Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@dydla píše:
Ahoj vsem @Kdoule ja se vas na to taky jednou ptala. Od te doby co jsem pila bolero, tak mi vaha stala a nebo sla nahoru. Na sacku pisi 1,82 k cal na 100ml hotoveho napoje, ale po takovem mnozstvi by se tezko pribralo. Ale pro jistotu si dam pul lzicky do caje na chut a napoje uz nedelam. Myslite, ze by lhali na obalech o slozeni? Ja jim tedy zatim duveruju, ale to bolero je tak sladky a chemicky ocas v nem oproti cole zero necitim, takze mi na tom taky neco nesedi
Nemyslím, že by lhali o složení, ale našla jsem práce už z konce loňského roku, které naznačují, že sladidla prostě fungují v těle podobně jako cukr a navíc ještě poškozují správné bakteriální složení ve střevě, což potom zhoršuje využívání zdravějších sacharidů a prý to dokonce zvyšuje riziko rozvoje cukrovky. Včera tu v tom smyslu dávala nějaký podobný odkaz Kaspi, je to v diskuzi. Prostě jsem si říkala, jestli to Bolero přece jen není, jako kdybychom si to klasicky osladili, ne energií, ale ten vzestup krevního cukru a reakce těla na to - tj. uloží do buněk klidně i tuk… Já fakt nevím, já si víc jak půl lžičky nikdy nedala, je to strašně sladké, ten pytlík, co si sypu do jogurtu, mám otevřený už třetí týden a pořád je v něm obsah. Tak snad to tím nebude, ještě před týdnem mi Bolero v tomto množství žádné problémy nedělalo. ![]()
@Kdoule Ano ano máš pravdu. Kdoví co se ve mě děje. Samozdřejmě jedu dál a už bez piva
ale po roce jsem neodolala.. střídám 1/1. ale právě kvůli jedné oslavě jsem přes víkend měla 2/2 abych mohla alespon zeleninu. Ted už zas 1/1. Takže příští pondělí to bude měsíc - očekávám to dole ![]()
@majda123456789, o lepším hubnutí po BZ než po BD psala ještě i Skalacka a myslím, že určitě nebudeme samy, bude nás nějaká menšina, možná opravdu máme projevy na váze až ob den, nicméně pozoruje nás to určitě víc než jeden. ![]()
@majda123456789 jedu 1/1.. no říkám si jestli to nebude tím, že během BD jím tolerované potraviny ale při BZ vůbec. to nemám potřebu a taky jím o dost víc.
@Niki91 píše:
@Kdoule Ano ano máš pravdu. Kdoví co se ve mě děje. Samozdřejmě jedu dál a už bez piva![]()
ale po roce jsem neodolala.. střídám 1/1. ale právě kvůli jedné oslavě jsem přes víkend měla 2/2 abych mohla alespon zeleninu. Ted už zas 1/1. Takže příští pondělí to bude měsíc - očekávám to dole
Niki, a jak po těch 2/2 - byl taky úbytek po BZ a po BD méně nebo vzestup? Já nemám moc jasné informace ani ze 2/2, nicméně u mě asi opravdu jde o to, že se mi některé vlivy promítají s 2-3 denním zpožděním. Asi to ani nebude ob den a u mě to nejvíc souvisí s tou solí. Přitom já solím opravdu střídmě, i dřív jsem byla pověstná tím, že každý si u nás musí hodně dosolovat, nejsem solič. Ale znát to u mě je. Proto jsem teď tak překvapená, že tentokrát mi teda sůl nefunguje.
@besi2010 píše:
@Kdoule @zoufalka1989 @dydla Holky,já teda nevím, ale podle mě to Bolerem není, já ho normálně piju.Ne,že si nasypu trochu do tvarohu a pytlík mám na týden, ale normálně si do petky udělám pití, z jednoho pytlíku 3 litry a vodu už doma skoro nepiju, jen tohle…
Rozumím a dík za zkušenost.
Napadá tě teda něco jinýho, co by mi v mém BD mohlo udělat takový vzestup? ![]()
@Kdoule no tentokrát to poprvé nefungovalo teda asi tak : čt-BD váhá stála pá- BD stála so BZ- klesla ne BZ stoupla ( pivo).. jinak já nesolím vůbec jen sůl co je přidaná v sýru, šunce a to jím minimálně. Ale je pravda, že včera jsem večeři osolila a v sobotu jsem měla slaný špenát.
Když vařím i pro chlapa tak nám to osolím, ale on si se mnou dá máloco.
Ahoj holky já dneska 50,4kg tak to vypadá, že s tím prasícím víkendem si tělo poradilo po svém. Blbý je, že mě čeká další protože v pátek jedu na pouť na Vysočinu:)
@Kdoule píše:
@zoufalka1989, tak to prostě zkusíme bez Bolera, zase se sladidlem, ale já mám potíže poslední týden, předtím jsem Bolero už používala taky a pořád jsem trochu hubla. Byl to jen můj poslední nápad, co mohlo být příčinou včera. Protože řekni:
S: dukanhouska (ničím nevylepšená) s tuňák. pomazánkou (linessa+tuňák ve vl. šťávě, malá cibulka lahůdková - pomazánku mám na 3 dny), 1 vejce na hniličku; sv: totéž bez vejce; O: půlka pečeného kuřete bez kůže; sv.: řecký bez tuku s trochou malinového Bolera; V: 2 pečená krůtí křídla bez kůže a kafe - rozpustné s aromatem lískových oříšků, vyšlehaná pěna asi z 50ml mléka polotučného a k tomu ještě asi 100ml mléka. Jo, a ještě někdy po obědě 300ml Zero koly.
Kdouličko,nikde tedy chybu nevidím …
Příspěvek upraven 23.09.14 v 07:33Kolik Ti chybí k dosažení ideální váhy? Mně právě zbývají dle Dukana ještě 4 kila a to jsem doufala, že ještě 3 navíc kila sklepu …
Co z tohoto by mohlo za 600g přírůstku? Dvacet třicet deka jsem zvyklá, hlavně díky solení večerního jídla se to semtam stane, ale poslední 4 dny tu sůl fakt hlídám ostrým okem, takže se to několik dní po sobě nestalo. Jo, papá Dukan je stále jedna veliká záhada, a to jsem doufala, že do 3F půjdu v půlce října.
@Niki91 píše:
@Kdoule no tentokrát to poprvé nefungovalo teda asi tak : čt-BD váhá stála pá- BD stála so BZ- klesla ne BZ stoupla ( pivo).. jinak já nesolím vůbec jen sůl co je přidaná v sýru, šunce a to jím minimálně. Ale je pravda, že včera jsem večeři osolila a v sobotu jsem měla slaný špenát.Když vařím i pro chlapa tak nám to osolím, ale on si se mnou dá máloco.
Aha, tak to já bych maso bez posolení před přípravou fakt nepozřela. Snížila jsem množství soli s dukankou asi na polovinu proti dřívějšku, teď těch pár dní fakt jen pár zrníček, ale to mi prostě už nechutná, sním dvě sousta a je mi na dávení (jen z nechuti, naštěstí nic jiného), poprvé v životě při tomto téměř nesolení mám nutkání dosolovat si hotové na talíři. ![]()
Ale třeba proti školní jídelně solím snad 4× méně, tam to nejde ani olíznout, jak to mají přesolené. Tak jsem si dosud myslela, že nesolím tak moc. ![]()
@zoufalka1989, ještě před týdnem to byla necelá 3 kg, teď je to o kilo víc.
Při mé rychlosti hubnutí necelá dvě kila měsíčně (od druhého měsíce diety) je to práce o půlku měsíce delší.
![]()
Jo, a podle mé chytré váhy se mi neustále zpomaluje metabolismus, na začátku diety jsem měla kolem 1800 kcal na den (lehce přes), teď mám kolem 1300. Nějak se mi to vůbec nelíbí. ![]()
@Kdoule no já hodně kořením tak si to vynahrazuju.. to taky není dobře ![]()
Jo, Kdouli Nov je divný, protože já ho normálně nevnímám, jen úplněk při kterém nespím a dnes jsem taky nespala.
S tím metabolismem to píše i Dukan, proto já zase chodím a cvičím. U mne je to i tím podzimem, ochlazením a tak. Já ten tuk vodu sleduji jen sporadicky, ale taky už se mi párkrát stalo, že mi ten tuk skočil nahoru. Já si to odůvodnila nestráveným tučnějším jídlem ![]()
@LydiaD píše:
@JaniceB
Pediatr… nemá se o tom moc mluvit, ale možná by poradil i náš „Zátopek“
A nemyslím tím Kaspinku… ZATÍM!!!![]()
![]()
Ahoj kočky, nestíhám vás dočítat, ale na tohle zareagovat musím
@JaniceB - vím, jak jsi vzorná se stravou malé, takže pokud ti sní kousek D housky, nic se neděje, ale pečivo na sladko se sladidlem bych jí určitě nedávala. Jinak předpokládám, že má vyváženou stravu i s běžným pečivem. A k OO v těhu - já osobně si nemyslím, že by měly napáchat až takovou škodu, pokud se jí i běžné např. celozrnné pečivo, Ale to je jen můj názor.
Jinak musím říct, že mi teď v posledním týdnu taky váha leze nahoru, ale je fakt, že ujíždím na sladkém. Ode dneška si dávám 3 BD, ať to srovnám. V sobotu jsem si zaběhla závod 10 km, to by bylo OK, ale v pozávodní euforii jsem plácala páté přes deváté. A i to přispělo k tomu, že mě teď váha trestá. Podle vašich příspěvků vím, že v tom nejsem sama
. Proto je důležité se denně vážit a nenechat to dojít dál, jak už tu bylo mnohokrát napsáno. Pomalu budu dočítat a reagovat.