Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@sirikit píše:
ale vzhledem k tomu, že máš dvě tři kila přibrat, abys zas vypadala k světu![]()
![]()
,
Už jsem to tu jednou psala, obávám se, že přibrat zdravě pár kilo je pro mě nemožné. Už jsem v téhle situaci jednou byla, tve druháku na střední. Omezením jídla a skoro fanatickým cvičením jsem tenkrát shodila ze 69 na 58kg (to je jako mám teď) Bohužel jsem už nedokázala ubrat na cvičení, zato jsem neustále ubírala na jídle, až jsem se propracovala na 52kg, zastavilo mě až to, že jsem si jeden den uvědomila, že už jsem vlastně 2dny nic nejedla, protože jsem prostě neměla hlad
a mamka mi vyhrožovala, že jestli okamžitě nezačnu normálně jíst, že mě odveze do nemocnice…Tak jsem si řekla: jak zdravě přibrat pár kg? Tak jsem si sem tam dala věci, které jsem celé 2 roky nejedla.Tu hamburger, tu sušenku, tam chipsy a hle, měla jsem v cuku letu zpátky svých 69 a k nim 8kg navrch
Prostě neumím zdravě přibrat a proto to ani nebudu zkoušet. Moc se bojím, aby se historie neopakovala ![]()
Kdouličko, nádhera, mám z Tebe radost
já si dneska pochutnala na smaženici, byla jsem jen s prckem a měli jsme plný košík ![]()
@Kdoule
Vééélká gratulace, koukám, že ty to máš s úbytkama jako já, když mi ještě šlo hubnout. Taky jsem to brala takhle přískokem vpřed. A tak co, hlavně, že to jde. ![]()
Aspoň už znáš vývoj a víš, co máš čekat. Makej makej, počítám tak v listopadu skáčeš za náma do třetí, že?
![]()
S nákupama blbý, já to na víkend vždycky řeším ve velkém stylu v pátek (během týdne vždycky jen dokupuju pečivo pro rodinu, čerstvé maso a co tak aktuálně dochází), o víkendu se jakýmikoli nákupy nehodlám vůbec zanášet.
Zas to ale chce velkou lednici, to je pravda.
@besi2010 Kulím oči,
, tuhle tvoji hubnoucí historii jsem ve víru dalších příspěvků nějak zasklila, nebo už spíš zapomněla. ![]()
Seš už teď ale ve třetí, že? ![]()
A držíš si váhu?? Já ti totiž vůbec neradím něco přibírat, jen z důvodu, že by se to na tobě někomu líbilo: kam bysme přišly, kdybysme měly šachovat s postavou dle pokynů okolí?
![]()
Ale zas abys i při svém vyváření a gurmánském dukanění nehubla furt pryč viz tvoje historie.
I když to asi ne, to jsi skoro nejedla, píšeš…
To jsou trable s hubnutím, někomu to nejde dolů, jiní viz Kaspi nemůžou přestat…,zas jiným váha leze plíživě nahoru…
Pokaždý mně to probere z mé ukolébané dukaní spokojenosti. Musím bejt ve střehu.
![]()
@sirikit Neboj,teď si vyžírám neskutečně. Tehdá jsem 2 dny žila z jedné salátové okurky, oproti tomu teď…sama dobře víš, jaká jsem kuchtička
Zrovna jsem dovařila lečo s kuřecím masem, brokolicovou polévku a kuřecí kapsy plněné šunkou a hermelínem a k tomu listový špenát
Jinak do 3F jsem vstupovala s 58,3,každý den mám plátek celozrnného chleba se sýrem, půlku ovoce do OO kaše, něco sladkého ke kávě k odpolední svačině a kdykoliv mám chuť, tak ořechy a střik, v tom se neomezuju a dnes jsem měla total minimum 58,jinak se držím mezi 58,5-59,5 ![]()
Ničeho se neboj a pojď za mnou, zelenina každý den je neuvěřitelná svoboda ![]()
@sirikit píše:
Já ti totiž vůbec neradím něco přibírat, jen z důvodu, že by se to na tobě někomu líbilo: kam bysme přišly, kdybysme měly šachovat s postavou dle pokynů okolí?![]()
Neboj, to mě ani nenapadne
Sice vím, že bych těch 60 klidně mít mohla, ale jsem ve 3F teprve měsíc a nejsem blázen, abych si v tomhle krizovém období dovolila nějaké pokusy s úpravou váhy. Jsem rozhodnutá dodržet 3F přesně tak jak káže papá a jsem sama vážně zvědavá jak to půjde v té druhé půlce. Teď s jednou škrobovinou týdně a hostinou příležitostně to jde.
Každopádně jsem zjišťovala ve skupině na FB nějaké ty Dukanky dlouhodobě ve 4F, hlavně kvůli Kdouličce, a bohužel musím říct, že ty co se ozvaly a váhu si udržují, tak drží takovou rozvolněnou 3F, přílohy málo, pečivo dukaní ![]()
@besi2010 No já se právě těším jak malý dítě. ![]()
Můžeš hádat, co dělám takhle v sobotu v noci na miminu…
![]()
Mám totiž práce hektar, už několikátý večer tu mastím přípravy pro terén.
V několika oknech otevřené nahlížení do katastru nemovitostí, plánovač tras, úřední hodiny obecních úřadů na půlce Vysočiny…a na liště prokrastinační okénko emimina, kam koukám, když už mi z práce začíná hrabat.
![]()
No a až to všecko teoreticky sepíšu, vyrazím do kraje ověřit fakta též v praxi.
Takže valnou část října strávím v autě coby pojízdné kanceláři, jídlo na celý den samozřejmě sebou. Když nebudu muset přemýšlet v intencích BD/BZ, všecko bude daleko jednodušší s vařením a se vším.
Děkuju dobrýmu pánbíčkovi za Dukanku, přesně vím, jak bych se zas určitě stravovala nebýt návyků z „diety“. Ráno óbrsnídaně, celej den pití, pak někde nějaká prasárna v letu a večer opulentní večeře, protože po návratu bych hlady neviděla a ztrácela bych zábrany. ![]()
Rozumíš, zrovna tohle je super práce, dobře placená a vysloveně mně baví. Akorát budu prostě věčně v tahu a jsem šťastná, že mi do toho zrovna krásně spadne třetí.
Nebude mně to lákat vyžírat nad plán, protože co si sebou nenabalím, to nesním.
Tak snad se přechod obejde bez větších váhových výchylek.
Přechod do třetí myslím.
![]()
Klimakterium teda pak snad taky, ale to momentálně není na pořadu dne. ![]()
@sirikit píše:
@Kdoule![]()
Vééélká gratulace, koukám, že ty to máš s úbytkama jako já, když mi ještě šlo hubnout. Taky jsem to brala takhle přískokem vpřed. A tak co, hlavně, že to jde.
Aspoň už znáš vývoj a víš, co máš čekat. Makej makej, počítám tak v listopadu skáčeš za náma do třetí, že?![]()
![]()
S nákupama blbý, já to na víkend vždycky řeším ve velkém stylu v pátek (během týdne vždycky jen dokupuju pečivo pro rodinu, čerstvé maso a co tak aktuálně dochází), o víkendu se jakýmikoli nákupy nehodlám vůbec zanášet.
Zas to ale chce velkou lednici, to je pravda.
Jo, nekřičela bych hop dopředu. Dneska 61,9, takže proti včerejšku plus 0,7kg. A to jsem vůbec nezlobila, jediné, co jsem měla nově, byla kuřecí tlačenka, u nás to nemají, takže jsem jedla při dietě poprvé, dva plátky k svačině. Takže jsem zpátky dost vysoko a kdoví, jak to teda bude. Tohle skákání o hodně nahoru i dolů jsem měla jen úplně na začátku diety a jenom jednou.
S nákupama je to různé, když vím, že rodina bude víceméně mimo domov v pohybu, tak předem nenakupuju, protože potom drahé věci vyhazuju. A jelikož ještě v pátek večer lilo jak o život, tak víkendové plány na současné počasí vznikaly poněkud náhle. Nákup v neděli ráno mi nevadí, tím, že nedělám, mám všechny dny v týdnu rovnocenné. Akorát po nákupu teď si prostě už nenapeču nenavařím, protože vyrážíme do hodiny.
Ale upřímně po včerejší facce plus 0,7 za velmi slušné chování a neporušování je mi to dneska úplně jedno. Horší to v žádném případě být nemůže. ![]()
Edit - jo, a večer jsem se vážila kolem desáté večer, zvědavá, jestli tělo nedrží vodu, a měla jsem 62,2. Jindy do rána zmizí kilo a víc, tak jsem ráno té váze nechtěla ani věřit.
@besi2010 Jéé na těch ujíždím taky! Jsou fakt dobrý
chutnají mi ty fialový.
Já po pátečním praseníčku s pár sýry a vínem měla včera 56,0 (tzn + 0,6 kg) a dneska po BD stojím na stejné váze
a to jsem fakt měla tak 2-3 sklenky vína a pár kousků sýra (maličkých!) tak nevim
ale zas jsem jedla asi docela málo, tak že by to bylo tím..? Včera jsem ale držela poctivě, jen kolem 7 večer 3 kostičky čokošky.. Dneska mám ještě BD a máme rodinnou oslavu, babi slaví 71. Upečenej úžasnej dort (moje ségra dělá potahovaný dorty), já vám sem snad nahraju fotku, udělala Hledá se Nemo
no a já si nedám..a budu držet poctivě. A budu doufat, že to spadně. Jsem blbá, furt si sama tu 3.F odsouvám ![]()
@Kdoule Kdoulíku to mě mrzí, to snad není pravda..asi skvrny na slunci nebo co.. tak doufám, že teď je to jen voda, že v tý tlačence třeba bylo hodně soli a do zítřka to všechno půjde pryč ![]()
Jéé zapomněla jsem na tu fotku dortu
ségra je vážně magor
http://svobodoviccukrarna.blogspot.cz/…se-nemo.html tady je odkaz s více fotkama, jsem na ní hrdá, na magorku mojí ![]()
Dobré ráno holky, přes slzy vzteku, zufalství ani nevidím, váha opět neklasla, ale dokonce dalších 0,4 kg nahoru, takže jsem na 67,5 oproti 16 dennímu dukan minimu 66,5
.
@majda123456789 píše:
@besi2010 Jéé na těch ujíždím taky! Jsou fakt dobrý![]()
chutnají mi ty fialový.
Já po pátečním praseníčku s pár sýry a vínem měla včera 56,0 (tzn + 0,6 kg) a dneska po BD stojím na stejné váze
@Kdoule Kdoulíku to mě mrzí, to snad není pravda..asi skvrny na slunci nebo co.. tak doufám, že teď je to jen voda, že v tý tlačence třeba bylo hodně soli a do zítřka to všechno půjde pryč![]()
a to jsem fakt měla tak 2-3 sklenky vína a pár kousků sýra (maličkých!) tak nevim
ale zas jsem jedla asi docela málo, tak že by to bylo tím..? Včera jsem ale držela poctivě, jen kolem 7 večer 3 kostičky čokošky.. Dneska mám ještě BD a máme rodinnou oslavu, babi slaví 71. Upečenej úžasnej dort (moje ségra dělá potahovaný dorty), já vám sem snad nahraju fotku, udělala Hledá se Nemo
no a já si nedám..a budu držet poctivě. A budu doufat, že to spadně. Jsem blbá, furt si sama tu 3.F odsouvám
@zoufalka1989 Ježííííííš Zoufi! Vydrž! Nevzdávej se! Mě je tě tak líto
to je příšerný. Ale přesně tohle popisuje i Kdoulička a po nemoci jsem to měla stejně. Je to děsný, ale stagnace 3 týdny je už na hlavu..ale pak to kleslo za 2 dny skoro o 1,5 kg! Takže nevěš hlavu, ono to půjde dolů! Tohle se v tobě jen někde drží, ale není to, že bys tloustla! To si pamatuj!
![]()
Můj včerejší jídelák -snídaně 2 lžíce OO, horká voda, půl tvarohu, skořice, půl lžičky stévie, svačina - šunka, cottage, oběd hovězí guláš (pouze na cibuli(bez oleje a bez zahuštění), svačina kefír cca 330 ml s trochou bolera, večeře smaženice (opět cibulka na sucho, houby, 2 vajíčka) a k tomu jsem měla 3 plátky kuřecího maso na bylinkách. Včera jsem měla BZD - jediná „zelenina“ byly ty houby… a dneska nárůst… Já fakt nevím co dělám špatně, tolerovanou potravinu se snažím mít jen jednu, když peču tak škrob nahrazuji proteinem, včera jsem pekla pro kluky jablkovo-ořechovou bábovku, voněla tady celý den.. Teď vyrazili k babičce a já bych nejradši tu půlku bábovky sežrala, protože se snažím a výsledek žádný… A to jako blbka na teambuildingové akci nejen, že si nedám žádný alkohol ale ještě obědvám, svačím a večeřím na samotce svoje krabičky
Já se omlouvám, že tu furt fňukám, ale jsem už opravdu demotivovaná..
@zoufalka1989 Zoufi, já se ti vůbec nedivím..ale je to přesně tak jak říkám..já to měla taky tak a 3 týdny..podívej na Kdouličku jak se s tím trápí každý měsíc
vím že je to děsně demotivující a člověk má chuť se na všechno vykašlat, ale tím, že to tak trvá, pak budeš mít o to větší úbytek! Opravdu tomu věřím. Vím, že je těžký teď tomu věřit, zažila jsem to..ale pak budeš mile překvapena. Jen prostě musíš ještě vydržet
zkus zařadit i vajíčka, tam je hodně bílkovin tak třeba to pomůže..a já mám třeba snad vždycky úbytek po tuňákovi.. tak to zkus, kéž by to zabralo ![]()