Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moňas.p Na Oml ze svyho delas mlaticku a nechce se ti priznat, ze jsi na netu resila, kdo bude tatka tveho sviste.
http://www.mojetehotenstvi.cz/node/393810
http://baby-cafe. cz/…kuse/8/48721?…
Kdyz je nekdo nevernej. tak nema byt vypatlanej.
Příspěvek upraven 28.06.14 v 22:47
Zakladatelko a ty si prvne udelej test, na stres mas jeste casu dost. Pak dej hlavne vedet, jak to dopadlo
hodne stesti a at ti vztah vyjde. Je fakt, ze jsi mu nezahla, takze netreba lhat, ale zase hned na zacatku vztahu resit takovou vec neni prijemny a vztah by to mohlo zbytecne poskodit, to by byla skoda
at vse dobre dopadne
… zbytečně, ale opravdu zbytečně se stresuješ něčím a řešíš něco, co se nestalo a pravděpodobně ani nestane. Za pár dní zjistíš, že těhotná nejsi a celá tahle diskuze byla vlastně uplně zbytečná, Tvůj stres a tak, ničíš se zbytečně. A kdyby jsi těhotná byla, tak můj názor je takovej, že bys to svému novému milému měla říct. Hele otěhotněla jsem, můžeš k tomu klidně pár tejdnů přihodit, ten chlap ví stejně prd, je to tak a tak, pojď si vo tom pokecat. Protože nevíš, jak na tom po interupci psychicky budeš. Můžeš si to vyčítat, chlap nebude chápat proč bulíš každou noc do polštáře a taky by to znamenalo, že před nim budeš mít docela intimní tajemství a to Tě může i po letech vnitřně stresovat a hlavně dohonit, to prostě neni dobrý, hlavně kvůli Tobě, člověk by měl žít s čistym štítem.
Já mám v těhu průkazce napsáno UPT 2004, ZAMLK 2013. K tomu UPT- Byla jsem na střední a ten chlap, kterej byl otec, mě bil a já jsem taky kvůli němu skončila jednou v nemocnici, ale to je na jinou story… Můj manžel nynější to všechno ví a já jsem ráda, že před ním nemusím mít žádný tajemství. A řeknu Ti, nikdy jsem si ten potrat neodpustila, i když si řikám, že by to všechno asi dopadlo opravdu velmi špatně, kdybych si dítě nechala, přesto si to doteď vyčítám. Minulej rok jsem prodělala zamlklý- dvojčátka- samozřejmě jsem se nevyhnula výčitkám, že to mám za to UPT, a rovnou dvojčátka, abych si to joooo vyžrala. Páni teď čekám mimi každym dnem a uvědomuju si, jak jsem šťastná
… no ale to jsem se moc rozkecala, chtěla jsem hlavně napsat, že když jsme byli před pár měsíci na UZ a manžel tam byl se mnou, tak doktor, kterej mi dělal UZ se zeptal, takže tohle je vaše třetí těhotenství… no já řekla normal, že jo, ale manžel tam byl a nejdřív se lek, páč to pochopil tak, že už dvě děti tim pádem mám a že jsem je před nim někam schovala nebo co
Ale po vysvětlení to hned pochopil, no ale nechtěla bych mu vysvětlovat, proč je to moje třetí těhu, kdyby i těch potratech nevěděl…
A poslední věc, pokud bys mu to říct nechtěla, tak řekni, že deš na gyn operaci, třeba konizaci čípku. Ale uzamkni v sobě tohle téma opravdu hluboko a nikdy o tom s nikym už nemluv, páč takováhle věc Tě opravdu může kdykoliv v životě dohonit. Já jsem prostě pro to, jít s pravdou ven. Držim Ti palce. ![]()
@Timma souhlasím s tím, že jestli to zakladatelka zvládne v sobě udržet, tak je hodně dobrá. Já měla po rozchodu a k tomu ZT a chlap co jsem si s nim začala psát to věděl hned, byla jsem psychicky úplně v pr.. Rozchod jsem neřešila, ale mimčo mě moc mrzelo a s tím co jsem to na něj hned vyvalila jsem do teď už přes 3 roky a pochopil vše i to bulení a stavy na zabití ![]()
@Timma píše: … zbytečně, ale opravdu zbytečně se stresuješ něčím a řešíš něco, co se nestalo a pravděpodobně ani nestane. Za pár dní zjistíš, že těhotná nejsi a celá tahle diskuze byla vlastně uplně zbytečná, Tvůj stres a tak, ničíš se zbytečně. A kdyby jsi těhotná byla, tak můj názor je takovej, že bys to svému novému milému měla říct. Hele otěhotněla jsem, můžeš k tomu klidně pár tejdnů přihodit, ten chlap ví stejně prd, je to tak a tak, pojď si vo tom pokecat. Protože nevíš, jak na tom po interupci psychicky budeš. Můžeš si to vyčítat, chlap nebude chápat proč bulíš každou noc do polštáře a taky by to znamenalo, že před nim budeš mít docela intimní tajemství a to Tě může i po letech vnitřně stresovat a hlavně dohonit, to prostě neni dobrý, hlavně kvůli Tobě, člověk by měl žít s čistym štítem.
Já mám v těhu průkazce napsáno UPT 2004, ZAMLK 2013. K tomu UPT- Byla jsem na střední a ten chlap, kterej byl otec, mě bil a já jsem taky kvůli němu skončila jednou v nemocnici, ale to je na jinou story… Můj manžel nynější to všechno ví a já jsem ráda, že před ním nemusím mít žádný tajemství. A řeknu Ti, nikdy jsem si ten potrat neodpustila, i když si řikám, že by to všechno asi dopadlo opravdu velmi špatně, kdybych si dítě nechala, přesto si to doteď vyčítám. Minulej rok jsem prodělala zamlklý- dvojčátka- samozřejmě jsem se nevyhnula výčitkám, že to mám za to UPT, a rovnou dvojčátka, abych si to joooo vyžrala. Páni teď čekám mimi každym dnem a uvědomuju si, jak jsem šťastná![]()
… no ale to jsem se moc rozkecala, chtěla jsem hlavně napsat, že když jsme byli před pár měsíci na UZ a manžel tam byl se mnou, tak doktor, kterej mi dělal UZ se zeptal, takže tohle je vaše třetí těhotenství… no já řekla normal, že jo, ale manžel tam byl a nejdřív se lek, páč to pochopil tak, že už dvě děti tim pádem mám a že jsem je před nim někam schovala nebo co
Ale po vysvětlení to hned pochopil, no ale nechtěla bych mu vysvětlovat, proč je to moje třetí těhu, kdyby i těch potratech nevěděl…
A poslední věc, pokud bys mu to říct nechtěla, tak řekni, že deš na gyn operaci, třeba konizaci čípku. Ale uzamkni v sobě tohle téma opravdu hluboko a nikdy o tom s nikym už nemluv, páč takováhle věc Tě opravdu může kdykoliv v životě dohonit. Já jsem prostě pro to, jít s pravdou ven. Držim Ti palce.
moc hezky napsany a mas pravdu. Takovy tajemstvi muze cloveka strasit do smrti. Pokud je partner co k cemub tak by to opochopit mel a mel by zakladatelku i podporit. Ovsem nevim, tohle resit na zacatku vztahu… Aby to ten vztah nepohrbilo. A opravdu jsi to napsala moc pekne
@Anonymní píše:
Ahojky, předem omluva za anonym, asi chápete… Hrozně se bojím nechtěného těhotenství. Udělali jsme s jedním kamarádem hroznou chybu, měli jsme spolu nechráněný styk. On má už dloho přítelkyni a já jsem o pár dní později taky začala s někým chodit (známe se už dávno, dohromady jsme se dali až teď). Kamarád si dával pozor, tak jsme to oba přešli a už se k tomu nevraceli. Problém je, že jsem teď na sobě začala pozorovat dost nápadný příznaky těhotenství a MS zatím nikdeNikdy bych nešla na potrat jen z finančních nebo kariérních důvodů, ale tohle bych prostě nedala kromě toho ani fyzicky. Už s holčičkou jsme skoro od začátku sami a bylo to chvílemi peklo. Teď jí bude rok, strašně málo spí, nemám hlídání… už prostě nemám víc energie
Fyzicky ani psychicky. Předchozí těhotenství jsem navíc snášela docela špatně, ty hormony mi způsobovaly dost silně depresivní stavy. Teď s malou si už znova něco takového vůbec nemůžu dovolit. Bez opory partnera bych to nezvládla. Konečně jsem se jakž takž srovnala… Jen teď váhám, jestli by se před mým novým přítelem dala interrupce vůbec utajit. Zpackala jsem to jen já, nevidím důvod ho tím zatěžovat a ani náš vztah nechci jen tak zahodit. Jen si říkám, jestli je reálné, že by se to nikdy nedozvěděl? Tím myslím teď, když bych vlastně musela dodržovat šestinedělí (dost dlouhá doba - nebo stačí míň když by šlo o miniinterrupci?) A co pak v budoucnu, kdybychom např. měli čekat dítě spolu? Takže 2 dotazy: 1) Za jak dlouho po tom zákroku se dá fungovat zcela bez omezení? (bazén, sport, int. styk…) 2) Pokud by se stalo, že bychom měli dítě spolu (pokud spolu zůstaneme, tak bychom oba chtěli), mohl by se to nějak dozvědět (při společné prohlídce miminka na ultrazvuku apod.)?
PS: Na reakce typu ať si to ještě rozmyslím/donosím, porodím a dám k adopci/do babyboxu etc. nebudu reagovat, protože z výše uvedených důvodů rozhodně NE. Pokud mě chcete moralizovat, klidně, jestli vám to udělá dobře. S dovolením taky nebudu reagovat, tohle si nebudu vyřizovat se snažilkami, ale se svým vlastním svědomím.
Ahoj, nejsem snažilka, ani tě nehodlám soudit - nejsem totiž Bůh, mého života se to nijak nedotýká a v podstatě chápu, že sama s malou to nemáš jednoduché. Možná se svým svědomím vůbec problém nemáš a zmiňuješ ho pouze kvůli přečteným diskuzím. Nechce se mi to tu dlouze rozepisovat a vysvětlovat, takže to zkrátím a rozhodně to neber, že tě chci zastrašit. Nemám fakt důvod, je mi jedno, co uděláš se svým životem. Třeba se zamyslíš, když ti napíše žena, která tragicky ztratila svoji milovanou holčičku
, ztratila smysl života, víc, jak 6 let bojuje o vlastní přežití, kvůli psychickému stavu nepřišlo další těhotenství a naopak se dostavilo podlomené zdraví. Snažím se přežít kvůli 2 dalším dětem a manželovi. Stýkám se s maminkama se stejným osudem a můžu ti říct, že některé z nich litují, že měly jedináčka a v mládí udělaly stejnou chybu, kterou se chystáš udělat. Interupce tě nemusí připravit jenom o dítě, ale i o možnost početí, když to budeš potřebovat a půjde ti o smysl života. Odepisovat mi opravdu nemusíš, ani nic vysvětlovat, nebo se obhajovat. Není důvod, necítím k tobě žádnou zlobu, píši ti to jenom proto, že to třeba přehodnotíš. Život není jednoduchý a nenarodili jsme se pro zábavu. Poslechni své
![]()
@Chocoloco píše:
@Moňas.p Na Oml ze svyho delas mlaticku a nechce se ti priznat, ze jsi na netu resila, kdo bude tatka tveho sviste.
http://www.mojetehotenstvi.cz/node/393810
http://baby-cafe. cz/…kuse/8/48721?…
Kdyz je nekdo nevernej. tak nema byt vypatlanej.Příspěvek upraven 28.06.14 v 22:47
asi bys mela cist lip. Neverna jsem nebyla, navic v unoru jsem od manzela odesla, udivuje me, ze to nevis
a udala se spousta dalsich veci, jsi houby detektiv ![]()
jinak jak jsem rekla, jsem v nemocnici a nijak me tve utoky netizi, jen me zarazi, ze zena jako ty, jiste atraktivni, sikovna a pekna atd ma za potrebi resit tak starou zalezitost, kor kdyz se te nijak netyka, to fakt nechapu. Zvolni, uzivej si zivot a nebabrej se ve zpackanym zivote jedne blbky, kterou ani neznas ![]()
@Moňas.p V poho zdravime te s Laky ![]()
Jo a mas recht, ja jsem opravdu nikdy neresila, s kym mam dite.
Je to tvoje vec, ale pak drz usta a nedavej nikomu rady..
@Michelangelo píše:
Ahoj, nejsem snažilka, ani tě nehodlám soudit - nejsem totiž Bůh, mého života se to nijak nedotýká a v podstatě chápu, že sama s malou to nemáš jednoduché. Možná se svým svědomím vůbec problém nemáš a zmiňuješ ho pouze kvůli přečteným diskuzím. Nechce se mi to tu dlouze rozepisovat a vysvětlovat, takže to zkrátím a rozhodně to neber, že tě chci zastrašit. Nemám fakt důvod, je mi jedno, co uděláš se svým životem. Třeba se zamyslíš, když ti napíše žena, která tragicky ztratila svoji milovanou holčičku![]()
, ztratila smysl života, víc, jak 6 let bojuje o vlastní přežití, kvůli psychickému stavu nepřišlo další těhotenství a naopak se dostavilo podlomené zdraví. Snažím se přežít kvůli 2 dalším dětem a manželovi. Stýkám se s maminkama se stejným osudem a můžu ti říct, že některé z nich litují, že měly jedináčka a v mládí udělaly stejnou chybu, kterou se chystáš udělat. Interupce tě nemusí připravit jenom o dítě, ale i o možnost početí, když to budeš potřebovat a půjde ti o smysl života. Odepisovat mi opravdu nemusíš, ani nic vysvětlovat, nebo se obhajovat. Není důvod, necítím k tobě žádnou zlobu, píši ti to jenom proto, že to třeba přehodnotíš. Život není jednoduchý a nenarodili jsme se pro zábavu. Poslechni své
![]()
boze, to me dojima az k slzam a taky mas pravdu, je to dojemne a dojima me to tim vic, ze jsem taky malem prisla o sveho milovaneho chlapecka, zivot je opravdu boj a nikdy nevime, co nas potka. Ja i kdyz jsem nikdy na potratu nebyla jsem mela vzdy komplikovane tehotenstvi a i ted lezim v nemocnici. Je mi jasny, ze kdybych nekdy potrat v minulosti podstoupila, tak bych tyhle potize prisuzovala prave tomu, i kdyz to tak neni
@Chocoloco píše:
@Moňas.p V poho zdravime te s Laky
Jo a mas recht, ja jsem opravdu nikdy neresila, s kym mam dite.
Je to tvoje vec, ale pak drz usta a nedavej nikomu rady..
Rady ze zivota jsou prave ty nejlepsi, tezko muzes radit, kdyz jsi to nezazila. Heled, nevim, co jsem ti udelala, ze se do me tak navazis a furt me resis, nemam to jednoduchy a je to moje vec. Taky se ti nehrabu v zivote a nesoudim te. A neptala jsem se na to, zda jsi nekdy resila ci je dite, ale proc resis me? Vzdyt to mas jedno, ne?
@Michelangelo Nikdy jsem si nevšimla popisku u Tvé fotky
. To co jsi napsala mě donutilo přemýšlet a vím, že spousta z nás hledá problémy tam kde ani nejsou a pokud člověk nezažije něco špatného, tak si to ani neuvědomí. Tak moc bych Ti přála, aby se Tvůj stav zlepšil a Ty sis mohla užít 2 další děti, ale podle toho co píšeš to bohužel nejde. Rozbrečelo mě to a je mi to moc líto, život není fér
@Moňas.p píše:
boze, to me dojima az k slzam a taky mas pravdu, je to dojemne a dojima me to tim vic, ze jsem taky malem prisla o sveho milovaneho chlapecka, zivot je opravdu boj a nikdy nevime, co nas potka. Ja i kdyz jsem nikdy na potratu nebyla jsem mela vzdy komplikovane tehotenstvi a i ted lezim v nemocnici. Je mi jasny, ze kdybych nekdy potrat v minulosti podstoupila, tak bych tyhle potize prisuzovala prave tomu, i kdyz to tak neni
Taky jsem na interupci nikdy nebyla a přesto nás tohle postihlo
, bohužel to podstoupila moje mamka a rodinné konstelace nás dohnaly
![]()
@Moňas.p Vsak to je to, co se ti snazim rict, zrus si ty pokecy o event, diteti, nikomu to nepomuze.Ale take se zdrz kecu o svem skvelem manzelovi a o tom, jak jsi mu verna.Bavi se tim cele Omlazeni.
A ty tvoje pokecy na ruznych diskuzich si predavaji jako joke.
Proto ti to pisu.. ![]()
Příspěvek upraven 29.06.14 v 00:03
@Ginuš píše:
@Michelangelo Nikdy jsem si nevšimla popisku u Tvé fotky. To co jsi napsala mě donutilo přemýšlet a vím, že spousta z nás hledá problémy tam kde ani nejsou a pokud člověk nezažije něco špatného, tak si to ani neuvědomí. Tak moc bych Ti přála, aby se Tvůj stav zlepšil a Ty sis mohla užít 2 další děti, ale podle toho co píšeš to bohužel nejde. Rozbrečelo mě to a je mi to moc líto, život není fér
Ginuš, byla jsem stejná
, taky jsem řešila blbosti v porovnání s tím, co je teď. Píšeš, že život není fér a já bych ti na to předtím určitě přikývla. Dnes je to jinak, za vším je karma a tím naše rozhodnutí, někdy bohužel špatné
Byla jsem šťastná a věděla jsem o tom
![]()
@Chocoloco heled, jsem v nemocnici a fakt mi je jedno, co se ti plodi v hlave, dobrou noc