Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Kdouličko,
na fcb diskzích hodně kritiků a odpůrců Dukanky psalo o tom, že zpomaluje brutálně metabolismus, že kdo pak začal jíst zdravě a vyváženě (ale jako OPRAVDICKY- např. dle na míru sestavaného jídelníčku), tak přibíral i z těch zdravých věcí… Četla jsem o tom, vím o tom, ale přeci jen jsem do Dukana šla s tím, že to zkusím… Co, ale nechápu jsou ty 4% vyskočeného tuku navíc a to naprosto bez hříchu@Kdoule píše:
Rozumím, nějaký pokles se čekat dá, já tuhle váhu používám tak 1× měsíčně (myslím tuhle její funkci) a jen dneska, vytočená tím přírůstkem, jsem chtěla vědět, jestli to není teda voda. Takže měření mám celkem 5 od začátku diety, ale pokles výkonu metabolismu z 1800 o 500, to je o třetinu. Mně to přijde moc.Třetina je třetina denního jídla, když si to takto přepočteš.
Jinak to kafe je klasické granulované kafe, psaly jsme si tu o tom, když na něj byla akce, Douwe Egberts s nějakou aromatickou vůní, určitě bez doslazení. Mně moc nechutná, ale mám ho pixlu, tak ho dopít potřebuju. Já sama kafe vůbec nesladím, takže ani sladidlo, jen to mlíko, ale zase když mám kafe, tak během dne žádné jiné mlíko nekonzumuju. To spíš že mám kafe tak jednou týdně teď, tak mi vytanulo na mysli. Mě vůbec nenapadá, proč si tělo potřebovalo z toho přísunu odložit 600g, chytám se i blbostí.
@zoufalka1989 Tak teď přemýšlím nad tím, jak by měl Dukan brutálně zpomalovat metabolismus…Bazální metabolismus je dán mj. i stavbou těla, množstvím svalů a tuků - logicky " svalnatější" tělo ho má vyšší. Při dietách s omezením množství stravy a odbouráváním nejen tuků, ale i svaloviny to je jasné, my ale tělu dodáváme kvalitní bílkoviny, které by svalovinu měly držet. Když zhubneme, tak samozřejmě úměrně hmotnosti klesá i bazální metabolismus, ale nechápu, proč by měl klesat víc než při běžné redukci váhy
. Třeba k tomu vykoumáte víc, ale mně to rozum nějak nebere.
@zoufalka1989 to jsem ráda, že mám pouze obyč váhu, já si myslím, že to měření tuku a vody na těch domácích váhách je naprostý odhad, jak to jako funguje, dokonce mi to jednou někde měřili u poradce držela jsem nějaký bazmek, příjde mi to divné že to vyčtou na základě toho že něco držím v ruce, já bych se k tomu moc nepřikláněla ![]()
@Niki91 jak dlouho jsi po porodu? ono to můžou být ještě rozbouřené hormony, ty drží vodu.. ale jinak je to úbytelk hezký, jak dlouho jsi byla v 1F?
@Bibiana1 @zoufalka1989 Já teda nevim holky, ale když jsem před těma cca 2 lety držela, tak jsem pak zas přibrala, protože jsem prostě začala žrát všechno (ano, myslim všechno včetně KFC atd.) a nedržela ani jeden bílkovinový den. Vylezla jsem ještě výš než jsem byla před těma 2 lety, ale taky to ty 2 roky trvalo. Váhu jsem si i bez snahy ještě třeba půl roku víceméně držela..tak nevím, ale mě nepřišlo, že by se tím nějak děsně zpomaloval a zhoršoval metabolismus. Ale já mám metabolismus možná už na minimální rychlosti, takže třeba jsem to nepozorovala kvůli tomu..? ![]()
@Bibiana1 Já si nemyslím, že klesá víc. Prostě jen klesá. Už jsem tu psala, že nevím do jaké míry se dá těmto domácím vahám věřit, každopádně mi taky přijde logické, že silnější tělo má vyšší bazální metabolismus, protože logicky spotřebuje víc kJ nebo kCal nebo na co se to měří…
Holky já dneska 60,5 ještě 0,5 a skáču do trojky
a vůbec kde je sirikit, snad ji váha nešlápla na krk
![]()
Já o tom četla přímo v té knížce, že se zpomaluje spalování…U někoho. Jak to tělo nechce pustit ty rezervy, v jídle to nedostane, tak začne vší silou šetřit na výdaji. Že třeba někdo víc spí, je míň výkonný, je mu pořád zima, zadýchává se, prostě to tělo nechce, aby nic dělal, aby nemuselo pustit. Fakt to tam takhle někde je. Já spíš nechápu, jak to dělají ty váhy a měřiče. Jestli ona ta váha jen sprostě nevypočítá podle tvé aktuální váhy, kolik energie musíš přijmout…A bere to hlava nehlava, člověk míň váží, tak míň spotřebuje. Ale je to jen nápad, nikomu to nevnucuju.
A Bibiano ta fotka je nádherná! Je z toho vidět ta radost, energie, já snad taky vyběhnu za hranici běžícího pásu
![]()
Holky, díky za reakci- já jen doufám, že ty 4% tuku je fakt blbost ![]()
@zoufalka1989 hele mě tam kolikrát skočí z 21 na 25 atd..a já si řeknu jen „no tak včera jsem měla k večeri mozzarelu, tak to bude tim“ a pak to zas normálně leze dolů
. Podle mě je to jen nějakej odhad nebo nějaká jejich vymyšlená stupnice a ne %. Protože když bych to sečetla, tak mám asi 58% svalů, 54% vody a 23% tuků a to teda není 100 %
takže já bych to neřešila a uvidíš až si na to stoupneš zítra
kolikrát mi to ukázalo třeba i 28 % teď v nedávné době, stoupla jsem si na to znovu a bylo tam něco jinýho.. podle mě to moc řešíš, jestli to tam budeš mít i zítra a pozítří tak bych se nad tím zamyslela, ale takhle bych se tím tak netrápila ![]()
@majda123456789 souhlas, před 2 lety jsem DD nedotáhla do konce a taky pak začala postupně přibírat, a ze vzduchu to nebylo, i když KFC apod. nepatří k mým oblíbeným. A sportovala jsem téměř denně, ale víme, že jen sportem bez úpravy jídelníčku člověk nezhubne. Takže se nemyslím, že by to bylo zpomaleným metabolismem v rámci DD. Já si naopak myslím, že většina obézních lidí má výrazně zpomalený metabolismus a je kvalitativně podvyživená.
Teď sice mám 2 kg nahoru, ale přesně vím, čím to je - sladkostmi a podobnými nesmysly, kterými zajídám excesy v chování svých dětí
. Ale ode dneška s tím končím
. JInak 7 měsíců mám stejnou váhu. @harfa paráda, už vidím čistou 60
@Elesia
přesně tak se při běhu cítím
@besi2010 píše:
@Bibiana1 Já si nemyslím, že klesá víc. Prostě jen klesá. Už jsem tu psala, že nevím do jaké míry se dá těmto domácím vahám věřit, každopádně mi taky přijde logické, že silnější tělo má vyšší bazální metabolismus, protože logicky spotřebuje víc kJ nebo kCal nebo na co se to měří…
Ono to takhle úplně není, silnější tělo nemá vyšší bazální metabolismus, často spíš naopak, proto je taky člověk obézní. Vyšší bazální metabolismus má ten, kdo potřebuje k jeho udržování víc energie, to nejvíc souvisí s hormon. hladinami (ta pověstná štítná žláza) a s množstvím svalové hmoty, a taky s pravidelnou námahou. Já se určitě teď hýbu víc, než před dietou, kdy jsem funěla i do kopečka, co mám před domem a zpomalovala jsem. Pravda cílené cvičení na konkrétní svalové skupiny nekonám, jen nárazově rotoped, přes léto se mi strašně nechtělo potit. Štítku mám v pořádku. Asi bych nejvíc mohla přičíst nespolehlivosti domácích vah v tomto, ale ten pokles je pozvolný a určitě neskáče, taky nevím, z čeho přesně to váha počítá, zda z poměrů tělesného složení, nebo pouze ze svaloviny… Ale skoro třetina je hodně, docela uvažuju navštívit někde bodystat. ![]()
@zoufalka1989 píše:
Holky, díky za reakci- já jen doufám, že ty 4% tuku je fakt blbost
To bude jednorázová výchylka v měření, ty domácí váhy neměří přesně, 4% je maličko. To stačí, aby ses třeba napila v průběhu noci a ranní měření je podle plotu. ![]()
@harfa v poneli to byly 4 tydny..takze jsem jeste v sestinedeli..1f jsem drzela 7 dni
@Bibiana1 píše:
Já si naopak myslím, že většina obézních lidí má výrazně zpomalený metabolismus a je kvalitativně podvyživená.
Pod tohle bych se já, amatér, podepsala.
Měla jsem 95kg, jedla jsem zdravě, několikrát denně, ale strašně málo.
Pořád jsem byla unavená, spala jsem okamžitě, co jsem někde sedla. Žádná energie.
Bodejť jo, z toho co jsem jedla (nebo spíš nejedla)
U Dukana nemám vůbec hlad, najím se kdy potřebuju, únava pryč, kila pryč.
Já zase naopak tvrdím, že Dukan mi metabolismus, který jsem měla zabržděný, rozhýbal.
Píšu to, co na sobě cítím, neumím to vědecky popsat.
Mám s ním víc jídla, míň spánku, víc energie, míň kil.
A že se musí dotáhnout do konce?
To určitě ano.
Ale to veškeré omezování jídla a veškeré diety.
Snad se nepletu a ta váha bude udržitelná.
Navíc já poslední 2 a půl měsíce vyvádím co to jen jde a váha se drží.
Kdouli,
dík@Kdoule píše:
To bude jednorázová výchylka v měření, ty domácí váhy neměří přesně, 4% je maličko. To stačí, aby ses třeba napila v průběhu noci a ranní měření je podle plotu.