Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
538
20.9.14 18:30

@jirka124 Ahoj, posílám kalkulačku od Dukana, který ti po zadání údajů vypíše kolik dní budeš trávit v jaké fázi. http://www.dukandiet.com/…-true-weight Knížku jsi i stáhnul? Je na ulozto.cz tam máš přesně popsané všechny fáze. Určitě můžeš jíst i jídla která se nemusí vařit, ale upřímě bude to těžké na nic přežít- tvaroh, mléko, uzená makrela, zavináč, kuře, jogurt, okurky kyselé, tofu, cottage, light sýr, šunku, vajíčka - to je asi tak vše co mě napadá k první fázi. Ve druhé se přidá zelenina. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
20.9.14 18:57

@jirka124 Cauky Dukana drzim od 3.3.. Po prvni fazi, kterou jsem si nastavila na 5 dnu /chtela jsem shodit vice, nez 10 kilo/ jsem sla do druhe a v te jsem byla 4 mesice. Zhubla jsem 12 kilo. Takze prumerne 3 kila za mesic. Nekomu to jde rychleji a nekomu pomaleji. Ve treti fazi zarazujes zpet potraviny se sacharidy - ovoce, ryzi, testoviny. A i normalni jidla - klidne vepro knedlo zelo. za kazde shozene kilo to drzis 10 dnu. Ve ctvrte uz jis, co chces a jen 1 den bys mel jist jen bilkoviny.

Jinak z polotovaru se da drubezi tlacenka /s dukan chlebem je to docela dobra vecere/. Ja jsem obcas dala i drubezi parky nebo drubezi spekacky. Pak maximalne jogurty, tvaroh, drubezi sunku - to se nevari. Syry - tvaruzky, nizkotucne krajene nebo balene syry. Ale chleba si peces sam a to neosulis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
20.9.14 19:20

@jirka124, máš a používáš mikrovlnku? V mikrovlnce se dá připravit varianta dukaního pečiva, protože dávku otrub musíš denně, bez toho dieta funguje špatně. Otruby jsou povinné. Jsou jednotlivci schopní sníst otruby syrové - namočené v jogurtu, ale není to extra dobré a dělat to každý den, to nemusí unést dobře zažívání. Nicméně můžeš zkusit, na úpravu je to nejsnadnější.
Pokud nebudeš otruby syrové, MUSÍŠ si je nějak připravit. Jde to udělat předem o víkendu a zamrazit. To se dá udělat i s mnohými jídly. Záleží, jestli budeš ochotný. Ale bez denní dávky otrub bys neměl být.

Druhá věc jsou jídla - my vaříme hlavně proto, že je to chuťově mnohem lepší a taky proto, aby díky stereotypu člověk tu dietu neporušil - kvůli tomu, že má denně to samé a nemůže to už ani vidět, zatímco třeba páreček nebo kus uzeného by si dal s chutí, pěkně s chlebem. Ale určitě jde vybrat i z polotovarů, jen musíš být odhodlaný a dát tomu trochu času na promyšlení předem. Jestli nemáš potíže s cholesterolem a krevními tuky, můžeš jíst víc vajec denně. Vejce jsou rychlá a vděčná. Můžeš kupovat hotové grilované kuře, ale musíš počítat s tím, že VŽDYCKY bez kůže, výjimka neexistuje, to nejlepší z kuřete prostě musí pryč, stejně tak konce stehen a konce křidýlek. Kuře se peče rychle a na tisíc způsobů, možná ti nebude vadit sem tam vrazit pekáč do trouby a na minutku ho dojít jen zkontrolovat a podlít. Můžeš tlačenku (drůbeží, jak psala Janice), pozor na jiné uzeniny, běžně v lahůdkách prakticky neseženeš vysokoprocentní šunky a jiného bychom neměli nic. Uzenou makrelu, prodávají i uzeného lososa, to bývá zatavené. Tvaroh nasladko i naslano, řecký jogurt bez tuku, syrečky, light cottage sýr. Jiné sýry bychom neměli, má to být do 5% tuku a na našem trhu tomu vlastně nic neodpovídá. :? Můžeš tuňáka ve vlastní šťávě, můžeš sardinky ve vl. šťávě a dokonce i v tomatě. Můžeš uzená kuřecí stehna. Občas pro zpestření surimi (tzv. krabí)tyčinky. Jinak mě nenapadá teda už nic… Vidíš sám, že moc pestré to není, bude tam určitě chybět pečivo, protože tyhle typy jídel bez pečiva, tam to asi člověku schází. Ale když ono držet dietu, která nemá mít jojo efekt a zároveň jíst jen kupovaná a hotová jídla je téměř nereálné. Aspoň ty otruby a občas něco na změnu si člověk přichystat musí, jinak by mu z toho šiblo a v bufáči by si dal koleno s bramboráčkama a zalil plzní. Zase máš ale obří výhodu, že muži většinou hubnou poměrně rychle, stále velkou rychlostí a tak to třeba nebudeš mít zase na tak dlouho, jak čteš u některých z nás tady. Proti ženským máš výhodu v lepším metabolismu, nevýhodu v nezvyku po práci trávit čas v kuchyni. Promysli to, určitě se to dá, jen to není úplně bezpracné. A teda za mě, není to ani úplně levné, když člověk žije z kupovaného.

Nevím, jak to máš se stravováním přes den? Celý den hlady být určitě nemůžeš, ale sehnat něco podle Dukana v nějakém veřejném stravování je těžké a svačinky jako takové kupované pro Dukana snad neexistujou. Víš jak, když se chce, všechno jde, ale musíš promyslet situaci dopředu, jinak tě hlad dostane první týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
20.9.14 19:23

@jirka124, jo, a zezačátku tu nějaký muž psal, ale to jsem tu dávno ještě nebyla a co sem chodím (od května), tak už ničím nepřispěl, ale tehdy psal, že úspěšně zhubl a váhu drží. Bylo to někde zezačátku diskuze, určitě by to šlo dohledat. :kytka:

Našla jsem to - úplně na začátku diskuze, strana 2 poslední příspěvek dole, muž čtyřicátník si chválí, že úspěšně zhubl. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
20.9.14 20:24

@Kdoule Naproto vycerpavajici popis! Urcite bych neresila u syru nejake to % tuku navic…treba Krolewski light je dobrej a urcite lepsi, nez nejist zadny syr. To samy s tema jogurtama. Klidne normalni hollandii, nez nizkotucny sra*ky ze skrobu. U parku a burtu bacha - drubezi ma vzdycky obsah /dost %/ kuzi a veprovych kuzi. Takze to kdyz uz, tak jen v nouzi nejvyssi!!! Tlacenka taky miva ty kuze v sobe, ale ja to jedla a jim porad.

Jinak souhlasim, ze kdybych si nevarila a kupovala polotovary, tak se zbytek rodiny nenaji…takze to dost leze do penez. Urcite je lepsi a levnejsi hodit kure do trouby, nez ho kupovat grilovane za nekrestansky penize /a k tomu to nejlepsi z toho vyhodit…/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
20.9.14 20:49

@JaniceB, ale zase na sýrech není nic tak moc pozitivního pro 1F a 2F. Máme spoustu mléčných výrobků, další zdroj vápníku ani nepotřebujeme. Sýr kromě tuku, který tady v ČR překračuje každý tvrdý sýr, má spoustu soli/sodíku, která ovlivňuje k horšímu hospodaření s vodou a zbytečně namáhá ledviny. Jako ano, kdo je založením bytostně sýrový, bude hledat skulinu, ale pokud je v plánu jíst hlavně kupované lahůdky, tak ten sýr tam přidává nadměrně soli i tuku, v těch kupovaných věcech je obojího víc než dost už samo o sobě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
20.9.14 21:09

@Kdoule No, to asi jo…ale ja to beru podle sebe…bez syru bych to nedavala…ten proste jim denne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.14 22:31

@JaniceB @Kdoule No holky, to je otázka, já třeba sýry vůbec nemám ráda..občas si udělám grilovaný hermelín (který bysme neměli no..našla jsem asi „jen“ s 10 % tuku). A taky mozzarellu a mým nejnovějším objevem jsou teď korbáčiky z lidlu, nemají tak příšerný hodnoty, ale do 1.F bych si to teda rozhodně nelajsla. Ale záleží na Jirkovi, jestli má vůbec rád sýry..

@jirka124 Koukám, že chceš držet, ale bez urážky, nejsi schopnej ústupků. Jako asi jo, nejspíš by to šlo..grilovaný kuře, makrela, tuňák z konzervy, šunky. Max si uvařit vajíčko nebo míchaný..ale to nevím jestli jsi ještě ochotný.. někdy koupit nějaký kuřecí steak v restauraci okolo atd. OK, ale upřímně řečeno, pokud se ptáš na názor, jestli jde takhle skutečně normálně žít a zhubnot, ačkoli nic jinýho nezměníš, tak podle mě jen za sakra silný vůle. Zaprvý se ti to přejí, tělu tohle nebude stačit k uspokojení chutí, tzn. konec diety. Zadruhé nevídím dobře už ten tvůj náhled na věc „hlavně nechci nic dělat a zhubnout jen tak, že vynaložím maximální úsilí na to, jít do krámu“. Prostě se obávám, že tohle nejde vydržet a tak to nebude fungovat :( Promiň, ale to je prostě můj názor, pokud nejsi ochotný „trávit absolutně žádný čas u plotny“ po práci protože na to nejsi zvyklý. Minimálně ten chleba si budeš muset udělat..já to teda napoprvé držela bez toho, ale opravdu to dlouhodobě nějak nejde..to pečivo ti bude chybět. Možná se to teď nezdá, a já si to taky myslela. Ale i kdyby sis udělal blbou vajíčkovou pomazánku, kterou by sis taky musel „uvařit“, tak po půlce porce už ti to tak leze ušima, že to musíš leda zapíjet aby ses to donutil ještě spolknout. U mě pak nastupoval dávící reflex. Prostě to pečivo je občas vážně potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
21.9.14 09:06

@JaniceB, však ty taky nežiješ jen z kupovaného a zrovna ty sis byla moc dobře vědoma, co si sýrem přidáváš a že jinde zase musíš být o to přísnější. Ale pokud jde o Dukana, je v tomto poměrně nekompromisní, co má nad 3% mléčného tuku, to má jít ze stravy ven a naše chutě ho celkem nezajímají. Drobné ústupečky si musí každý ošlapat sám, jestli projdou. Já třeba sýry moc ráda ke konzumaci nemám, měla jsem ráda hermelín, ale zrající se nesmějí ještě ve trojce, tak to nemám problém vydržet. Ale zkusila jsem zapékat (protože k zapékání mi sýry naopak moc chybí a i ta pizza by s tím byla mňamózní, ale i zapékaná zelenina, jak já to miluju) Madeland Fitness 10%, denně jeden plátek na rozpékanou housku, a váha celý ten pokusný týden stála, nehnula se o deko nikam. Po vysazení sýra jsem zase po dvou dnech začala klesat. Pozoruju taky, že i jiný tuk navíc mě brzdí, takže já tuk počítám pomalu jako vy jste dřív počítaly některé sacharidy. A vyplácí se mi to. Každý máme tělo jiné a víme svoje, ale Jiří se ptal na kupované lahůdky, upřímně v lahůdkách se dukaního nedá koupit snad nic, vyjma někde makrely a té drůbeží tlačenky, ale tu tlačenku bych taky já osobně nejedla denně, právě kvůli těm kůžím a biskupům v tom namletým. Sýr bych do takového typu pokusu fakt ani nezkoušela zavádět, chlapa to svádí sníst naráz dvacet deka, když nemá pečivo. A takový sýr, aby toto prošlo, žádný na trhu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.9.14 09:38

Dobré ráno děvčata, díky za vaše upřímné odpovědi, určitě mi to pomůže v mém rozhodnutí…
Nechtěl jsem vás tady příliš unavovat svým vyprávěním z mého současného života, na druhou stranu svěřit se lidem, s kterýma se stýkám denně v práci nebo psychologovi, tak taak odvážný zase nejsem :)
Tak jen krátce. Ačkoliv jsem dával manželce veškeré peníze, nesplácela hypotéku na náš byt a podporovala mladého milence. Přišel jsem na to až velice pozdě, dostali jsme se do velkých dluhů a hrozilo, že o vše přijdem. Dál to nebudu rozvíjet, ale abych udržel dcerce alespoň nějaký standart, musím teď pracovat třikrát tolik než doposud. Z domu odcházím v 4,30 hod. a vracím se 21,45 hod. Pracuji od pondělí do soboty. Jediný volný den je pro mne neděle. To je den, kdy si jezdím pro svou holčičku. Dvě neděle neděli v měsíci pro ni jezdím už v 7 ráno, sportuje a jezdíme pravidelně na turnaje. Ty začínají v 9 hodin a nejdříve jsme doma kolem 15 hodiny. Pak s ní dělám úkoly a přípravu do školy. I když má deset let, musím u ní být a se vším ji pomáhat, dle psychologů má ADHD takže sama by to nezvládla. S bývalkou se stále nemůžu domluvit, aby se s ní naučila už v sobotu a já měl na dceru víc času :( Bohužel to beru tak jak to je, takže než uděláme úkoly je 18 hodin. Pak se ji můžu plně věnovat, v pondělí ráno odchází a pak ji nevidím celý týden :,( Ani si nedovedete představit, jak mi teď je. Turnaje má dvě neděle v měsíci, takže ty zbývající dvě ji mám od 8 hodin ráno a po naučení máme čas pro sebe. Jako třeba teď, učí se básničku, takže můžu na chvíli psát tady na fórum, pak vyrážíme na Dny NATO. Jde tam dobrovolně, nebojte :D Vím, že to je spíš chlapská podívaná, ale byli jsme tam s dcerou již minulý rok a bavilo ji to.
Takže tohle o mém čase, nechci se ospravedlňovat, ale nějak mi ho moc nezbývá. Tahle situace, kdy budu pracovat tímhle stylem bude trvat ještě 28 měsíců, což je dlouhá doba a já nechci tak dlouho čekat na to než se vrhnu na nějakou dietu.
Co se týče toho mého kuchařského umění, díval jsem se znovu na přípravu dukan placek, tohle určitě zvládnu, mikrovlnku i pečící troubu mám a pokud to jde namrazit, mohl bych si to předpřipravit už v tu neděli. Taky zvládnu vaječiny, omelety a vše co se dá nakrájet do takové mísy z keramiky, přikrýt a vhodit do trouby. Peču si kuře, na pánvi jsem si už zkoušel dělat rybí filé nebo kuřecí řizky bez obalu, jen přírodně a taky to šlo.
Nevím ale jak to vše rozvrhnout časově ve 22 hodin večer si dám sprchu po celodenní dřině a zřejmě bych se měl pustit do přípravy jídla, ale vstávám před 4 hodinou ráno, pokud by byly nějaké jídla co zvládnu rychle tak snad ano, možná by to šlo.
Možná pro začátek kdyby jste byly tak hodné a vymysleli nějaké 3 rychlé jídla???Co se týče chutí, jím opravdu všechno, manželka jedla tofu, soju a podobné věci ze zdravé výživy, občas jsem si vzal taky. I sojove paštiky a podobné věci.
Budu muset končit, musím proklepnout dceru jestli už má hotovo a vyrážíme do Ostravy na TO NATO :D Hezkou neděli, slibuji, že příště budou příspěvky kratší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.14 10:02

@jirka124 Cauky Jirko, to je teda šílený.. Mrzi me cim si prochazis a mas muj obdiv. Nejak nevim co vic k tomu rict, nemam slov.. Takze přejdu zpet k tématu dieta

Uprimne, pikud budes schopny si napéct chleba, v mrazáku ti vydrží klidně měsíc takze to je ok. Jednoduchá jídla zvládneš zapecu nebo na pánvi bez oleje = taky super. A s timhle uz to podle me jde.

1.michana vajíčka (kdyz nestíhám dam si je sama nekdy k obědu, připravim rano pred praci za 2 minuty)
2.povolene maso na pánev/grill - ja mam treba takový ten zaviraci „toustovac“ a v tom mi maso chutná vic nez na pánvi-ogriluje se. Muzes i cely plátek/kousky zapect v te mise treba s vajíčkem
3. Šmakounové šunkofleky - koupíš v bille „štíhlé nudle šmakoun“ a nadrolíš do pekáčku. Muzes Smíchat s kuřecim masem, sunkou na kousky, cibuli. Pak zalijes rozšlehaným vajíčkem s troškou mléka az po okraj tech nudliček a das zapéct
4.tunakova/vajickova pomazánka - uvaříš vajíčka natvrdo/koupíš tunaka ve vlastni stave. Nakrájíš to, Nakrájíš si Cibulku, Smíchaš a pridáš tam treba kousek nizkotuč. taveňáku (nebo neco jako nizkotucne pomazánkove Maslo, maji v Lidlu) aby to drželo pohromadě.
5.dukan chleba: k tomu muzes šunku, to nizkotucne pomazánkove Maslo, vajicko namekko nebo natvrdo..

A pak samozrejme ty makrely atd, z toho si taky muzes udělat i pomazánku ;)

Snad jsem te pochopila dobre a tobe to trosku pomohlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
21.9.14 16:41

Cauky holky…tak ja se vcera prezirala a jsem zase „doma“= na sve vaze - 50,4:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
21.9.14 18:25

Ahoj holky, tak váha zase stojí a stojí, 13.9. jsem měla dukanní minimum 66,5 a od té doby 66,7-67,5 (včera) a dneska zase 67 :-(, žádný pokles a dokonce ještě přírůstek… já už jsem se téměř uzdravila, ale pro změnu to chytil zase prcek, takže nejspíš bude marodit zase on :zed: :zed: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
21.9.14 19:36
@harfa píše:
sirikit ty jo přečetla jsem ten tvůj karambol se zatajeným dechem, teda ještě že jsi v pořádku a co airbagy? Kámoška když dostala airbagem pak vypadala jako Angelina Jolie :hug:

