Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25148
10.7.26 13:51

@jita22 akci udělat musí, nedává jí nic, nemá nic, nemá co ztratit, může jen získat.. i na azyláči s výživným se bude mít s dětmi daleko líp. Zkoušela s ním mluvit už xkrát a marně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11645
10.7.26 13:53
@Lucy75 píše: Více

Jo, ale promyšlenou akci trochu. Nejdřív bych chtěla mít za zadkem ty rodiče, třeba je napadne nějaké řešení, aby ten azylak být nemusel. Já osobně bych se mu tedy ráda vyhnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
10.7.26 13:57

@jita22 o tom, že se má dnes svěřit mámě, jsem už psala.. možná by jí rodiče pomohli i s nějakou kaucí na byt… nevěřím totiž, že on by dlouhodobě byl schopný změnit celkový finanční systém jejich domácnosti..
Ale samozřejmě bude mít zakladatelka lepší situaci, pokud by měla dobře placenou práci.. nevíme, kam pak míří. Pokud nemá vysokou kvalifikaci, může jí superdávka s 3 dětmi a oficiálně pronajatým bytem vyjít líp, než plat. Ale musel by se pořešit ten návrh na rozvod a na ÚP ověřit, jak je to se společně posuzovanou osobou, když manželství ještě není rozvedeno… opět - otázka jednoho telefonátu - v dávkách se naštěstí neorientuju, ani nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34330
10.7.26 14:02
@jita22 píše: Více

Bohuzel no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
10.7.26 14:03

Já osobně bych s rozvodovými papíry počkala, až budu mít práci, byt a děti sama uživím. On se může při pohledu na papíry seknout, přestane dělat nákupy, doma bude peklo a nakonec si zažádá o střídavku, takže alimenty nebude platit žádné. A zakladatelka skončí pod mostem nebo vyměkne.
Teď bych zkusila aspoň toho právníka, ať napíše muži nepříjemný dopis ohledně vyživovací povinnosti. Jak jsem psala, na mého tchána to zabralo, sice skřípal zuby, ale platil, lakomec jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34330
10.7.26 14:08
@Lucy75 píše: Více

Ano, stud at hodi za hlavu, to je prave nejvetsi chyba. Okoli i rodice ziji v domeni ze je vse v poradku a pak ji nikdo neveri kdyz je problem.
No, drzim ji palce aby se do toho poradne oprela a zacala jednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34330
10.7.26 14:10
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Stridavka uz neni ne? Je spolecna pece, a teda jen at se pekne stara, zadny ze vse opet jen ona. Ale pocitam ze panacek nebude mit cas aby se staral o svoje deti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1241
10.7.26 14:12
@arinecka píše: Více

Počítám že on ano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
10.7.26 14:17

Společná je, když se na všem dohodnou, což asi nebude tento případ. Ale to je jedno, jak to nazveme, on si může brát děti, jen aby nemusel platit alimenty, a starat se bude třeba jeho matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16606
10.7.26 14:19

A jak to teda máš výhledově s prací? Nejmladší dítě jde v září do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
10.7.26 14:20

Teď už je snad jen společná péče, ne?
Já bych se obávala, že kvůli úspoře peněz je bude do té „střídavky“ chtít a za čas si z nich udělá, na úkor školy, čeledíny. Ale uznávám, že jsem krapet paranoidní, na druhou stranu, co čekat od muže, který nehodlá zaplatit dceři dárek k narozeninám a syn si má koupit skříňku z peněz od babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 14:38

@Lucy75 vím, že věří tomu, že já nikdy neodejdu. My spolu moc normálně nefungujeme, já spím s dětma v jiné místnosti než on, doma dělám vše sama, s dětma vše sama, učení, úkoly atd. Nejstarší měla teď ve 4. třídě samé jedničky, takže si myslím že na ně úplně neprdím. Vařím, uklízím, peru, uspávám syna, vše sama. On přijde nají se, sedne si na gauč, jde ven něco dělat. Máme hospodářství, krávy, slepice, kolem toho si dělá sám. Dřív jsem mu pomáhala se dřevem, ale v tu chvíli kdy mi místo děkuju začal říkat a kdo tě nutil to dělat? Šla si sama. Tak jsem rezignovala. Dnes mi řekl, že jeho kamarád mu dohodil účetní za 7.000 za rok, což se mi zdá dost málo na to že je měsíční plátce DPH, ale třeba jo. Na to jsem mu řekla, že když dá radši 7000 někomu jinému než mě dát třeba aspoň tisícovku a děkuju. A místo toho to udělal tak, abych se já vlastně cítila špatně za to, že má doma účetní, ale nechce mu to dělat. Vyvolat pocit viny ve mě umí neskutečně bohužel 😭 🙈 já nejsem zlá, ráda bych vše vyřešila a měla klid. Ale s ním to prostě nejde. A začnu se podle toho zařizovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.26 14:39

@Pučálkovic.Amina myslím že přesně tak to dopadne. Strčí je někomu jinému na starost.

• Citovat
  • Upravit
6983
10.7.26 14:41

No, díky Tobě jsem názor na „brečící“ samoživitelky nezměnila. Blbost, nezodpovědnost a stát ať platí a dotuje.
Chlap je vychca_nej jak díra do sněhu, nechutnej hladovec. A Ty máš tak akorát holou zádel. Chudáci děti.
Neodcházela bych, rozhodně ne teď.
Makala bych na sobě, pokud rozumíš účtům, skoč do toho rovnýma nohama, vzdělávej se, makej, abys mohla v budoucnu vydělávat slušné peníze. Využij dobu, co jsi ještě doma. Hledej třeba firmu, které budeš dělat účty externě. Postupně to můžeš rozšířit. Peníze dávej bokem.
Hučet do něj nemá moc smysl, prosazovala bych „malé“ změny, jednu po druhé, ať se Ti žije snesitelněji.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34330
10.7.26 14:44
@Pučálkovic.Amina píše: Více

To jo no, tak doufam ze aspon babicka je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí