Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LydiaD
29.9.14 08:32

Ahoj Zoufi :srdce:
Nikam nechoď.
Buď tu s námi.
Breč, nadávej, vztekej se :cert:
Jestli Ti to aspoň trošku pomáhá, piš to sem ;)
Proto tady přece jsme :srdce:
Je fajn si psát o hezkých věcech a o věcech, které jsou i mimo Dukana…
Ale jsme tu hlavně kvůli podporování, takže přichází naše chvíle :!
O Derisovi to tady zaplním zase až se Ti to hne dolů.
Dřív o něm neřeknu ani slovo, platí??? ;)
Takže ono se to brzo hne, neboj, já o něm totiž mluvím skoro denně…
Nemáš nějakou tabulku s váhou, jak si to zapisuješ den po dni???
Nečekáš MS?
Ona ta nemoc… třeba tělo doplňuje zásoby.
Jak dlouho opravdu stagnuješ?
Kdoule by o tomhle mohla mluvit hodiny.
Přečti si, jak bojovala, jak to nešlo, jak jí to taky stoupalo a bez příčiny.
Je to svinstvo, na tom se shodneme a prát se teď musíš hlavně Ty!
Ale jsme s Tebou.
Já tu třeba taky budu zanedlouho bulet a budu potřebovat Tvoji podporu.
Takže nějaké mizení odtud je blbina.
Domluveno??? :kytka: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
29.9.14 08:34

@Kdoule
Ty jsi měla narozeniny???
Nebo kdo měl narozeniny a proč o tom předem nevíme??? :mrgreen: :mrgreen:
No, taky „dobré“ přískoky.
Ale jak píšeš, víš proč ;)
Tak uvidíme, co bude na váze zítra a pozítří…

• Citovat
  • Upravit
15730
29.9.14 08:34
@sirikit píše:
Navíc - pořád mám hodně z čeho ubírat, kdyby mi váha začala pomalu lézt nahoru.
65 je pro mně strop, za kterým jdu do sérijky BD, omezení pečení, tolerovaných a prasárniček obecně. Kdybych musela být striktní celou dobu - v čem pak budu přitahovat otěž? Protože na množství, to už bych fakt nerada. :think: Řeknem si tak za rok, jak mi tahle optimistická vize klapne. :roll:

Tohle je právě ten přístup, který můžeš (a podle mě bys měla, protože jinak se podle mě šidíš na požitcích zbytečně) použít ty, protože ty s tím, co máš jakože navíc nad striktní dietou, prostě hubnula.
Já ale hubnu od začátku pomaleji taky a pokud jsem striktně nedržela, zpomaluju víceméně k nule, když nechci naplno napsat, že přibírám. Tohle byl ostatně důvod, proč jsem začala držet dukanku, psala jsem víckrát, že jsem k dietám měla celý život velmi opatrný a odmítavý postoj a kdyby moje tělo reagovalo na to, co se běžně uvádí jako postupy k regulaci hmotnosti, tak bych s touhle dietou nikdy nezačínala. Já o sobě leta vím, že moje tělo dokáže přibírat i z té pověstné vody. Díky dukance ovšem vím, že pro mě bude zřejmě problematický ten škrob, hodlám ten poznatek v budoucnu využít a škrobu se budu vyhýbat. A ono jaksi mlsat bez této tolerované potraviny jde už hůř, je cítit, že je to šizené (proteiňák má poměrně zřetelný ocas, v kafi to nevadí, v pečivu ale cítím dost). Ale hlavně - když budu jíst mírně nad striktní, tak nebudu mít ani ty úbytky, co mám - tak tu dietu prostě budu muset opustit jako nefungující. Takže já musím, jak papá Dukan chce. On to píše jasně. Tolerované s jeho zamhouřeným okem pro ty, jejichž tělo to snese a dál hubne. Pro ty, kterých tělo to nesnese a zpracuje a nehubne (ba moje spíš tloustne), má jen cestu striktních pravidel a skutečného omezení.

Já si dietu asi neužívám tolik, jako vy, co můžete palačinky nebo sladkosti. Ale to je mi fuk, já potřebuju zhubnout, spíš mám pocit, že moje tělo bojuje až tak, že když pochopilo, že mě nerozhodí opravdu ani to, že budu hyperstriktní a že si to stejně užiju a dotáhnu do cílových kil, tak vymyslelo nějakou jinou strategii, kterou já už pochopit nedokážu a nevím, jestli dokážu zastavit. :? Protože já taky fakt nevím, proč přibývám po bezchybných dnech a proč nemám třetí týden pokles váhy. (Teda po včerejších 0,4 je to jasné, nicméně to předtím se nevysvětluje ničím a já jsem druhý týden po sobě na váze v týdenním součtu přibrala. :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
29.9.14 08:41

Ahoj holky čtu vás celý víkend ale zase mi stávkoval pc tak se mi to nechtělo ťukat do mobilu.
U mě to vypadalo tak, že pátek jsem strávila v posteli a na záchodě, kde víc si netroufám odhadnout. Nicméně sobota už byla lepší tak jsem počala uklízet. Záchodový čas se zkracoval za to se dostavily křeče žaludku. Jako kontrakce jsou proti tomu prd. Bohužel se taky dostavovali v pravidelných intervalech. Takže do předklonu, někdy na kolena a přežít. Už jsem málem jela i na pohotovost. Ale jsem silná žena a přežila jsem:)Včera to bylo už celkem dobrý, ale dietu jsem ještě odložila. Moc jsem toho nesnědla - rybízovou buchtu, kuřecí zapečené se zeleninou a domácí chlebík se sýrem. Ale už jsem měla hroznou chuť na kafe, tak jsem si dala a dobrý:) No a výsledek je 49,4kg :zed: Až se to tady stydím napsat když čtu jak Zoufinka tady bojuje o každý deko, tak je to fakt nespravedlivý :oops: Zoufíčku neboj, ono to půjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
29.9.14 08:47
@LydiaD píše:
@Kdoule
Ty jsi měla narozeniny???
Nebo kdo měl narozeniny a proč o tom předem nevíme??? :mrgreen: :mrgreen:
No, taky „dobré“ přískoky.
Ale jak píšeš, víš proč ;)
Tak uvidíme, co bude na váze zítra a pozítří…

No, vím proč jen u toho jediného :mrgreen:, ty předchozí výskoky z min. dvou týdnů jsou mi právě tajemstvím. Skoro 2 týdny po MS to snad nejde fakt házet ani na ten cyklus.

Narozeniny jsem měla, ale s tím já se nechlubím. To jsem musela napsat jen proto, že pro mě ta hostina s tím spojená byla důležitá. Tyhle chvíle s rodinou u stolu, který jsem nechystala já a kde máme radost všichni, ty u dukanky nejdou napodobit něčím „skoro jako opravdové“. Akorát narozeniny jsem měla v době, kdy mi váha klesala docela hezky. :mrgreen: Teď se musí stejně rozjet každým dnem, po těch týdnech, tak se v tom ta hostina fakt ztratí. Ale škoda, kdyby přišla v lepší čas, mohla jsem taky studovat dopady na rozjezd nebo zpomalení, teď mi to bude k ničemu. Jestli rozjezd přijde, tak je to tím, že už je na spadnutí kolik dní, jestli nepřijde, tak to může být víc tím divným chováním těla posledních cca 10 dní, než hostinou. Takže hostinu dávám stranou, ta mi nic neřekne. Otázkou bude, kdy se konečně chytí ten skutečný Dukan. Už je fakt zase docela na čase. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
29.9.14 09:09
@LydiaD píše:
Ahoj holčičky :srdce:
Takže hlásím, že jsem o víkendu byla vzorňas nad vzorňase :andel:
Dnešní váha 78,6 (takže o 1,8 kg míň, než minulé pondělí)
Tentokrát ten rozjezd nenechám odplavat jako minulé 3 měsíce :cert:
Hodlám neústupně dukanovat do toho 23.10. kdy odjíždíme na dovču do jižních Čech.
Dneska jsem si spočítala BMI a jsem stále v nadváze.
Krucipísek!!! :cert:
Ještě 2kg, abych byla v horní hranici „normálnosti“
Teda váhově, jinak budu zřejmě cáklá už navždy :mrgreen: :pankac: :pankac: :pankac:

Téééda, veliká gratulace, pocéééém. :hug: :hug: :kytka:
To je tak krásný, číst, že to někomu funguje. :kytka: :kytka:
Já mám od min. pondělí přírůstek, minulé pondělí jsem taky měla přírůstek, já jsem to vlastně s tou hostinou udělala skvěle, protože kdybych ji neměla včera před sčítáním a tělo by mi to udělalo stejně (a klidně mohlo, když den předtím mohlo nahodit 0,7 jen tak z plezíru a pár dní předtím totéž), tak bych dneska byla v depresi jako je Zoufi a to by nepomohlo ani Zoufalce, ani mně, ani nikomu, kdo čte…
Moje podvědomí ví vždycky dobře, co dělá :pankac:. Asi taky ví dobře, proč teď nehubnu. Kdoví, co se chystá nebo tak. Uvidíme. Nejradši bych ho ukecala, aby mi to řeklo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
29.9.14 09:20

@zoufalka1989
Ahojky, taky bych tě chtěla moc podpořit, prosím vydrž, mne se všechny diety míjely účinkem, vždycky i když jsem držela poctivě, tak jsem byla jediná, které se držela váha na stejné úrovni a ne a ne dolů. V mém okolí je dost lidí, kteří zhubli s dukanem. Sleduji co píšeš, je mi to líto, ale říkám si, jestli se té zoufalince pohne váha dolů, tak je to pro mne určitě ta pravá ořechová dieta. Moc držím palečky! Myslím si, že to bude opravdu tou nemocí, mne se nikdy nepodařilo hubnout, když jsem měla rozdivočené tělo z teplot a nemocí…Teď mám teplotu 39,5 stále to nejde dolů, chtěla bych co nejdřív začít hubnout, ale vím, že by to byla hloupost. Držím palce zoufalinko a nebal to prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
29.9.14 09:24

@sirikit
tak jsem koukala na tvůj jídelníček a pěkně si tu bužíruješ :mrgreen:
Chtěla bych se zeptat holky na nějaký dortík, buchtu u které vaše drahá polovička ani nepoznala, že jde o dukana? Můj přítel je strašně moc na sladké, já jsem spíš na masko, ale kdybych už měla chuť na sladké, tak ať nemusím péct dvě buchty, nějaký typ na dobrou mňamku? Něco s tvarohem? Zakysanou smetanou? A to vlastně nevím jestli můžu, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
29.9.14 09:43

68,6 29.VIII BD
67,8 30.8. BZD
67,3 31.8. BD
67,6 BZD
67,9 2.9.
68,1 3.9.
67,5 4.9.
67,5 5.9. MS
67,7 7.9.
68,5 8.9.
66,5 13.9. -8,7
66,7 14.9. BD
67,5 15.9.
67,4 16.9. ATB
66,7 17.9.
66.7 18.9.
66,7 19.9.
67,5 20.9.
67 21.9. BZD
66,9 22.9. BD
67,3 23.9.
67,3
67,1 27.IX
67,5 28.IX BD
67,9 BZD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
29.9.14 09:45

Holky, děkuju za podporu, ale vidíte, že podle tabulky jsem za měsíc kromě pár dnů v podstatě nezhubla a to opravdu nehřeším - žádný sýr, alkohol, buchta nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
29.9.14 09:48

@monuš, zakysanou při dietě fakt nemůžeš :D.
Já jsem 2× dělala dukaní moravské koláče v době, kdy byla rebarbora, ty jediné se mnou chlap jedl a kdybych upekla kopec, snědl by kopec, nic dietního na nich necítil. Ale ony jsou taky docela hraniční stran množství sacharidů, takže jsem je od té doby nedělala. Harfička dělala perfektní kokosák a čokosák, ale taky to není čistě dukaní věc do důsledku vzato, nicméně ta psala, že se chlap na to vrhal s vášní. Recepty jsou ve fotogalerii.

Ale já mám rodinu a sladké jim dělám zvlášť. Je to jednodušší i pro mě, protože dukaní by mi jednak rozhodně snědli a nezbylo by na mě, jednak i já nemám takové puzení ochutnávat a dát si víc - jim dělám rozhodně častěji, než sobě. Já bych pak asi sladké měla fakt denně a já s tím hubnutím bohužel problém mám, škrob mi s mým metabolismem nekamarádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
29.9.14 09:51
@zoufalka1989 píše:
Holky, děkuju za podporu, ale vidíte, že podle tabulky jsem za měsíc kromě pár dnů v podstatě nezhubla a to opravdu nehřeším - žádný sýr, alkohol, buchta nebo tak…

Dávala jsi někde tabulku? Jdu hledat.
Já nehřeším taky (včerejšek vynechávám, počítám taky výsledky před včerejškem) a mám zastávku kratší dobu, ale rozhodně jsem nebyla nemocná. Což ty bohužel ano a hnusně. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
29.9.14 09:53

@zoufalka1989, už to vidím. A kdy jsi to byla nemocná, myslím od kolikátého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
29.9.14 10:04

Zoufi, já sem hodím výřez z tabulky za září. Celý srpen jsem stála, nezhubla jsem nic od 22.7., kdy jsem odjela na dovolenou. Ale tam se to schovalo za dovolenou. Moje hubnutí od přestávky 22.7. začalo až v to září. Dukaní minimum bylo 14.9. a od té doby je to taky mimo, tabulku dávám do včerejška, kdy jsem jela fakt bez hříšku (drůbeží tlačenku, opakovaně tu psanou jako možnost a používanou řadou dukanek, nepočítám jako hřích) a váha rozhodně nikam neletí. Uznávám, že u tebe to trvá asi déle, ale byla jsi nemocná. Tělo se rovná někdy po nemoci i déle než měsíc, myslím, že to všichni z běžného života známe.

Já jsem si jistá, že co se mně týče, musí to přijít každým dnem, jen teď každým dnem, kdy to dolů nejde, narůstá u mně otrávenost a pocit zbytečnosti toho všeho. Ale už jsem to zažila a vím, že to skončí a zase budu hubnout. A ty budeš taky, není to utěšování. Je to o tom, jestli to pořád chceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
29.9.14 11:23

@Kdoule

Kdouličko nemoc byla od 16.9. jak je tam ATB - antibiotika :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...