Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
3.2.15 16:28

@Reginaa
Myslím, že ty přísné stravovací návyky dodržují opravdu jen ortodoxní Židé. Je to taky otázka víry, že je někdo žid, neznamená, že v Boha věří, proč by taky ateista měl dodržovat nějaká košer pravidla, když ho k judaismu v podstatě nic neváže :think:. Jsou židé, co jedí v klidu i to vepřové a jsou tací, co by se u góje nenajedli.

• Citovat
  • Upravit
20155
3.2.15 17:49
@Reginaa píše:
Když to tady čtu, jak to máte složité, opravdu obdivuji ortodoxní židy, jak dokáží vlastně celý život striktně dodržovat třeba „jenom“ předpisy ohledně jídla. Jsem ráda, že jako křesťanka nemusím řešit, jestli je jídlo opravdu košer. My to máme tak, že poděkujeme Bohu za pokrm, který nám na ten den dal, tím je to vlastně „posvěcené“/očištěné/ modlitbou. U nás je to tak, že to, co vchází do žaludku neznečišťuje člověka, protože to stejně skončí v… však víme kde, ale to co vychází ze srdce, to jsou vlastně mnohdy všechny nejhorší věci, to člověka znečišťuje. Je to praktické a osvobozující hlavně třeba ve válce, anebo v různých situacích, kde je každý rád, že má vůbec nějaké jídlo pro sebe a pro děti. Tím se samozřejmě nechci v žádném případě nikoho nějak doktnout, to je jenom taková moje úvaha. :)

Přitom ve Starém Zákoně Bůh jasně řekl, která zvířata a další pro lidi k jídlu nejsou. Taky jasně nadiktoval desatero.. Co s tím vším udělali křesťané po ukřižování Ježíše.. To by bylo na samostatnou diskuzi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.2.15 18:30

@Sluka :think: pak uz zakon neplatil, tedy po ukrizovani…co by stim lidstvo nadelalo…
dela si co chce…bohuzel… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1371
3.2.15 19:28
@Sluka píše:
Přitom ve Starém Zákoně Bůh jasně řekl, která zvířata a další pro lidi k jídlu nejsou. Taky jasně nadiktoval desatero.. Co s tím vším udělali křesťané po ukřižování Ježíše.. To by bylo na samostatnou diskuzi 8)

To je sice pravda, ale Bible má dvě části- Starý a Nový zákon. Ježíš Kristus přišel Zákon naplnit.Jeho příchod byl předpovězen mnoha proroky.On nám představil pravou podobu Boha - Stvořitele.

Příspěvek upraven 11.05.19 v 15:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
3.2.15 19:57

Včera dávali na ČT2 dokument o Mohamedovi. Tak mě zaujalo, že měl snad 11 žen, i když muslimové mají normálně dovoleno mít snad jen 4 manželky a hlavně tedy to, že skonal ve věku 63 let v náručí své nejmilovanější ženy Áiši. Když jsem si vyhledala něco o Áiše, tak za něho byla provdaná v deseti letech! O tom se tedy ten pan průvodce Mohamedovým životem v dokumentu jaksi zapomněl zmínit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.2.15 20:33
@Menora píše:
@Reginaa
Myslím, že ty přísné stravovací návyky dodržují opravdu jen ortodoxní Židé. Je to taky otázka víry, že je někdo žid, neznamená, že v Boha věří, proč by taky ateista měl dodržovat nějaká košer pravidla, když ho k judaismu v podstatě nic neváže :think:. Jsou židé, co jedí v klidu i to vepřové a jsou tací, co by se u góje nenajedli.

Vidíš, já jsem si až teď uvědomila, že i Žid může být ateista. :) Mám takovou delikátní otázku. Co ty si představuješ pod pojmem „gój“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.2.15 20:44
@KackaDoup píše:
@Sluka :think: pak uz zakon neplatil, tedy po ukrizovani…co by stim lidstvo nadelalo…
dela si co chce…bohuzel… :mrgreen:

Ano, a dnes se tomu říká demokracie, a prý je to tak správně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
3.2.15 20:46
@Sluka píše:
Je to diskriminace lidí s odlišnými názory oproti věřícím (což je taky jiný názor). Pokud nejím žádné maso, nevidím důvod vyžadovat k tomu souhlas doktora. Stejně tak, pokud třeba, já nevím.. nejím lepek, nebo mléčné produkty. Obojí, dokud si alergickými reakcemi tělo opravdu fest nezhuntuji, tak doktoři nepoznají, ani podle krve, ani podle kolonoskopie. Nicméně signály, že tyto potraviny opravdu mé tělo nepřijímá, přichází, a dost silné, již mnohem dřív. A tak různě podobně.. Buď neberu ohled na nic, nebo pak musím vařit tak, bych vykryla všechny stravovací návyky.

Musím zkonstatovat, že například v Podolí po mně žádný papír nechtěli a když jsem řekla celiatik s intolerancí na laktózu vařili podle toho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.2.15 20:51
@Miryam píše:
To je sice pravda, ale Bible má dvě části- Starý a Nový zákon. Ježíš Kristus přišel Zákon naplnit.Jeho příchod byl předpovězen mnoha proroky.On nám představil pravou podobu Boha - Stvořitele. On byl milosrdný, uzdravoval nemocné, křísil mrtvé, dělal zázraky, odpouštěl hříchy, atd., To jsou bezesporu vlastnosti, které náleží Bohu.Ale největší gesto Jeho Lásky k nám lidem byla jeho zástupná oběť na kříži. To je Boží amnestie pro každého, kdo to přijme skrze víru. On na kříži nezůstal, byl vzkříšen z mrtvých /potvrzeno mnoha očitými svědky/. Na konci věků přijde znova na tuto zemi jako Spravedlivý Soudce. Pak bude i vzkříšení mrtvých. Podle Písma Ho Židé zatím nepřijali, ale až vejde plný počet z nás, původně pohanských národů, pak ho přijme za svého Mesiáše i Izrael. Pro křesťany je směrodatný Nový zákon. SHALOM :srdce:

Tu většinu z toho, co jsi napsala, vypouštím, protože to nemá přímou návaznost na to, co jsem napsala. Katechismus již mám za sebou.
K tomu ostatnímu dodávám, že sám Ježíš byl Žid a sám Ježíš žádný Nový zákon nestvořil, on pouze svými skutky a kázáním jaksi.. ehm.. zrevidoval příkazy uvedené ve Starém zákoně a lidem ukázal, jakým způsobem je třeba víru v Boha chápat a jak svůj vztah s Bohem pěstovat. Nikdy nenaznačil nic o tom, že by mělo kvůli němu vzniknout nové náboženství. A už vůbec neudělal z desatera paskvil a neurčil jako den klidu první den v týdnu. A tak dál.. Opět se dostáváme mimo rámec této diskuze :oops: Ale když už se tu hodnotí kvalita islámu, tak si nemohu pomoci, a musím rýpnout i do slabin křesťanství, aby bylo zjevnější, že náboženství samo o sobě nemůže za to, jak s ním lidé zatočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
3.2.15 20:54

Tady jsem se něco dozvěděla od Gin124 o historii obřízky. https://www.emimino.cz/…rankovani/8/?…
Jako musím říct, že mě to docela šokovalo a tento otřesný zvyk bych v Evropě zakázala, kdybych mohla. Dělat to jen tak ze zvyku kojencům mi přijde někde na úrovni středověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
3.2.15 21:19
@Sluka píše:
Tu většinu z toho, co jsi napsala, vypouštím, protože to nemá přímou návaznost na to, co jsem napsala. Katechismus již mám za sebou.
K tomu ostatnímu dodávám, že sám Ježíš byl Žid a sám Ježíš žádný Nový zákon nestvořil, on pouze svými skutky a kázáním jaksi.. ehm.. zrevidoval příkazy uvedené ve Starém zákoně a lidem ukázal, jakým způsobem je třeba víru v Boha chápat a jak svůj vztah s Bohem pěstovat. Nikdy nenaznačil nic o tom, že by mělo kvůli němu vzniknout nové náboženství. A už vůbec neudělal z desatera paskvil a neurčil jako den klidu první den v týdnu. A tak dál.. Opět se dostáváme mimo rámec této diskuze :oops: Ale když už se tu hodnotí kvalita islámu, tak si nemohu pomoci, a musím rýpnout i do slabin křesťanství, aby bylo zjevnější, že náboženství samo o sobě nemůže za to, jak s ním lidé zatočí.

Přesně tak, je to jak píšeš - „zrevidoval“. :) Jasně že Ježíš v době pobytu v těle na zemi byl Žid, přesně podle všech proroctví ve Starém zákoně. Židé byli i všichni evangelisté, vlastně celou Bibli napsali Židé. To ale neznamená, že Bůh je Žid. :) Křesťané slaví neděli jako den odpočinku, protože Ježíš byl vzkříšen v neděli. Bohužel, lidé dovedou zkazit všechno… Ale podstatné je, že On si nás Bůh jednou přebere sám, o tom naštěstí lidé nerozhodují… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
3.2.15 21:51
@4family píše:
Tady jsem se něco dozvěděla od Gin124 o historii obřízky. https://www.emimino.cz/…rankovani/8/?…
Jako musím říct, že mě to docela šokovalo a tento otřesný zvyk bych v Evropě zakázala, kdybych mohla. Dělat to jen tak ze zvyku kojencům mi přijde někde na úrovni středověku.

Už jsem to napsala jinde, ale to nevadí. Obřízku nařídil Bůh Židům na osmý den po narození, aby se odlišili od jiných národů. :think:

Příspěvek upraven 02.04.19 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.2.15 21:54
@Miryam píše:
Už jsem to napsala jinde, ale to nevadí. Obřízku nařídil Bůh Židům na osmý den po narození, aby se odlišili od jiných národů. Možná to má i jiný význam, ale to přesně nevím. Křesťané obřízku nedělají. Po příchodu Ježíše Krista, který naplnil Zákon, přinesl v mnoha věcech svobodu. Křesťané podle apoštola Pavla /Saul z Tarzu/ pocházejí ze všech národů a ras a tím, že přijali Ježíše Krista za svého osobního Pána a Spasitele, mají „obřezané srdce“. :)
:kytka: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
20155
4.2.15 08:11
@Miryam píše:
Přesně tak, je to jak píšeš - „zrevidoval“. :) Jasně že Ježíš v době pobytu v těle na zemi byl Žid, přesně podle všech proroctví ve Starém zákoně. Židé byli i všichni evangelisté, vlastně celou Bibli napsali Židé. To ale neznamená, že Bůh je Žid. :) Křesťané slaví neděli jako den odpočinku, protože Ježíš byl vzkříšen v neděli. Bohužel, lidé dovedou zkazit všechno… Ale podstatné je, že On si nás Bůh jednou přebere sám, o tom naštěstí lidé nerozhodují… ;)

Ano, z tohoto úhlu pohledu mě k tomu napadá, že Bůh není nic, Bůh pouze je, to, co či jaký je, je právě skrze život? Vždyť ve všem, co stvořil, je Boží otisk.. :think:
No a jen Bůh ví, proč stvořil tolik náboženství, ale asi je to to tak v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
4.2.15 08:26
@Reginaa píše:
Vidíš, já jsem si až teď uvědomila, že i Žid může být ateista. :) Mám takovou delikátní otázku. Co ty si představuješ pod pojmem „gój“?

Ovšem, takových ateistických židů je. Jedna věc je příslušnost k nějakému národu, druhá je víra/nevíra v Boha. Klidně může být žid buddhista, žid křesťan :).
Když použiju slovo gój, tak tím čistě technicky myslím člověka jakékoliv jiné národnosti než je židovská a jiného náboženství než je judaismus.
Proč se mě na to ptáš? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová