Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, asi je to skutečně tím. Tak uvidím za měsíc zda to bude lepší.
Já teda výsledky po týdnu nevidím. ![]()
Tak jsem se taky dala na Kalanetiku. Znám ji už celkem dlouho, od puberty, mamka si kdysi koupila knížku od Callan. Ale až teď jsem se do toho pustila pořádně. Mám za sebou asi měsíc cvičení, 17 lekcí podle videa (podle knížky mi cvičení trvalo nekonečně dlouho, a to jsem nevydržela). Nic jiného nedělám, jím normálně. Bedlivě se sleduju, mám nadváhu a nemůžu se dočkat, až se mi zmenší hlavně břicho. Ale nějaké trochu výraznější změny jsem si k mému zklamání zatím nevšimla (asi jsem nesmyslně čekala zázrak, jak jsem si pořád v knížce a na internetu prohlížela fotky před a po). Zeštíhlování se sice ještě nekoná, ale rozhodně jsem pružnější, pevnější, zadek se zvedl. Mám v plánu vydržet co nejdéle, konečně se v létě nestydět v plavkách. Snad na sebe výsledky nedají dlouho čekat! Už bych nějakou motivaci v podobě ztracených centimetrů potřebovala! Dejte vědět vaše výsledky. ![]()
Tak dneska se konečně pouštím znova do cvičení kalanetiky. Snad už je mýmu dlouhýmu marodění konec a můžu poctivě cvičit.
Cvičíte taky ještě někdo? Co výsledky? Nebo jde do toho někdo se mnou? Vidím to tak na 3× - 4× týdně… ![]()
No tak jsem právě docvičila, nepočítala jsem do 100, ale jenom do 60ti a úplně mi to stačilo. Moje bříško plakalo nejvíc, ale i ruce a nohy na tom nejsou nejlíp. No jo, už jsem to dva roky necvičila, je potřeba se do toho zase dostat. Jsem zvědavá, jestli mě bude zítra něco bolet ![]()
Ahoj, tak držím palce ať to jde
Já jsem přestala cvičit když mi vyřízly znaménka kvůli stehům a teď zase čekám na operaci křečáků, takže cvičení vidím až někdy na duben ![]()
Ahoj holky, kalanetika je super!!
Dřív jsem ji cvičila (možná rok) a když kouknu na fotky, tak to vidět rozhodně bylo! A cítila jsem se perfektně - úplně odpadly bolesti zad, hlavy, cítila jsem se taková svěží a ohebná se stále dobrou náladou
Takže vydržet, centimetry dolů půjdou! Jen si myslím, že to bude chtít trochu upravit jídelníček…
Holky, já už jsem na kalanetiku úplně zanevřela…momentálně jsem propadla cvičení na vibrační plošině, což mě neuvěřitelně baví
@lucienka7 Úprava jídelníčku mi zatím opravdu nejde
Ale chtěla bych zkusit detox od Mačingové…
Ahoj. Tak já jsem momentálně zase popustila uzdu a pěkně (teda vlastně nepěkně) se to projevilo na postavě
. Jenže jsem naplácaná tukem, takže jsem se včera pustila do té mnou zavrhované Jillian, tentokrát zkusím ten měsíc vydržet a uvidím co to udělá. Pak se ale vrátím ke kalanetice, ta mi fakt vyhovuje nejvíc. Jak tu píšete, když cvičím denně ten krátký program, neznám bolesti zad, krční páteře, jsem krásně protažená a cvičwní vůbec nebolí. Stačí týden vynechat (nebo i po cvičení na orbitrecu) hned ty protahovací cviky pořádně cítím.
No alespoň měnší úprava jídelníčku bude teď určitě taky nutná. Mám teď přes zimu menší výdej energie a jídlo jsem neubrala ![]()
@krmar Jo Jillian je změna, ale já u ní tehdá neupravila jídelníček, takže nic moc. Strava je opravdu důležitá. Jinak kalanetiku jsem dala dva dny za sebou hodinovej program a jsem úplně zničená
Dneska musím taky cvičit. Jsem taky samej tuk
Takže se musím trochu věnovat tý kalanetice, když už nic jinýho…
@Tusý to mi ani neříkej, mě ta Jill moc nebere a ještě aby nepomohla
. Jídelníček jsem upravila spíš jen porce jídla, neumím se úplně přeorientovat na zdravou stravu - teda mě chutná všehno v tom by problém nebyl, ale musela by se se mnou přeorientovat i rodina, abych nemusela vařit na dvakrát.
Myslíš, že kalanetikou spálíš i tuk? Někdě jsem četla, že ideální je spojení kalanetiky s běháním a úplně ideální je posilovací trénig (ale makat - právě něco jako Jill) a doplnit zase tím aerobním tréninkem /v jiné dny/ - takže např. 2× týdně Jill + 2× týdně běh. Kalanetiku bych k tomu viděla jako ideální protažení po obojím (ten krátký program a po Jill určitě bez posilovacích cviků. Asi to zkusím takto, už se víckrát dočetla, že Jill nezabrala a když jsem zvyklá cvičit, mám obavy, že jsem zrovna ten případ
Ty obrovské výsledky hned po shredu jsou fakt u holek co nic nedělaly nebo opravdu striktně změnily jídelníček.
@Tusý A moc ti děkuji za odpovvěď, ostatním se omlouvám, že sem zatahuju jiná cvičení ![]()
Nevim jestli kalanetikou spálím tuk… To spíš asi v kombinaci se zdravou stravou. Na běh se tak trochu taky chystám, protože o tom čtu samý pozitivní věci. Jinak zatím řadím občas švihadlo a doufám, že se nějak zpevním a trošku, aspoň trošičku někde ubydu. Měřím 170 a vážím 75 a každej už mi začíná říkat, že jsem hodně přibrala, což je pravda. Musím se sebou něco udělat, protože opravdu nechci vážit 100. Taky doufám, že mi to pomůže na bolavý záda. A Jillian asi pak taky někdy do budoucna 1 - 2 x týdně budu chtít zařadit.
@Tusý Tak na záda by kalanetika pomoct měla, při pravidelném cvičení si moje tělo fakt nestěžuje na nïc (a to ho mám skoro 35 let starý).
Já jsme prcek, měřím 162 a momentálně vážím skoro 62kg, takže jsem na tom asi jako ty. Žádný extrém, ale prostě oplácaný, nevzhledný tělo. V létě jsem měla ale 55 kg (měla jsem véc přirozenýho pohybu než teď v zimě a taky jsem ještě kojila - to je taky podstatný výdej energie) a stejně jsem chtěla ještě ty 2 kila dolů, to ale asi už mít nebudu - když jsem vážila pod 50, tak jsem za jedno nebyla po dětech a za druhé jsem vůbec necvičila, takže jsem neměla pořádný svalový základ. Když budu makat, můžu si dovolit vyšší váhu
, ale 62 fakt neeee.
Ahoj,
tak se ode dneška chystám taky začít cvičit kalanetiku, už se na sebe prostě nemužu v zrcadle ani podívat (za poslední pulrok jsem přibrala asi 7 kg) hrůůůza..
Tak doufá, že budou nějaké výsledky patrné a že u toho vydržím…