Dcera (10let) introvert

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
25.1.22 19:03
@Anonymní píše:
Vadí to i jemu. Kolikrát je smutný, zádumčivý a pak z něj vypadne, že by chtěl s někým ven. Pak nutí nás, ale i když s ním jdu, tak je ve výsledku otrávený, protože já mu neposkytnu to, co kamarádi.

No a řekla jsi mu, zkus zavolat tomu a tomu kamarádovi, třeba půjde rád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.1.22 19:05

Mimochodem, čtenářské kroužky i například příměstské lego tábory jsou v dnešní době na každém kroku, co směřovat tam a dostat ho do kolektivu podobně smýšlejících dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
25.1.22 19:05
@Hoa Mai píše:
Já jsem byla. Samozřejmě bych ti to tehdy takhle neposlala, ale viděla a cítila jsem to. A musela jsem se s tím poprat sama. Přijít si na to sama. Ona by to mohla synovi ulehčit tím, že by si o tom něco načetla, vysvětlila mu to a snažili se spolu přijít na řešení.
Resp. já na jejím místě bych s ním potěšila, jestli je spokojený. Pokud by byl, nedělala bych nic. Ale tipuji, že není. To by sem zakladatelka nepsala, to by její syn nepoužil po kamarádech, zatímco je jak kůl v plotě. A jasně, nejjednodušší řešení je nechat to být, ať si na to přijde sám. Ale já bych to se svou zkušeností z dětství neudělala, já bych ocenil, kdyby mi někdo tehdy pomohl, poradil. Zbytečně jsem se trápila, zbytečně jsem se cítila sama. Když to řeknu obrazně, člověk se nějak naučí plavat, když ho hodíš do vody. Ale jde to i lépe a příjemněji, když máš někoho, kdo tě naučí tempa. A ne každý se naučí plavat kvalitně. Je spousta sociálně neobratných dospělých. Moje máma se to nenaučila nikdy a to jí bude 70. Celý život v duchu touží po tom, aby ji měl někdo rád, aby ji obdivoval, aby se s ní kamarádil, pořád říká „já jsem přece taková hodná, se všemi to myslím dobře, nikomu nic nedělám, nikoho nepomlouvám, jsem ochotná, ale všichni ostatní jsou divní, povrchní, neváží si toho, chtějí jen hloupou zábavu“, ale pravda je, že divná je ona. Nikomu není příjemné s ní trávit čas. Ani jejím vlastním dětem.

To je smutné. Ale myslím, že u syna zakladatelky nejde ani tak o to, že by někomu byl protivný a nepříjemný, a proto se s ním nebavili, spíš má prostě jiné zájmy, které většina dnešních dětí už neuznává. Nemá si s těmi dětmi co říct. Je to prostě „mimoň“. A s tím se moc dělat nedá. Může se začít přetvařovat a přemáhat se, aby víc zapadl, ale šťastnější podle mě nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
25.1.22 19:07
@unuděná píše:
Mimochodem, čtenářské kroužky i například příměstské lego tábory jsou v dnešní době na každém kroku, co směřovat tam a dostat ho do kolektivu podobně smýšlejících dětí?

Taky jsem něco podobného chtěla navrhnout. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.1.22 19:14
@Anonymní píše:
@Jana525 nemá žádné kamarády. Měl ve školce, ale dali ho do jiné třídy.
Vždycky se někdo snaží, ale syn to neumí. Je jak slon v porcelánu. Má jiný smysl pro humor, jiné zájmy. Děti řeší hry na mobilu a on sopky nebo Lego. Ve třídě mají samé sportovce a jemu sport nic neříká.
Aktuálně si raději bude číst nebo skládat z Lega.
Co podle tebe znamená být introvert?

