Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@free333 nedoporučují, nicméně se stále prodávají a spousta lidí si řekne, že když to přeci koupí v obchodě, je to ok..to je stejné jako s nositkama, spousty prodávaných v obchodech nevyhovují správnému nošení.
@Jana525 píše:
Jana ma proste nejake uzkosti ci OCD problemy. Je zrejme mlada, materstvi ji zaskocilo. mit dite neni pro kazdeho jednoduche. Nesoudila bych nikoho. Bud bych to tolerovala nebo bych se citlive snazila zjistit, kde je problem a snazila bych se ji podporit.
Má 31 mateřství plánovali.Tohoto divného chování si ihned vsiml i můj chlap.Máme strach se malé skoro dotknout.Prostě atmosféra na prd.
No a hlavně jde o to,že malá v tom choditku nechce být,vzeká se tam a když ji nakonec dal bratr chvíli na zem,byla ve svém živlu,smála se,všechno zkoumala atd.
@Anonymní píše:
No a hlavně jde o to,že malá v tom choditku nechce být,vzeká se tam a když ji nakonec dal bratr chvíli na zem,byla ve svém živlu,smála se,všechno zkoumala atd.
Já bych se ozvala
Čeho se jako bojíte? „Jany“? ![]()
Tak já nevím, ale já svou tchyni a svagrovou taky nemusím, ale až po diteti, vyslechla jsem si, že když mi nešlo kojit po nocích jsem odsavala, tak že syna sidim a že kojit může každá a že jsem neschopná, další věc, syna věčně chovají a olizujou, ač jsem řekla, že mi to vadí, že každý máme jiné bakterie a ještě k tomu hulí, taky tam nemluvim, nemám co, jaké jsou v Kauflandu slevy, nezajímá, na muže taky hazu pohledy ať to už utne, pac cokoli řeknu já, tak je ale my… Apropo tchyně synovi taky koupila chodítko, ač jsem byla těžce proti, zůstalo u ní, tak tam syna 1× za měsíc dám ať se nevali po té špinavé podlaze…
Zajímal by mě názor svagrove.
@Russet píše:
Já bych se ozvalaČeho se jako bojíte? „Jany“?
Jejích nehezkých pohledů a komentáře který řekne příkazem.
Je to máma dítěte, tolerujte to. Já mám někdy taky plné zuby toho, jak si všichni myslí, že ví, co je pro moje dítě nejlepší. Já jsem ale jeho máma. A na rovinu, také jsem malého nedávala ráda na zem kdekoliv na návštěvě. I když tam bylo čisto, protože člověk nikdy neví
.
@Anonymní píše:
A to choditko tam pořídil kdo?? Ono tam možná řve proto, že jí je to nepříjemný, tak příště navrhni, že dáš malé na zem deku, nebo jinou podložku, že sisse všimla, že má ráda volný pohyb. Zeptej se švagrové narovinu jak chce aby byla dcerka vychivavana a co s ní můžete dělat postav to tak, že ona je máma a ona má určitě nějaké představy, které vy nechcete žádným způsobem hatit, zluzte jí dát najevo, že si jí vážíte jako matky a ženy kterou si tvůj bratr vybral.
Taky jsem to tak měla, možná ještě mám. S tím rozdilem, že nepeskuji. S přítelovou rodinou mluvím, ale jsem člověk takový, že když se nechce bavit tak se prostě nebaví nebo je téma, ke kterému nemám co říct, tak jsem potichu. Když se někdo zeptá, slušně odpovím. Oni už si zvykli, že jsem taková. Nejsem zlá atd, ale jsem prostě jen svá, co radši sedí v koutku v klidu.
Jinak taky jsem vždy pozorovala tchýni a všechny okolo, když mi dítě vzali. Ony jsou ale spíše takové, že můj názor nebo styl výchovy neberou vážně a vervomoci se snaží mi vnutit ten jejich. Začli něco dělat s dcerkou a i když jsem jim říkala, ať to nedělají, že na to ona není zvyklá nebo se jí to líbit nebude, tak to stejně nebrali na vědomí a dělali si vše po svém, pak jim stejně dcerka dala značně najevo, že se jí to nelíbí. Tak to funguje doteď. Tchýně dělá vervomoci krupici a když jí řeknu, že ji dcerka nejí ať ji zbytečně nedělá, tak dál pokračuje a diví se, že ji opravdu nejí. U chování to bylo ok, dokud ji nezahrála jako kočka kotě i na záchod v náručí, to už se mi taky nelíbilo, protože dcera je ten tip, co si na tyhle věci snadno zvykne a kvůli jednomu dní bych pak tyden doma nic neudělala a dceru měla zavěšenou na krku.
Z mého pohledu, ptejte se jí. Mechové je se tak, jako by tam švagrová nebyla . Ona je matka. Takže bych ji respektovala, když řekne že třeba nechce aby se dcerka dlouho chovala atd… Ona je přece jen matka. Vy ji máte chvíli na pomuchlání, ale veškerá starost je už na ni a ona pak s dítkem má práci
@Anonymní píše:
Má 31 mateřství plánovali.Tohoto divného chování si ihned vsiml i můj chlap.Máme strach se malé skoro dotknout.Prostě atmosféra na prd.
To neni o veku ani o planovani.
@Anonymní píše:
Ale i když neřeknete, tak hází, dle tebe, hnusnými pohledy..tak je to přeci jedno.
@Anonymní píše:
Ale na návštěvě je ona, ne?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat