Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Aha, tak kdyz zenska do me bude busit, tak ji mam dat DELO, abych ji ukazal, jake to je… protoze mam tu moc a jsem silnejsi?Zajimava uvaha
EDIT: Neni lepsi ji kopnout do zadele?
ano, když do tebe bude ženská bušit, je to slepice a ty se s grácií otočíš, odejdeš a nevrátíš jí to a kopneš jí do zadele, jsi správný chlap a tak by to mělo být. Když ona je kravka, ty nejsi vůl. A nepoužiješ násilí z pozice toho, že můžeš. paráda, kéž by všichni chlapi do jednoho uvažovali takhle.
V tomto případě mám až škodolibou radost, že jednu chytla, a to za to mlácení té malé. Zasloužila si jí, ačkoliv je to nemorální a ženy se nebijí, bože jak ta si jí zasloužila. A třeba se jí rozsvítí, ne kvůli chlapovi, ten by měl kopnout jí a ona jeho, ale kvůli té holčičce, až zase jednou dostane vztek a bude jí chtít zbít jen tak pro nic, třeba si vzpomene, jaké to je taky jednu chytit a malá už nedostane.
@terinka4444 píše:
je fakt nezaplacení, když mě vytočí chlap jít a zmlátit malé dítě.
přesně tak holčička neudělala nic, ale matka na ní bez důvodně vztáhla ruku protože jí naštval chlap. To se nedělá, zakladatelka si to má vyřešit s ním a né být hnusná na dítě, které už takhle přihlíží jejich hádkám
@Anonymní píše:
Jak vedle me? jasne jsem psala, ze dceru nebiju nikdy a že on tohle deptàní dělá často. Psala jsem i to, že jsem tady psala diskuzi a to že mi natáhne předpovídali.
I to, jak reaguješ v této diskuzi, i to, jakým způsobem se vyjadřuješ, něco o tvé povaze vypovídá. Já jen říkám, že musí být vedle tebe velmi těžké žít. A neznám tvého muže a líčení drahých poloviček je vždy subjektivní, si jen prostě myslím, že se deptáte oba navzájem. A ten vztek, co si oba nesete, oba svým způsobem ventilujete jednak na sebe, ale hlavně jednak na dítě. To, jak to popisuješ, cos provedla, je toho jasným důkazem. Když už, měla jsi se porafat do krve s chlapem. Ne uzemnit svůj vztek do dítěte. A když už - stalo se - spíš si teda přiznat, šiš, já to nezvládla, co mám dělat, abych to příště ukočírovala? A ne tady říkát já ne to ty. Za to, že já uhodila dítě, nejsem zodpovědná já, ale chlap, který uhodil mě. Trošku mi to připomíná fór z Cimrmana, „kdo způsobil, že náčelník dával tak zvrácené rozkazy?“.
PS. A nejsem a priori proti fyzickým trestům.
@Anonymní píše:
Jak vedle me? jasne jsem psala, ze dceru nebiju nikdy a že on tohle deptàní dělá často. Psala jsem i to, že jsem tady psala diskuzi a to že mi natáhne předpovídali.
On asi deptá často, o tom žádná, tys ale v důsledku to samé použila na svou dceru. Mám pocit, že ty řešíš jenom bezpráví, které se ti stalo od chlapa, ale už si neuvědomuješ to bezpráví, které se stalo (doufám, že ojediněle) od tebe tomu dítěti. A to je horší, protože vy dva jste dospělí, můžete se bránit a nastavit si mantinely vůči sobě navzájem, ta holčička se ale bránit zatím nemůže. Tak jak se k sobě vy dva chováte, tak si tím vlastně zvykáte po sobě štěkat a došlo i na facky, protože jste takové chování nezarazili ani jeden hned na začátku, když jste to na sebe začali „zkoušet“. Pak se není čemu divit, to špatné se zkrátka prohlubuje, štvete se navzájem dýl a hrubost berete jako normu, proto to graduje. A nejblbější je, že to aplikujete i na tu malou. Když se k tobě začal chlap chovat jako krip. l, měla ses bránit a zarazit ho hned. Jenže ty ne a jako krip. l se zase pro změnu chováš ty vůči té malé, aby sis to vykompenzovala. To je právě ten zákon padajícího hov. a, ale jenom ten chlap za to nemůže, jediný, co striktně neměl dělat je to pohlavkování.
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Kdyz se nekdo chova jako hovado, nebudu se prece chovat jako hovado i ja. Branit ho mel jiste plne pravo, ale zadne ALE neni. Zensky se proste nebijou. Tecka.
ale i to dítě je tedy dívka a navíc dítě, ty se mlátit přece taky nemají
.
Udělat tohle někdo mému dítěti, tak mu nakopu p-del at je to ženská, nebo chlap.
Nechápu TO ŽENSKÝ SE NEBIJOU. Chlapi se snad také nebijou a děti se také nebijou!
@Kamča.dalmatinka Ale tys nepostrehla, ze vychovne se dle Luxe deti placnout muzou
A tohle bylo nepochybne vychovne ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
ale i to dítě je tedy dívka a navíc dítě, ty se mlátit přece taky nemají.
Udělat tohle někdo mému dítěti, tak mu nakopu p-del at je to ženská, nebo chlap.
Nechápu TO ŽENSKÝ SE NEBIJOU. Chlapi se snad také nebijou a děti se také nebijou!
Tak si precti diskuzi a co jsem psal, a pak mudruj ![]()
@majdula1 píše:
@Kamča.dalmatinka Ale tys nepostrehla, ze vychovne se dle Luxe deti placnout muzouA tohle bylo nepochybne vychovne
Ano, muzou… pres zadek a s citem. Toto nebylo ani vychovne, ani s citem a ani na zadek
Nedelej ze me vetsiho zaporaka nez uz jsem ![]()
@Kamča.dalmatinka
Ten Lux ale nepsal nic o tom, že by schvaloval bití dětí. On je rozdíl plácnout dítě třeba když mi zdrhne na silnici oproti tomu, co se řeší v téhle diskuzi. A jasně že nepraštím svého partnera v autě v takové situaci, už kvůli bezpečnosti, ale to neznamená, že s jeho jednáním souhlasím. A myslím, že i ten Lux a kterýkoliv jiný chlap by ženu cíleně dokázal plesknout, ale ne z důvodu, jako se řeší v téhle diskuzi.
No hele…
jsem zasadne proti biti, nasili, trestani - a ano, i proti „vychovnemu placnuti“, kluyk jsme nikdy nemuseli uhodit - a to ani pres rucicku coby prcky.
Presto mam pro zakladatelcina muze velke pochopeni - ne co se tyce spilani, v tom je nepochybne hovado - ale co se tyce toho fyzickeho utoku. Podle vlastni zkusenosti tusim, ze to byla reakce tezko ovlivnitelna rozumem.
Zazila jsem jedinkrat neco vzdalene podobneho, v pocatcich spoluziti s manzelem se stalo, ze on ve stresu ze zitrejsich statnic a cerstve zbuzerovan sousedkou za stekani nasi stare hluche feny ve vytahu, dotycnou /fenu/ nakopl. Slabe, lec prece. Ja v zivote neublizila mouse. Ale v tu chvili ve mne vzkypel adrenalin a milovanyho chlapa jsem naprosto automaticky nakopla zpet.
Je to uz 15 let a dodnes si pamatuju tu silenou neovladatelnou emoci, tu potrebu obranit slabsiho, kterymu je ublizovano.
Chci rict, ze reakce toho chlapa mi pripada prirozena. Doprcic, chranit a branit slabsi, deti zvlast, je prece primarni pud nutnej pro preziti.
@Electrolux_EHM_4400 verim, ze zautocit ti nekdo na dite, tak v tu chvili taky vidis rude, rozum nerozum.
@majdula1 píše:
Chci rict, ze reakce toho chlapa mi pripada prirozena. Doprcic, chranit a branit slabsi, deti zvlast, je prece primarni pud nutnej pro preziti.@Electrolux_EHM_4400 verim, ze zautocit ti nekdo na dite, tak v tu chvili taky vidis rude, rozum nerozum.
Tohle ale nebyl útok, tohle bylo nemorální a nespravedlivý použití fyzické síly ze strany mámy vůči dítěti. Důrazně nesouhlasím s chováním zakladatelky, ale napadení je skutečně něco jiného a v takovém případě by se i EHM 4400 zachoval určitě jinak, než tady hlásá. S tím psem bych reagovala asi stejně, nejsem kliďas a mám tendence se projevovat „ručně“, ale to je nesrovnatelná situace. Tedy z mého pohledu…
@Charmeuse Mě tedy bezdůvodné nakopnutí psa a bezdůvodné uhození dítěte přijde obojí jako útok, nevidím důvod proč by jedno mělo být něco jiného.
@j.a.n.i1
Naplácat dítě přes ručičku ve vatované bundě a nakopnout starého a hluchého pejska podle mě tedy rozdíl je, samozřejmě ve prospěch toho zvířete. ALE k obojímu nemá vůbec dojít a to je ta podstata.
@j.a.n.i1 taky mi to přijde stejné. Ani jedno se nemá stát.
@Charmeuse ono to je stejné. Dítě i pes si to budou pamatovat jako „někdo mě bil“. Nezáleží už na tom, jestli to to dítě opravdu bolelo. Každopádně v obou případech je to selhání člověka, který to opravdu udělat neměl.