Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blumen píše:
To mě napadá taky.
Taky mě to napadlo. A tady zakladatelce motá hlavu hlazením po bříšku, aby případně nedělala problémy s mimčem pak
Jedina sance je utnout kontakt. Panicek nevi, se predpokladam sel nekam hledat a obcas si jen tak zaskoci a jinak ma volnost, co? A ty mi to tolerujes..
Myslím si, že vztah, kde jeden potřebuje druhého( peníze, citová závislost, střecha nad hlavou) je špatný a lehce zneužitelný. Ten pojem " potřebuji ho neskutečně moc" mi úplně nahání husí kůži.
Nač ho zakladatleko potřebuješ? Kvůli penězům? Kvůli bytu? Kvůli čemu? Láska přece není o tom, být na někom závislÝ, láska je úplně o něčem jiném. O vzájemném respektování se, vycházení si vstříc, chápání našich pocitů, přání, potřeb, láska je důvod si vzájemně pomáhat, podporovat se, doplńovat.
NE BÝT JEDEN NA DRUHÉM ZÁVISLÝ. To svědčí o tom, že něco je špatně. Že někde bylo něčeho moc. A ten vztah to dusilo. Nebo málo.
Víš, nejvíc se chlapi bojí a utíkají právě od těch závislaček, co neustále dávají najevo, jak je potřebují, jak bez nich nemůžou být, jak by se rozkrájely, jak…No prostě všeho moc škodí.
Asi si tě partner přestal vážit. Být tebou, začnu se orientovat sama na sebe, na své těhotenství, na miminko, na to, že budeš máma.
Chlapi byli, jdou a budou. Děti zůstávají ![]()
No, nejlépe zabírá, hezky se oháknout, žít spokojeně dál a být milá když ho potkáš(ale ne podlejzavá, prostě čau ráda tě vidím, máš se fajn, to je dobře, už musím běžet) takhle jsem to dělala po rozchodech já. Troufám si tvrdit, že každý partner(až na jednoho) od kterého jsem dostala košem po měsíci dvou přilezl s prosíkem zpět.(asi je to že nijak netruchlíš nějak rozhodí)
Jen já se teda držela toho, že dvakrát do stejné řeky nevlezu-takže když přišel, stejně jsem ho poslala do háje.
Ale jak píší holky, základ je vědět proč odešel, třeba mu na tobě něco vadí, pokud to nezjistíš a nezměníš-nemá důvod jít zpět.
@Anonymní píše:
@ynax Pro mě je těžké nekomunikovat..Mám neustále nutkání vědět o něm, trápí mě to.Kort když čekáme rodinu. Vím že asi jiná možnost, než to takhle udělat nebude. Ale, bojím se že tím ho ztratím uplně, že mu ti vlastně bude jedno že není komunikace. Ale zvláštní je že pořád tvrdí že z něho cosi vyprchalo ale dokáže mě líbat, obejmout, držet za ruku, hladit bříško a říct že je mu vždy hezky. Ale pokaždé odejde, pokaždé řekne nevrátím se.
takže za ním dolejzáš a ukazuješ mu, že to bez něj nepřežiješ a on si to patřičně vychutnává… víš, chápu tě, ale uvědom si, že jestli tě nemiluje, že jestli s tebou nechce být, tak je lepší, když se od něj odprostíš teď v těhotenství, než až budeš po porodu - to s tebou budou mlátit hormony a bylo by to pro tebe ještě horší…
@miisinkka Právě že mě to zaráží…Dokáže říct jak je mu s námi fajn. Proto, věřím že vše není ztracené ale nevím jak to urovnat…co dělat proto aby sme byli normální rodina…
@blumen páč nevěděl jestli mě potřebuje.. ![]()
@skoromamuška @pikola Nemá, je teď u rodičů, komunikujem spolu téměř, vlastně úplně denně a to jak přes net tak přes mobil. Minimálně dvakrát do týdne je u nás doma a občas přespí. A on je i dost upřímnej na to, kdyby jo tak to vybleje..
Tak pokud partner odejde od tehotne partnerky, ktera ceka jejich vymodlene dite po roce snazeni, tak je neco hooodne spatne.
nejak jeste od tebe nebylo slyset, proc vlastne odesel? a proc ho ty porad tak tolerujes (hlazeni, objimani)? nejak mi u tebe chybi naznak vzteku, nastvani, odsouzeni… coz jsem emoce, ktere jsou v takove situaci dost normalni ![]()
mi behem planovaneho tehotenstvi chlap rict, ze odchazi, tak uz na me teda nesahne a byl by spis rad, kdyby to prezil. a to normalne cholerik fakt nejsem.
@Anonymní píše:
@miisinkka Právě že mě to zaráží…Dokáže říct jak je mu s námi fajn. Proto, věřím že vše není ztracené ale nevím jak to urovnat…co dělat proto aby sme byli normální rodina…
@blumen páč nevěděl jestli mě potřebuje..
@skoromamuška @pikola Nemá, je teď u rodičů, komunikujem spolu téměř, vlastně úplně denně a to jak přes net tak přes mobil. Minimálně dvakrát do týdne je u nás doma a občas přespí. A on je i dost upřímnej na to, kdyby jo tak to vybleje..
Já bych ho to nenechala dělat a už vůbec bych ho nenechala přespat u tebe. Buď si uvědomí jestli s tebou chce být, nebo ať prostě jde!!
Jenže aby se to urovnalo, musí chtít i on. takže pokud u tebe spí, prostě mu řekni, že takhle to dál nejde, že to nezvládáš ten pocit, že nevíš na čem jsi… a že si musíte promluvit a že chceš vše narovinu, klidně se ho zeptej i na jinou babu…víš, ty se musíš dát dohromady a ne se pak zhroutit až budeš mít mimino
@berry4 nepotřebuju ho z finančních důvodů ani kvůli bydlení…potřebuju ho jako osobu na které mi záleží, jako osobu s níž čekám dítě…Nikdy jsem nebyla stíhačka, sice jsem ho několikrát podržela v problémech, vše jsme vždy společně zvládli a on byl ten, který neustále omýlal jak důležitá pro něj sem v životě a jak moc mě miluje..
@Anonymní píše:
@blumen páč nevěděl jestli mě potřebuje..
tak on odesel, protoze nevedel, jestli te potrebuje (po rocnim snazeni o dite s tebou) ![]()
a ted ma doma „mama-hotel“ a kdyz se mu zachce damske spolecnosti, tak skoci za tebou a ty mu visis na krku. bezva no. a az se prcek narodi, tak si sem tam prijde pochovat a pak zase do sveho klidu v mama-hotelu…
byt tebou tak ho okamzite „vyrazim“ a utnu vsechno. zadne denni psani, zadne nasvtevy. kdyz te nepotrebuje, tak te nepotrebuje a at se necha hladit od maminky. to je jediny zpusob, jak ho donutis se zamyslet, co opravdu chce. bud zjisti, ze bez tebe nechce byt, nebo zjisti, ze te opravdu nepotrebuje. na to ti zaruku nikdo neda. ale to co delas ted, to je cesta do pekel ![]()
Aha, takze ty tehotna zoufalka co omlouva tu chudinku co se hleda?
Me se to stalo.Ne nevratil se…bylo to bolave obdobi.No dekuji bohu do dnes, ze odesel.Ne jen, ze za to nestal, ale kdyby to neudelsl, nemela bych takove stesti co mam dnes
.Byla v tom baba a strach se vice vazat.On dnes ma dite, po 7 letech nevyzraly, dite opustil. Podotykam, zly clovek to nebyl. Prestan ho uhanet, vim, moc to boli…ale bud se vrati, ze chce sam od sebe, nebo ne. K tomu nepotrebuje, aby jsi o nem vse vedela. Cekas miminko, to je hlavni bod vesmiru!!
@Anonymní píše:
@berry4 nepotřebuju ho z finančních důvodů ani kvůli bydlení…potřebuju ho jako osobu na které mi záleží, jako osobu s níž čekám dítě…Nikdy jsem nebyla stíhačka, sice jsem ho několikrát podržela v problémech, vše jsme vždy společně zvládli a on byl ten, který neustále omýlal jak důležitá pro něj sem v životě a jak moc mě miluje..
je to divný - miluje, oplodní, odchází…
@Ali-Ali Já mám vztek i naštvání ale jen chvilkově, pak když jsme spolu tak to prostě nejde, já k němu furt chovám takový city že prostě jsem ráda že je se mnou a v tu chvíli nám to „klape“…Jezdí se mnou k doktorum vše..
Když u mě spí, tak se v noci přitulí, a drží mě celou noc za ruku, a říká zlatíčko jakoby bylo vše jako dřív..Plete mi tím hlavu když pak řekne že neví co cítí ![]()