Těhotenství a dva partneři - interupce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
11.8.11 15:56
Anonymní píše:
Do háje, to jsou mi někdy kecy o tom, jak má být člověk zodpovědný, jak „musí“ matka své dítě milovat, až se narodí…jak má pykat za svoje chyby :pocitac: :pocitac:

já teda chápu zakladatelčin problém, že řeší, zda si dítě nechá. Copak není jasný, že když si ho nechá, navždy jim (jí a partnerovi) bude připomínat jejich krizovou životní situaci?
Vám, co tady hlásáte, že byste na potrat nikdy nešly, tahle situace nevadí? Nebo jste prostě tak dokonalé, že jste se v životě nikdy nedostaly do srabu??? 8-o

Já osobně bych se v tom plácala úplně stejně, přemýšlela bych taky úplně stejně…a to, jestli je pro mě důležitější vyřešit vztahy a udělat za tím tlustou černou čáru (tzn. včetně potratu) nebo to risknout a bát se, že přijde další krize, výčitky, trauma a já nevím co ještě. Každá přece máme svoje hranice vnímání jinde a pro každou jsou jiné životní situace důležitější než pro druhé :roll:

Řekla bych, že zakladatelka se trápí až až. Budiž ji útěchou, že má vedle sebe chlapa, který se jí snaží podržet…přesto všechno, vy to umíte hodit za hlavu a chovat se jakoby nic? Vždyť se nám narodí miminko, je jedno, kdo je jeho otec…pro mě by to teda tak jednoduchý nebylo.

Nicméně mi pořád zakladatelka neodpvěděla, jak si to představovala za ten rok, kdy už rodinu plánovala :think: Jestli chtěla milence kopnout do zadku a zůstat s „přítelem“ nebo si chtěla najít ještě někoho dalšího. Nebo snad zůstat s milencem? 8-o Pro mě by to bylo zásadní v rozhodování. Jestliže bych věděla, že s přítelem bych nezůstala, zvažovala bych možnost, zda nezůstat s dítětem sama. Pokud chtěla zůstat s přítelem, zkusila bych to i s dítětem s tím rizikem, že i tak bych mohla zůstat sama. A pokud chtěla změnit život od základu, tak teď má volbu, zda začít s dítětem nebo bez něj :nevim:
Ale takhle to teda vidím já (anonymní schválně 8-) )

Sleduju diskuzi a celou dobu se držím, protože některý názory… Pro nestrannýho člověka je všechno jednoduchý a jasný a snadno a rádo se odsuzuje, jak tak koukám. S tímhle anonymním názorem musím jedině souhlasit, líp bych to nenapsala! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
11.8.11 16:53

Na gymplu jsem měla kámošku, která otěhotněla. Moc nevím, jak to tenkrát bylo, ale na potrat šla - bylo to pro ni hodně těžké rozhodnutí a tipl bych, že ji přinutila matka. s otěhotněním pak problém neměla, ale do teď, když se vidíme a mluvíme o dětech, tak vzpomene, že mohla mít ještě jedno a je vidět, že jí to prostě i po těch letech žere. tohle rozhodnutí je asi těžké vždycky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.11 17:19

poděkování

Chtěla bych Vám všem poděkovat za názory. Ještě si o tom promluvím s přítelem a máte pravdu v jednom, ten druhý za to opravdu nestojí. Věřte, že před dvouma rokama bych ani v nejhorších snech nemyslela, že budu mít takové problémy. Jsou to jediní chlapi v mém životě. Odsuzovala jsem nevěru i potraty a teď? Už vím, že nikdy neříkej nikdy a jsem strašně ovlivněna vnitřní vinou.
Ještě jednou Vám moc děkuji. E.

• Citovat
  • Upravit
726
11.8.11 22:08

Diskuze je asi už skončená,přesto musím taky reagovat,máš odvahu,žes to sem vůbec napsala,ty některý matky Terezy tady,to je fakt síla ty reakce,ono kdo to nezažil,rád hodí kamenem,já bych teda nemohla rodinu založit s takovou nejistotou,jde přeci o to,čí to dítě je,to není jedno,neumím si představit těch 9měsíců,a nevědět,interupce bych se v dnešní době nebála,chce to ale jít co nejdřív,nejlíp do 8.týdne,a pak si ujasnit,s kým být a začít znovu,zákrok sám o sobě není nijak hrozný,nebolí,a je to fakt vlastně to samé jako revize,a těch se dělá hodně,ale psychicky záhul,nejdřív úleva,a pak výčitky,ale stejně je to na Tobě,rozhodnout to musíš Ty,každej máme jinou náturu,ale když si to necháš,bude to hodně těžký,tak držím pěsti,ať se rozhodneš pro Tebe správně,mysli hlavně na sebe :wink:a nic si nedělej z těch urážek,co tady některý vypustily,to jsou holky,co nezažily život z té odvrácené strany,přeju jim,aby se jim to nikdy nestalo,těm strašně zodpovědným :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
12.8.11 08:04
Anonymní píše:
není to tak dlouho, co jsem četla diskusi, kde manžel posílal svou ženu na potrat, protože čekala dvojky a bál se, že to neutáhnou (už jedno dítě mají). Ona se mu postavila a chce si nechat všechny děti i za cenu, že s nima zůstane sama. V porovnání s touto matkou by si se měla stydět.

Tak když jsi taková hrdinka a napadáš zakladatelku, PROČ ANONYMĚ???? Jsi hnusnej a podlej srab :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
12.8.11 09:19
monikalysa píše:
Anonymní píše:
není to tak dlouho, co jsem četla diskusi, kde manžel posílal svou ženu na potrat, protože čekala dvojky a bál se, že to neutáhnou (už jedno dítě mají). Ona se mu postavila a chce si nechat všechny děti i za cenu, že s nima zůstane sama. V porovnání s touto matkou by si se měla stydět.
Tak když jsi taková hrdinka a napadáš zakladatelku, PROČ ANONYMĚ???? Jsi hnusnej a podlej srab :poblion:

suhlasim , anonymnych srabov fakt rada nemam , moj nazor je ze je to od zakladatelky nezodpovednost, ale stalo sa .. ja sama som zvazovala interupci pretoze sme s manzelom boli len tri mesiace ked som zistila ze cakam nicolku , a to som fakt vedela ze je jeho ;-) ale ked chcem kazat tak aspon ukazem kto som a nie sa skryvam za anonym :roll: :roll:

zakladatelko , navarila si si , :-( nech sa rozhodnes akokolvek , asi to budes mat tazke kym nebudu geneticke testy, ( ak teda priatel bude v klude vychovavat aj dieta niekoho ineho, mas po problemu ) a aj ked ta bude nahanat svedomie ked pojdes na potrat :nevim: :nevim: ja som po zamlklom tehotenstve co je nieco ine ale stale hladam co som urobila spatne, kde som zlyhala ze sa to stalo .. takze malinko tusim ze po interupci to musi byt este horsie , :-( v kazdom pripade, drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
12.8.11 09:51

zakladatelko, ještě jsem si tak říkala, že vlastně i když bys šla ted na interupci a snažila se začít po čase znovu…tak by ses stejně užírala myšlenkou, že to miminko taky mohlo být přítele, se kterým si přeješ zůstat a mít s ním za čas dítě :nevim: :nevim: prostě čím víc jsem o tom přemýšlela, tak mi přijde, že by interupce nic moc nevyřešila… :nevim: „čisto“ už by mezi vámi nebylo nikdy
no je to těžké, ale řekla bych že nejtěžší by bylo to teď na začátku přijmout a srovnat se s tím… je pravda že táta je ten co dítě vychovává…ostatně když se tak podívám po okolí - všude samý rozvod a nové vztahy - hodně dětí se svými pravými tatínky nežije a mají náhradní - v principu by to vlastně bylo totéž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.14 17:36

Interrupce - dá se utajit před partnerem?

Ahojky, předem omluva za anonym, asi chápete… Hrozně se bojím nechtěného těhotenství. Udělali jsme s jedním kamarádem hroznou chybu, měli jsme spolu nechráněný styk. On má už dloho přítelkyni a já jsem o pár dní později taky začala s někým chodit (známe se už dávno, dohromady jsme se dali až teď). Kamarád si dával pozor, tak jsme to oba přešli a už se k tomu nevraceli. Problém je, že jsem teď na sobě začala pozorovat dost nápadný příznaky těhotenství a MS zatím nikde :( Nikdy bych nešla na potrat jen z finančních nebo kariérních důvodů, ale tohle bych prostě nedala kromě toho ani fyzicky. Už s holčičkou jsme skoro od začátku sami a bylo to chvílemi peklo. Teď jí bude rok, strašně málo spí, nemám hlídání… už prostě nemám víc energie :( Fyzicky ani psychicky. Předchozí těhotenství jsem navíc snášela docela špatně, ty hormony mi způsobovaly dost silně depresivní stavy. Teď s malou si už znova něco takového vůbec nemůžu dovolit. Bez opory partnera bych to nezvládla. Konečně jsem se jakž takž srovnala… Jen teď váhám, jestli by se před mým novým přítelem dala interrupce vůbec utajit. Zpackala jsem to jen já, nevidím důvod ho tím zatěžovat a ani náš vztah nechci jen tak zahodit. Jen si říkám, jestli je reálné, že by se to nikdy nedozvěděl? Tím myslím teď, když bych vlastně musela dodržovat šestinedělí (dost dlouhá doba - nebo stačí míň když by šlo o miniinterrupci?) A co pak v budoucnu, kdybychom např. měli čekat dítě spolu? Takže 2 dotazy: 1) Za jak dlouho po tom zákroku se dá fungovat zcela bez omezení? (bazén, sport, int. styk…) 2) Pokud by se stalo, že bychom měli dítě spolu (pokud spolu zůstaneme, tak bychom oba chtěli), mohl by se to nějak dozvědět (při společné prohlídce miminka na ultrazvuku apod.)?
PS: Na reakce typu ať si to ještě rozmyslím/donosím, porodím a dám k adopci/do babyboxu etc. nebudu reagovat, protože z výše uvedených důvodů rozhodně NE. Pokud mě chcete moralizovat, klidně, jestli vám to udělá dobře. S dovolením taky nebudu reagovat, tohle si nebudu vyřizovat se snažilkami, ale se svým vlastním svědomím.

• Citovat
  • Upravit
30408
28.6.14 17:46

Že dělají lidi pitomosti, to se celkem pochopit dá. Ale proč to vytrubovat do světa a vlastnoručně se pověsit na pranýř, to fakt nechápu. Minulost si tě pravděpodobně vždycky dohoní v tu nejméně vhodnou dobu, s tím je třeba počítat vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.6.14 17:48

Nebylo by lepší nejdřív počurat test? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
28.6.14 17:52

Jediné co mě tak napadlo - Řekni partnerovi že si otěhotněla. Nemusí vědět že to na 100% není s ním. Prostě selhala antikoncepce no. Pokud jste spolu chvíli tak si myslím že i on by souhlasil s interrupcí. Nebo je to tak že on by společné dítě chtěl? Pokud ano, radu nemám. Ale jak zatajit šestinedělí, to fakt nevim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
28.6.14 17:52

Ahoj, nikdy jsem nebyla tak nevím..moralizovat tě nebudu, ale našla jsem tyto stránky http://interupce.info/…probiha-cena je to tam všechno popsané, a myslím si, že mini by se utajit dala a až budete chtít jednou spolu, myslím, že se to píše akorát na těhu průkazce..ale to se dá okecat, že to bylo dřív atd..z ultrazvuku to určitě poznat nejde a pochybuju že o tom doktor začne mluvit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
28.6.14 17:53

6tinedělí trvá 6 nědel - takže bazén, sport sex by se po tu dobu měl vynechat, ale tak dalo by se asi příteli nakecat, že to byla gynekologická operace. Jinak nejdřív si udělej test a pak začni plašit - na plašení je vždy času dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
28.6.14 18:00

Ja bych chlapovi rekla, ze jdu na operaci a dal to moc nerozebirala

• Citovat
  • Upravit
11439
28.6.14 18:03

Ještě to ani nemáš potvrzené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová