Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@monuš, vítej mezi námi
.
@zoufalka1989, to snad není možný. S jistotou je za tím ta nemoc, však jsi psala, jak moc blbě ti bylo. Hele, já nemocná fakt nebyla, blbne mi to každý měsíc, ale nenadělám nic s tím, že moje tělo prostě víc a dlouhodoběji nehubne.
Strašně ti držím palce, ať se to pohne, vím, že zdravá ty cvičíš hodně, prostě fakt nemoc teď, mrzí mě, že nevím, co poradit. Ona i ta deprese souvisí s obdobím po nemoci, vím, že každého nakopne úbytek váhy, ale vezmi si, že přijít to fakt musí. Tělo nemůže dlouhodobě vyžít z toho, co mu dáváme. Musí pustit. I my, kdo máme tělo výkonem schopné pokořit nejodolnější lid doby ledové, každou kalorii uložíme na čtyřikrát, prostě musíme při takovémto režimu ten tuk pustit. Jakmile začneš cvičit, tělo nevydrží. Jsem si jistá. Kdybych tě mohla pohackat, tak bych to udělala. Dáš to, vydrž a nedej se, i ta váha to vzdá a ukáže ti, že jsi vyhrála. ![]()
Ahoj holky, děkuji za milá slova podpory! Před týdnem jsem dobrala ATB, nicméně mi už asi tak 3-4 dny opět lehce škrábe v krku, takže si na nějaký velký pohyb netroufám… Nicméně čvrtek, pátek jsem pobíhala po skalách, v sobotu s prckem dopolko dlouhá procházka a odpoledne jsme byli přes 2 hoďky na houbách a dneska jsem vozila asi hoďku a půl kolečka hlíny… takže úplně bez pohybu tedy nejsem.. V pátek bych měla dosat menses a bojím se, že pokud do té doby nenastane pokles, tak to psychicky nedám
dneska jsem si dala za odměnu ty 2 čtverečky Lindt čokolády jako odměnu, že se držím.. Udělala jsem si také radost v sekáči, koupila jsem si 2 super trička - jedno je velikost M a druhé dokonce S
, super tuniku velikost M a megaradost podzimním kabátkem, který je velikosti 36 adidas - je mi přes boky trochu upnutý, ale tato má váha není konečná, dotáhnu to hezky do zdárného konce, tak jsem si ho zasloužila! Před dvěma měsíci by mi nebylo nic z toho nového oblečení.. ![]()
@zoufalka1989
Jé tak to jsem ráda, že se držíš!!! ![]()
Ta nemoc dokáže nadělat paseku, to je jasný.
Bojuj dál ![]()
Jsi dobrá, že jsi nepolevila, já jsem se už bála, že jsi snědla tu bábovku ![]()
Tak jedeme dál, ono to spadne!!! ![]()
@monuš Druhá Niki tak to je dobrý
Jasný já taky budu mít bílý šaty po dvou dětech ( taky mi pár lidí řeklo že je to blbý) ale je to moje první svatba a chci jí mít hezkou. Nadruhou stranu to bude spíš taková párty moc tradicí a zvyků nechci. Já jsem začínala na 85 kg a jsem na 80. Kvůli tobě jsem spočítala jak dlouho vlastně držím ( myslela jsem že už je to měsíc určitě) a jen 21 dní. Nějak jsem se sekla. A to jsem si nedávno ztěžovala že to nejde dolů. Takže ono to vlastně celkem jde a dobře
do září máš toolik času. To bude dole raz dva.. ![]()
@Niki91
Niki, Ty ale musíš ještě říct, že jsi v šestinedělí.
A to teda já jsem vůbec nevěděla čí jsem a proč jsem na světě ![]()
A jestli to děcko, co v jednom kuse řve, je opravdu moje ![]()
Takže to, že už držíš dietu, to já vůbec nepobírám ![]()
@LydiaD Hele já mám úplně zlatý dítě. Kdybych jí každé 3 hodiny nedávala mléko ani nevím že je. Žádné prdíky, neublinkává, nekřičí… Zato ta starší mi dává zabrat za dvě. Při porodu jsem nebyla šitá takže už 3 hodiny po porodu jsem lítala po chodbě
Den po příchodu z porodnice jsem myla okna, protože jsem to před porodem nestihla. Šestinedělí pro mě není změna. Co se děje uvnitř mě je věc druhá. A protože jsem vůbec nekojila najela jsem na dietu co nejdříve už z toho důvodu, že jsem za týden po porodu ještě 2 kg přibrala a bála jsem se aby to tak nebylo i nadále. Podle mě nic není tak hrozné aby nemohlo být hůř
Jsem hodně velkej flegmatik, jen tak něco mě nerozhodí. A snad i optimista ![]()
@monuš @LydiaD Ach jo, člověk to tady chvíli nedozoruje a už je za potvoru!
![]()
Každopádně i přes Liduščinu neskrývanou averzi ke mně je ona i nadále můj miláček a kdyby ses Moni začetla hlouběji do diskuze (což nedáš, jsme strašný grafomanky a už nás tu zhublo hodně!),zjistíš, že i tvůj - protože těch výkřiků o vorvaních jsme tu jmenovitě od Lydie četly hodně.
Pak nám sem ve slabé chvilce nadělila svoje fotky, a od té doby se musí mírnit ve výrazech, protože bysme se jí vysmály.
Kdyby tak jak ona hubli kytovci ve světových oceánech, Greenpeace se strhnou.
![]()
Každopádně dukanku si zamiluješ a do roka deset kilo zhubneš s písní na rtech.
Já začínala koncem ledna se vstupními parametry 78/165 (těsně po Vánocích jsem měla ještě o kilo víc),48 let. Nečekala mně svatba, takže moje motivace bylo takové běžné každoroční znechucení z blbý postavy, taky jsem celoživotní dietářka… hubnula jsem pomalu, rozkošnicko-gurmánsky, a začátkem prázdnin jsem byla na své dle Dukana ideální váze cca 64 kg. Tu mám i na těch posledních fotkách v galerii, na které tě odkázala Lydia. Už třetí měsíc (níž mi to Dukankou nejde a nechci to lámat přes koleno) si držím tuhle váhu, takže teď od 1.10. skáču do třetí fáze.
V práci mám sice většinou taky vcelku fofry, ale jsem na volné noze, tak si vařit stíhám… a krom toho v kuchyni relaxuju a jsem vcelku labužník, takže Dukanka je pro mně darem z nebes. Příklad dnešního BZ (bílkovinovozeleninový den) jídelníku:
Snídaně: Dukaní toustíky s tvarohovosýrovou pomazánkou a ředkvičkami, řez vanilkového tvarožníku, bílý jogurt, kafe s mlékem.
Svačina nebyla, snídala jsem pozdě.
Oběd: dvě kuřecí stehna pečená na sterilovaném zelí s divokým kořením.
Svačina: řez dukaního perníku s čokoládou, vyšlehaný dukaní lipánek (tvaroh+jogurt, sladidlo, citrónová kůra).
Večeře: Omeleta ze tří vajec a jednoho bílku se žampiony, rajčatový salát s cottage a čerstvou bazalkou.
Neznám jinou dietu, v rámci které bych si mohla vyžírat takhle a přitom hubnout. Nebo aspoň teda nepřibírat, protože mně už váha kolísá v rozmezí kila a půl a nesleze
.
Pevně doufám, že to tak vydrží i ve třetí.(..a nenastoupá!
)
Ty všecko nastuduj, nakup suroviny a hurá do nejlabužničtější diety tvého života!
Jo, a udělej si aktuální fotky, za pár měsíců nebudeš moct uvěřit při srovnávání. ![]()
@sirikit
Ale lásko moje, já jsem všude k té „potvoře“ dávala srdíčka!!! ![]()
A Ty to víš
![]()
Tak mi nedělej nervy před spaním a omluv se mi!!!
![]()
@sirikit, připojuju se k halasu, že jsi hubená potvora
a hned mi řekni, kde jsi vložila nebo četla recept na dukaní perník. Já dělávám jen perníkové muffiny, tam je ale hlavní složka sušené mléko a já nemůžu sehnat odtučněné, takže nedělám nic.
A teda musím říct, že já si dát takto dvě porce sladkého dukaního mlsu, tak asi hubnout fakt nebudu. Teď jsem neměla ani tu čokošku, ani nic tolerovaného, a stejně skáču hodně nahoru (naštěstí mezitím taky jednou dolů, ale stejně). Ty jsi výjimka mezi potvorami a máš můj hluboký obdiv, ať tady hlavně nikdo nevyžvaní, že za obdivem skrývám hlubší city. ![]()
@LydiaD píše:
@sirikit
Ale lásko moje, já jsem všude k té „potvoře“ dávala srdíčka!!!
A Ty to víš![]()
Tak mi nedělej nervy před spaním a omluv se mi!!!![]()
![]()
@Kdoule píše:
@sirikit, připojuju se k halasu, že jsi hubená potvoraa hned mi řekni, kde jsi vložila nebo četla recept na dukaní perník. Já dělávám jen perníkové muffiny, tam je ale hlavní složka sušené mléko a já nemůžu sehnat odtučněné, takže nedělám nic.A teda musím říct, že já si dát takto dvě porce sladkého dukaního mlsu, tak asi hubnout fakt nebudu. Teď jsem neměla ani tu čokošku, ani nic tolerovaného, a stejně skáču hodně nahoru (naštěstí mezitím taky jednou dolů, ale stejně). Ty jsi výjimka mezi potvorami a máš můj hluboký obdiv, ať tady hlavně nikdo nevyžvaní, že za obdivem skrývám hlubší city.
Já se k tomu normálně přiznám. Že miluju Lydii a tebe a Harfičku a Besi - mmch, až tu zas budou probíhat nějaký výkřiky na téma hubená potvora, tak nechci přímo ukazovat prstem, ale upozornit na ni musím, ostatně s Harfouškem to není o nic lepší!
Dále pak Kaspinku a Janice, o jejichž anorektických postavách se na tomto hubnoucím fóru snad ani nechci zmiňovat, jo Bibinku taky, tý jsem snad ochotná odpustit i to její nepochopitelný běhání… a Zoufalku mám taky ráda. Pokud jsem na někoho zapomněla, ať si to nebere osobně. Je to tu poněkud po francouzsku promiskuitní, to připouštím. ![]()
A na udobřenou ten perník. Já ho nikde nevyčetla, prostě jsem si modifikovala tzv. mramorový koláč, který sem někdo dával v dávné minulosti.
Recept hážu pod fotku do galerie a bacha, dukansky to není žádná trága. Ale dobrej moc!
![]()