Finance v partnerství bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1090
13.7.26 15:37
@K73 píše: Více

Ano, je to v pořádku. Ne na hypoteku ( ale tam ses správně vymezila), ale bydlet jen za energie by mi bylo hloupé. Ty jsi se zavázala posílat 2 tisíce, pak jsi dohodu nedodržela. Ale děláš z partnera vydriducha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
13.7.26 15:39

Se nediv, že to sklouzlo jinam, když z Tvých dalších příspěvků vyplynulo, že je to pěknej de_bil. Holka, se_reš si do vlastních bot, ale nabít ústa si musí asi každý sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
13.7.26 15:40
@Zvedava1 píše: Více

S tímto naprosto souhlasím, nevidím důvod, proč bych partnerovi přispívala polovinou hypoteční splátky. Ale zároveň bych brala jako normální, že nějakou symbolickou částkou přispěji, nakonec na kolik by mě vyšel komerční nájem, kde bych asi neřešila, že platím polovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
13.7.26 16:05
@Lojzísek píše: Více

Jaký šel, takovou potkal. Oba mají svou představu, která se zásadně liší od představy toho druhého, a neumí komunkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
13.7.26 16:09

Tak tyden nevar a uklizej jen po sobe😁. Myslim to vážně.

Tohle mi teda peijde mnohem důležitější nez pitome dva tisice. Mne teda nepřijde ani normální platit vse napul (jako treba dovolený) uplne to neprepocitatat.

A k tem penězům. Bavili jste se otevrene o tom, ze stravis ted mnohem vic casu na cestě do/z práce? A že tě dojíždění teď stojí víc? To jsou taky (úplně asymetrické) tvoje investice.

Jak to ma s penězma? Kolik plati hypotéku? Uzivil by vas kdybyste planovali dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
13.7.26 16:22

@K73

Pokud platíš polovinu provozních nákladů domácnosti a navíc občas hradíš vybavení či mimořádné výdaje, není samozřejmé požadovat po tobě další pevnou částku bez jasného vysvětlení, za co má být. :nevim:

Splátka hypotéky je jeho investice do vlastního majetku, takže je pochopitelné, že s ní nesouhlasíš. Na druhou stranu je fér si sednout a otevřeně si spočítat všechny společné náklady a dohodnout jasná pravidla do budoucna. Jestli se kvůli dvěma tisícům měsíčně opakovaně hádáte a potřebujete hledat potvrzení u cizích lidí na internetu, není váš vztah tak idylický, jak se tu snažíš prezentovat. :nevim:

Dělají se kolem toho zbytečné cavyky. Třeba navrhnout, že v rozumné míře občas zaplatíš oblečení, boty, to ani jednoho z vás nenapadlo? :nevim:

Pokud má vztah být dlouhodobě pevný a zdravý, tak by to chtělo umět se dohodnout přirozeně (viz koupím ti kdyžtak zimní boty a bundu )a bez publika cizích lidí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
13.7.26 16:45
@Lucy75 píše: Více

Neplatí nájem, to je pravda, ale platí polovinu energií, a poskytuje mu veškerý servis. Ona na tom bydlení s ním vůbec žádné výhody nemá. Bývalá přítulkyně mu platila polovinu hypo, a vůbec mu to nepřišlo divný. Je pravda, že ten servis mu poskytuje zcela dobrovolně, její rozhodnutí. Takže aby to tedy bylo tak nějak cajk a nedocházelo k hádkám tak bych se s ním domluvila na nějaké částce co bych mu posílala, ale tohle měli probrat předem. Ona kvůli němu pustila velice výhodný pronájem, práce kousek. Teď musí dojíždět 80km, to je taky mazec. Jestli by ho ty dva tisíce zachránily, tak bych mu je posílala, ale každopádně to chce probrat. Neumím si představit do tohohle mít dítě.

No a pak je tady druhá strana pohledu. Chlap co se nakvatrýruje do domu k ženě, dá jí nějakou směšnou částku a za tu očekává veškerý servis i stravu, a sám ani nehrábne, nic nezaplatí, nekoupí. Opravdu záleží na situaci. Bydlení není zadarmo nikde, to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
13.7.26 16:52
@Krákora997 píše: Více

Proč by neměli platit poplatky napůl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
13.7.26 16:56
@Lucy75 píše: Více

Ano, samozřejmě že bych životního partnera nechala bydlet za energie a fond oprav. Nejsem žádná zrůda, abych po něm chtěla nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 17:49

15 let jsme platili vše napůl, včetně hypotéky. Pak jsme se rozešli, dům se prodal a dostala jsem 40% (na zálohu jsem tenkrát nedala ani korunu, činila 15% z celkové ceny). Trochu peněz se ještě doplatilo na zbytek hypotéky. Je pravda, že na peníze jsem ještě skoro rok čekala, ale za to nemohl, dům není houska, aby se prodal úplně hned.
Nebyli jsme manželé, neměli spolu děti, ani jsme nikdy nepočítali, že se rozejdeme. V praxi to vypadalo tak, že platil hypotéku a auto, já běžný provoz, dovolené přibližně napůl.
Když jsou lidé slušní, dohodnou se. Když ne, tak stejně nic nefunguje. Podotýkám, že řešení jsme neměli dopředu domluvené. Prostě jsme si sedli a nahrubo to spočítali. Tou dobou jsme se hádali celkem dost. Ale kvůli penězům nikdy.

• Citovat
  • Upravit
395
13.7.26 18:03

@Fitsun
Proč by měla zakladatelka platit oblečení a obuv? 8o Svoje si určitě kupuje a platí sama a dospělý muž se snad taky zvládne ošatit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.26 22:06

Moment cože? On to doslova vyžaduje? 8o Hezkou onuci ze sebe děláš, jen tak dál.

Zkus si počíst v momentální diskuzi, ať víš, co tě do budoucna čeká :palec:

https://www.emimino.cz/…ankovani/52/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.26 22:17

A ty na to reaguješ jak? Srazíš paty, zasalutuješ a jdeš šůrovat nebo utíkáš kuchtit? Aby byl pán tvorstva spokojen? :lol:

Tohle zkusit můj manžel, tak má hadr na hlavě a měsíc bych se nepřiblížila k plotně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.7.26 22:27

Chapu to tak, ze jste se na něčem dohodli. Ty prispivas jak jste se dohodli a pak chce víc bez zjevneho důvodu. Jakože by treba deregulovali nájem. Takže panacek se s tebou na něčem dohodnul, pockal si až plnis a teď by rád víc. A prostě chce víc, abys mu cvakala hypotéku nejlépe…

Jen aby bylo jasno. Jsem feministka. Mám doma chlapa, který je opatrny na kazdou korunu. Dohodli jsme se, že se budu podilet na platbach a budu platit půlku jídla. Plus jsme se po tydnu spravedlive stridali v povinnostech vzhledem k domácnosti. Nikdy tohle na mě nezkusil. Teď máme dítě a je to celé na něm, ani neceknul. Nejvíc je to neprijemne me :oops: :lol:

Tohle není dobrý… tenhle chlap neumí držet slib a dohody. Není duveryhodny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
13.7.26 22:38

Ne nebyla bych s ním…chlapy co jsem měla a mám, by se propadli hanbou tohle říct partnerce… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí