Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Kdoule píše:
Jasně, já chápu, že brambory nepotřebuješ pro svůj pocit, já to myslela jako prostředek k pozastavení toho dalšího klesání. Šla jsi do 3F s trochu nižší váhou, než jsi původně zamýšlela. Jestli tě správně chápu, samotné se ti příliš dolů už nechce. Osobně si myslím, že by sis to skoro měla zakázat, vzhledem k tomu, co ti mozek předvedl v minulosti. Tak prostě použít prostředek navíc, krátkodobě, jako lék?
To je právě to, čeho se teď nejvíc bojím, začíná to stejně nenápadně, že hubnu i když to už nepotřebuju a i jídlo už si musím hlídat, protože přestávám mít pocit hladu
Ale zatím v pohodě, najím se nejdýl za 3,5hod i když nemám hlad ![]()
@majda123456789 No,on se se mnou nemazli.
Nebo teda mazli, ale moje extremne blby napady utina takhle v zarodku. Ale tohle byla jen mala provokacka, bouracky se mym konickem fakt nestanou. Nahoru jsem podekovala mockrat, to mi ver.
No a nasim mi zbyvalo splatit deset tisic, tak jsem jim to nesla vcera i s velkou kytkou a vrelym pranim, ze uz od nich snad takovouhle pujcku nebudu nikdy potrebovat.
Fakt jsem stastna, ze to mam splaceny - dluhy nenavidim, i kdyz jsou bezurocne a v ramci rodiny.
Na zbytku prachu zatim sedim, kdyby byly jeste potreba do opravy, a co zustane, hezky ulozim jako zakladni kamen konta Civicek.
Aneb jak rikava vranovsky kamarad - hospodsky po vydarene sezone: Koupim si neco na sebe Treba novy auto..
![]()
@besi2010, jo, a špaldovou mouku myslím jinou než celozrnnou ani neseženeš. Na chleba je fakt dobré kupovat ty mouky jemně mleté (přímo je to tak označené) a případné otruby jen přidávat menší díl. Třeba Předměřické celozrnné mouky, žitné i pšeničné, jsou dost nahrubo mleté a otrub je tam poměrně hodně. Takže bych celý chleba z takovéto mouky nepekla, abych neriskovala průjem a nadměrný přísun vlákniny díky tomu, že my jíme ještě ty ovesné a někdo k tomu má i pšeničné. ![]()
@besi2010 Teeeda,uz prosimte nehubni, vypadas nadherne.
Jojo, cukru jsem dala takovou mensi lzici, musi tam byt, aby vzesly kvasnice, a olej jsem pouzila olivovy. Jiny ted pro sebe vubec nepouzivam. Mouku hladkou spaldovou celozrnnou, a tu druhou zitnou celozrnnou. Nechala jsem kynout hodinu v mise, a pak jeste druhou ve formach. Prestoze jsem pouzila maly hrnek na odmerovani, je toho docela dost - jeden bochnicek jsem dala zamrazit, protoze kdyby mel zplesnivet, to by byla vecna skoda. Snidala jsem dva maly platky a tim s nim pro dnesek koncim - nebudu se predavkovavat chlebem.
Ted jsem mela k obedu kasi ze tri lzic OO se skorici a nastrouhanou pulkou malyho jablka… Teda, jestli po tomhle nezacnu pribirat, jsem odhodlana setrvat ve trojce nadozivoti. Fantazie!
@besi2010 právě mi čelist přepůlila palce u nohou jak mi na ně padla
nádhera, přítel tě nepozná ![]()
@sirikit, nespletla ses s těma otrubama? 3 lžíce jsou až od 4F, asi to byl úpis, ne?
@Kdoule Nebyl,ja myslela, ze uz od treti. Ze v prvni 1,5 PL, ve druhy 2 a ve treti 3. Tak jsem se holt nepredavkovala chlebem, ale otrubama. ![]()
Kolik teda ve treti, porad 2? Mam tu knizku pujcenou zas dal a tohle mi vypadlo. ![]()
@Kdoule Jak jako miluju, ty mi mas dat pojeb! Ale ja to fakt sezrala v dobre vire, tak to zas organismus musi pochopit a ne ze zejtra budu mit o kilo vic!
Jezis, jeste ze jsem to tu napsala a ty sis vsimla, jinak bych bouchala tri lzice denne celou treti. ![]()
První den budu dávat někomu kartáč, to zrovna. Miluju tě za to, že jsi člověk jako my všichni a nejen že se spleteš, ale taky přiznáš a řešíš, za co jako kartáč?
Ta 1 PL navíc ti nic neudělá, jen trochu víc protáhne střeva. Ale já jsem fakt myslela, že ses upsala. ![]()
@besi2010 píše:
@majda123456789 @sirikit Holky,ten chlebík jste pekly normálně podle receptu? Jakože i s cukrem a olejem? A ta špaldová mouka se dá taky normálně koupit celozrnná?
Jinak posílám selfie z dnešního rána
@besi2010 jj, dala jsem olej (olivový ) i cukr, snažila jsem se dát trochu míň..ale bez toho by to předpokládám nevyběhlo.. a teď vidím že už ti odepsala Sirikit takže mě ignoruj
A teď jsem koukla na tu tvojí fotku! Pane bože, ty vypadáš suprově!!!
Seš kočka! Koukej OKAMŽITĚ VYMĚNIT TU SVOU PROFILOVKU!!!
Akorát už prosimtě nehubni, jsi jak špejlička ![]()
@sirikit @Kdoule není náhodou ve 3.F 2,25 lžíce OO???
Hele holky prosím prosím, jak je to s tím chlebem? koukala jsem na to ráno do knihy a je tam „2 krajíce celozrnného chleba kdykoli během dne.“ A pak taky „jedna porce = 50 g“. Takže je to 1 krajíc = 50g? Nebo 2 krajíce dohormady 50g??? děkuju moc! Nechci v tom dělat hned od začátku chybu
![]()
Mám tu tu knihu v PDF, takže doslova „● 2 krajíčky celozrnného chleba denně
Konzumace je možná kdykoliv v průběhu dne, ke snídani, v poledne
jako sendvič se studeným masem nebo šunkou, večer se sýrem.
Jedna porce odpovídá 50 g.“
Našla jsem hned i ty otruby! Včera odpoledne jsem to četla, jinak bych nebyla tak moudrá „A ovesné otruby? Můžete přejít na 2,5 lžíce denně.“ ![]()
@sirikit píše:
@Kdoule Nebyl,ja myslela, ze uz od treti. Ze v prvni 1,5 PL, ve druhy 2 a ve treti 3. Tak jsem se holt nepredavkovala chlebem, ale otrubama.
Kolik teda ve treti, porad 2? Mam tu knizku pujcenou zas dal a tohle mi vypadlo.
Já si teda kaši dělám taky ze 2 lžic, zato hooodně vrchovatých ![]()
@Kdoule píše:
@besi2010, jo, a špaldovou mouku myslím jinou než celozrnnou ani neseženeš. Na chleba je fakt dobré kupovat ty mouky jemně mleté (přímo je to tak označené) a případné otruby jen přidávat menší díl. Třeba Předměřické celozrnné mouky, žitné i pšeničné, jsou dost nahrubo mleté a otrub je tam poměrně hodně. Takže bych celý chleba z takovéto mouky nepekla, abych neriskovala průjem a nadměrný přísun vlákniny díky tomu, že my jíme ještě ty ovesné a někdo k tomu má i pšeničné.
Už jsem byla ve zdravé výživě, když jsi odpovídala. Koupila jsem na doporučení pana prodavače celozrnnou špaldovou hladkou a celozrnnou žitnou hrubě mletou.Jdu zadělat, tak potom dám vědět. Jo a v téhle zdravé výživě i prodávají celozrnný kváskový chléb, tak ho příště zkusím koupit ![]()
@majda123456789, já mám knihu před sebou a nikde tam nic o porci chleba 50g není. Je tam jen 2 krajíčky chleba. A otruby v množství 2 PL denně.
Mám tu poslední verzi. Vůbec nevím, jaká verze v tom PDF na netu je, jestli to není třeba ta receptová s nějakou kapitolou navíc se základními informacemi? ![]()
Já knihu kupovala, protože na netu v pdf byla jen ta receptová, teoretická tehdy nikde nebyla. Podle mě je půl lžíce sem-tam jedno, kaši jsem teda dělávala ze 2 jen velmi mírně navršených lžic a bylo jí na mě až dost
, jaj, dala bych si, tu kaši vám fakt všem závidím.
@besi2010, neboj, chuťově to bude dobré, tak prostě dávej víc té hladké špaldové, beztak by žitné mouky měl být v chlebu menší díl, droždí totiž tu žitnou špatně fermentuje. Droždí je vyvinuté na kynutí pšenice. Žito se kvasilo právě kváskem a pokud někdo peče jen s droždím a bez kvásku, tak pokud se objeví nějaké potíže jako nadýmání, plynatost a nepříjemnost v břiše, tak to může být tím. Droždí plus droždí používané na žitnou mouku dobře dělat nemusí, proto je v současnosti čím dál víc lidí, kteří to kupované pečivo (tj. kynuté droždím a žitná mouka bez použití kvasu) hůř než dřív snášejí, a teda i bez předtím držené diety.