Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tenhle jsem dělala neteři k prvním narozeninám
to byl můj první potahovaný, pobavila mě tchýně, měla koupeného krtka a ptala se, kde jsem ho koupila já, že je nádhernej (no byl normální, vady na kráse by se fakt našly)
jizvíková píše:
tenhle jsem dělala neteři k prvním narozeninámto byl můj první potahovaný, pobavila mě tchýně, měla koupeného krtka a ptala se, kde jsem ho koupila já, že je nádhernej (no byl normální, vady na kráse by se fakt našly)
na první pokus, velice slušný výsledek ![]()
MUFICE píše:Zebra píše:Nejlepší dorty bývají v těch menších cukrárnách. Nejhorší zkušenosti mám s dortama v obch.centrech, tam nahrazují šlehačku něčím umělým a nepoživatelným
Já neobjednávám, taky dělám doma, taky už nemůžu ani cítit ty „umělý“ dorty. U těch doma vím, že jsou z pořádných surovin. Ten poslední, co jsem dělala byl ale moc sladkej, příště musím ubrat, nedal se moc jíst![]()
A některý recepty na máslovej krém byly na nás moc tučný, lepší byl s pudinkem, ale už nemám recept, musím pohledat
Mě osobně nejvíc chutnají pořádně čokoládový dorty s čokoládovým krémem a bez džemu
Moje ségra si oblíbila nějakou cukrárnu a všichni z těch zákusků a dortů byli nadšení, ale byl to hnus umělej, nechápu, že to necítí ten ztuženej tuk, atd.
Nedávno jsem si koupila v kavárně u Sparu kus čoko dortu a letěl do koše, hnus
![]()
Na jaře jsem pekla manžovi diabetickej a byl normálně chuťově lepší, než ten normální pro syna
![]()
jizvíková píše:
tenhle jsem dělala neteři k prvním narozeninámto byl můj první potahovaný …
Můj hluboký obdiv patří komukoliv, kdo dokáže něco podobného. Já bych s tím třískla pravděpodobně už u míchání těsta, pokud bych se ovšem přenesla přes figurky a potupně je koupla v cukrárně
Protože ty bych zaručeně neuplácala, aby ztvárňovaly, co bylo původně zamýšleno.
Já dorty neobjednávám a taky peču občas, nemám moc ráda máslové krémy a když už, tak ať ho tam není moc, ráda mám, když má v sobě něco ostřejšího (rybízová marmel. např.) nemám ráda umělý marcipán.
Sama peču medovníky pro přátele, to je teď moje hobby.
Lucci píše:
Ahoj,
tak ja (kdyz uz) objednavam dorty presne jako je ten na obrazku. Zadne ovoce, zelatina, oplácání kremem. Nemel by byt moc sladky, ani krem ne moc sladky, ale po pravde nemam zatim proverenou pekarku, ktera by splnila vsechny moje kriteria.![]()
Jizvikova… pokud delas na zakazku nebo to chces zkusit, klidne bych od tebe dortik vzala. Me jde i o to, aby nejak vypadal. A to co jsem dostala od jedne pekarky (pokus o krtecka) byl fakt des.
Takze naposledy uz jsem zkousela dorty sama, ale nejsem dobra v praci s marcipanem. Takze vysledek (na pohled) dost desny.
a nemáš fotku toho krtka? by mě to fakt zajímalo
jinak klidně upeču, aspoň bude zábava, sice mám tři děti, ale dvě mají narozky v jeden den, takže šance pro tvorbu dortů je malá ![]()
Ywett píše:jizvíková píše:Můj hluboký obdiv patří komukoliv, kdo dokáže něco podobného. Já bych s tím třískla pravděpodobně už u míchání těsta, pokud bych se ovšem přenesla přes figurky a potupně je koupla v cukrárně
tenhle jsem dělala neteři k prvním narozeninámto byl můj první potahovaný …
Protože ty bych zaručeně neuplácala, aby ztvárňovaly, co bylo původně zamýšleno.
figurky jsou těžký a pracný , dokládám, že se občas nepovedou
jinak jsem už jedla i kremrole s nějakým „umělým“ krémem, tak jsem se pak naučila dělat je doma
nevím, proč to v cukrárnách šidí, když tam pak člověk jde jednou a už nikdy
Toto je můj přeslazenej pokus, teď už jsem sehnala i barvy, tak se vyřádím - dcera kamošky má v září 5 let a chce dort se sluníčkem
(tenhle byl jen s kakaem)
Tak my kupujeme dorty v cukrarnach Hajek-Bousova (Ovocny svetozor), tam maji naprosto vynikajici, lehky a vzdycky cerstvy dorty.
Dorty moc nemusím a když už, tak harlekýn.
Jinak Berunce jsme vybírali k 1. narozeninám podle vzhledu (kvůli fotkám)
. Naštěstí jsme našli odkaz na dobrou cukrárnu tady na emimi a dort byl i dobrej ![]()
Každopádně klobouk dolů před tím, kdo tohle umí… ![]()
Já neobjednávám žádné dorty, v poslední době jsem začala plánovat synovu oslavu 1. narozenin, chci mu upéct potahovaný dvoupatrový dort, takže jsem upekla na zkoušku už dva. Tím jsem si ujasnila, že variace na piškot nee (pekla jsem čokoládový korpus), takže udělám medovník a potáhnu ho. Je vynikající, máme ho nejradši. A pak taky cheescake nebo pořádný čokoládový dort, ale ten se nedá potáhnout.
mam rada poctive, z masla,nepreslazene,a nemam rada kdyz to hyri umelyma barvivama,nejradeji mam s kremem, slehackou,cokoladovou polevou nebo ovocem,ruzne nakombinovano
ale ja neobjednavam, pecu si,vim, ze tam mam ovocny cukr a zadne dalsi ecka a podobna svinstva