Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já můžu říct třeba něco k těm pohledům. Ono to totiž vůbec nemusí bejt nic špatného a ani nic na vás, právě naopak. My s manželem také máme dohodnuté určité věci, u kterých u nás nejede vlak co se týče dětí. Např. posazování nesedícího dítěte. Kdybych viděla, že posazuje tchýně, tak se podívám na manžela a řeší to on, kdyby moje mamka, tak naopak. Myslím, že od vlastních dětí se to vezme líp než od cizích. ![]()
@Anonymní píše:
Mám dvě
No tak…musíš vědět že každé matce něco vadí a myslím že pokud je švagrová taková tak k tomu má důvod.
@Annabela11 přesně a hlavně je rozdíl… Pro zakladatelku je to maminka a pro švagrovou jen tchýně ![]()
Jinak chodítko jsme nekoupili my! A jak tu někdo psal bordel na podlaze.No,bylo vysáto a dcery někdy drobí.Byly tam dva malé drobky.Oni třeba mají v bytě psa ktetrý kolem stolu a očichává jídlo.Tohle by zas vadilo mě.Ani u nicch nesmí malá na zem,prej kvůli chlupům,přitom je šťastná na zemi.Nejde jen o to,prostě je taková nepřístupná,není pohoda když tam je.Máme strach aby malá neměla někde flíček.No nevím,já jsem děti vychovala v pohodě,lezli po zemi,někdy se ušpinily a co?mám pračku.Nezhlížela jsem na mamku,když je vzala na ruky.Jen jsem si dovolila říct,že Janě chybí vstřícnost a usměv.Pokud mi tady chcete psát,že máme na zemi bordel,pak je to úplně mimo a nemá smysl diskutovat
@medunka23 píše:
A to choditko tam pořídil kdo?? Ono tam možná řve proto, že jí je to nepříjemný, tak příště navrhni, že dáš malé na zem deku, nebo jinou podložku, že sisse všimla, že má ráda volný pohyb. Zeptej se švagrové narovinu jak chce aby byla dcerka vychivavana a co s ní můžete dělat postav to tak, že ona je máma a ona má určitě nějaké představy, které vy nechcete žádným způsobem hatit, zluzte jí dát najevo, že si jí vážíte jako matky a ženy kterou si tvůj bratr vybral.
Proboha my ji uznáváme,nevyžádané rady nedáváme a chodítko pořídit dítěti,které není moje?opravdu by mě to nenapadlo,oni si ho dovezli
@Anonymní píše:
Jinak chodítko jsme nekoupili my! A jak tu někdo psal bordel na podlaze.No,bylo vysáto a dcery někdy drobí.Byly tam dva malé drobky.Oni třeba mají v bytě psa ktetrý kolem stolu a očichává jídlo.Tohle by zas vadilo mě.Ani u nicch nesmí malá na zem,prej kvůli chlupům,přitom je šťastná na zemi.Nejde jen o to,prostě je taková nepřístupná,není pohoda když tam je.Máme strach aby malá neměla někde flíček.No nevím,já jsem děti vychovala v pohodě,lezli po zemi,někdy se ušpinily a co?mám pračku.Nezhlížela jsem na mamku,když je vzala na ruky.Jen jsem si dovolila říct,že Janě chybí vstřícnost a usměv.Pokud mi tady chcete psát,že máme na zemi bordel,pak je to úplně mimo a nemá smysl diskutovat
Třeba není v pohodě, když je u vás na návštěvě. Já na návštěvě u tchyně jsem taky těžce v nepohodě. Nevím, jaké máte vztahy kromě tohoto u vás v rodině. Ber jí takovou jaká je, asi se těžko kvůli vám změní. Zkus si s ní někdy normálně promluvit mezi čtyřma očima.
@Anonymní píše:
Manželova sestra je ztělesněné zlo. Zase jedna, co potvrzuje pravidlo.
@Anonymní píše:
Takže bys po nic chtěla, aby se kvůli vám přetvařovala.. No, osobně se divím, že ještě na návštěvy chodí. Jestli chápu dobře, bydlíte s maminkou a oni chodí na návštěvu k vám. To, že nedává dítě na zem, aby se učilo je hloupost, ale asi to neovlivníš ![]()
@Anonymní píše:
Zkuste na svagrovou po dobrém.. Pochvalte ji jak je skvělá máma(i když to chodítko je děs), čím víc se mraci tím víc se na ni usmivejte. Pokud je s ní bratr šťastný, vůbec neresila jaká je, on s ní žije, on si ji vybral, to bych respektovala.
Normální člověk řekne co mu vadí. Platí to pro zakladatelku i pro švagrovou. tyhle tajné války mě vždycky sr… Ovšem chce to trochu diplomacie..
@stinga píše:
je to její dítě a vám nic do jejích výchovných metod není, jí se zase zdá vaše výchova divná, prostě každý má nárok své dítě vychovávat dle svého
to jsou zase útočné řeči, taky jí nikdo nic neříká, ale pohlídat dítě babičce snad dát může, ne? Zvláště má-li k němu druhá babička přístup neomezeně a to dokonce i přes noc na chatě. Nebo vzít tříletého synovce do bazénu, do vlastního bazénu, kde je metr dvacet vody a já tam stojím. To není o vychovávání dítěte nebo o kecání do výchovy, to jsou prostě debilní naschvály a tupost a ukazování, kdo je víc.
Já taková byla přesně u tchýně , protože ony jako ženy , mě vždycky převálcovaly-osobností… Dřív jsem byla víc jakoby stydlivější, měla svoje názory, ale u návštěvě bych je neřekla, protože obě by se tvářily a nebo pak pomlouvaly , řešily- jak ty tady.,,
Zpětně to vidím jako chybu, že člvoěk má komunikovat, ale prostě ne každý je hned průbojný a pokud je někde v ženském kolektivu samotný a je tam přešila, tak prostě někdy člověk tak má..
Já bych asi radila, neřešit co dělá a nebo nedělá.. Každý má tu svoji pravdu.. A to, že řekne třeba na vaši něco- ne tam ne, tak vidíš, už je zle co si dovolila říct..
Já to měla stejně u tchýně, když už jsem se malinko ozvala, tak pak jsem zaslechla v kuchyni šuškání, proboha co ji vadí.. a přitom jsem jenom neudělala co navrhly…
Taky vlastním švagrovou, která bydlí s rodiči a pokaždé, když prijedeme na návštěvu, tak mne pozoruje jak sup. Takže taky radši moc nemluvím a zřejmě by mi dle tebe taky chyběla vstřícnost a úsměv. To, ze věci kolem dítěte s vámi řeší chlap mi prijde logické, protože jste jeho rodina.
@Anonymní píše:
Tak rady jí neříkáme vůbec,protože " máme strach" z její reakce víš?
hele, kdo to nezažil nepochopí. Mám děti o dva a o čtyři roky starší než ona, moje mamka má 4 jiná vnoučata, se kterými je od malinka, ale my se prostě i blbě díváme. A není to jen náš pocit, protože brácha se kolikrát omlouvá za ní, tak mu vždycky říkáme, ať to neřeší, hlavně, ať má doma klid. Ale myslím, že tady to těžko vysvětlíš. A taky si nemyslím, že jen matka má monopol na dítě a platí je to její dítě, protože není, minimálně je taky otce, který by rád, aby jeho dítě mělo normální vtahy taky s jeho rodinou. No bohužel, s některýma ženama to možné není.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
já bych to neřešil. jednou zkrátka vybouchne, dozvíte se věcí