Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150017
15.12.25 19:26
@Vada píše: Více

To není srovnávání. Jenže je pravda, ať se vám to líbí nebo ne, že dřív rodiče makali dost i proto, že měli kam děti dát. A mladým se vyčte i příspěvek na dite, že nepracují podle předpokladů ostatních jak by měli, ale zároveň se jimni vyčte to, že v práci jsou a využiji pomoc prarodičů.
A tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
15.12.25 19:26

@Keyllah no je to ten stret nazoru. Mne zas neprijde v poradku mit celozivotni pomoc od vsech a sama nikomu nepomahat. To si bude kazda rodina muset resit individualne. A myslim, ze ti osamoceni duchodci v duchodacich, za kterymi nikdo nechodi to tak maji casto zaslouzene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41588
15.12.25 19:29
@Grety píše: Více

aha, takže není podstatné, jak se o tebe rodiče strali, jak tě mají rádi, jaký máte vztah…proto, aby jsi jim na stáří pomohla, nebo se jim věnovala, je podstatnější, jak ti budou pomáhat s vnoučaty :think: Takže postarat se dobře o vlastní dítě a vychovat z něj dobrého člověka je tedy podle tebe málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41588
15.12.25 19:31
@Anna766 píše: Více

faktem je, že dřív se chodilo dří do důchodu…moje babi šla okolo 54 let, z kanceláře, odpočatá…maminka oproti ní o 10let později s tím, že se strala o dva duchodce a předtím makala na směny - utahaná, se zdravotními problémy…byla ráda, že je ráda. Navíc babi měla dědu, maminka byla sama…těch proměných je tam hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
15.12.25 19:39

@Keyllah v tomhle kontextu ano, je to malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150017
15.12.25 19:39
@Keyllah píše: Více

Ale jo. Prostě kdo hlídat nechce, tak nechce s mebude. Proti dovolené pro kohokoliv I prarodičů já nemam to nejmenší a určitě si ji I ti prarodiče zaslouží.
Jen že my byli u prarodičů každé prázdniny a dnes tenhle luxus mladi rodiče často nemají je prostě faktem.
Moje babička z kanceláře odpočinutá nebyla, přesto svým dětem ty prázdniny vykryla. Bývalo nás tam i šest. Zase dožila doma. Její děti by ji nikdy do důchoďáku nedaly. A určitě jen ne proto že hlídala vnoučata o prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41588
15.12.25 19:43

chápu :think: no, tak snad s tím ti rodiče počítají, že není důležité jak se postarali o své děti, ale až to, jak se budou starat o děti svých dětí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107559
15.12.25 19:46
@Anna766 píše: Více

No protože chodí do práce, těžko můžou mít děti na celé prázdniny…taky na to nemá každý podmínky…anebo s dnešním posunutým věkem na děti už jsou příliš staří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
15.12.25 19:56

@Keyllah snad ano. Myslim ze ti prarodice c :kytka: o se zajimaji o sve deti i vnoucata se nemaji ceho bat. Ti co rikaji svym detem, reste si to sami, ja mam svuj zivot..holt uvidi ve stari zrcadlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
15.12.25 19:59

@Venetia cele prazdniny po nich dozajista nikdo nechce. Nekteri prarodice nehlidaji vubec. Nekteri obcas, nekteri pravidelne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150017
15.12.25 20:00
@Venetia píše: Více

O celých prázdninách v dnešni době tu není řeč. To je jasné že dnes nemůže očekávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2463
15.12.25 20:01

Nevím, koho myslíš tím vy? Já jsem třicátnice, sama mám malou dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
15.12.25 20:02

@Roxy ivka promin, z tvych prispevku jsem si myslela ze jsi babicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2463
15.12.25 20:04

Ne, jen mám ráda své rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
15.12.25 20:11

@Roxy ivka To je myslim naprosto normální. Taky mám ráda své rodiče. Myslím, že většina lidí má ráda své rodiče. Dala bych krk za to, že to je i naopak. Že i nehlídací babičky mají rády své děti a vnoučata a stejně jim nepomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová