Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lojzísek píše: Více
Argumentuje tak, že mu to přijde normální a že si myslel, že když bude s někým bydlet, tak že mu ten dotyčný bude s financema pomáhat.
Není potřeba do toho tahat ostatní jako domácí práce a dřívější nájem, jen jsem chtěla poukázat na to, že na tom vztahu rozhodně nevydělávám a doma normálně funguju.
Příspěvek upraven 12.07.26 v 23:51
@K73 píše: Více
Na druhou stranu, dobře když se ukáže hned v začátku, pokud jste v tomto spolu nekompatibilní, než na to přijít ve chvíli, kdy budeš čekat dítě a budeš na něm závislá.
No vždyť mu pomáháš s financemi, pokud platíš půl energií. Na teplé vodě to třeba nepozná, protože té se tvojí přítomností vycamrá víc, ale třeba topení pojede stejně, jako když tam byl sám, ale ty mu půlku zaplatíš.
@rmot píše: Více
Ano, dokonce jsem navrhla, že pokud by byl jakýkoli nedoplatek, jde vše za mnou, protože jsem si vědoma, že vody mám větší spotřebu já.
@Lojzísek píše: Více
Já 27, on 32 a jsme spolu přes dva roky
Mně by na tom vadilo, že to neřekl dřív, než bych se rozhodla přestěhovat a vzdát se svého výhodného nájmu. S čím přijde příště?
A teda domácí práce, nákupy a vaření bych neobstarávala jenom já. Tak Ty kvůli němu dojíždíš 80 km a pak mu děláš ještě full servis? ![]()
Já jsem mu první rok ty 2 tis. navíc platila, i přes to, že si o peníze navíc řekl až po nastěhování.. právě v tu chvíli mě přesvědčoval, že i to je málo a že bych měla dávat půl hypotéky…skrz nějaké události jsem mu to přestala na čas posílat a zarazilo mě, jaký problém to začal být. Nejde tady o 2 tis., ale právě o to, že mě překvapil jeho přístup k tomu a to mi začalo vadit.
No, nevím, holka. Přijde mi, že Tě nebere jako životní partnerku, což bych vzhledem k věku a sestěhování předpokládala.
Sestěhovali jste se poměrně brzo, a tak si myslím, že teď se teprve ukazuje… že to nejspíš nebude to pravé.
Tvůj radar funguje správně.
Pokud spolu neplánujete děti, tak budiž, je to o domluvě, i když na můj vkus už za hranou. Ale pokud děti jsou v plánu, jak to máte rozmyšlené?
@Nevšední… píše: Více
Na to jsem se ptala, jak to (on) bude fungovat, kdybychom měli děti. Bylo mi řečeno, že to bude úplně jiná situace, že to neví. Ale už i padla hláška, že je dítě “drahý”, proto mám pocit, že tenhle problém bude dál, že se bude porovnávat, kdo co kde dal, i když to není potřeba a i bychom si po téhle stránce dítě dovolit mohli.
Příspěvek upraven 13.07.26 v 00:33
Já myslím, že pokud jste se za rok a půl vztahu neshodli na tom, jak to budete mít s financemi, tak to není dost perspektivní vztah na to, abyste na tu hypotéku jakkoliv přispívala. Pořád máte tendence hrabat si každý na svou hromádku. Upřímně by asi bylo lepší a pohodlnější, abyste bydleli zase odděleně. A případné manželství a děti pak měli každý s někým, s kým si po stránce rozdělení financí budete skutečně sedět…
@andiedvorakova píše: Více
Asi máte pravdu v tom, že kdyby v tom vztahu byla nějaká perspektiva, nemáme potřebu toto řešit😔
Hledala bych jiného, a to jsem pro vcelku férové nastavení financí.
Ale už to, že po Tobě chtěl půlku hypotéky.. Proč? Chtěl Ti přepsat půlku bytu? A ty další věci.. Tohle smrdí pořádným hladovcem.
Pravděpodobně přijde s tím, že dítě si budete financovat vy, protože neplatíte půlku jeho hypotéky… Jestli se k tomu takhle staví chlap ve 32 letech, tak bych z toho vycouvala. To bude jeden z těch, co sice chtějí manželku a děti, ale platit se jim to nebude chtít. I 50/50 je bude bolet a budou z toho rozmrzelí… A z mojí zkušenosti chlap, kterému je líto dávat peníze do ostatních lidí, nebývá dobrá životní opora…