Ja te nechci nejak desit, ale neni Asperg a nebo nema nejakou poruchu autistickeho spektra_

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
25.1.22 19:18
@Jana525 píše:
Ja te nechci nejak desit, ale neni Asperg a nebo nema nejakou poruchu autistickeho spektra_

To si nemyslím, autistovi by to nejspíš bylo jedno, že nemá kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.1.22 19:18

Podivej, ja jsem taky takovy introvert, ale vzdycky jsem mela malou skupinu pratel.

Ale nemit nikoho, neumet s nima komunikovat a ty dalsi veci, co tu pises, to je podle me zavaznejsi problem a meli by jste to resit. Ja neverim, ze by byl spokojeny a jak bude rust, bude to pro nej horsi.
Hlavne to pro nej musi byt strasne tezke, videt, ze je jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.1.22 19:20

@lucad77 a to si myslis proc? To vubec nen i pravda, jedno jim to neni. To by pak treba tolik autistu nevystrilelo skolu v USA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
25.1.22 19:20

@Jana525 jenom proto, že nesplňuje „očekávané sociální skilly ditete“ nemusí mít hned diagnózu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.22 19:21
@unuděná píše:
No a řekla jsi mu, zkus zavolat tomu a tomu kamarádovi, třeba půjde rád?

On nezavolá. Rozbrečí se a odejde do pokoje. Nezavolá ani mně. Má fóbii z volání. Mně už aspoň napíše na WhatsApp.
Dneska mu psal spolužák. „Jsem sám doma a nemám co dělat.“ Zkusila jsem syna navést, že by ho pozval, ale on mu napsal „To se máš, nás je doma hodně.“

U nás čtenářské kroužky nejsou a na tábor s cizími dětmi nepojede. Jezdí na tábory od kroužku a to je spokojený. Nejbližší příměstský tábor s lego tématikou je 60 km.

Vyjádření, že je divnej neberu nijak hanlivě. Prostě na úrovni Mimoň.

• Citovat
  • Upravit
9918
25.1.22 19:22

@Scara no tak s tim nesouhlasim. Introvert totiz socialni dovednosti ma. Tady pak mluvime o necem jinem,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.22 19:27
@Jana525 píše:
@Scara no tak s tim nesouhlasim. Introvert totiz socialni dovednosti ma. Tady pak mluvime o necem jinem,

On dokáže s dětmi vycházet. Jen teď nemá kamarády. A opravdu z jeho chování nevím, jestli to tak chce sám, nebo mu to vadí.
Lépe si rozumí s dospělými.
Hodně v něm vidím sebe a svého tátu.

• Citovat
  • Upravit
874
25.1.22 19:30

@Jana525 typu introverze je vícero. Např. Uzkostlivy introvert. Ale i kdyby byl asocial, asperger, autista… není to špatně. Není špatně být jiný. Jen je potřeba tomu porozumět a naučit se s tím pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Anonymní píše:
On nezavolá. Rozbrečí se a odejde do pokoje. Nezavolá ani mně. Má fóbii z volání. Mně už aspoň napíše na WhatsApp.
Dneska mu psal spolužák. „Jsem sám doma a nemám co dělat.“ Zkusila jsem syna navést, že by ho pozval, ale on mu napsal „To se máš, nás je doma hodně.“

U nás čtenářské kroužky nejsou a na tábor s cizími dětmi nepojede. Jezdí na tábory od kroužku a to je spokojený. Nejbližší příměstský tábor s lego tématikou je 60 km.

Vyjádření, že je divnej neberu nijak hanlivě. Prostě na úrovni Mimoň.

A jak tedy řešíte tu jeho „fóbii z volání“? To je něco, od čeho se můžete odpíchnout, pokud na tom často stojí jeho problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
@lucad77 píše:
Taky jsem něco podobného chtěla navrhnout. :palec:

Jakoze dite, ktere si neumi najit kamarady ani v blizkem okoli, jako je kazdodenni skolni kolektiv, budete posilat do uplne ciziho kolektivu? Tak to je podle me to nejhorsi, co by jste mu mohli udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová