Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kriistyna Kotě, to je v pohodě. Ohss ustupuje a v břiše se zatím nic moc neděje. Já neměla žádné příznaky, pak se odstartovaly ty nevolnosti a už to jelo ![]()
@Payus No, jenže Míša je zlatíčko, kdežto ten náš pazgřivec
Škoda mluvit. Holky, psala jsem vám, jak jsem s ním byla u etoložky? Poslední placený pokus, aby mi někdo poradil, co s ním. Takový ty obecný rady trenérů vůbec nepomáhaly. Ta etoložka má zase trochu jiný přístup, tak jsem si řekla, že to zkusím. Pokecaly jsme, ona mě pochválila, že skoro všechno dělám dobře a pak řekla, že je na mě moc fixovanej, že je trochu potřeba přetnout pupeční šňůru. A že je málo zaměstnanej. Sice s ním dělám hersenwerk a tak, ale to je prý málo, že je horzný chytrý a potřebuje opravdový úkoly, aby se cítil užitečný (a nemusel si svou užitečnost dokazovat tím, že zakousne každýho, kdo se k nám přiblíží na metr). Mám dělat pachový práce a vymyslet, jak se může zapojit do péče o Anku, kterou miluje. Takže si ho cvičím na vyhledávání dudlíků, který furt ztrácíme
![]()
@Ba-stet twl dudlíky… To je přesny.. Taky furt hledáme.. Máme 4 ale z toho 3 někde baráku.. A to jsem měla v plánu už dudlíky odbourat.. Ale Denis má na to jinej názor.. Asi mi chce dát čočku za ten můj názor že dítě prez rok s dudlikem je hnus.. Takže mi mě dítě nastavuje zrcadlo.. A prej bude dudat ať se mě to líbí nebo ne.
Jo Míša je pohodar, dnes mi tím lampionem shodil na palec přebalovací desku a to jsem teda zahlasila ať už táhne do těch Lovosic k novému majiteli
no v zápěstí mě to mrzelo.
@Ba-stet a co s ním máte za potíže? Třeba bych ti dokázala sehnat řadu a pomoc.. Přeci jen v těch neziskovkach potkám různé lidi s letitymi zkušenostmi. Kdyžtak třeba písní zprávu ať tu neplevelime.. ![]()
@Payus Anka dudlík odbourala sama, jak se začala zvukově projevovat. To jí překážel. A teď se zase nějak vrátil do hry. Ale má ho jen na spaní a když je přetažená (což je teda denně, jak málo spí). Ale já jsem docela ráda, protože mi přišlo, že si hodně cucá prsty a začala cumlat i palec. Což je teď samozřejmě normální, ale bála jsem se, aby jí to nezůstalo. Přece jen dudlík se odnaučí snáz než palec. A teď to máme přesně jako vy - čtyři dudlíky a tři trvale nezvěstný
Pošlu Ti návod, jak na to cvičit čokla, jo ![]()
Theo má problémy, kterejma trpí spousta útulkářů (v podstatě všichni, co se zase naopak extrémně nebojí). Nedostatečná socializace v raným věku, takže moc neumí komunikovat s ostatníma, a strachová agrese. Plus byl fakt solidně týrán. Psi a lidi, co zná od těch šesti měsíců, na něm můžou i dříví štípat, ale problém je s novýma. On se bojí, tak radši hned dělá ramena a vyjíždí. Nejdřív docela hnusně štěká a pak teprve začne řešit, jestli dotýčný je pes, fenka, nebo psí mimino. A co máme Anku, tak ještě brání, aby se k nám někdo cizí přiblížil. Já s ním fakt dost pracuju a pořád se zlepšuje, ale pomalu. A občas se něco vylepší a něco novýho blbýho objeví
Problém je, že - stejně jako většina psů - je horší na vodítku. To vyjíždí opravdu po všem. Když vidím, že druhý pes je navolno (protože ho dráždí i cizí vodítko) a majitel v pohodě, pustím ho, on trochu pustí hrůzu, pak zjistí, že se nic neděje a se psem se spřátelí (nebo třeba nespřátelí, ale existují vedle sebe). Akorát, že si to nemůžu dovolit pokaždé - někdy je nestabilní i ten druhý pes, a to by se porvali, někdy majitel nechce, aby se můj smrad vytahoval na jeho ňunínka, což taky chápu. Takže socializací s figurantem je poměrně málo. Kdybys o někom věděla, určitě si vyslechnu rady, klidně i zaplatím, ale nejsem teď v situaci, kdy bych mohla někam pravidelně dojíždět. Na jaře bych ráda zkusila agility, když to půjde… Potřebuje prostě zaměstnat hlavu, aby se mu v ní nelíhly blbosti ![]()
Už jedeme domů. Maminku máme v kufru a hned ji vezmeme se zbytkem smečky venčit. Dnes bude asi těžší večer, ale už je hodně unavená a za dva dny zas bude sama pro sebe a jen se mazlit ![]()
Miminka jdou doslova do paláce a vím, že se budou mít dobře, ale zrovna jsem říkala, že nechápu jak někdo může dát třeba takhle celý vrh překupníkovi a nevědět co a ním bude ![]()
Holky děkuji za zkušenosti. Zítra mě čeká klasická kontrola v rizikový a utz na průtoky mám napsaný v den TP což je pátek a poradny jsou v pondělí. Tak uvidím jak se k tomu postaví jestli to nechají až na pondělí 16.11. To už si asi povezu tedy i tašku raději ![]()
Já o porodu vůbec nepřemýšlím a nedělám si nějaké představy dopředu. Rakovník je hodně alternativní nemocnice a to co si ženské píšou do porodních přání je tam standard. Ale ono stejně jde o to jak se to vše sejde. Tak uvidím. Strach si dopředu dělat nechci.
@Ba-stet jsem to zakrikla
v noci mě zase bolelo v krizi
a kdy ti začalo být nevolno?
@Lamicka2016 ať se mají miminka jen jak nejlíp to jde
a ty to zvládneš, žádný stres ![]()
@Ba-stet musela jsem udělat koláž fotek, jinak to nechtělo nahrát
takže jdu s kůží na trh a ber to s rezervou
ale může ji malý dostat k narozkám ![]()
@MiliKuu Tyjoo, to je boží
Máš to úplně profi! Ty lemy!!! A ty káči zrovna dělám ![]()
@Lamicka2016 co kontrola Paji? @MiliKuu wau, krásná práce Mili, jsi skvělá máma.. Já za Deniskuv život zvládla prisit knoflíky na peřinku a ještě dnes se tím chlubim.. Celých 8 knoflikuuu ![]()
@Ba-stet ty lemy mi právě lítají všude možně
ale zas pro příště (hahaha) už vím co a jak
@Payus děkuju
no co, osm knoflíků super výkon na někoho, kdo nešije, no ne?
![]()
@Payus Hele, ja pred dvema lety nepřišila ani ten knoflík ![]()
@MiliKuu Ja zadny lítání nevidim
vypada to super
Jsem zvědavá, co bude rikat Milanek. Anku to zajimat nebude, jako zatim nic, co vyrabim
![]()
@Ba-stet no tak Milánek už průběžně ožužlával stránky
a vypadal zaujatě
jeho teda zatím vůbec nezajímaly akorát ty moje míče na šňůrách, to byl propadák a ani dnes ho to ještě nebere
![]()
Ahoj holky kontrola v pořádku, ale byl ti jen tlak, moc, monitor. Případné UTZ v pondeli 16.11… Ale asi se ho nedočkám. Dnes mi odešla hlenova zátka s trochou krvi a teď teče po troskách spíš voda. Někde tedy píšou, že může odejít i 14 dnů dopředu, ale začínám se o svůj plán rodit až víkend okolo 21 docela bát ![]()