Jsem nešťastná z dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3023
12.11.19 07:36

A ty ses ji zeptala, uz v puberte kde je kamen urazu? Proc se strani lidi, zda chce pomoct? Nebo jsi ji jen nekde nahanela, stihala a volala do skoly a do prace, jestli tam je? Nechala jsi ji taky nekdy na pokoji, aby na tu tlamu spadla? Sla si s ni nekdy na kafe a bavila jsi se o jinych vecech, nez je prace a zda tam chodi? Se ji ani nedivim. V cizine vztah ochladl uplne a nema zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
12.11.19 07:37
@lucenka píše:
Popravdě ji celkem chápu. Mít matku, která volá do práce a ptá se, jestli tam chodím, tak jí pošlu do míst, kam slunce nesvítí.

To nemyslíš vážně, jako volat do prace dospělé dcery je přes čáru, ale je to důvod vyškrtnout matku ze života, neinformoval ji, že se vdavam a nechtít ji nikdy vidět, docela úlet..navíc, byla problémová, nastoupila do rodinné firmy, já to beru jako rodičovskou starost, pro rodiče to 18 nekončí, i když to není nejšťastnější..kdyby brala drogy, taky by se neměli starat, jen proto, že už je dospělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
@Anonymní píše:
@jahuhudka Promiňte, ale to je už trochu přes čáru, ne? My jsme je vychovávali dobře. Měli dobrý vzor, oba s manželem jsme pracovití a čestní. Nikdy jsme nelhali.

Kdyby vaše výchova byla dobrá neměla by potřebu lhát. Mít dvě děti a s oběma nevycházel signalizuje problém a asi ne na straně děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@jahuhudka Tak to určitě ne. Bydlela s námi, co jsem se měla dívat na to, že nepracuje? To by netrpěl žádnej rodič. Když skončila školu, bylo jí 19. Myslím, že jako matka mám právo požadovat od dítěte, které u mě bydlí aby pracovalo a bylo zodpovědné. Nic jiného jsem po ní nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
@Anonymní píše:
@lucenka Vám přijde normální lhát, že chodíte do práce když to tak není?

přijde mi to na podobné úrpvni, jako že si matka ověřuje, zda její dospělá dcera chodí do práce.

• Citovat
  • Upravit
3155

Ale to byl její problém, že nechodila do práce.
Měly jste si o tom promluvit. Když si představím, že moje matka volá mým nadřízeným a ptá se na docházku, tak bych se styděla, že už bych tam nešla. Možná jste takhle dceru kontrolovali ve více věcech, tak se sbalila a utekla daleko, aby mohla žít podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76305
12.11.19 07:38
@Anonymní píše:
@lucenka To je přeci něco jiného. Bylo to ještě díte a já chtěla aby byla normální. Aby chodila do práce a myslela do budoucnosti.
:zed: ne v 22 člověk není dítě, někde v tvém myšlení se stala chyba
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
12.11.19 07:39
@Anonymní píše:
@jahuhudka Tak to určitě ne. Bydlela s námi, co jsem se měla dívat na to, že nepracuje? To by netrpěl žádnej rodič. Když skončila školu, bylo jí 19. Myslím, že jako matka mám právo požadovat od dítěte, které u mě bydlí aby pracovalo a bylo zodpovědné. Nic jiného jsem po ní nechtěla.

Omyl. Más právo požadovat příspěvek na bydlení popř. stravu. Ale ne na to nutit dospělého člověka pracovat

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.11.19 07:39
@astoret píše:
To nemyslíš vážně, jako volat do prace dospělé dcery je přes čáru, ale je to důvod vyškrtnout matku ze života, neinformoval ji, že se vdavam a nechtít ji nikdy vidět, docela úlet..navíc, byla problémová, nastoupila do rodinné firmy, já to beru jako rodičovskou starost, pro rodiče to 18 nekončí, i když to není nejšťastnější..kdyby brala drogy, taky by se neměli starat, jen proto, že už je dospělá?

vždyť chodila do továrny, ne rodinné firmy. A tedy ano, matku, která by volala do práce, sledovala mě, co kdy dělám, bych odstřihla. To není normální. A pochybuju, že nám tady zakladatelka napsala vše, co dceři dělala.

• Citovat
  • Upravit
53518
12.11.19 07:40
@Anonymní píše:
@jahuhudka Promiňte, ale to je už trochu přes čáru, ne? My jsme je vychovávali dobře. Měli dobrý vzor, oba s manželem jsme pracovití a čestní. Nikdy jsme nelhali.

A měli jste ji rádi? Říkali jste jí to? Byli jste spolu aktivně? Ne jen předhazovali, že jste pracovití a slušní a měla by to dělat taky?

Děti se občas i přes snahu nepovedou, odrodí. Ale já bych si tak jistá nebyla, jestli se přece jen nestala někde chyba. Dítě vás pro nic za nic nezačne nenávidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.19 07:41

Uprimne, ja s mamkou taky komunikuji velice limitovane, spoustu veci nevi, a to ten nas vztah neni zdaleka takhle komplikovany…a vis proc? Protoze mam pocit, ze se ji nelibi, jak vedu svuj zivot a nechce se mi vystavovat posuzovani a vycitkam…tak nevim, jestli tohle nemuze byt taky tvuj pripad? Zejmena, kdyz se „nepodarili“ obe deti? Pravdepodobne vas styl rodicovstvi nebyl idealni :nevim: Tezko rict, nejspis se potrebovala odstrihnout a naucit zit sama po svem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.19 07:42

@Micaella22 Tak byla vždy taková divná, když jsem chodila do školy na schůzky rodičovské, učitelka řekla, že je tichá a neprůbojná. Ale tak, myslela jsem, že z toho vyroste.

• Citovat
  • Upravit
53518
12.11.19 07:42
@Anonymní píše:

Ano, pracovat měla. Je to dobré z mnoha důvodů. Ale kontrolovat ji v práci? Máma v životě nekontrolovala, zda odcházím do práce nebo to jen předstírám. Mě by nepadlo to předstírat. Musela jsem platit část nájmu. Takže kde bych asi vzala prachy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
12.11.19 07:43

Já bych zkusila nějakou terapii… :think: Přijít na to proč se tak stalo… To je něco pod povrchem… Třeba rodinné konstelace zkusit nebo něco takového… Přijít na příčinu, takhle asi nezjistíte nic. Obrátila bych se na nějakého odborníka v tomto směru… držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.19 07:43

@jahuhudka Já s manželem jsme udělali maximum pro ně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová