Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@JaniceB píše:
@Helen77 No pit malo je blby a pit moc taky…myslim, ze do 3,5 litru je to ok…ale 5Taky bych se bala, ze to uz je moc.
Helen… nechci strašit, ale raději se na to zeptej doktory… fakt 5 litrů… a máš pořád chuť pít… takhle se projevuje cukrovka… opravdu se raději zeptej.. abys měla jistotu, že jsi ok zlato
@darsina
Lze se setkat i se škodlivým nadbytkem vody?
Ano. Teoreticky existuje riziko opačného problému než je dehydratace – říká se mu převodnění (hyperhydratace). Může k ní dojít, když v relativně krátké době vypijete víc než 7 litrů čisté vody nebo nízkostupňového piva. Vzniká otrava bezsolutovou vodou.
Takže jsem v klidu se svýma 5 litrama ![]()
@rehe Dukan doporučuje lehké sycené nápoje, tedy mírně perlivé?
@skalacka ano, tak by to mělo být. Fakt to je v knížce: Nepovoluje jen v omezeném množství?
@Helen77 Všechny lehké sycené nápoje pokládám za velké spojence v boji s nadváhou - str. 48
Jen tak pro zajímavost:
Energie v alkoholických nápojích!
Víno kJ/1dl červené - dle druhu 270 - 320
bílé - dle druhu 280 - 290
sekt (šampaňské) 310 - 450
Pivo kJ/1dl kJ/0,5l
Pivo světlé 100 130 650
Pivo světlé 120 140 700
Pivo tmavé 110 220 1100
Pivo nealkoholické 80 400
Destiláty, lihoviny kJ/1dl
Whisky, koňak, gin, vodka, rum, fernet 800 - 1000
Becherovka, griotka 1200
Vaječný koňak 1400
Baileys 2480
Amaretto 960
Malibu 800
@skalacka Hele, v tvém případě bych se prostě snažila pít víc, jestli lehce sýcené nebo nesýcené neřeš, hlavně pij
Než jsem se naučila pít víc než 3 litry za den, tak jsem prostě hledala pití, které mi bude chutnat. Proto ta prolinie, dnes ji již nepotřebuji, prostě jsem si na pití zvykla ![]()
@skalacka no jo, čtu to. Vidíš a já se tomu vyhýbala. A to jsem myslela, že mám knížku nastodovanou ![]()
@skalacka Dobre, ze te tady mame:-) Ja si taky myslela, ze obycejna voda je lepsi a nakonec bude idealni jemne perliva:)
@Helen77 káva (a některé čaje) dehydratuje a nepočítá se tedy do pitného režimu… nebo spíš se vykrátí se stejným množstvím vody ![]()
@majajilk Normalne se to nepocita, ale myslim, ze Dukan to pocita k tomu jako vypitou tekutinu. I kdyz to odvodnuje
@JaniceB Je fakt, že jsou na to taky názory různé… někdo taky říká, že by se mělo vypít 30 ml na 1 kg… já si třeba ke kávě vypiju menší sklenici vody vždy
jinak piju kolem 3 litrů běžně, hezky postupně, ne najednou půl litr a pak déle nic…
@majajilk Tak to urcite tu vodu chce…ke fakt:) Ono to fakt odvodnuje.
@rehe píše:
Jo vidíš, cottage nejím ani teď, nenašla jsem nízkotučné. Podívej se u něj na tuk a písni kolik má
Cottage light maji v Bille, ale uz si nepamatuju, kolik ma procent tuku. Zato v Penny maji cottage zn.Boni,fakt mi chutna a inzeruji na nem 4% tuku, coz mi prijde fajn. Davam ho v kopeccich i na pizzu misto mozzarelly light, protoze je nizkotucnejsi. ![]()