Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75812
25.9.14 18:14

A holky, jak já pořád ujíždím na tom tvarožníku (díky Bibi :srdce: ),náhodou se mi podařil dokonalý tuning čokosáku, avšak dukansky méně závadný! Samá bílkovina a pořád jenom jeden pytlík klasického Oetker pudinku.
A sice: do tvarožníku ála Bibi patří 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť.
Mně z víkendových koblih na akci zbyly 3 bílky, tak jsem je přidala k bílkům na tvarožník. Čili půl kila tvarohu,3 žloutky, 1 Oetker pudink kokosový, sladidlo dle chuti,1,5 čaj. lž. prášku do pečiva, to všechno smíchat a přidat v tomto mém případě sníh ze šesti bílků. Dát péct přikryté pečicím papírem na 180 stupňů.
V mezičase jsem si umíchala lžíci hořkého kakaa + špetku mletého badyánu a skořice se dvěma lžícemi sladidla a jedním celým vejcem dohladka, a hned po upečení na ještě horký kokosák natřela cukrářským štětcem. Čímž jsem doufám eliminovala salmonelu ve vajíčku do polevy. ;)
Korpus tvarožníku tentokrát nespadl, je to nádherně nadýchaný dort, nahoře ta čokoládičková poleva… když si k tomu na talířek dám i kopeček bílého jogurtu, je to symfonie. Vřele doporučuju.

• Pokud zrovna nestagnujete, je to o. k. i ve dvojce - jediný problém je tam ten škrob v pudinku a kakao v polevě, ale celej tenhleten dorťák nemá šanci za den sníst ani Dydlička. :mrgreen: A když sníme třeba 1/4 denně, je to naprosto v pohodě, na to, jak luxusně to chutná i vypadá. :P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
25.9.14 18:18

@sirikit, on Dukan bere tvůj cíl jako hlavní. On ti sice napíše a vypočítá, co je ideál podle něj a co doporučuje, nicméně i v tomto zohledňuje, jestli jsi jemu napsala, že chceš vážit 60 nebo 62. Já mu jednou napsala 60 a dal mi ideál na 58,3, tak jsem mu pak napsala 55 a napsal mi ideál 56,1. On prostě naše přání zohlední. Sice masivně nedoporučuje lézt pod vypočítaný ideál, ale pokud vím, tak doporučuje jít do trojky v ten den, kdy na váze vidíme cílové číslo. Ne nutně to ideální, ale cílové.

A s tou zeleninou denně souhlasím úplně, dokonce je to hlavní příčina mé deprese, když si moje váha dá tu každoměsíční desetidenní zastávku a leze případně jen nahoru. Protože zase vidím, že se mi šance na každodenní zeleninu oddaluje. Mně zelenina chybí pořád, já jsem byla velký žrout zeleniny před dietou, teď jím v BZ max. třetinu toho, co jsem byla zvyklá a taky bych to ráda přestala řešit. Ale já mám ještě hodně práce před sebou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
25.9.14 18:23

@sirikit, pečeš to se sypkým sladidlem? Já zjišťuju, že mi to asi tu hmotu tvarožníku nedělá i tím, že jen drtím tablety sladidla. Ale já si na to sypké v kombinaci s klasickým pudingem prostě netroufám.
Navíc teda tvarožník v mém provedení (s pistáciovým pudingem) byl hodně vlhký a já z něj výrazně cítila chuť omítky. Druhý den už má chomáčky plísně (tedy ten můj), tak jestli to s tou chutí nesouvisí, hned horké jsem to nejedla. Docela se bojím ho zkoušet znovu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75812
25.9.14 19:47
@Kdoule píše:
@sirikit, on Dukan bere tvůj cíl jako hlavní. On ti sice napíše a vypočítá, co je ideál podle něj a co doporučuje, nicméně i v tomto zohledňuje, jestli jsi jemu napsala, že chceš vážit 60 nebo 62. Já mu jednou napsala 60 a dal mi ideál na 58,3, tak jsem mu pak napsala 55 a napsal mi ideál 56,1. On prostě naše přání zohlední. Sice masivně nedoporučuje lézt pod vypočítaný ideál, ale pokud vím, tak doporučuje jít do trojky v ten den, kdy na váze vidíme cílové číslo. Ne nutně to ideální, ale cílové.A s tou zeleninou denně souhlasím úplně, dokonce je to hlavní příčina mé deprese, když si moje váha dá tu každoměsíční desetidenní zastávku a leze případně jen nahoru. Protože zase vidím, že se mi šance na každodenní zeleninu oddaluje. Mně zelenina chybí pořád, já jsem byla velký žrout zeleniny před dietou, teď jím v BZ max. třetinu toho, co jsem byla zvyklá a taky bych to ráda přestala řešit. Ale já mám ještě hodně práce před sebou. :nevim:

Já si právě už zpětně nevybavím, kolik že jsem mu tam tenkrát jako vysněnou váhu zadala já. Mám ale podezření, že nejdřív 65,pak 62 a nakonec jsem zkusila těch 60 při zachování ostatních hodnot, a on mi pokaždé tvrdohlavě vypočítal mých 64,3 :nevim: Proto si to tak pamatuju a beru to jako svoji jedinou ideální hodnotu.
Tenkrát v únoru - kdy jsem konečně pochopila, jak jako si ten ideál vypočítat - mi to stejně přišlo jako fata morgana, snový bod, kterého v životě nemůžu dosáhnout.
Potom, jak jsem se přibližovala, jsem samozřejmě chtěla míň, ale to už jsme tu řešily mockrát. Prostě to po dobrým nejde a po zlým proti svýmu tělu jenom kvůli číslu na váze nepůjdu.

Příspěvek upraven 25.09.14 v 20:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75812
25.9.14 20:01
@Kdoule píše:
@sirikit, pečeš to se sypkým sladidlem? Já zjišťuju, že mi to asi tu hmotu tvarožníku nedělá i tím, že jen drtím tablety sladidla. Ale já si na to sypké v kombinaci s klasickým pudingem prostě netroufám.
Navíc teda tvarožník v mém provedení (s pistáciovým pudingem) byl hodně vlhký a já z něj výrazně cítila chuť omítky. Druhý den už má chomáčky plísně (tedy ten můj), tak jestli to s tou chutí nesouvisí, hned horké jsem to nejedla. Docela se bojím ho zkoušet znovu. :?

Jojo, od začátku peču JENOM se sypkým sladidlem, žádné tablety jsem za celou dobu vůbec neměla. Nic drtit se mi nechce a krom toho fakt nejde jen o sladkou chuť, ale i o tu hmotu. Čaj a kafe nesladím, lipánek tekutou stévií a peču se sypkým.
Jednou a naposled jsem zkusila péct se stévií a fujky blejky, jednak to není dobrý a krom toho to holt nenaskočí.
Peču buďto s práškovým modrým diachromem, který mi ale sacharidově přijde ještě strašnější než aspartamová sladidla, která doporučuje papá. Takže nejčastěji s červeným Irbisem, který je už nevím kolikrát sladivější než cukr (dám ho teda lžíci a mám oslazeno)a chuťově mně neuráží. Je to sajrajt jedno vedle druhýho, ale cukr taky není žádná hitparáda a navíc po něm nezhubnu, že jo.
Tím pádem mám sladký buchty dobrý na chuť a hezký vzhledově, ale - vůbec nic proti Dydličce - určitě se nevrhnu na prošívačku nebo tvarožník a nesežeru toho půlku.
Prostě normální porci, jako bych to měla s cukrem. Na chuť, ne na nacpání.

Omítku z tvarožníku ale necítím, pořád se mi ještě neomrzel a je to normální vláčný, pro mé chuťové buňky strašně dobrý moučník. Běžný vanilkový základ si modifikuju do perníkova (koření),různé příchutě pudinku, teď s čokoládovou polevou.. mokrý ho nemívám, dva tři dílky si sebou s oblibou vozím jako součást denního menu coby „něco sladkého ke kávě“. A přestože ho mívám normálně ve špajzu, ještě čtvrtý den mi neplesniví a do pátého mi nikdy nevydržel. :mrgreen: Ve verzi bez čokolády ho mám tak na 3 dny a s čokoládou jsem ho dala do lednice, protože je ho hodně a třetinu denně ho nesním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.14 20:34
@sirikit píše:
Dočítám a prosímtě, podle Dukana bys měla po dosažení vysněné váhy - a bacha, on nemyslí tvé vysněné, ale ideální dle jeho výpočtu! hnedle hupsnout do trojky.
Zatímco třeba já, že jo, jsem dosáhla své ideální dukaní váhy někdy na začátku prázdnin, což jsou skoro 3 měsíce, a celou tu dobu se na ní placatím v naději, že to ještě trochu sleze. Jakože nesleze (no trochu, ale kolísá to prostě kolem „ideálu“).
Dneska jsem zjistila, že mám naprostý guláš v tom, kdy mám BZ a kdy BD, pořád jsem tím hrozně žila a řešila to, jenže teď, jak už mám pocit, že do trojky krůček, to normálně zasklívám. Před chvílí jsem hladově sežrala asi tři lžíce leča od včerejška, když se dostavily pochybnosti… a na prstech jsem si pracně odpočítávala, jestli dnes vůbec mám BZ. No nemám, jasněže. :nevim:
Ovoce oželím. Sladký mi chutná dukaní. Chlebík taky. Ani bez těch příloh bych se nezbláznila. Ale panebože, až tohle nebudu muset pořád dokola řešit, na to se těším jak čtyřletá na Ježíška. :pankac: :pankac: :pankac:

@sirikit Přesně!!! Já to cítím uplně stejně! :mrgreen: až konečně nebudu muset počítat BZ a BD. A to se střídáním jsem řešila taky, uplně jsem to zasklila snad na 14 dní, měla jsem tam snad jen 3 dny BD po té nemoci! Mám to prostě stejně :mrgreen: :hug:

@sirikit píše:
Půjde to blbě, to ti řeknu zcela přesně. Protože pokud vím, už teď máš pod dukaní ideál, že?

jj jsem pod, asi o 3 nebo 4 kg..on mi maslím vypočítal 58 nebo 59 kg..

@Kdoule myslím že s tou ideální váhou máš pravdu, taky mi to měnil podle toho co jsem napsala.. tak je to asi na náš :nevim: :mrgreen:
A ten čokosák se mi taky moc nepovedl a půlka mi zplesnivěla v lednici :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
25.9.14 20:55

@majda123456789 a jak ti chutnaly muffiny? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
25.9.14 21:05

Holčičky čtu si vás a všechny vaše zkušenosti hltám.
A Bibi moc děkuju, že se na nás ve 3F nevykašlala.
Vám všem, které stojíte na prahu před vstupem do trojky, se to bude moc hodit.
A já budu někdy v lednu pátrat po tom, co jste si tady kdysi psaly :mrgreen:
Já mám v lednici hotové tiramisu (nedukanské)
Chladím na zítřek šampusy a pivo.
Uklidila jsem koupelnu, žehlila jsem, na zítřek mám pro sebe navařeno a teď tu ležím vorvaná jako beruška.
Měla bych ještě makat na vedlejšáku, ale asi to nedám.
Zítra se tu asi už neobjevím.
Hned jak přijedu z práce, tak dělám chlebíčky a jednohubky a pak se to tady už bude scházet.
Tak mi držte palce, chci tenhle víkend ustát.
No a navíc u nás bude po několika letech spát moje máma.
Vztah máme „úžasný“ tak snad to dám :cert:
A doufám, že Zoufalce se to podaří taky.
Potřebuje pokles :pankac: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15730
25.9.14 21:08

@sirikit, ono to tedy asi hodně bude o tom sladidle. S těmi tabletami to prostě nenaskočí, takže je to takové mírně zdrchnuté (i když to zprvu nevypadá, ale pak to klesne, znáš určitě) a podle mě je tohle příčina té větší vlhkosti. Ještě mě napadá, jak rychle to dáváš vysychat na mřížku? Já přiznávám, že ten rozpálený dort nechávám chvíli chladnout bez obruče, nicméně na kovovém spodku, páč mi to nejde snadno dolů a nechci to tím drastickým hýbáním ještě víc zdrcnout. Takže já na mřížku tak po 15-20 min. - jestli nedělám blbě tohle? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75812
25.9.14 21:24

@Kdoule Jojo,tohle dělám přesně stejně.
Zkoušela jsem rychlý pečení, pomaloučku při 150 stupních, nechat chladnout v troubě při pootevřených dvířkách, vyndaný, ale v obruči, na spodku formy se sundanou obručí… prostě jak píšeš, nejdřív krásně vyskočí a pak mrcha spadne. Nějakou obzvláštní nadýchanost od toho člověk nemůže čekat, ale v tomhle jsem ochotna ke kompromisu.
Užiju si sladkýho pečenýho - protože třeba lipánek je sladký, ale já mám potřebu pečiva!,navíc pro Dukana schůdného, tak holt nemůžu čekat mazanec nebo koblihu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75812
25.9.14 21:30

@Kdoule Ještě,proč u mně ta obliba konkrétně tvarožníku: nemám moc ráda všecky ty zákusky s krémem, moc plněný a podobně. Z vánočního cukroví vždycky nejradši suché, z ostatního co já vím, vánočku. Nebo když už něčím plněný, pak štrůdl s jabkama. Nebo líp normandské koláčky z lístkového těsta zase s jablky.
Takže dukaní tiramisu, čokosáky s dalším pudinkem, pannacotty etc. mně neodkážou dlouhodobě uspokojit. Ve třetí budu muset v tomhle ohledu začít experimentovat, až budu mít volnější ruce s otrubama a budu moct místo všech možných krémových náplní s aromátky začít pracovat s ovocem. :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.9.14 21:56

@sirikit udelam si tvuj dortik a dam vedet :mrgreen :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75812
25.9.14 22:02
@dydla píše:
@sirikit udelam si tvuj dortik a dam vedet :mrgreen :mrgreen: :mrgreen:

Jsem zvědavá.. ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.14 22:19

@besi2010 Jéé já ti uplně zapomněla napsat, promiň :hug: měla jsem jeden, rozpekla jsem si ho v mikrovlnce a k tomu si udělala kakao :jazyk: mňamy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.9.14 22:32

Davam mu maximalne pul dne. Dneska jsem ostuda a moc se stydim: pekli sme burty a ja to nedala. Dala jsem si dva. Letos to bude nejspis naposledy, tak jsem mela argument. vaha mi staĺa 4dny, tak to treba burtikem nakopnu. Zitqa dam opet BD, akorat se mi ta trojka opet o dva dny vzdalila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková