Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Nemam kolem sebe idioty, ja se do podobnych situaci nedostavam. A myslim, ze dost vyresi radne zvyseny hlas… je usmevne, ze uhodit po hlave zenu, chlapa, dite povazuje dost z vas v urcitych pripadech za normalni
Mně to prostě přijde podobný jako situace, kdy mě nebo někoho blízkýho někdo bude ohrožovat (a podle mě tohle ohrožování v podstatě bylo)…
Taky mu nebudu vysvětlovat:„Prosimtě nech toho…“ Ale budu to řešit rázněji…
![]()
V životě jsem se neprala, ale když nás s kamarádkou napadly cikánky, taky nějakou schytaly (byť teda to byla „férovka“ a byly čtyři nebo pět na dvě…) a fakt jsem v tu chvilku neřešila, jestli to je nebo není „primitivní“ ![]()
A to se tehdy primárně pustily do té mojí kamarádky… Takže jsem je vlastně měla nechat, aby ji zmlátily a jen se koukat, abych náhodou neklesla na jejich úroveň…
Nevím, tohle mi přijde „trošku“ pokroucený…
@kate02 píše:
A to se tehdy primárně pustily do té mojí kamarádky… Takže jsem je vlastně měla nechat, aby ji zmlátily a jen se koukat, abych náhodou neklesla na jejich úroveň…Nevím, tohle mi přijde „trošku“ pokroucený…
Tvuj priklad je malicko pokrouceny, probud se…
No já nevím, mě přijdou ujeté všechny reakce..
Jedem na pohřeb tak jedem, dítě tam začně zpívat, tak ho nebudu buzerovat, že to děká blbě, aby zpívalo jinak.. Najednou se ozve druhý rodič, který mi řekne opak a do toho začnou na sebe nevybíravě štěkat..Vlastně bych nevěděla co - jeden řekne to, durhý ono.. pak neni jasné, co teda po mě chtějí..
A závěrená reakce plácání dvery za zpěv a manželku za plácání dcery.. ![]()
no ja bych rekla ze ne malicko, ale dost…
Zakladatelko to jsi si tady na emiminu s dotazem pekne nabehla tady jsou tedy jen vyrovnane a usmevave matky ktere ti nejen spravne vynadaji a daji skoleni jak se mas chovat k detem a vysvetli ti zejsi psychomatka takze s dotazem priste sem neeee
Jinak to proste byla vyhrocena situace nervy na pochodu jeli jste na pohreb myslim si ze se to stane kazdemu ze nervy proste ujedou ostatne kdyby te to netrapilo asi by jsi sem ani nepsala
Nemyslím si, v obou případech totiž někdo napadl někoho jinýho s očividnou převahou, zakladatelka dokonce svou dceru tak trochu v afektu…
Nešlo o jedno plácnutí… Pro mě je to na podobné úrovni… Ale pokud je to ze strany matky k dceři, přijde mi to absolutně nepochopitelný…
Zvlášť když ta malá vlastně nic neudělala… ![]()
A to teda neřeším to, že dítě v autě, připoutaný, nemá ani kam před tou agresí od vlastní mámy utéct… ![]()
Prostě mi mnohem víc vadí chování matky k dceři, než manžela/přítele k té ženské, protože pokud v té situaci šlo o jeho vlastní dítě, tak to prostě chápu… ![]()
@kate02 píše:
Nemyslím si, v obou případech totiž někdo napadl někoho jinýho s očividnou převahou, zakladatelka dokonce svou dceru tak trochu v afektu…Nešlo o jedno plácnutí… Pro mě je to na podobné úrovni… Ale pokud je to ze strany matky k dceři, přijde mi to absolutně nepochopitelný…
Zvlášť když ta malá vlastně nic neudělala…
Bavime se tu o reseni rodinne situace a vy do toho zacnete tahat psy a cikany
A kdyz se bavime o konkretni situaci, chlap ocividnou prevahu nad zenskou, tak se netreba snizovat na jeji uroven… ale muze ji servat, pripadne odtahnout a vysadit.
@Lili píše:
Zakladatelko to jsi si tady na emiminu s dotazem pekne nabehla tady jsou tedy jen vyrovnane a usmevave matky ktere ti nejen spravne vynadaji a daji skoleni jak se mas chovat k detem a vysvetli ti zejsi psychomatka takze s dotazem priste sem neeee
Jinak to proste byla vyhrocena situace nervy na pochodu jeli jste na pohreb myslim si ze se to stane kazdemu ze nervy proste ujedou ostatne kdyby te to netrapilo asi by jsi sem ani nepsala
Jí ale netrápí jak se chovala k dceři, ale jak se choval manžel k ní.
@terien píše:
Jí ale netrápí jak se chovala k dceři, ale jak se choval manžel k ní.
Jo a to je na tom celém to, co je k pláči.
Ty si teda gratuluj neni vyrovnanejsi matky nez jsi ty
presne tyhle moudre rady zakladatelka potrebovala
Rekla bych ze ji trapi cela ta situace co v aute nastala jezisi jak asi mohla pripoutane dite navlecene z predni sedacky nejak vyrazne placnout ![]()
@Lili píše:
Rekla bych ze ji trapi cela ta situace co v aute nastala jezisi jak asi mohla pripoutane dite navlecene z predni sedacky nejak vyrazne placnout
Nemohla, ale ono jde i to co to v tom dítěti vyvolá. Oni se zhádají jako psi, ona jí řekne nezpívej, on zpívej, je na mámu sprostej a nakonec to slízne holka. Co si z toho tak může vyvodit malý dítě ![]()
Nemam kolem sebe idioty, ja se do podobnych situaci nedostavam. A myslim, ze dost vyresi radne zvyseny hlas… je usmevne, ze uhodit po hlave zenu, chlapa, dite povazuje dost z vas v urcitych pripadech za normalni