Do hospody s chůvičkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
31.5.15 20:57

@Pudloslava No my chodíme i na akce bez malé, kde pijeme oba (ale na to máme pak střízlivé hlídání :-) ) Takže větší akce zajišťujeme, ale takové posezení, které lze praktikovat v letních dnech třebas i ve všední den, s tím nechci hlídače zatěžovat…už tak jsem ráda, že malou občas hlídají (chodím i do školy). Jinak kdybychom byli asi někde na dovči, tak si oba dáme, ale vždy bych byla raději v nějakém rozumném stavu, abych případně dokázala poskytnout první pomoc a zachovat chladnou hlavu. :kytka:

Příspěvek upraven 31.05.15 v 20:58

• Citovat
  • Upravit
5950
31.5.15 20:58
@madlicka píše:
Nu, na zahradě člověk obvykle dům nezamyká, bála bych se, že zlomím klíč v zámku (méně pravděpodobné), zabouchnu si klíče (může se stát) A HLAVNĚ v neposlední řadě, že mně někdo udá.

§ 195
Opuštění dítěte nebo svěřené osoby

(1) Kdo opustí dítě nebo jinou osobu, o kterou má povinnost pečovat a která si sama nemůže opatřit pomoc, a vystaví ji tím nebezpečí smrti nebo ublížení na zdraví, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

(2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

1. na dítěti mladším tří let

Tady se prostě bojím, jak by ten soud rozhodl. Protože ten zákon je pochopitelně mimojiné vymyšlený na matky, co jsou schopné sedět celý den v hospodě a nechat dítě doma - a nemůže rozhodnout jednou tak a podruhé tak. :nevim:

Řešili jsme to teď poměrně obsáhle s mužem. Měli jsme tu na hlídání stařičkého psa, který musí chodit často čůrat, naposled tak mezi 10-12 v noci, když děti spí. A co tedy s tím, když jeden z nás není doma? Nebo i ve dne, například máme jedno dítě nemocné, manžel je se zdravými u babičky a já doma s marodem, téměř šestiletým - můžou mě zavřít, že jdu se psem před barák?

Do hospody s chůvičkou bych taky nešla, ale k tomu, co píšeš - četla jsem judikát, kde šlo o trestnou činost rodičů, kteří nechali děti zamčené v bytě a odjeli někam na diskotéku. V bytě začalo hořet, děti se nemohly dostat ven a dopadlo to špatně. Opuštění dítětě v tom spatřoval až dovolací soud, předtím se soudům zdálo nedostatečné, že byla pryč „jen“ čtyři hodiny. Až ten Nejvyšší soud řekl, že délka není rozhodující, že jsou rozhodující i jiné okolnosti - zejména nedostatečné zabezpečení dětí, čímž je právě vystavili „nebezpečí smrti nebo ublížení na zdraví“. Takže dost pochybuju, že by opuštění dítěte někdo viděl v tom, když si jdou rodiče na chvíli sednout o patro níž, přičemž s sebou mají chůvičku a dítě chodí pravidelně kontrolovat. To samé s tebou a s tím psem (i když tam bych se bála ještě o něco víc než v případě zakladatelky, protože se ti něco může stát na ulici a nebude nikdo, kdo by se byl schopen o dítě okamžitě postarat), tím spíš, že dítě už není tak malé. Považovala bys za opuštění dítěte situaci, kdy dítě spí v patře a matka něco vyrábí v přízemí v kuchyni? Asi ne, co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
31.5.15 21:01

Fakt jste z toho udělaly zločin, jo 8o Já mám akorát blbou zkušenost s tím, že se chůvičky navzájem ruší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
31.5.15 21:03

@matkabagristy byli jsme pryč max 20 minut, nemám vůbec špatný pocit :kytka: :mrgreen: navíc čepovaný Hoegaarden nemají jen tak někde :dance: (pivařky jistě ví, o čem je řeč :andel: )

Příspěvek upraven 31.05.15 v 21:03

• Citovat
  • Upravit
6822
31.5.15 21:03
@verulicek píše:
@Pudloslava No my chodíme i na akce bez malé, kde pijeme oba (ale na to máme pak střízlivé hlídání :-) ) Takže větší akce zajišťujeme, ale takové posezení, které lze praktikovat v letních dnech třebas i ve všední den, s tím nechci hlídače zatěžovat…už tak jsem ráda, že malou občas hlídají (chodím i do školy). Jinak kdybychom byli asi někde na dovči, tak si oba dáme, ale vždy bych byla raději v nějakém rozumném stavu, abych případně dokázala poskytnout první pomoc a zachovat chladnou hlavu. :kytka:Příspěvek upraven 31.05.15 v 20:58

Mě to přijde dobré aspon se s mužem neodcizíte, pokecáte takhle byste byli zalezlí doma u telky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
31.5.15 21:04

@kacenka8 jojo..bylo to jak za starých dobrých časů :pankac: přeci jen jsme spolu už osmý rok (a nutno podotknout, že ten poslední je dosti perný a zkouší náš vztah ze všech stran) Tohle bylo moc prima..no ani nechtějte vědět, co jsme potom ještě stihli doma :oops:

• Citovat
  • Upravit
390
31.5.15 21:05
@Pudloslava píše:
to opravdu nikdy oba nepijete? vzdycky jeden strizlivej? do kolika let deti to budete takto praktikovat? a kdybys byla samozivitelka, tak abstinujes? ono teda proc ne, chlast je nezdravej.
ja to beru, ze musim byt schopna zavolat sanitku, neridila bych ani po jednom pivu.Příspěvek upraven 31.05.15 v 20:56

My jsme se to tak taky snažili dodržovat, ale střídali jsme se…teda teď už jsem zase těhotná, takže je to jasné :-) Nebo, když je velká parta, tak aby byla aspoň jeden schopný řidič (s tím, že se samozřejmě oba rodiče nezpijou do němoty - jeden může, a druhej si dá jedno dvě piva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
31.5.15 21:06

U domu noc nemame, takze ne.Ale na dovolene uplne v klidu-a je to vlastne totez. Pokud mi tam dosahne chuvicka z pokoje, nemam problem.Kdyz ne, tak to vhotelu resime tak, ze ja necham telefon u ditete, manzel mi zavola a mame takovou chuvicku a sedime, cecerime, uzivame si klidek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
31.5.15 21:10

@allinka no taky na akcích mám teď výsadní právo pít (je to tři měsíce co jsme přestala kojit a výhledově tak tři měsíce..když se zadaří, a to pak budu zas těhotná..takže tohle je teď moje výsada :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
69235
31.5.15 21:33
@kacenka8 píše:
no ty vole 8o chudák dětátko

můj brácha je skutečně astmatik a když byl malý, tak jsme s ním skutečně chodili v noci po venku, ve městě se dusil, takže jsme s ním, já tedy ne, naši, zajeli nahoru nad město a tam buď spal v otevřeném autě nebo se nosil, když se hodně dusil, a to i v mrazech. Naši, hlavně mamka, si užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
31.5.15 21:35
@verulicek píše:
@kacenka8 jojo..bylo to jak za starých dobrých časů :pankac: přeci jen jsme spolu už osmý rok (a nutno podotknout, že ten poslední je dosti perný a zkouší náš vztah ze všech stran) Tohle bylo moc prima..no ani nechtějte vědět, co jsme potom ještě stihli doma :oops:

od osmi do devíti, jo? Hospoda a ještě sex, jo? Vy to tedy berete hopem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
31.5.15 21:37

@Pudloslava no podle mne taky ne, ale bude se na to stejně dívat ten soud? Protože prokazování by asi bylo na mně, ne? S těma dveřma je to asi moje iracionální obava, snad, prostě když jsem musela s tím psem ven tak mě to napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.5.15 22:00
@matkabagristy píše:
Fakt jste z toho udělaly zločin, jo 8o Já mám akorát blbou zkušenost s tím, že se chůvičky navzájem ruší
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
31.5.15 22:00
@blobfish píše:
Do hospody s chůvičkou bych taky nešla, ale k tomu, co píšeš - četla jsem judikát, kde šlo o trestnou činost rodičů, kteří nechali děti zamčené v bytě a odjeli někam na diskotéku. V bytě začalo hořet, děti se nemohly dostat ven a dopadlo to špatně. Opuštění dítětě v tom spatřoval až dovolací soud, předtím se soudům zdálo nedostatečné, že byla pryč „jen“ čtyři hodiny. Až ten Nejvyšší soud řekl, že délka není rozhodující, že jsou rozhodující i jiné okolnosti - zejména nedostatečné zabezpečení dětí, čímž je právě vystavili „nebezpečí smrti nebo ublížení na zdraví“. Takže dost pochybuju, že by opuštění dítěte někdo viděl v tom, když si jdou rodiče na chvíli sednout o patro níž, přičemž s sebou mají chůvičku a dítě chodí pravidelně kontrolovat. To samé s tebou a s tím psem (i když tam bych se bála ještě o něco víc než v případě zakladatelky, protože se ti něco může stát na ulici a nebude nikdo, kdo by se byl schopen o dítě okamžitě postarat), tím spíš, že dítě už není tak malé. Považovala bys za opuštění dítěte situaci, kdy dítě spí v patře a matka něco vyrábí v přízemí v kuchyni? Asi ne, co.

Super že máš ten judikát, kdybys mi napsala, kde jsi to četla, budu moc ráda! My o tom teď doma hojně diskutujeme. :mrgreen:

sorry za odbočku - Moji rodiče mě vedli k samostatnosti od první třídy, do školy i na kroužky jsem chodila sama, byla moje zodpovědnost, abych přišla včas. Manžel chodil na tréninky s rodiči a prarodiči do cca 4 třídy. Švagrová nenechává doma samotnou dceru ani v 10 letech, ještě ve čtvrté třídě nechodila do školy sama - asi 400 metrů. Vím, že doba se změnila, na druhou stranu mám pocit, že mnoho rodičů děti vypustí a nebo nechá doma bez dozoru poměrně pozdě, cca ta šestá třída.
Tak jsme doma probírali, co se bere jako to „vystavení nebezpečí“ a jak asi staré je to dítě, které mohu „opustit“ s tím, že už si umí samo pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
31.5.15 22:03

@verulicek dobře že jste šli, myslela jsem že dostaneš větší čočku, ale na tento server to ještě jde. Já bych šla, ono kolik ženských nechá v kočárku na zahradě kočár a v něm spát dítě a je uvnitř baráku a to je bráno za věc naprosto vpořádku, taky tady hrozí úrazy, no ale jaksi je to společensky přijatelnější. Je to super že jste si to užily :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová