Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No holka, tak to nebudeš mít lehký…Snad v tom baba není, asi se lekl..já bych přerušila kontakt uplně, jak bylo napsané tuším v druhém příspěvku
@Anonymní píše:
@wildcherry Děkuju děkuju! Moc jsi mi pomohla…v sobě řeším pořád jen ten jeden pohled na věc a to aby se vrátil. Takhle to zas vidím uplně z jiného úhlu. V podstatě, on něco ztrácí. Měl veškerý komfort, milující ženu..teď přichází o rodinu, já budu mít ten náš poklad u sebe, budu se moc pořád pomazlit vidět pokroky. On se o to připravuje…
Toto si někam zapiš, až budeš mít zase špatnou náladu!
Držím palce!!
@Anonymní píše:
@wildcherry Děkuju děkuju! Moc jsi mi pomohla…v sobě řeším pořád jen ten jeden pohled na věc a to aby se vrátil. Takhle to zas vidím uplně z jiného úhlu. V podstatě, on něco ztrácí. Měl veškerý komfort, milující ženu..teď přichází o rodinu, já budu mít ten náš poklad u sebe, budu se moc pořád pomazlit vidět pokroky. On se o to připravuje…
Nemas za co dekovat
…akorat na rozdil od tebe se na to dokazu UZ podivat zpetne. A presne!!!On ztraci tebe!!Tebe i s miminkem, svou rodinu.Je mi jasne, ze chyba bude i u tebe(ruku na srdce),ale jsou situace, ktere se resi jinak, ne tak ze bude ublizovat tem, co ho miluji.To je svinarna. K tomu az budes mit drobka, pochopis, ze jen tak ublizit ti nejde, prehodnoti se ti pririty. Opravdu, ty bud ted ta, co ma to, co on diky svoji debilite nema.Rodinu.To pochopi az pochopi(zajimavy slovni obrat
),ze ji opravdu nema.Coz bude, az si uvadomi, ze ho nepotrebujes a dolizat nebudes. Myslim ze dolizani odrati kazdeho, at je to vztah kamaradka x kamaradka, partnerka x nejisty partner.Kdyz si vzpomenu na vztahy pred lety, vzdy me odradil chlap co dolizal a nedal mi prostor
.Bude faaaaajn ![]()
@wildcherry samozřejmě, nikdy nejsou chyby jednostraný, vždy za to můžou obě strany a to platí v jakémkoliv vztahu. Ale tady mou největší chybou bylo to, že měl nač si vzpomněl.. Já můžu teď jen doufat, že si to všechno správně uvědomí a když ne, tak holt budeme samy. Nejvtipnější u mě je, že většina ženskejch řeší jak to samy zvládnoou po finanční a podobné stránce..Ta mě vůbec nenapadá, vždy to nějak uděláme, malá bude mít vše co potřebuje ale řeším spíš to jak to zvládnu po citovej stránce… A vůbec, nevim kde se hledají tatínci =D
@Anonymní píše:
@wildcherry samozřejmě, nikdy nejsou chyby jednostraný, vždy za to můžou obě strany a to platí v jakémkoliv vztahu. Ale tady mou největší chybou bylo to, že měl nač si vzpomněl.. Já můžu teď jen doufat, že si to všechno správně uvědomí a když ne, tak holt budeme samy. Nejvtipnější u mě je, že většina ženskejch řeší jak to samy zvládnoou po finanční a podobné stránce..Ta mě vůbec nenapadá, vždy to nějak uděláme, malá bude mít vše co potřebuje ale řeším spíš to jak to zvládnu po citovej stránce… A vůbec, nevim kde se hledají tatínci =D
To bud jenom rada, ze finance neresis!!!Protoze spousta holek
je nestastnych jen proto, ze nemuzou odejit, nemely by z ceho zit.Ja te chapu, ze ses snazila. Ktera se nasnazi pro chlapa co miluje delat prvni posledni, aby videl jak je uzasna.Jen ne kazdy si toho vazi. Vetsinou ten, ktery nevi kolik casu a energie zatim stoji.No me se neptej, ale mozna, jestli me to moje kvitko doma neprestane s**t, tak se budu muset informovat take
.Mam doma workoholika a pedanta v jednom, reknu ti, taky sila
.Jo a dve deti k tomu ![]()
@wildcherry tak určitě finančně nebudu odvázaná, ale všechno nějak musí jít
No mě příjde, když si promítnu naše město, že většina je zadanejch- ženatejch a zbytek je to nepoužitelný por život a tak =)))
@Anonymní píše:
@wildcherry tak určitě finančně nebudu odvázaná, ale všechno nějak musí jítNo mě příjde, když si promítnu naše město, že většina je zadanejch- ženatejch a zbytek je to nepoužitelný por život a tak =)))
To si jen myslis:-).A vedlejsi mesto, co ty vis
.Casto je to tak, ze kamaradka zna toho, ten zas toho a hned je ruka v rukavu
Ja mam pocit, ze na emiminu je mnohem vice maminek co si nasly tatinky uz s ditetem. Nektere uz s vice detmi. Jednou jsem se ptala chlapa od kamaradky, jestli se nebal jit do vztahu s miminem.Prej ne, proc? Jednak jsem se driv zamiloval do malyho, pak do (treba) Radky, ze mela hezkou prdelku je fajn, ale mam rad, jake je mama
.Uz spoku maji dalsi ditko. A druha kamaradka, moc se bala, ze chlapa nenajde.Mala mela cca rok. Rozhodla se, ze da sanci prvnimu rande, aby chlap videl, ze dite neznamena, ze je spatna. Rande super, ale chlap se ji ptal nekolikrat, jestli mu nechce neco rict.No na konci vecera ji zavezl domu(ten konec miluju
),zvedl ji hlavu a rika,,ja uz to vim mamino…uz jsou manzele a dcerka je jeho, uz jde do druhe tridy. Takze oni ti chlapi tady jsou, ne ze neee ![]()
No, připadá mě to, že by asi nedokázal žít s ženou, která mu nebude sloužit, takhle to na mě budilo dojem a ještě mě napadlo to, že potkal někoho jiného a je ve fázi rozhodování.
Upřímně. Jedná v této situaci dost nedospěle. Odejít od těhotné ženy, po roce snažení o miminko, v tomhle případě by u mě klesnul na nulovou úroveň. Já bych na něj šla jinak. Asi bych se od něj odpoutala a začala řešit věci, jako alimenty, výživné na Tebe, atd. Prostě bych řešila praktickou stránku věci, která pro Tebe a miminko bude pro vaší existenci důležité. City bych neřešila, jelikož dávat city někomu, kdo nemá zájem, to je ubíjení času.
Chápu, že to bolí, ale v tomhle případě bych ho nechala tam, kde chce být, a situovala bych svůj život na roli matky samoživitelky. Tenhle chlap Ti ukázal, že na něho není spolehnutí. Tak ať si žije tam, kde je, vyřeš s ním tu praktickou stránku věci a do postele bych s ním také nelezla. Prostě bych mu ukázala, že na něj pečeš, a že se bez něj obejdeš. Třebas pak otočí, když budeš k němu chladnější. Jenže vzít tohle individum zpět by pro mne bylo hodně proti srsti, mám-li mluvit za sebe. Potřebuješ vedle sebe chlapa a ne další dítě, kterému když nedáš pod nos kus žvance, tak je zle.
Zamysli se nad vším, ono totiž pak až bude mimčo, tak začneš uvažovat úplně jinak.
@Anonymní píše:
@wildcherry řeknu ti, že je mi čímdál tím líp
To je moc dobre
.Vlastne vim o dalsich dvou kamaradkach, ktery maji ditko, ale noveho tatinka,3 znama vlastne taky.
…Nevim cim to je. Jeden nas rodinny kamarad, spal u nas a bavili jsme se dlouho do noci a sam priznal, ze by se nebranil holce i kdyby mela dite. Hlavne kdyby mela vse urovnane co chce, vybourena a ne porad zvani na kavicky atd.Coz jsem koukala, je to takovy model, sebevedomi ma a lepi se na nej holky. A pak znam tolik na pohled milych chlapu, jeden co druhy, rozfrfnsny rypacky, par kilo na vic, odesli od zenske s ditetem nebo zahybaji. Nevim cim to je.Ale hlavni je, ze takovy stejne nikdo moc nechce a zbyvaji nam ti co zaspali pouze (me uz teda neee
) dobu, nebo dlouho byli ve spatnem vztahu a hledaji uz rodinu
..Nerika se, ze chlap hleda zenu se kterou by se nebal mit dite? A co je vic nez zena, skvela, ktera mu to hned predvede v praxi, ze se o potomka postara
.Plus, snad snem kazdeho muze je byt lepsi nez ex.Coz pro kazdou zenu, matku je to, ze bude milovat jeji dite a ten hajzlik, ktereho geny nosi to nedokazal.Pak si jeden vazi vic druheho, vi co chteji a co od sebe ocekavaji
.
@Anonymní píše:
Tak on ví, že já problémy s miminkem dělat nebudu ani po porodu. Když bude chtít vidět a tak není problém, nechci jim bránit v kontaktu, o alimenty strach nemám-vím že on mi peníze na mimčo dávat bude a pokud ne, já se tahat po soudech nechci a zvládnu to. I teĎ se podílí na výbavičce, není nic co bych financovala sama.
holka, tak trochu techckých poznámek… chápu, že to je pro tebe bolestné, ale… to, že teď je to OK a on ti dává peníze bez problému je sice fajn, ale pokud by do budoucna z jakéhokoliv důvodu peníze přestal dávat, tak bez rozhodnutí soudu jsi nahraná - tzn. nemáš žádnou páku, jak ty peníze z něj dostat. Nehledě na to, že pokud nebudeš mít v ruce rozhodnutí od soudu o výši alimentů, nebudeš mít nárok na žádnou dávku od státu - příspěvek na bydlení, na dítě…A pokud bude otec v RL, tak stejně budeš muset nechat si svěřit dítě do své péče - to zase aby ti ho případně z nějaké vycházky nevrátil… Prostě k tomu soudu budeš muset stejně jít.
@wildcherry ahoj
tak dalo by se říct, že nového i něco je. Já najela na nevšímavost a pánovi už to nedalo a už se sám ozval a psal jak se máme a tak. Včera sme teda jeli vyzvednout kočárek a já byla objednaná na 3D utz, já mu nic nepřipomínala a on se sám zeptal jestli by mi nevadilo kdyby se na mimčo šel podívat tak se mu říkala že je mi to fuk
No byl z toho poprděnej=D Docela to s ním zamávalo, ale dělám že nic nevidím=) Každopádně, já byla nepřístupná a ještě sem se hezky oblíkla-nalíčila tak mi povídal že sem nějaká krásná jakto? Tak sem řekla že mám asi teď potřebu abch se líbila
Noo, asi sem mu udělala zmatek v hlavě, já pokračuju ve „studeném čumáku“ ale zároveň jsem ráda když vidim že o něčem přemýšlí..Jsem zvědavá, dávám tomu čas a uvidíme. Hlavně mám to nejkrásnějšá a to je to naše miminko ![]()
@Anonymní píše:
@wildcherry ahojtak dalo by se říct, že nového i něco je. Já najela na nevšímavost a pánovi už to nedalo a už se sám ozval a psal jak se máme a tak. Včera sme teda jeli vyzvednout kočárek a já byla objednaná na 3D utz, já mu nic nepřipomínala a on se sám zeptal jestli by mi nevadilo kdyby se na mimčo šel podívat tak se mu říkala že je mi to fuk
No byl z toho poprděnej=D Docela to s ním zamávalo, ale dělám že nic nevidím=) Každopádně, já byla nepřístupná a ještě sem se hezky oblíkla-nalíčila tak mi povídal že sem nějaká krásná jakto? Tak sem řekla že mám asi teď potřebu abch se líbila
Noo, asi sem mu udělala zmatek v hlavě, já pokračuju ve „studeném čumáku“ ale zároveň jsem ráda když vidim že o něčem přemýšlí..Jsem zvědavá, dávám tomu čas a uvidíme. Hlavně mám to nejkrásnějšá a to je to naše miminko
No ty jsi holka sikovna!!!Mam radost
.Z tebe, on at se v tom vymacha! Hlavne nepolevuj, vidis ze se to vyplaci
…