Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@gapple vítám Tě. Já bych se aspoň z počátku v restauracích nestravovala, nemáš jistotu, že ti tam nedají nic nepovoleného. Nos si krabičky a jídlo si chystej sama, stojí ti to za ten výsledek. Jak psala Helen, je to na dlouho, ale reálně si myslím, že 10 kg za 3 měs. jsi schopná dát dolů, jenže pak je musíš 3.f. udržet. Já jsem shodila za necelé 2 měs. 8 kg, poslední měsíc jsem ještě kilo doladila, ale šlo to už pomalu. Hlavně buď důsledná a dáš to. ![]()
Ukládám sem odkaz na stránku pro výpočet pro nově přicházející
http://www.dukandiet.co.uk/…-true-weight
@JaniceB @rehe No,já už jsem taky přemítala, proč jako Dukan tu zeleninu vůbec nařizuje, když to jde docela hezky bez ní.
Ale pak jsem si řekla, že bych si měla vzít prášek na hlavu a neblbnout. Hele, pořád je co hrotit a všecky jsme tu kvůli tomu, abysme zhubly. Takže mohla bych vynechat zeleninu až do poměru cojávím 10/1,
nepít jemně perlivou vodu - včera jste mně tou večerní diskuzí poněkud znervóznily: nepiju nic ochuceného, zato ale jemně perlivou dobrou vodu střídám s neperlivými stolními, kafem s mlíkem a čajem. Nakonec o. k., bublinky se můžou.. Přestat píct sladký, začít ulítaná po celým pracovním dni, úklidu a vaření ještě i v deset večer cvičit a ve volných chvílích počítat miligramy sacharidů a tuku ve všem. Jenže přesně to já neudělám. Nechci nic porušovat, ale Dukan se dá držet poměrně labužnicky i bez hřešení, což si hlídám. Je pro mně směrodatný, že váha jde pomalu, ale pořád dolů. Ale nechci tomu obětovat svoji pohodu, všecko ostatní a soustředit se jen na pokles váhy. Takže dál piju jemně perlivou, tak 2,5 l tekutin denně, když se podaří, jím sladký každej den a pořád ještě nepopoběhnu! Vylučte si mně za to z kolektivu, ale svého duševního zdraví si cením stejně jako ladný postavy. ![]()
@JaniceB píše:
@Helen77 No ja mam prave rada tu pizzi z tofu, co mi poradila @rehe a tak nejak si nedokazu predstavit bilkovinove dny bez ni
Přesně tak, tak jednou týdně si ji taky dělám - můžeš hádat, co mám teď sebou v krabičce k obědu. ![]()
@sirikit máš pravdu. Faktem je, že jsem si sacharidy nepočítala, snažila se neporušovat, ale až do těch detailů / množství S na den / jsem nešla. A pokud se váha zastavila, tak jsem dala pár BD a bylo. Zeleninu potřebujeme z hlediska vlákniny, vitaminů a stopových prvků a že přechodně lehce hmotnost vyskočí? No a co, nemůže jít stále jen dolů. Hubnutí je z velké části o psychice, to všechny víme, tak se snažme udržet si své psychické zdraví
. A komu vyhovuje počítání, ať si to klidně počítá, ne? Hlavně buďme všechny v poho a užívejme si to ![]()
@Bibiana1 taky nepočítám. To bych se zbláznila. A výkyvy na váze řeším přesně jak Bibi ![]()
Mockrát děkuji za všechny informace a odkaz
já počítám, že to bude na dlouhou dobu, jen jsem když čtu některé ty recepty, sbíhají se mi sliny, tak snad to vydržím
tak a ted se jdu smiřovat s tím, že nebudu chodit na obědy.-)
Stejně ale už jsem postižená. Povídala jsem si dneska s kamošem - 47,cca 190cm/120kg, který chronicky touží zhubnout. O Dukanovi ví, jenže si neuvaří nic krom polotovarů a jeho vytížená žena mu zřejmě vyvářet taky nebude. Takže mi ráno líčil, kterak si nechal vypracovat od švagrové - výživové poradkyně jídelníček. - „Hele, ono se to nijak nejmenuje, jak třeba ty máš toho Dukana. Ale koukni příklad snídaně: plátek cnackebrotu, plátek sýra, rajče.“ Já zdvořile kývala - jasně, klasický jídelníček ve „správném“ poměru sacharidy - bílkoviny - tuky, všeho málo, a v hlavě mi blikaly kontrolky: ježiš, cnackebrot je plnej sacharidů! Může rajče na začátku diety? Kolikaprocentní si dá toho sejra?
Vydrží to 14 dní, znám ho, a pak se svými 30 kily nadváhy začne běhat, aby proces urychlil, čímž si rozhodí již rozhašená kolena definitivně. Nojono, komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci, pamětníci to znají. Já se spíš přistihuju, že už zdaleka nežiju jen Dukanem, jak jsem žila asi předchozí dva měsíce. Důsledně vědomě nehřeším, kontroluju váhu - a už se na proces moc nesoustředím, už vím, co a jak a jedu v zadaném režimu. Možná si ale přece jen koupím tu knížku, abych přesně věděla, jak pak někdy ve třetí a nedělala chyby. Nechci ale svým úbytkem pozornosti rozvracet morálku nováčkům - já první dva měsíce fakt důsledně kontrolovala úplně všecko, co jsem si hodila na talíř! Bez čehož správný návyky do hlavy nedostanete.
@Bibiana1 @Helen77 Naprostý souhlas. Když mi tak jako drobně hrabalo, říkala jsem si, že by možná šel udělat „čistící“ den - třeba 5 kefírů za den a jinak nic…což v zásadě není nic proti ničemu: ukázková první fáze, jen poněkud zostřená. Klidně bych to vydržela. Jenže si to umím představit: skok dolů… a pak kilo nahoru, až se zas normálně najím. Ba ne, myslím, že správně je to přesně tak, jak to děláte vy a snažím se i já. Jíst správný věci dosyta - čímž myslím, že moje tělo si až na ketózu moc nepovšimlo, že mu snad něco chybí a nebude pak panikařit v joju.
Tak holky… dnes jsem nastoupila do 2F s váhou 87,5… úbytek za 7 dní tedy 4,2 kg… jsem nějaká ko:-(ok snídani jsem si nastrouhala mrkev… nakrájela na drobno cibulka… bílý jogurt…trocho koření. a housku dukan…sváča kefír…oběd ryba na grilu s brokolicí:-))) a za odměnu… mi zbylo v lahvi treocha kefíru… opravdu trocha… naředila jsem ho v lahvy trochou mléka… trochu sladidla a trochu kakaa…no mńamka:-)))… tak jsem zvědavá:-))) co ráno:-))
@darsina dobrý, jen tak dál
Ale nezapomeň v BZ na poměr B ku zelenině 2 ku 1. Když dáš víc zeleniny, nebudeš hubnout tak rychle.
Znáte Ayran? Kysané mléko naředit trochu vodou / cca 2 ku 1 /, osolit a opepřit - osvěžující, miluju ho v letních dnech.
@darsina No gratulace, přes 4 kila za týden je krásný!! A že jsi k. o…prostě to děláš dobře a tělo si neochotně zvyká na ketózu. Neboj, ono se to srovná.
![]()