Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
8.9.14 16:53
@mojmira píše:
to snad nemyslíš vážně, že ses zamkla, fuj, že se nestydíš, takovou kravinu jsem ještě tedy neslyšela.

chodila jsi někdy na nějaký předporodní kurz i s výkladem laktační poradkyně, třeba o historii kojení? Tak na kurzu na který jsem chodila já, nám říkala, že v dobách ani né tak vzdálených se šestinedělka „zamkla“ v chalupě a nesměla ani vycházet, protože by vyšla a uhranula krávu sousedovi a musela by jí zaplatit. Jak jsem psala výše bylo to zamknutí nadnesené. Návštěvy byly, už kvůli starší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
8.9.14 17:04
@bublinek píše:
chodila jsi někdy na nějaký předporodní kurz i s výkladem laktační poradkyně, třeba o historii kojení? Tak na kurzu na který jsem chodila já, nám říkala, že v dobách ani né tak vzdálených se šestinedělka „zamkla“ v chalupě a nesměla ani vycházet, protože by vyšla a uhranula krávu sousedovi a musela by jí zaplatit. Jak jsem psala výše bylo to zamknutí nadnesené. Návštěvy byly, už kvůli starší. :mavam:

tak já rodila nějaký ten rok zpět a nikdy jsem neslyšela, že by se někdo zamykal a moje mamka ani babička o tom nemluvily.Toto mohlo být tak v minulém století ve 20letech a to určutě teď není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
8.9.14 17:07

@Veverkaaa já jsem jiná, dceru měla moje mamka s babičkou v kočárku, když měla 14 dní. Byla jsem jim vděčná. Teď jsem ráda, za každé vozeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
8.9.14 17:15

@Veverkaaa já tvé obavy chápu a je to každého věc, jak se k hlídání staví
Např. moje švagrová mi hlídala kluka jedinkrát, v té době měl 2 roky a kousek, ona má přes čtyřicet, je bezdětná. na starost ho měla cca 1, 5 hodiny, byla jsem s mladším jen u doktora. když jsem přijela, přivítala mě se slovy:„proboha, ještě že už jsi doma.bylo to strašné, celou dobu řval pro nic za nic.to je z té vaší výchovy…“
No comment.od té doby bych jí nesvěřila ani psa :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.14 17:27

Ja mam taky problem pujcit maleho tchyni… ale to jen proto, ze je schopna ho za dve hodiny tak rozmazlit, ze ja nejsem schopna ho pak dostat do puvodniho stavu. ona ho jen nosi a nosi a pusinkuje, a kdyz mi ho preda, tak malej chce zas jen nosit a nosit a kdyz mu nevyjdu vstric, tak rve… no ja jsem vuci tchyni normalne zakomplexovana, komukoliv jinemu bych nemela problem ho pujcit.

• Citovat
  • Upravit
3481
8.9.14 18:44

@bublinek Tím jsi chtěla říct, že jsi nechodila ven, protože mají sousedi krávu? :think: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
8.9.14 18:53
@Lenka-K-85 píše:
@bublinek Tím jsi chtěla říct, že jsi nechodila ven, protože mají sousedi krávu? :think: 8)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
8.9.14 19:38
@Lenka-K-85 píše:
@bublinek Tím jsi chtěla říct, že jsi nechodila ven, protože mají sousedi krávu? :think: 8)

tim jsem chtela rict, ze v sestinedeli jsem chtela mit klid a naucit se starat o mimino a starsi dite. a ano sousedi maji kravu, kozy, kraliky a psa a hafo kocek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
8.9.14 19:49

@bublinek To chápu, na druhou stranu by mě asi odvezli, kdybych šest neděl strávila jen doma s dětmi a manželem :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
8.9.14 20:20

@bublinek ja ti rozumim, zpetne bych se taky na vsechny nejradsi vyprdla, to bylo porad, tidle, tamdleti, svagrove, teticky, pribuzni, ja s deckem visicim na prsu nevyspala, doma bordel, u dalsiho zalezu, zamknu a fertig a cely sestinedeli nevystrcim cumak z baraku, max na prochazku. Kaslu na vsechny. A co se tyce pujcovani v kocarku, ja jsem nervozni i ted a to ma kluk v listopadu rok. Nekdo proste pujcovat nechce - tak at nepujcuje. S uplne malym miminem je to jen na chvilku a kazda mama si to chce uzit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
8.9.14 20:30

@Veverkaaa
Nic si z toho nedělej, z těch reakcí tady.
Ne každá máma chce dítě půjčovat.. Mám to stejně, nesvěřila bych svoji 4 měsíční dceru někomu, komu stoprocentně nevěřím a vlastní táta se se mnou baví už jen kvůli ní, já pro něj neexistuju..přitom mu kontakt neupírám, jen jsem se prostě necítila na to, mu ji svěřit o samotě, chtěla jsem jít na procházku s nimi a on takhle.. Ještě to neřekl mě, ale všude okolo mě pomlouvá, tak ať mi políbí :pankac:
Klidně písni SZ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
8.9.14 20:41

Podle mě přehnaná reakce, uvědomuješ si, že jednou budeš mít také vnoučata a budeš je chtít také pusinkovat a vidět? Bude to přeci dítě tvého syna, ale třeba jeho partnerka bude jako Ty a nebude Ti ho chtít půjčit… no možná potom Ti pár věcí dojde… :roll:

• Citovat
  • Upravit
25123
8.9.14 20:56
@hanča74 píše:
Tak já si tedy všeobecně myslím, že některé maminy tady to opravdu trochu dramatizují. Poslední dobou jsem tady narazila na několik podobných diskuzí o půjčování dětí babičkám jak na hlídání tak na povožení do kočárku. Vůbec nechápu tu hysterii.Ta babička co si chce půjčit vnoučka je matka otce vašeho dítěte. A vzhledem k tomu, že Vaši partneři zplodili s Vámi dítě, lze usuzovat, že péči svojí matky přežili a tudíž si myslím, že povozit vnoučka v kočárku asi zvládnou. Nedovedu si představit, že dojde tchyně nebo mamka, jestli může povozit a já řeknu že ne. Přijde mi to tak trochu neúcta k nim. A co se týká starších dětí cca přes dva roky, viz dnešní jiná diskuze, tam už vůbec nechápu proč by jako takto velké dítě nemohlo být s babičkou. Pak se dámy některé z Vás nesmí divit, že má dítě nastoupit ve třech letech do školky a má s tím velký problém. Jinak hezký den

přesně .....

@sarusa4 píše:
Možná by neuškodilo víc empatie a míň ironie..Někteří lidé mají prostě obavy a nejsou pořád nad věcí.

hmm a tobě by neuškodilo trochu smyslu pro humor, evidentně ti zcela chybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
8.9.14 23:26

@brumdinka Aha, tak to byl humor, přepsat něčí příspěvek a pak poslat autora k psychologovi.
Já mám s hlídáním dítěte babičkou i špatné zkušenosti. Taky dokážu pochopit, když někdo napíše, že se něčeho bojí a hned ho nesetřu.

@hanča74 To, že péči někdo „přežije“ pro mě prostě nestačí. Radši dám dítě na hlídání někomu, u koho vím, že je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.9.14 00:44
@sarusa4 píše:
@brumdinka Aha, tak to byl humor, přepsat něčí příspěvek a pak poslat autora k psychologovi.
Já mám s hlídáním dítěte babičkou i špatné zkušenosti. Taky dokážu pochopit, když někdo napíše, že se něčeho bojí a hned ho nesetřu.@hanča74 To, že péči někdo „přežije“ pro mě prostě nestačí. Radši dám dítě na hlídání někomu, u koho vím, že je v pohodě.

Tak čistě teoreticky se mohlo stát, že zakladatelka uvidí, jak je to, co píše, podivné.

A „poslat někoho k psychologovi“ není žádná urážka. To je jako říct někomu, koho tři neděle bolí osmička, že už by si fakt měl skočit k zubaři.

Možná se tě dotkla ta zmínka o matce Normana Batese. To si nesmíš prát tak osobně, nebo bude tvůj život zbytečně psycho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová