Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75762
9.4.14 22:58
@JaniceB píše:
@sirikit S tema kaloriema si myslim, ze mas pravdu…jako asi dietnimi potravinami nikdo nesni 2000 kcal…takze si myslim, ze ma vetsi smysl kdyz uz, tak propocitat ty sacharidy, aby tim pripadnym hrichem nenarusil tu ketozu…ale je to jen moje myslenka. Nikde jsem tohle nevycetla.

Jasně, s těma 2000 jsem to jen tak plácla. :mrgreen: Jenže ale - Dukaní jídlo v těchto množstvích nejsou až tak dietní potraviny ve smyslu počítání energetické hodnoty, to by se míchaly dva různé dietní směry. Často užívané slovo NEOMEZENĚ, které nás na téhleté dietě tak přitahuje. Dobře, když připustím, že dodržím 900 g mléčných výrobků za den.. to je jen v nízkotučným tvarohu docela dost. 163 kcal na 250g, schválně jsem se šla podívat do ledničky,489 kcal v 750 ti gramech, takže ti ještě zbývá 150 g třeba jogurtu nebo kefíru. Já ty tabulky nemám v hlavě, ale přičti si k tomu povolený dvě vejce denně - a leckdo jich sní víc, dvě lžíce otrub, půl pudinku, berme bílkovinný den, ať nezešílíme ještě i ze zeleniny navíc. Dobrý. A to jsme si ještě nedaly maso, které můžeme - populární slovo - neomezeně. Kuřecí prsa, o. k., stehno teda dejme tomu hůř, ale já můžu sprásknout kolik chci i hovězího zadního, třeba. Celýho králíka na posezení. A taky šunku, že jo…? Pořád jsem se ještě ničeho nepovolenýho nedopustila a pořád bych měla hubnout. Můžeš namítnout, že nikdo až tolik nesní, ale obávám se, že jsou takové typy - a přesto při Dukanovi hubnou. Tak co se tu panebože v nepravidelných intervalech vyšiluje s kaloriemi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
9.4.14 22:59

@sirikit Naprosto souhlasim…kdyz uz pujcuji, tak pocitam s variantou nenavratneho daru…nastesti nebo nanestesti prachy nemam, takze nemam co pujcovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
9.4.14 23:12

@sirikit :) Hele ja jsem si to na zacatku pocitala a jedla jsem celkem velke porce a pravidelne a pres 1500 kcal jsem se stejne nedostala…to bych praskla. A i kdyby, tak je to jedno. Ono totiz neni fuk, jestli ty kcal snis v sacharidech nebo v bilkovinach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
9.4.14 23:12

Ale tak nejak me napadlo, ze bysme to k tem receptum mohly i propocitat…jednak asi tak castku, za kterou se ta ktera vec vyrobi a pak sacharidy a budiz klidne i ty kcal. Az se teda budu nudit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
9.4.14 23:13

Jinak ja ted varim borsc a uz ted vim, ze ho brzy upravim do dukani verze…mam na nej tak hroznou chut, jak to tady voni!!! Ale protoze tam davam veprove, uzene a hovezi, tak to nemuzu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75762
9.4.14 23:14

@JaniceB Ale to víš, že vyčetla…
http://www.vitalia.cz/…e-pro-otrle/
http://janhavelka.blog.idnes.cz/…i-speku.html ..Přesně tohle jsme tu přece probíraly už na začátku, ten druhý odkaz jsi sem myslím dokonce házela ty. Já už jsem to měla nastudované odpředtím. :mrgreen:
Nováčci - ty odkazy nejsou přímo Dukan, neberte za své, co pán v blogu píše. Dukan má jasně daná propracovaná pravidla, kterých my se tu pokud možno držíme, ať vás nematu. Tohle sem házím jen pro opětovné ujasnění, o čem je ketóza, jak vzniká a kam se díky ní chceme dobrat.
A specielně pro Helen - ta dieta se jmenuje nízkosacharidová.
Děkuji za případnou pozornost a sladký chrupkání všem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
9.4.14 23:16

Holky me se tak libej tyhle saticky!!! Jsem zvedava, kdy si to zase /a jestli vubec/ budu moct dovolit…

http://www.spodni-pradlo-damske.biz/…y-ciris.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
10.4.14 00:37

Tak jsem to holky dovarila…5 l hrnec…a umyla hromadu nadobi…Ted teprve padam na hubu uplne…Pak nemam veceret ve 22:00:) Kdyz chodim spat v jednu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
10.4.14 06:55

@sirikit Moc díky za tu připomínku o kaloriích, mám na to stejný názor, ale tady v debatě to vypouštím, páč holky to asi baví, tak to jen ignoruji. :think:
Dočetla jsem se k těm aromatům, už jsem s tím tady prudila jednou, oni u nás v TETĚ na mě koukají jako na vejra, že nic takového nemají, tak jsem trochu v koncích. Dnes jedu do školy, tak třeba Ústí n. L.? :pankac:
Jinak všem dobré ráno, stále stabilizuji, zase 68 kg :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
10.4.14 07:02

@skalacka Super, jsi šikulka, jen se neboj napsat váhu, jak je tu více nováčků tak nám to všem asi uniká z čeho hubneš, tak se připomeň. Pamatuji si, že jsi nešťastná, že vážíš hodně, ale to nevadí, zlato. My to tady fakt uneseme a budeme se radovat s tebou z každého kilíčka dolů. Já právě stabilizuji a týden stojím, na psychiku je to nic moc, ale když si přečtu @sirikit a její příspěvky, tak jsem ráda, že jsem tady s vámi. Ale dnes nasadím 3BD :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
10.4.14 07:49

Dobre rano holky :mavam:
ja jsem vcera vecer prestavala nejak verit, ze tu dietu muzu zvladnout, prijde mi, ze tomu rozumim tak z pulky nez vy ostatni :) jasny, princip chapu, ale co je enjaky BZ atd.
Nebo me uplne desi, ze kdyz si dam sklenicku vina, tak mi vaha vylitne nahoru 8o to asi nedam, abych si nedala treba 3mesice vino.
Taky me moc nenadchnul dukanuv chleb, da se to snist, ale po par soustech mi lezl i krkem :-D
Ale…dnes rano jsem stoupla na vahu a mam o 1,1kg meine nez vcera 8o coz je samozrejme motivujici.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75762
10.4.14 07:58
@rehe píše:
@sirikit Moc díky za tu připomínku o kaloriích, mám na to stejný názor, ale tady v debatě to vypouštím, páč holky to asi baví, tak to jen ignoruji. :think:
Dočetla jsem se k těm aromatům, už jsem s tím tady prudila jednou, oni u nás v TETĚ na mě koukají jako na vejra, že nic takového nemají, tak jsem trochu v koncích. Dnes jedu do školy, tak třeba Ústí n. L.? :pankac:
Jinak všem dobré ráno, stále stabilizuji, zase 68 kg :evil:

Ahoj broučku, já se vždycky tak rozčílím nad tou větou „sacharidy bych tak neřešila, soustředila bych se na tuky!“ nebo něco v tom smyslu. Chápu, že třeba Helen si dává pozor opravdu na všecko, proto taky krásně zhubla. Jenže napsat tohle zrovna na tomto fóru je strašně nebezpečné: rozumíš, čte nás spousta nováčků a sympatizantů a cokoli padne v téhle diskuzi, berou jako danou věc. Takže „Holky v diskuzi napsaly, že sacharidy se moc řešit nemusí, hlavně ty tuky…“..načež pracně seženou jogurt s 0,1% tuku a kafe si osladí dextrózou, aniž by řešily sacharidovou záplavu. Pozor na to!
Jinak aromata: prosímtě, jestli je neseženeš v Ústí, hoď mi pak do soukromé zprávy svoji doručovací adresu a já ti pošlu, jaký chceš. :pankac: :* A zas už letím, mám to dneska divoký… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
10.4.14 08:34

@sirikit Jsi poklad, pokud je dnes neseženu, tak tě určitě využiju, nechci do sebe cpát olej a bez aromat nemohu žít :mrgreen:
Jinak naprosto stejný názor sacharidy X tuky a jsem moc ráda, že jsi to napsala tak hezky. My „staré“ Dukanky si to přebereme, ale máš pravdu u těch nováčků, to mě vůbec nenapadlo. Hezký den, jdu také krmit a odpoledne škola :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
10.4.14 08:38

@Janicka 22 Ahoj ty naše neštěstíčko. Já také nemohu chleba, dělám si pouze housky v troubě, připadají mi mnohem chutnější. Musíš si najít to co ti bude vyhovovat a tím se ládovat, v tom je Dukan prostě úžasný. BZ je bílkovino zeleninový den.
Víno si ze začátku opravdu nedávej, prostě nesmíš a hotovo, jinak se na Dukana vykašli. Jde tu o ketózu, bez které prostě hubnout nebudeš a alkohol je její nepřítel. Časem tu občas nějaká hřešíme, ale ze začátku opravdu ne :evil:
Holky daly do fotogalerie do komentářů recepty, tak si vyzkoušej co ti bude chutnat, pokud budeš potřebovat něco konkrétního, tak piš, vždycky se tě někdo ujme. Hele, zlato, bude to dobré, nech Dukana ať ti vleze do hlavy a potom to v pohodě dáš, hledej si na tom to hezké, např. že můžeš jíst bez omezení povolené potraviny apod. a hezky se o sebe starej. Drž se, jsme s tebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.4.14 08:41

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli je možný ze s teto diety mohu mit problém se žaludkem. V noci me vzbudily strašný křeče žaludku, pod prsy a k tomu zimnice. Ted od rana piju cajicky na zklidnění. Držím 5B: 5 BZ. Přestat s dietou nechci, teda pokud nebudu muset :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková