Hubnutí podle Havlíčka s cvičením na Fithall

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5891
23.2.12 21:16

Hlásím cvičení s overballem 25minut :palec:

• načítám...
colafit
23.2.12 22:43

holky, jdu vám říct, jaké jsem čuně. Měla jsem místo večeře dort a protože jsem byla celá přeslazená, zajedla jsem to uzeným mase, no a jako bonuse tak 2dcl medoviny :oops: Tak a teď je mi ukrutně blbě. Na mou obranu snad jen, že jsem dnes dovršila jednatřicítky :andel:

• Upravit
11896
24.2.12 08:21

colafit tak opozdena GRATULACE :kytka: :kytka:

• načítám...
5891
24.2.12 08:34

Tak gratuluji :kytka: :mavam:

• načítám...
colafit
24.2.12 10:00

Díky, jste moc hodné :hug:

• Upravit
550
24.2.12 10:04

Holky a jak se doma rozehříváte před posilováním? Nebo rovnou svičíte podle toho videa z Fithall?

• načítám...
new
2366
24.2.12 10:33

Ženy, tak já jsem fakt marná :,( Držím od 31.1. - váhu nevím, protože jsem se zapomněla zvážit. Dálší vážení: 3.2. 65,2kg, 17.2. 63,8kg, 24.2. 64,4kg. Vůbec nechápu ten skok dolu a pak zase nahoru a ve finále nic moc! Asi týden cvičím na orbitreku denně cca 30min. Dnes jsem 23.den a úbytek tedy v podstatě za celou dobu nějakých 0,8kg!!! Což je teda hrozný Držím to fakt poctivě, jen jeden den jsem měla fofry a za celý den, se přiznám, jsem snědla jen 1jogurt, ale to bylo jen 1×. Jinak to držím poctivě. Co si o tom myslíte? Začínám mi ubývat ten elán se kterým jsem do toho šla :evil:

• načítám...
1759
24.2.12 10:54

colafit také gratuluji, jinak jsem kvůli nemoci nedodržela dlouhé sacharidy vlastně nic a jak mi bylo trošku líp, tak mně okamžitě honila mlsná, chyběla energie tak jsem to zajedla čokoškou, to jsem prase, váha dnes ukazovala o dost méně ale bohužel špatnou formou

• načítám...
colafit
24.2.12 11:16

vcielka, čokoška je dobrá, já se včera nacpala dortem a uzeným a fakt to nebyl jen kousek :oops: Dneska už mám odcvičeno a musím na odpoledne do práce. Ach, jak mě se nechce.

• Upravit
5891
24.2.12 13:19

New, já myslím, že to hubnutí je u každého asi hodně individuální…navíc hubnout při takové váze co máš je asi jiné, když někdo hubne třeba z 80kg, tam je to přece jen rychlejší. Já bych to rozhodně nevzdávala, zkus celé ty 2 měsíce…a aspoň zdravě jíš, ne? ;)

Colafit, tak jestli máš černé svědomí, tak si ten včerejšek jako vyměň za tzv. volný den, kdy můžeš jít cokoliv…no a pak už ten den prostě budeš jít podle jídelníčku ;)

• načítám...
1759
24.2.12 17:03
Amabilis77 píše:
Ahoj holky! Já Havlíčka „držím“ od ledna a mám dole čtyři kila. Ale jen jsem si pročetla jídelníčk (celý, na mimibazaru část chybí) a upravila si ho podle sebe. Jde tam o vyrovnaný poměr živin a ne o přesné potraviny. U nás se ani většina nedá sehnat a Havlíčkovi šlo hlavně o to, aby to bylo pestré, což já nepotřebuju. Takže jsem si tam vybrala několik dní, které jakoby opakuju (plus tam má dny, které jsou volnější, zřejmě kvůli zabránění jojoefektu). A cvičím téměř každý den pilates. Našla jsem si na internetu videa a manžel každý večer půl hodinky hlídá děti a já cvičím :palec:

Jinak na konci tam chybí toto (mám to uložené v počítači) - důležitý je ten dovětek!!!:

59.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
60 g Toastový chléb hrubozrnný 1 plátek = cca 30 g, lehce opéct v toasteru
1 ks Vejce slepičí
15 g Sýr tvrdý 20% t.v.s.
Sýr nastrouhat najemno, rozšlehat s vajíčkem a připravit na teflonové pánvi jako omeletu možno dochutit oblíbeným kořením a přidat kousek zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
90 g Banán 1 malý kus
150 ml Kefír nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne

OBĚD
100 g Kuřecí prsa Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
48 g Pohanka celozrnná Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit (vařit 1 min, poté nechat 20 min odstát po pokličkou v horké vodě)
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje

ODPOLEDNÍ SVAČINA
35 g Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukru
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků

VEČEŘE
100 g Pangasius filet bez kůže Připravit na grilu, bez tuků, s oblíbeným kořením
100 g Brambory rané Uvařit ve slupce nerozvařit
100 g Karotka a kukuřice Podusit
Karotku a kukuřici zakapat panenským olivovým olejem

VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá

DOPLNĚK KE KAŽDÉMU DNI
1,5-2 l Tekutiny Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje
10 g Oříšky a semínka Nepražené, bez polev sníst v průběhu dne, ne večer
60.den:

Dneska končíme. Kdo chce, může pokračovat od počátku znova, takže může brát dnešek jako junk-food den a do odpoledne si sníst vše, na co bude mít chuť a večer pokračovat známou, odlehčenou večeří dle vzoru:

VEČEŘE
300 g Zelenina čerstvá
3 plátky Knackebrot

PROTOŽE SNÍTE VÍC, JE TŘEBA I VÍCE PÍT:
2-3 l Tekutiny Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje

Průměrné celodenní nutriční hodnoty redukčního stravovacího režimu:

Bílkoviny: 72 g 295 kcal 22%
Tuky: 36 g 335 kcal 25%
Sacharidy:175 g 717 kcal 53%

Celkem 1350 kcal 100%

Upozornění: nejedná se o individuální stravovací režim, ale o paušálně upravenou stravu, vycházející z průměrných dat a všeobecných doporučení, ale nerespektující věk, tělesnou kompozici, denní režim, sportovní aktivity a předchozí stravování konkrétní osoby. Tento stravovací režim slouží jako model pro další, individuální úpravu !!

* Osoby, které za sebou mají řadu nízkoenergetických dietních programů (pod 1200-1000 kcal, tj. pod 5000-4000 kJ) by měly zmenšit velikost všech porcí o cca 10-20%. * Naopak osoby, navyklé na vyšší energetický příjem (nad 1900-2000 kcal, tj. nad 7900-8400 kJ), by měli velikost všech porcí navýšit o cca 10-20%.

V průběhu redukčního programu je třeba sledovat poměr aktivní hmoty a tělesného tuku. Pokud dochází k výraznému úbytku aktivní hmoty (svalové tkáně), je třeba zvýšit příjem energie, především ve formě komplexních sacharidů !! Jinak hrozí vznik jo-jo efektu !!

Pozor vzorové jídelníčky obsahují ořechy, mléčné výrobky a lepek !! Vzorové jídelníčky nelze považovat za součást ozdravného programu při různých typech onemocnění.

Součástí redukčního programu MUSÍ být i pohybová aktivita, přiměřená věku, hmotnosti a zdravotnímu stavu

amabilis moc děkuji za doplnění a další rady ohledně sacharidu, já dle toho měla hlad a už vidím proč viz článek od Havlíčka http://zena.centrum.cz/clanek.phtml?…
konkrétně Při kojení může být celková spotřeba energie vyšší až o cca 250 kcal než v těhotenství tzn. až 2500 kcal - viz úvod stať.

A ještě jedna zásadní věc - tekutiny. Při kojení matka vyprodukuje denně cca 600-900 ml mateřského mléka. Na to je třeba samozřejmě i dostatek tekutin. Je proto vhodné, ba přímo nezbytné zvýšit příjem započitatelných tekutin o cca 0,7-1,0 l. !!

Průměrné celodenní nutriční hodnoty těhotné či kojící ženy:

Bílkoviny: 90 g 369 kcal 16% Tuky: 74 g 688 kcal 30% Sacharidy: 303 g 1242 kcal 54%

Celkem 2300 kcal 100%

proto jsem měla hlad a nestačili mi porce :cert:

• načítám...
new
2366
24.2.12 20:34
AknelinkaO píše:
New, já myslím, že to hubnutí je u každého asi hodně individuální…navíc hubnout při takové váze co máš je asi jiné, když někdo hubne třeba z 80kg, tam je to přece jen rychlejší. Já bych to rozhodně nevzdávala, zkus celé ty 2 měsíce…a aspoň zdravě jíš, ne? ;)Colafit, tak jestli máš černé svědomí, tak si ten včerejšek jako vyměň za tzv. volný den, kdy můžeš jít cokoliv…no a pak už ten den prostě budeš jít podle jídelníčku ;)

Děkuju…zkusím ještě vydržet, snad se to časem pohne. Nečekám „zázraky“, ale něco by dolu mohlo :) Ale mám lepší pocit, to je fakt :think:

• načítám...
5891
24.2.12 21:46

Tak musím říct, že i já jsem se dnes neudržela a trochu zahřešila…dala jsem si špagety se sýrem a kečupem, mňam…a rozhodně to nebyla „havlíčkova“ porce :mrgreen:
Ale na svou obranu musím uvést, že včera jsem měla volný den a byla jsem na sebe docela přísná, takže tohle se mi započítá jako do včerejška.

Jinak jsem si dnes dala i mimo plán 20min. posilování břicha a tak rychlo to uteklo, paráda…moc díky za ten odkaz na ten fithall, není to sice jako když člověk cvičí ve fitku, ale zas se k tomu fakt dá přinutit a pořád lepší něco než nic :roll:

S tím vyšším příjmem při kojení naprosto souhlasím, to je dobře, že jsi to Vcielko našla, aspoň budou vědět i další holky :potlesk:

New vydrž, vydržíme to všechny :dance: Mně se to právě taky hodně líbí už kvůli tomu daleko lepšímu pocitu, co mám, když se takhle stravuji :dance:

• načítám...
new
2366
24.2.12 21:48
AknelinkaO píše:
Tak musím říct, že i já jsem se dnes neudržela a trochu zahřešila…dala jsem si špagety se sýrem a kečupem, mňam…a rozhodně to nebyla „havlíčkova“ porce :mrgreen:
Ale na svou obranu musím uvést, že včera jsem měla volný den a byla jsem na sebe docela přísná, takže tohle se mi započítá jako do včerejška.

Jinak jsem si dnes dala i mimo plán 20min. posilování břicha a tak rychlo to uteklo, paráda…moc díky za ten odkaz na ten fithall, není to sice jako když člověk cvičí ve fitku, ale zas se k tomu fakt dá přinutit a pořád lepší něco než nic :roll:

S tím vyšším příjmem při kojení naprosto souhlasím, to je dobře, že jsi to Vcielko našla, aspoň budou vědět i další holky :potlesk:

New vydrž, vydržíme to všechny :dance: Mně se to právě taky hodně líbí už kvůli tomu daleko lepšímu pocitu, co mám, když se takhle stravuji :dance:
:think: tak jo :D
  • načítám...
colafit
25.2.12 00:38

new, mě napadlo, že problém bude možná v tom, jestli se nevážíš pokaždé v jinou dobu. Opravu ráno a večer je u mě rozdíl klidně 1 - 1,5 kg. Koukám, že jsi se vážila po 14 dnech a pak po týdnu. Za týden by měl být ideální úbytek 0,5 kg (v tvém případě možná trochu míň), to si myslím, že se přesně na váze určit nedá, zda jde skutečně u úbytek nebo zda jsi si jen došla na velkou (omlouvám se za indiskrétnost, ale nenapadlo mě, jak lépe to napsat :oops: ). Být tebou, tak se míň upínám k váze a víc si užívám, že se cítím dobře, rozhodně to nevzdávej.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková