Fotky našich dětí na Facebooku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9504
25.12.19 20:32

@Caboverde Takže bys tam tedy s dítětem kvůli tomu nešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
25.12.19 20:35

@g.sandova Nemá žádné sociální sítě, nemá k nim kladný vztah a nepotřebuje je ani z profesního hlediska. Já takový extrémista nejsem, mám prázdné profily bez osobních informací, které využívám kupříkladu k tomu, abych dohledala inspiraci k různým výtvarným činnostem. Dále jsem, i díky nim, v kontaktu s rodiči, kteří vzdělávají svoje děti podobně jako my dceru.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
25.12.19 20:37

@renap Kam bych zase nešla? Do muzea klidně, na hromadné akce nikoliv, vzhledem k tomu, že jsou pro dceru zbytečně stresující. Ani my nemáme potřebu se jich účastnit.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
25.12.19 20:39
@Caboverde píše:
@renap Kam bych zase nešla? Do muzea klidně, na hromadné akce nikoliv, vzhledem k tomu, že jsou pro dceru zbytečně stresující. Ani my nemáme potřebu se jich účastnit.

Takže najednou by ti nevadilo, že fotky, videa tvého dítěte může mít k dispozici kdokoliv? 8o

• Citovat
  • Upravit
19388
25.12.19 20:39

@Caboverde já mám taky fcbk a občas tam fotky děti z dálky. Dávám tam sebe i psy. Děti ale sporadicky a ne zblízka.
Odmítla jsem nechat děti fotit v porodnici a nedala jsem souhlas nechat zverejnovat fotj syna že školy. Mám k tomu své důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
25.12.19 20:42
@lucenka píše:
Takže najednou by ti nevadilo, že fotky, videa tvého dítěte může mít k dispozici kdokoliv? 8o

Pořád nechápeš, že je rozdíl dítě v hromadě dalších lidí a dítětem s konkrétně uvedenou rodinou, případně jménem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.12.19 20:45
@vokishka píše:
Pořád nechápeš, že je rozdíl dítě v hromadě dalších lidí a dítětem s konkrétně uvedenou rodinou, případně jménem atd.

Popravdě pokud si dá na Facebook někdo fotku nějakého svého dětského příbuzného, tak o tom dítěti zjistím zhruba stejné informace jako z té hromadné akce… Takže jeho vzhled a kde bylo. Na tom Facebooku rozdíl dělají popisky a ty nevyužívá každý.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
25.12.19 20:45

Muzeum jsem uvedla jako příklad z toho důvodu, že má podobnou oznamovací povinnost každý, kdo má v plánu pořizovat jakékoli záznamy, a je pak na každém, aby si vyhodnotil, zda je ochoten se účastnit. Máme tady GDPR. Příbuzná zakladatelky si mohla podobnou informaci vytisknout na A4 a vylepit na dveře, a zakladatelka by se pak mohla sama rozhodnout, jestli se účastnit chce, či nikoliv. Je to sice absurdní, ale celou situaci by to značně zjednodušilo.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
25.12.19 20:47

@vokishka Nechápe a nepochopí, bohužel

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
25.12.19 20:55
@lucenka píše:
Takže najednou by ti nevadilo, že fotky, videa tvého dítěte může mít k dispozici kdokoliv? 8o

Bože můj, vrať se do Vietnamu, do muzeí chodíme pravidelně, a nikde jsem nic o radikálním zákazu nepsala. Byla tady uvedená situace, ve které figuruje příbuzná, bez respektu k čemukoliv. Na takovou bych šla s právníkem okamžitě. Na hromadné akce nechodíme kvůli oslabené imunitě, a kvůli tomu, že to nemáme nikdo rád. Kamkoliv jdeme raději v klidu, ideálně ve všední dny dopoledne.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
25.12.19 20:59
@Caboverde píše:
Bože můj, vrať se do Vietnamu, do muzeí chodíme pravidelně, a nikde jsem nic o radikálním zákazu nepsala. Byla tady uvedená situace, ve které figuruje příbuzná, bez respektu k čemukoliv. Na takovou bych šla s právníkem okamžitě. Na hromadné akce nechodíme kvůli oslabené imunitě, a kvůli tomu, že to nemáme nikdo rád. Kamkoliv jdeme raději v klidu, ideálně ve všední dny dopoledne.

Už to zase nějak tečou nervy :* takovouhle nepříjemnou příbuznou bych fakt mít nechtěla. A o svém dítěti tu píšeš dost. Ale kdyby někdo zveřejnil jeho fotku bez jména, tak bys na něj poslala právníky. Máš v tý bezpečnosti na netu nějaký guláš.

• Citovat
  • Upravit
4928
25.12.19 21:00

Zrovna Facebook a tamní způsob sdílení je spíš retro pro lidi 40+ než nějaká budoucnost, se kterou se musí všichni smířit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
25.12.19 21:01

@lucenka Příbuzné určitě nejsme, tak se hoď do pohody, a nauč se respektovat zákony země, ze které pocházíš, a do které se zcela jistě i pravidelně vracíš.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
25.12.19 21:04
@Caboverde píše:
@lucenka Příbuzné určitě nejsme, tak se hoď do pohody, a nauč se respektovat zákony země, ze které pocházíš, a do které se zcela jistě i pravidelně vracíš.

Nemusíš mít strach o to, jestli dodržuji zákony. Naštěstí kolem sebe nemám nikoho, jako jsi ty a vyšiloval kvůli fotce.

• Citovat
  • Upravit
56334
25.12.19 21:17
@lucenka píše:
Už to zase nějak tečou nervy :* takovouhle nepříjemnou příbuznou bych fakt mít nechtěla. A o svém dítěti tu píšeš dost. Ale kdyby někdo zveřejnil jeho fotku bez jména, tak bys na něj poslala právníky. Máš v tý bezpečnosti na netu nějaký guláš.

Ja bych nechtela pribuznou, co nekam frka fotky mych deti. Facebook nema nikdo v rodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová