Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak on používá Tvoje spotřebiče, jí věci které jsi připravila a přitom jsi si je opotřebovala… sorry, nebyla bych s takovým.
@Anonymní píše:
Zakladatelka:holky, děkuju.. a nezlobte se za anonymitu, ale je to pro me docela intimní..
k věci: jak tady někdo psal, asi jsme úplně špatně začali, ale s přítelem to moc dobře nejde řešit. Bydlíme v baráku, který si koupil hned po našem seznámení, já jsem zainvestovala peníze do nové kuchyně a nakoupila celkem dost věcí do domácnosti.. ale i tak při každé hádce slyším, jak je to jeho dům, že plácám jeho vodu a elektriku - a že nic neplatím. Což není pravda. Platím veškeré jídlo, potřeby do domácnosti, pro mě i pro malou, občas benzín, telefon + co je třeba. Auto kupoval taky on a když se zrovna nechovám podle představ nebo se hádáme, tak mi bere a schovává klíče apod. On má auto svoje, takže ho v tu chvíli ani nepotřebuje. Je to už docela nesnesitelná situace
Nevím, co chceš slyšet, že je to sobecký parchant?? Je to prostě hajzl,, ale to že ti o tu holky x-krát napíšou, tím ti se vztahem nepomůžou,, to si musíte promluvit ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelka:holky, děkuju.. a nezlobte se za anonymitu, ale je to pro me docela intimní..
k věci: jak tady někdo psal, asi jsme úplně špatně začali, ale s přítelem to moc dobře nejde řešit. Bydlíme v baráku, který si koupil hned po našem seznámení, já jsem zainvestovala peníze do nové kuchyně a nakoupila celkem dost věcí do domácnosti.. ale i tak při každé hádce slyším, jak je to jeho dům, že plácám jeho vodu a elektriku - a že nic neplatím. Což není pravda. Platím veškeré jídlo, potřeby do domácnosti, pro mě i pro malou, občas benzín, telefon + co je třeba. Auto kupoval taky on a když se zrovna nechovám podle představ nebo se hádáme, tak mi bere a schovává klíče apod. On má auto svoje, takže ho v tu chvíli ani nepotřebuje. Je to už docela nesnesitelná situace
Holka, nechceš to slyšet, ale to je o tom, že nejste svoji, no
Já jsem do našeho bývalého bytu investovala nakonec víc než manžel (jen velmi mírně, víceméně to bylo půl napůl), ale věřím tomu, že nebýt svoji, je mi to na prd, platila jsem totiž rekonstrukci a revitalizaci - takže koupě bytu jako taková by byla jen na manžela a mě by patřilo houbeles ![]()
@Tiger-lily píše:
@Jasněnkaa Těžko tady asi budem řešit jejich finanční situaciale roznášet o ní, že je zlodějka
jakoby to byl cizí člověk, co mu ty peníze vzal. A přitom to vzala na potřeby pro jejich společné dítě.
no jasný, je to idiot o tom žádná ![]()
Tam asi moc vzájemný úcty, respektu a důvěry nebude, viď? Resp. z jeho strany ne.
Hlupák a chudák je dle mého názoru on. Vadit mu to klidně mohlo, z jakéhokoliv důvodu, přeci jen jde o jeho peněženku, ale…
Za prvé, řešit to měl jen a jen s Tebou. Rozhodně si nemyslím, že v normálním partnerském vztahu by se toto řešilo hádkou či křikem, to za druhé.
Za třetí, spíš by se měl chytnout za uši, že si platíš jídlo a potřeby pro malou z rodičáku. Tak snad jste rodina, tak peníze jsou společný a i kdyby to nakrásně vyšlo, že potraviny a malou pokryje rodičák, tak bych to nikdy nenazvala, že něco platím já a něco partner. Prostě prachy jsou naše a vše platíme společně.
To je fakt nějaký exot ten Tvůj borec.
Btw. u nás, kdybych si vzala i větší peníze, tak se to neřeší, partner mi naprosto důvěřuje. (Samozř. bych větší částku jen tak nevzala, ale kdyby jo, rozhodně by po mě nikdo nikdy nehulákal.)
To uz bychom s pritelem byli davno v lochu, kdyby jsme brali jako kradez vsechno, co jsme si od sebe za osm let „vypujcili“. Ten tvuj to evidentne nema v hlave v poradku, kdyby jste spolu nezili, tak budiz, ale stejne by mi to prislo divny.
@Virginia Myslis, ze kdyby probehl snatek, tak by byl mensi pitomec?
Me parkrat pritel vzal penize z penezenky, vzdy jsme to poznala, vim kolik tam mam
,ale neprijde mi to zvlastni.SPis normalni, bezny. Poprve jsem mu volala jestli si neco bral.Pak me zacal budit ze si vezme na cigarety tak jsem mu sdelila, ze kvuli takovy kravine me nemusi budit, ze to jsou nase penize ne moje.Ja mu ani do penezenky lezt nemusim on mi dava penize sam od sebe. To spis se podiva kolik mam a da mi dalsi jinak kartu k jeho uctu mame oba.Jeho reakce byla dost prehnana, pokud svy vydaje hradis sama, zamyslela bych se, jestli mo on stoji za ty pomluvy.
Prodej nějaké jeho zařízení, peníze mu nedávej a řekni mu : Takhle vypadá zlodějka. ![]()
Sakra by mi vadilo, kdyby mi má polovička vytáhla peníze z peněženky a „chtěla mi to říct až později“ nebo „zapomněla“. Když už by se mnou nebyla řeč (po tahu, spící), očekávala bych písemný vzkaz. Takže za mě ano, jsi zlodějka. Ale já bych si to s partnerem vyříkala doma, netahala bych to na veřejnost.
Příspěvek upraven 05.08.13 v 20:28
Záleží, jak hospodaříte… jestli jsi zlodějka nebo ne.. tak to si myslím, že je jasné, že ne
… spíše jde o praktickou stránku a to, že já si obvykle nekontroluji peněženku, protože vím, kolik v ní mám… a kdyby mi to tahle udělal manžel bez mého vědomí, tak jsem pěkně naštvaná pak u pokladny, když nebudu mít čím zaplatit ( bydlím na vesnici– tady holt karetní mašinky ještě nevedou
.. ale pocházím z velkého města a na absenci kreditek se nemůžu absolutně zvyknout
![]()
takže spíše jde o tuto věc, ale jinak si myslím, že jsi žádnou loupež neprovedla ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj Holky,potřebuju znát něčí názor. S partnerem jsme spolu 3 roky, máme spolu roční dceru a náš vztah nám moc neklape. To abych vás uvedla do obrazu.A teď ten můj problém - nedávno jsem potřebovala s dcerou odjet a neměla jsem u sebe žádné peníze, tak jsem si od přítele z peněženky vzala pár stovek s tím, že mu to později řeknu. V tu chvíli to ani nešlo, byl po tahu a spal. Nějak jsem na to zapomněla a potom mě začali bombardovat smsky o tom jaká jsem zlodějka apod. Teď (asi měsíc po) to opět začal vytahovat, nadává mi do zlodějky, cikánky, že jsem ho okradla, povídá to po přátelích, v hospodě apod. Teď jsem z toho úplně vyřízená a nevím, jestli má přítel pravdu nebo mu trošku hrabe. Já si myslím, že se to ani krádeží nazývat nedá - žijeme spolu, máme spolu dítě a není přece takový hřích, když si od něj vezmu nějaké peníze a ihned mu to nehlásím. Jinak po něm nic nechci, jídlo pro nás + potřeby pro mě a malou si platím z rodičovský. Co myslíte, má přítel pravdu a měla bych se stydět
Moc děkuji za všechny názory
No, tak mně by vadilo, kdyby si muž bralk ode mě peníze a neřekl to. Ale že bych to až tak hrotila, to vůůůbec. Spíš bych mu jen řekla, že mi to příště má říct.
Zlodějka rozhodně nejsi, za to on je blbec. A kor když ti pak takhle nadává a vytahuje v hospodě ![]()
@ivonnet No rozhodně by byla za menšího pitomce zakladatelka. ![]()
Ne, svatba není samospasitelná a dítě je větší závazek než sňatek.
Ale - je to všechno se vším a vše jde se vším ruku v ruce. Já jsem asi naivní, ale všechno mé je mého muže, všechno jeho je moje (to v daleko větší míře) - a všechno je to tak i právně, jakožto SJM, nemusíme se o nic dohadovat, o to, co kdy kdo a proč platil. Proto se obecně muži více brání sňatku než dítěti, protože je to daleko závažnější akt co do uspořádání majetku. Sex za účelem zplození je legrácka, ale otevření karet z hlediska financí, vytváření společného majetku, to je něco „víc“. Často i dlouholetí manželé s několika dětmi si hrabou každý na svém písečku. Ne, že je to důležitější než děti, ale ze zkušenosti se to tak jeví, doufám, že mi porozumíš, nechci zabřednout do debaty, jestli je větší závazek dítě nebo sňatek a jestli je svatba cár papíru nebo ne.
Zkrátka a dobře, měla by daleko lepší pozici v manželství a chlap, který by ji fakt chtěl, stále, na celý život a bez podmínek, by si ji vzal, dům by koupil, bylo by to SJM a zakladatelka by se nemusela cítit jako nezvaný host, co si může odnést leda tak kuchyňskou linku. Která, narozdíl od domu, podstatně ztrácí na hodnotě.
Zakladatelky chlap je asi blb, ale zase je vidět, jako obvykle zde, že za vypíchnutou událostí je celý souhrn daleko vážnějších problémů. ![]()
Je mi holky líto, fakt že jo. Mám pocit, že všichni potroublí chlapi se rekrutují z řad partnerů uživatelek emimina. ![]()
Já si nemyslím že příteli něco leze na rozum, jak říkáš, žiješ ze svého a dítě taky, prostě jsi jenom poprvé sáhla na jeho peníze, takže se ukázala jeho pravá tvář.
![]()
@Virginia - spíš si myslím, že takto „týrané“ ženy se stydí v reálu někomu vypovídat a emimino je je hodně anonymní..
Myslím, že tohle není první diskuze zakladatelky, ale nepamatuji si názvy předchozích…Nicméně chlap je blb, ale co my víme, jaká je realita ![]()