Jojo, je to dobrý, andělík Strážnej to zas jednou stihnul. :andel:
Naštěstí airbagy vylítly jen tři - nad oběma pravými okýnky a z boku sedačky spolujezdce, vůbec nevím, proč ho tam soudruzi namontovali. :roll:
No a já si přivázaná hačala přesně na opačné straně auta za volantem, takže airbagy šly mimo mně.
Ale při svém předchozím téměř čeláku (týpek mně trefil na levou část předku) mně airbag pohladil a přesně jak píšeš. Mně sice klokotal v žilách adrenalin, takže mně nebolelo vůbec nic, ale kdokoli se k tomu crashi naskytl, koukal na mně jak na zombie a opatrně vyzvídal, jak moc to bolí. Tak jsem na sebe koukla do ulomeného zrcátka a pohled jak z krimi zpráv: fialový moňo, kůže smetená z pravý půlky obličeje - naštěstí jen povrchové oděrky, tak se to zahojilo bez jizev. Dále pak mně airbag šlehl na předloktí - asi jsem zvedla ruce nebo vůbec nevím, a tam teda jizvu mám.
Zas ale líp s jizvou než ve slušivé urničce, že jo. :roll: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
21.9.14 20:01

A po návratu z víkendu se jdu přiznat k největšímu dukanímu prasení za dobu diety, pominu-li čokoládové orgie na dovolené. :oops:
Akce krůta. Na stole od kolektivu různý pochutiny, chlebíčky, samozřejmě meruňkovice, slivovice (který já nepiju, ale už jsem vyťukla fintu, jak se vyhnout zdlouhavému vysvětlování, že tohle nene: moc neodmlouvám, přiložím placatku k puse a zakloním. Pusa zavřená, slíva se mi jen tak tak dotkne rtů. Odložím, zašklebím se, polknu. A mám zas nejmíň na dvě hoďky pokoj. Operace je tak věrohodná, že jsem s ní včera vyděsila i dceru, která dobře ví, že tvrdý nepapám. :mrgreen: :mrgreen: )
Dál samozřejmě víno a největší pokušení jsem si připravila sama. Maličký tvarohový buchtičky z „plavacího“ kynutýho těsta, strašná dobrota, rok jsem je neměla.
Domácí koblížky (obojí jsem dělala dopoledne osobně) s meruňkovou a višňovou marmeládou. Domácí nešizená paštika z kuřecích jater… mimo jatýrek je v ní kvalitní máslo, anglická slanina a ničemu se nedivte, je to výborný - pomerančový džem se zázvorem. To celé ozdobneno sušenými brusinkami. Všechny kamarádky si vyžádaly recept, sotva jsem ji kdesi v holčičím časopise objevila a přinesla týmu poprvé, jenže stejně ji nedělají a těší se, až ji zas dovalím já. Čerstvej chleba z blízké malé soukromé pekárny, vyhlášenej, měla jsem za úkol přivézt 4 bochníky. A úlitba Dukanovi - mísa super řeckýho salátu s balkánským sýrem 18% a černými olivami… takže papá Dukan by se na něj asi taky moc netvářil. :roll:
Potěšila by ho akorát tak ta krůta, taky skvělá, mimochodem.
Všecko to bylo strašně dobrý, začala jsem sice salátem, ale ta paštika mizela skandálně rychle… tak jsem si mázla malenův chlebík a pak ještě… a ještě.. :zed: :zed:
Vlastně to byla krom závěru sezóny i oslava mých narozenin, takže mi všichni mimo jiné nosili víno a vyžadovali přípitky, kolem půlnoci už stříkalo i šampáňo a já to vzdala a s naprostou rozkoší do sebe mezi krůtou natlačila i dva koblížky a nějaký ty plavací buchtičky…
A schválně sem nedávám stydícího smajlíka, protože jsem si to dokonale užila. Není mi blbě, neměla jsem kocovinu (vína jsem měla za celé odpoledne a večer asi 3 dvojky a nějaký šampáňo, hojně proléváno vodou..)…a dneska už zas frčím v předpisovým BD.
Takže vlastně hostina ve finále dvojky, jsem zvědavá, za jak dlouho se s ní váha popasuje. Dobrý je, že nemám chuť pokračovat v prasení, prostě úlet - a zas ukázněně šlapu brázdu. No a co? Prošla mi dovolená, tohle projde taky. :palec: :D

Příspěvek upraven 21.09.14 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková