Jak dát dítě k babičce a nezbláznit se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
371
1.9.19 04:32

@ospalámyš jojo ditko musi byt pouze b bublince sve matky a nikdo jny na nej nesmi (mit vliv) :zed:

Pak se podivejte na ty chudaky neschopne v real svete prezit :-) nekteri exoti nepreziji ani na tabore a po 2 dnech bez mamy musi domu…

Ps: jakej zmatek, decko snad chape, ze babicka je jina generace a je jina :zed: teda vy jste to tak nemeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
1.9.19 08:19

@Barfiy Já jsem měla hodnou babičku a ne magora, kterej by mi odměřoval pití a nutil zůstat v posteli po jí vytyčenou dobu…to normální teda není…ani to, že do něj cpe předem danou porci jídla i kdyby se z toho měl pozvracet…tohle z něj spíš vypěstuje nějakého chudáka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
1.9.19 08:40
@Barfiy píše:
@ospalámyš jojo ditko musi byt pouze b bublince sve matky a nikdo jny na nej nesmi (mit vliv) :zed:

Pak se podivejte na ty chudaky neschopne v real svete prezit :-) nekteri exoti nepreziji ani na tabore a po 2 dnech bez mamy musi domu…

Ps: jakej zmatek, decko snad chape, ze babicka je jina generace a je jina :zed: teda vy jste to tak nemeli?

jestli ty dáš klíďo dítě k nějaký ujetý babce, co dítě vydírá, manipuluje, nutí ho jíst i když nechce a valí mu do hlavy nějaký kecy, tvoje věc. Ale jiný rodiče to nedělají, protože vědí, že to pro jejich dítě není dobrý.

Pokud jsou prarodiče v pohodě, nemají nějaký psychický problém, tak proč ne, takové prarordiče jsme měla já a bývali jsme tam půlku prázdnin. Moje děti taky tráví čas s prarordičema, protože to je pro ně samozřejmě přínosné, ale naše babičky jsou hodné a chovají se standartně.
Tahle tchyně mi už připadá za hranou toho, co je pro dítě přínosné, takže by s ní děcko trávilo čas jen chvíli a v přítomnosti dospělých, aby ho nemohla manipulovat a buzerovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 08:56

@Barfiy moje dítě jezdí na tábory, jezdí k mým rodičům, ke tchánovi s partnerkou. Nemam s tím nejmenší problém. Právě naopak.
Letos si ho vzala sousedka na 4 dny k nim na chalupu, protože se kamarádi s jejich synem. Byl u rodičů mojí kamarádky, prostě jen tak na jednu noc.
Navíc ani hlídání nepotřebuju, máma je v důchodu. Ale tchýně ho prostě nutně potřebovala.

• Citovat
  • Upravit
371
1.9.19 11:43

@Monchichik nebyla ona ucitelka? Ale prd chudaka, dite ma byt adaptabilni… samo si pak bude vybirat preference. Je to pro nej prospesna zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
1.9.19 11:53

@Barfiy dětská zdravotní sestra mám za to…já v tomhle babičky přístupu teda žádný přínos nevidím a bez takové zkušenosti se dítě určitě obejde…já nejsem žádná rozmazlovací matka a na kult dítěte jsem alergická, tohle bych ale nedovolila, to mi přijde úplně mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
1.9.19 11:56

@Monchichik j: asne, dite bez zkusenosti pak spis bude v soku z real sveta :-) ja jsem teda v soku z matky, ze tady desetidenni prazdniny resi jak kdyby si nechala transplantovat srdce a plice dokupy.

Jeden psychiatr rekl: davejte si pozor na rodice, zvlaste matky, prisaji se na vas a jsou schopny vas cely zivot sikanovat a vyuzivat :oops: tak jestli tohle nebude pristup te matky, co tak moc resi sveho syna 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
1.9.19 12:02
@Anonymní píše:
Hodnocení se skoro měsíčním odstupem. Syn to zvládl, ale odmítá mluvit o tom, co se dělo. Mluví o výletech, ale o babičce ani slovo. Řekl mi, že na to nechce vzpomínat. První týden se budil s pláčem, že se bál, že jsme mu utekli. Byl ustrašený, bázlivý a pořád se omlouval, že se napil, že šel na WC… Aktuálně odmítá s babičkou mluvit a nechce ji vidět. Když jsme jeli k nim do města, tak z toho byl špatný.
Když se babička nahlásila, že přijede, tak syn odmítl.
Program měl naprosto skvělý, chtěl si to protáhnout. Zůstal tam déle… Babička se mu opravdu věnovala. Hráli hry, cestovali, četla mu pohadky…
Takže mateřský instinkt neselhal. Aktuálně maximálně hodinová návštěva pod dozorem.
Dobrý program a skvělé jídlo neudělá dobré zážitky.

Tmu nerozumím Takže kluk si vyžádal prodloužení, ale je z toho na nervy? To je fakt divný, ona bude asi babička, a možná i ten kluk, schizofrenní, to jinak nejde. Tkže výlety, pohoda všechno prima, kluk si pobyt prodlouží a doma se budí strachem a kdoíco ještě? Nebojí se on doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
1.9.19 12:06

Jo a včera jsme se vrátili s týdenní dovolené u moře s vnoučaty a představ si, že oba museli denně a pod dohledem číst! Povinně a nebylo z toho omluvy. Protože zkrátka škola. Kupodivu v noci nepláčou. A do pití jsem je musela taky honit, protořže u moře přece jen nutnost hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 12:36

@inkakřivák co ti přijde divné na tom, že se mu líbily výlety se strýčkem, ale když byl sam s babičkou, tak se mu to nelíbilo. :nevim:
Volali mi se strýcem z nějakého výletu.
Ono mi nejde o to, že nutila do pití, to dělám taky, ale ona odměrila přesně (nevím kolik) a musel to vypít. Když to vypil, tak už mu víc nedala a strašila ho, že když hodně pije, tak bude muset k doktorce, ze má určitě cukrovku a budou mu brát 5 zkumavek krve. Takže se pak bál pít a to ho zase nutila, že si oddělá ledviny a podrobně mu popsala, co se pak děje. A vím to, protože mi to při předání řekla a dala příkaz, že to máme dělat i doma.
Taky musí doma denně číst, ale 10 minut, ne každodenní hodinová příprava od srpna, kdy psal diktát do chvíle než ho měl bez chyb. Dala mi několik popsaných sešitů. Nutila ho, aby uměl i věci, co se ještě neučili. Připravuje se i s ostatními, co hlídají. Třeba třetí babička mu koupila komix, aby ho to bavilo. Tato babička mi před ním sdělila, že je syn velice slabý a nejspíš stejně propadne, ale ona se snažila.
Budil se jen po zážitku s babičkou.
Při předání jsem si dovolila mu dát jednu pusu na tvář a ona na me rvala, že ho mám nechat, že ho má ještě ona.

@Barfiy on ale jezdí beze mě bez problémů. Byl 2 týdny na táboře a pohoda. Včera jel se sousedkou k nim na chalupu a vrátí se po obědě. V týdnu byl 2 dny s partnerkou od tchána.

• Citovat
  • Upravit
26747
1.9.19 13:02
@inkakřivák píše:
Tmu nerozumím Takže kluk si vyžádal prodloužení, ale je z toho na nervy? To je fakt divný, ona bude asi babička, a možná i ten kluk, schizofrenní, to jinak nejde. Tkže výlety, pohoda všechno prima, kluk si pobyt prodlouží a doma se budí strachem a kdoíco ještě? Nebojí se on doma?

Maminka taky, jednou tvrdí to a podruhé ono. A samozřejmě ani jedna z těch rozdvojenych osob za nic nemůže. A za rok repete nejspíš ne? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.9.19 13:05
@Anonymní píše:
@inkakřivák co ti přijde divné na tom, že se mu líbily výlety se strýčkem, ale když byl sam s babičkou, tak se mu to nelíbilo. :nevim:
Volali mi se strýcem z nějakého výletu.
Ono mi nejde o to, že nutila do pití, to dělám taky, ale ona odměrila přesně (nevím kolik) a musel to vypít. Když to vypil, tak už mu víc nedala a strašila ho, že když hodně pije, tak bude muset k doktorce, ze má určitě cukrovku a budou mu brát 5 zkumavek krve. Takže se pak bál pít a to ho zase nutila, že si oddělá ledviny a podrobně mu popsala, co se pak děje. A vím to, protože mi to při předání řekla a dala příkaz, že to máme dělat i doma.
Taky musí doma denně číst, ale 10 minut, ne každodenní hodinová příprava od srpna, kdy psal diktát do chvíle než ho měl bez chyb. Dala mi několik popsaných sešitů. Nutila ho, aby uměl i věci, co se ještě neučili. Připravuje se i s ostatními, co hlídají. Třeba třetí babička mu koupila komix, aby ho to bavilo. Tato babička mi před ním sdělila, že je syn velice slabý a nejspíš stejně propadne, ale ona se snažila.
Budil se jen po zážitku s babičkou.
Při předání jsem si dovolila mu dát jednu pusu na tvář a ona na me rvala, že ho mám nechat, že ho má ještě ona.@Barfiy on ale jezdí beze mě bez problémů. Byl 2 týdny na táboře a pohoda. Včera jel se sousedkou k nim na chalupu a vrátí se po obědě. V týdnu byl 2 dny s partnerkou od tchána.

No a učinil tě ten pocit :já jsem vám to říkala šťastnou? Jsi teď spokojená? To je vše nebo konečně doma vyndate hlavy z prd. elí a budete se chovat jako rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.19 13:20

@Bubla Bůčková pokud syn nebude chtít, tak nepojede. Nutit ho nebudu, ale to jsem nedělala ani letos. Naopak udělám vše proto, aby nemusel jet.
Manžel aktuálně s mámou nemluví, takže ten do toho zásahovat taky nebude.

• Citovat
  • Upravit
371
1.9.19 13:25

Proste pokud nejsi trol, tak se hod do klydu matkoa neres to tak. Nebo si snad myslis, ze babicka to s tvym ditkem mysli spatne? Ach jo, spis byva rozmazlovani ze strany prarodicu, kteri se chteji zalibit, ale sikana ze strany prarodicu a dite tam chce zustat? Zbytecne obavy, jen tvuj confirmation bias, netes to dale, dite NEbude podkozene a treba pristi rok zase hura k prarodicum :P ale to se ty urazis, ze nevhce byt s tebou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
1.9.19 13:26

“udělám vše proto, aby nemusel jet.”

Jakoze udelas vse aby jet nechtel. Olala. NProtoze musi jen umrit a poslouchat rodice o v

zdyt to rikam, o co tady jde :zed: hlavne se nezblaznit viz TOPIC ;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová