Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@aknadar píše:
Přijde mi, že diskutující zde se dělí na dvě skupiny: na Jany a na ty druhé (nevím jak je nazvat). Mno… evidentně se máma zakladatelka i zakladatelka snaží byt k Janě vstřícné, nic ji neříkají, nekritizují . Pak nechápu proč se Jana trochu nesnaží, to je přece slušnost,ne? Každá normální babička, slušná osoba, co vychovala nějaké děti by měla it možnost se těšit ze svého vnoucete a měla by mít možnost ho hlídat! To je přece role babičky. I ta která. A dvě smitka na podlaze může být prima babička. Dámy (Jany), trochu tolerance, dobre vůle a úcty ke starším…
je smutné, když si dospělí lidé nedokáží věci a svoje chování vysvětlit, pokud si nedokáží promluvit, nedorozumění se bude prohlubovat, chce to aby vyčistili vzduch, bez nějakých úútoků..
@robinka píše:
Zase se mi potvrzuje, ze vy, zenske tady na emiminu, jste fakt hrozne zle! Zakladatelku chapu, jenomze ona si to tu klasicky schytala, maji doma bordel, ma byt nezaujata, ignorovat. Kecy v kleci. Kdo nezazil, nepochopi. To, ze svagrova vic nez ocividne upřednostňuje svou rodinu (ač přirozeně), ze si zakladatelky mama nemuze ani pochovat vlastni vnouce, to je bohuzel velmi smutne a osobni, tak jakapak ignorace? Snadno se radi, ze? Svagrova bude asi pekna manipulatorka a semetrika. Pokud doma nemaji vylozene osklivo, jsou vstricne, nevidim duvod, proc by mela Jana davat tak okate najevo sve pohrdani, radoby nenapadne se povysovat.Babicka ani teta snad dite nesezerou, ne?
Mě zaujalo to chodítko
přivezla ho švagrová,tak se to tak nějak toleruje,její dítě její věc(a to je teda fakt).Kdyby ho pořídila babička-tchyně,to by bylo zhnusených příspěvků k tématu.
@Anonymní píše:
A jak víš,že by ses tu necítila dobře?vždyť jsi tu nikdy nebyla,neznáš nás
Tak mě stačí jak se projevuješ tady v diskuzi, dost sem tu atmosféru přenášíš. Jela bych k tobě leda z povinnosti nebo abych potěšila manžela. Navíc jste tam v drtivé většině a všichni ji hodnotíte a to nijak pozitivně, no to mi řekni, kdo by to vyhledával, jestli není úplně citově oploštělá, tak to samozřejmě vnímá. Z druhý strany já to beru jako svoji zodpovědnost hostitele udělat maximum, aby se u mě návštěvy cítily dobře, rádi ke mně jezdily a vracely se sem. K tomu patří respekt k výchově jiných (tzn. žádný rozebíračky jak je jana divná, protože to dělá jinak než já), pokud nějak brutálně nenarušují moje hranice a taky se cíleně snažím uvolnit případné napětí mezi přítomnými, ze zkušenosti už vím jaké kombinace jsou u nás rizikové z hlediska dobré nálady všech.
@Anna766 Presne. Tady je zase spravedlivych, ze?
Nejlepsi ovsem je, ze hned je jasne, ze svagrova jezdi na navstevy nerada, protoze za a) maji doma (babicka a spol.) bordel, pac my ostatni, dokonale bytosti, uzivatelky epipi, mame vzdy a na 150% uklizeno, b) dostava od dua tchyne/svagrova nevyzadane rady, c) zakladatelka je bud moc vlezla a dite zbytecne ohmatava, nebo se predpoklada, ze ihned po odchodu Jany zacnou s mamou dotyčnou pomlouvat. Atakdale.
A ja, ac sama mam k adorovani pribuznych daleko, si docela dobre dokazu predstavit, jak je babicce lito, ze nemuze s vnuckou přirozeně fungovat, ze se porad hlida a stejne se nezavdeci. Ze Jana nema dost slušnosti, aby se aspon tu chvili, co je na navsteve, netvarila jako jsem-jedina-matka-na svete. A pokud babicka/teta nechteji prijit o kontakt s milovanou vnuckou, musi zatnout zuby a snazit se neprekazet, neradit, pokud mozno radsi moc nemluvit… a jako detinsky se teda radsi nestykat? Nevidet radoby tajne pobidky smerem k otci, at babi radeji dite z naruce vezme? Jak k tomu, mimo jine, přijde to dite, kdyz se pribuzni z otcovy strany radeji stahnou?
@jenny.fields píše:
CHodítko očividně pořídila tchýně a švagrová radši než by tchýně držela (furt??) dítě, tak radši řekne, ať ho dá do chodítka. Na zem ho dát nemůže, páč tam mají bordel.
Moje mama syna drzi furt, kdyz chce. Proc by nemohla? Me to neomezuje. ![]()
@hanka.br. píše:
To si děláš legraci? Jsou vstřícné, nic neříkají a nekritizují? Podle mě jsou vstřícné asi jako berňák. Ačkoli ten si na nic nehraje.
Takže,nikdy jsme jí nic nevytkly,vždy když přijede,mamka jí uvaří kafe,donese pohoštění,směje se na malou,chce si ji pochovat,můžeš mi říct,kde je u nás nevstřícnost?
@robinka píše:
@Anna766 Presne. Tady je zase spravedlivych, ze?
Nejlepsi ovsem je, ze hned je jasne, ze svagrova jezdi na navstevy nerada, protoze za a) maji doma (babicka a spol.) bordel, pac my ostatni, dokonale bytosti, uzivatelky epipi, mame vzdy a na 150% uklizeno, b) dostava od dua tchyne/svagrova nevyzadane rady, c) zakladatelka je bud moc vlezla a dite zbytecne ohmatava, nebo se predpoklada, ze ihned po odchodu Jany zacnou s mamou dotyčnou pomlouvat. Atakdale.
A ja, ac sama mam k adorovani pribuznych daleko, si docela dobre dokazu predstavit, jak je babicce lito, ze nemuze s vnuckou přirozeně fungovat, ze se porad hlida a stejne se nezavdeci. Ze Jana nema dost slušnosti, aby se aspon tu chvili, co je na navsteve, netvarila jako jsem-jedina-matka-na svete. A pokud babicka/teta nechteji prijit o kontakt s milovanou vnuckou, musi zatnout zuby a snazit se neprekazet, neradit, pokud mozno radsi moc nemluvit… a jako detinsky se teda radsi nestykat? Nevidet radoby tajne pobidky smerem k otci, at babi radeji dite z naruce vezme? Jak k tomu, mimo jine, přijde to dite, kdyz se pribuzni z otcovy strany radeji stahnou?
Ano,máš pravdu,takový přístup z Janiny strany je.Moje mamka je moc hodná,bohužel moc.Nikdy jsme Janě neudělaly nic co by jí mohlo naštvat.Ano,když jsme jednou hlídaly malou,Jana mě pak sprdla,že na peřince byl flíček od čokolády.Dcera tam šmárla špinavou rukou.Flek opravdu nešel skoro vidět a bratr se nás zastal.No vidím,že dle většiny uživatelek můžem být rádi,že k nám Jana zavítá a nechá nás sáhnout na malou,ok.
@lamicina píše:
Tak mě stačí jak se projevuješ tady v diskuzi, dost sem tu atmosféru přenášíš. Jela bych k tobě leda z povinnosti nebo abych potěšila manžela. Navíc jste tam v drtivé většině a všichni ji hodnotíte a to nijak pozitivně, no to mi řekni, kdo by to vyhledával, jestli není úplně citově oploštělá, tak to samozřejmě vnímá. Z druhý strany já to beru jako svoji zodpovědnost hostitele udělat maximum, aby se u mě návštěvy cítily dobře, rádi ke mně jezdily a vracely se sem. K tomu patří respekt k výchově jiných (tzn. žádný rozebíračky jak je jana divná, protože to dělá jinak než já), pokud nějak brutálně nenarušují moje hranice a taky se cíleně snažím uvolnit případné napětí mezi přítomnými, ze zkušenosti už vím jaké kombinace jsou u nás rizikové z hlediska dobré nálady všech.
Jen jsem s tím ubrouskem uvedla příklad,že jí nevadilo že malá cucá navoněný vlhčený ubrousek ale dva drobky na zemi byl důvod,proč se nemohla dát plazit na zem.Pak ji tam brácha stejně dal
Anonymni tulipanko, tady kloudnou radu nedostanes, jen se budes muset obhajovat.
Snad ti bude aspon malou útěchou, ze nektere te chápeme. Verim, ze nedelas nic zleho, stejne jako tvoje máma, ale bohuzel je tvuj bratr podpantoflak a jeho zena jedina vi, co je pro jejich dite dobre.
Je to nepříjemné a z meho pohledu nepochopitelne, ale preci jen vydržte, verim, ze kazdy clen rodiny dite nejakym svym zpusobem obohacuje a nekdy to ti srdeční mivaji těžké. Vim, o cem mluvim. Taky mam v okoli par primadon, co nad ne neni a jen na jejich rozhodování zalezi. ![]()
Já tě chápu. Mám taky takovou švagrovou. U nás je ten rozdíl, že když k nám přijede na návštěvu, tak nesedíme já+máma+švagrová ale já+tchýně+švagrová. My jsme veselé, bavíme se o normálních věcech-ne jen mezi sebou-, snažíme se ji zapojit a být na ni milé (chceme udržovat dobré rodinné vztahy). Ona vždy zamračená, když vejde do domu tak ani nepozdraví. Když už má na něco odpovědět tak jen zabručí a je nepříjemná. Nemá žádné kamarádky. Nikdo netuší, co jsme jí udělaly nebo co se jí nelíbí. Naštěstí nechodí moc často. Aspoň se netrápí ani jedna strana. Ve tvém případě bych na ni byla milá, snažila se komunikovat. Kdybych viděla, že nejeví zájem, tak bych jí do ř*ti nelezla. Malé bych si taky moc nevšímala, by mi to za ty pohledy nestálo.
@robinka píše:
Anonymni tulipanko, tady kloudnou radu nedostanes, jen se budes muset obhajovat.
Snad ti bude aspon malou útěchou, ze nektere te chápeme. Verim, ze nedelas nic zleho, stejne jako tvoje máma, ale bohuzel je tvuj bratr podpantoflak a jeho zena jedina vi, co je pro jejich dite dobre.Je to nepříjemné a z meho pohledu nepochopitelne, ale preci jen vydržte, verim, ze kazdy clen rodiny dite nejakym svym zpusobem obohacuje a nekdy to ti srdeční mivaji těžké. Vim, o cem mluvim. Taky mam v okoli par primadon, co nad ne neni a jen na jejich rozhodování zalezi.
Dnes si u nás nic nedala.Mamnka jí přesto uvařila kafe,nechala ho s nervózním komentářem,že přece řekla,že nic nechce.Mamka měla narozky a ona se ničeho nedotkla.Mrzí mě to za mamku.Mě ať klidně pošle do prd…
@Anonymní píše: …No vidím,že dle většiny uživatelek můžem být rádi,že k nám Jana zavítá a nechá nás sáhnout na malou,ok.
Musis brat v potaz, ze tady jsou povetsinou suverenky, co maji vesteckou kouli a vsemu rozumi. Holky, co travi veskery cas!!! na emiminu, aby mohly rozdavat svym domnelym internetovym souperkam rany primo na virtualni solar. „Dokonale“ zeny, co taky nesnaseji sve-manzelovy příbuzné a hned by si vedely rady a uz u vas doma urcite byly, protoze ony VÍ, jak to mezi vami ve SKUTEČNOSTI funguje. A protoze jsou to spis matky nez tchyne, chapou nepratelskou „Janu“, ktera je „majitelkou“ onoho ditka a tedy neomezenou vladkyni nad nim. Ja jsem se tu kdysi taky parkrat „radila“, ale az na par rozumnych, konstruktivních nazoru jsem si precetla kritiku a musela se obhajovat. Aneb matka matce vlkem. ![]()
@Anonymní píše:
Dnes si u nás nic nedala.Mamnka jí přesto uvařila kafe,nechala ho s nervózním komentářem,že přece řekla,že nic nechce.Mamka měla narozky a ona se ničeho nedotkla.Mrzí mě to za mamku.Mě ať klidně pošle do prd…
Hele, je mi to jasne. Taky by mi bylo lito spis mamy-babicky. Bohuzel radu nemam. Tyhle vztahy jsou moc komplikovane (znam sama). Drzim pesti, at se to zlepsi. A at si s Krasomilou klidne nabije usta, mily bratr. ![]()
@Anonymní píše:
To je taková povaha. Moje švagrová přijede na narozeninový oběd a dá si jen vodu. Kdyby aspoň dopředu tchýni dala vědět, že nebude jíst , tak by pro ni nechystala jídlo. Přijde mi to děsně neslušné.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat