasti asi velmi dobre orientuje. Vsak pokud jsi zvykla na Kindle, tak zustan u Kindle. V clanku pise, ktery Kindle je nejlepsi :kytka:
Moje anglictina je spise nijaka, navic jsem zvykla vse mit na pametovych kartach (kdyby se ctecka pokazila, knihy na karte zustanou) - a to jsou 2 duvody, proc jsem si Kindle nevybrala. V mem okoli maji znami jak PB, tak Kindle a vsichni jsou spokojeni :) Je to podobne jako pri vyberu mobilu nebo tabletu. Kazdy ma moznost volby.
Proto uz nikomu nedoporucuji tu ci onu, ale vedu lidi k tomu, aby si neco o cteckach nacetli a sami se rozhodli.@SAJ Neznam osobne nikoho, komu by praskl displej :nevim:

Já jo, právě toho jednoho puboše, ale rovnou hned dvakrát. Ale abych upřesnila - ani jednou nešlo přímo o prasklou vrchní vrstvu, ta v obou případech vydržela. Došlo k poškození vnitřní vrstvy, té, na které se přímo zobrazuje e-ink. Nad ní je pak ještě světlovodná vrstva a úplně navrchu nějaká krycí.
Zajímavé je také to, že čtečky nemají dotyková displej jako mobilní telefony nebo tablety. Dotyk snímají pomocí senzorové mřížky na okrajji čtečky. Proto je třeba u hodně používaných čteček potřeba občas vyluxovat okraje (po téhle záhadě jsme taky pátrali, až jsme se dopátrali. :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56280
31.12.17 17:54
@jezinka49 píše:
A není lepší klasický tablet? Já z něho čtu v pohodě. Ale je fakt, že ho používám i jinak. Čtečka by se mi nevyplatila.

není. Rozdíl je v displeji. Pokud čteš hodně, tak čtečka je mnohem šetrnější pro oči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
31.12.17 17:57
@jezinka49 píše:
A není lepší klasický tablet? Já z něho čtu v pohodě. Ale je fakt, že ho používám i jinak. Čtečka by se mi nevyplatila.

Pro mě určitě ne.
Pokud člověk čte hodně, ocení displey čtečky, z kterého nebolí oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56280
31.12.17 17:57

@SAJ děkuji ti. Já uvažuju jen Kindle x Pocketbook. Jsem milovník kindlu, takže mě to spíš táhne k němu, nevadí mi to, co se u kindlu bere jako nevýhoda. Jen se zatím prokousávám různými typy. Třeba Voyage skoro za 5500 8o
No uvidím ještě - pokud by Pocketbook nabízel to samé za mnohem lepší cenu, tak bych šla asi do něj. :think:
Jediné, co se mi u kindlu nelíbí, tak je to propojení s amazon účtem.. ne všechny knížky mám úplně zakoupené :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56280
31.12.17 17:58
@cecetka píše:
Proto uz nikomu nedoporucuji tu ci onu, ale vedu lidi k tomu, aby si neco o cteckach nacetli a sami se rozhodli.@SAJ Neznam osobne nikoho, komu by praskl displej :nevim:

jj, to taky hodlám udělat :think:
Já paměťové karty nepotřebuji, všechno mám v PC a ve čtečce tak 50 knih, přečtené mažu.. takže kapacita mi stačí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
31.12.17 19:53
@Moise píše:
@SAJ děkuji ti. Já uvažuju jen Kindle x Pocketbook. Jsem milovník kindlu, takže mě to spíš táhne k němu, nevadí mi to, co se u kindlu bere jako nevýhoda. Jen se zatím prokousávám různými typy. Třeba Voyage skoro za 5500 8o
No uvidím ještě - pokud by Pocketbook nabízel to samé za mnohem lepší cenu, tak bych šla asi do něj. :think:
Jediné, co se mi u kindlu nelíbí, tak je to propojení s amazon účtem.. ne všechny knížky mám úplně zakoupené :oops: :mrgreen:

Toho propojení se neboj, mám spoustu amatérskýcj překladů a kindle normálně spolupracuje s Calibre.

Já mám vysněný ten nový NOOK a ten svůj podsvícený bych přesunula k nejmladšímu dítku, které má pouze nepodvícený starý typ čtečky, ale brzdí mě ta objednávka z USA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56280
31.12.17 19:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
31.12.17 19:56
@jezinka49 píše:

Určitě ne, tablet má aktivní displej, takže není úplně nejšetrnější na oči, ale HLAVNĚ - má proto čtečce pidi výdrž baterky. Čtečka vydrží desítky hodin aktivního čtení. A to s podsvícením.
Teď je zima, ale i tam musím zmínit komfort čtení na slunci. To je opět nestrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
31.12.17 19:57
@Moise píše:
@SAJ tahle je krásná - https://www.euronics.cz/…gww/p449678/?… :mrgreen:

To teda jo. Ale i tak určitě doporučuju dobrý obal - kupuju na eBay. Pevná skořepina zezadu, pevná deska zepředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
1.1.18 19:43

Koukám, že vy se v tom určitě vyznáte mnohem lépe než já… Pokud mám požadavky 1)podsvícený displej: jelikož budu na čtečce jen ve tmě, ve dne čtu raději papírové knihy 2)dotykový displej: otáčení stránek nesmí ani malinko cvakat 3)cena do 3 tisíc… To moc možností nemám, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
1.1.18 19:54

Jeste jsem narazila na toto https://www.arecenze.cz/…ickych-knih/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie