Katka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lena F.
15.3.11 13:45

Možna je ten pravý čas zamyslet se nad tim proč lidi fetují, co v tom stavu hledaji. Existuje teorie, kterou sdílím hledaji tak Lásku tu lásku, kterou nenašli ve světě, nenašli u rodiču. Silnějši pováha se s tim popere, slabší tomu propadné. Když si to připustime, a začneme se starat o harmonické vztahy plne lásky, tolerance a pochopení naše děti nebudou mit na drogy ani pomyšleni. Děti neomylně citi jake to mezi rodiči je doopravdy, nerozuměji přetvařce i když se budeme snažit sebevic.

Tak proto se máme více starat se sami o sebe, o to jestli zijeme v souladu sami ze sebou.

Zdenka Jordanová, velice moudrá žena říka:

„Nikdo nedělá nic, co nechce!“ Najdou se tisíce lidí, co budou protestovat, že oni přece takový vztah ani práci nechtěli. Stejně tak nechtěli nemoc, a přesto ji mají. Jenže… sledujeme-li, co se děje v životě člověka, pak zjistíme, že se nic nestalo samo a náhodou, člověk si to totiž sám vybral. Ať už vědomě či jen způsobem myšlení

To je jen mimochodem k zamyšleni :think:

• Citovat
  • Upravit
12154
15.3.11 13:47

Cernus, to chápu, jehly x děti - to je mazec, souhlas. Taky jsem jich už pár našla. Ale je taky veliká pravda, že můj názor na tyhle závislé jedince se dost změnil, je to osobní - předávkovala se mi sestřenice. Byla to moc prima holka, jen byla slabá, aby bojovala jinak. Kvůli manželovi. Nechala tu po sobě syna, tehdy mu bylo 5. Tak proto se na to dívám kapičku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
15.3.11 13:52
neli23 píše:
tohle jsem neviděla, ale viděla jsem podobný film a taky četla knížku MY DĚTI ZE STANICE ZOO, nevím jestli ji někdo četl nebo viděl fiml,(knížka je teda 1000×lepší)a fakt to stojí za přečtení, dokonce i manžel to četl a to nikdy nic nepřečetl tak jsem mu dala toto a doslova to hltal. :-)

Také jsem četla, a pak ještě podobné knížky, „Matka Davida … /nějaké písmeno/ a "Zpackaný život Florky B.“, ta mě zaujala nejvíc.

Díky za odkaz na dokument, chtěla jsem ho vidět a teď jsem se k tomu konečně dostala. Je to smutné, ale stejně tak je smutných spoustu dalších věcí, s kterými bohužel nic neuděláme…

Pomoci drogově závislému člověku není snadné, vím to z osobní zkušenosti. Takový člověk protě nemá sílu - nedokáže rozumě myslet a dávat si věci do souvislostí, nějaká zodpovědnost pro něho neexistuje, je to zkrátka jiný člověk a jediná důležitá věc je droga. Málo lidí se z toho dokáže dostat a pokud jedou v tvrdých drogách, zanechá to na nich důsledky. Nedokáží se z ničeho radovat, nic pro ně není důležité, ani vlastní rodina, která může dělat co chce, ale většinou to k ničemu nevede :-( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
15.3.11 18:57

Viděla jsem. Ze začátku mi jí bylo líto, pak jsem jí hrozně fandila a pak jsem jí odsoudila.
Komu není rady, tomu není pomoci. Jen by mě zajímalo, kde tihle lidi na ty drogy berou? Pracovat jsem je neviděla.

Raději se už rozepisovat nebudu, protože pak zase budu ta špatná, která feťáky odsuzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.11 19:05

Z vlastní zkušenosti vím, že se dá přestat s drogama, jen člověk musí mít tu vůli!
Já jsem chtěla přestat, tak jsem přestala, sice jsem si nepíchala, ale píchání nebo šňupání, je to droga jako droga, přísun stejných látek do těla…

Je to už za mnou, ale když si na to vzpomenu, bez jediné dávky jsem nebyla schopná ani dojít na nákup, ale když jsem se už po několikáté zhroutila a skončila opětovně v nemocnici, tak jsem se probrala. Otevřela jsem svoje oči a řekla si, že se z toho musím dostat. Že svůj život chci prožít, ne ho jen nějak přežít…

Chtěla jsem rodinu, děti, štěstí, prostě žít svůj život jako každý druhý. A splnilo se mi to…
Jsem čistá, vdaná, těhotná a šťastná :wink:

Stačí mít tu vůli…

Raději anonym, nechci tu vyvolat nějaké rýpání jaká jsem špatná matka… :wink:

• Citovat
  • Upravit
18305
15.3.11 19:13

Přesně jak píše lemaz - komu není rady, tomu není pomoci…
Na strojní fakultě jsem měl spolužáka, který pocházel z velice chudobných poměrů. Dalo by se říct, typický sociální případ. Otec neznámý, jeho matka živila dvě děti ze svého nevelkého příjmu..... Honza zakončil fakultu na červený diplom, druhý nejlepší v ročníku. Dneska, po čtyřicítce, má zdravou fungující rodinu, splacenou hypotéku na barák, mezitím se stihl věnovat dobovým renesančním tancům a podpořit pár projektů v rozvojových zemích.

To mě tak napadlo, když tu vzpomínáte Katku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
15.3.11 19:13

Mně je Katky tedy líto. Asi nikdo z nás (krom Anonymní) si neumí představit, jak těžké je se z toho dostat. Kolik lidí chce například přestat kouřit a kolik jich to dokáže?
Někdo prostě má větší sklon k závislostem, někdo je závislý na partnerovi, někdo na cigaretách, někdo na drogách.
Je mi jí líto, zničila si život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.11 19:26
barah píše:
Mně je Katky tedy líto. Asi nikdo z nás (krom Anonymní) si neumí představit, jak těžké je se z toho dostat. Kolik lidí chce například přestat kouřit a kolik jich to dokáže?
Někdo prostě má větší sklon k závislostem, někdo je závislý na partnerovi, někdo na cigaretách, někdo na drogách.
Je mi jí líto, zničila si život.

Je to opravdu hodně těžké… ale dá se to zvládnout, když člověk uteče z prostředí, někam úplně pryč, do neznáma, a začne znovu od píky…
Každý má svojí minulost, svoje závislosti, nedostatky.. Ať už to jsou drogy, automaty, anorexie, bulimie, sázení, nebo čokoláda, kafe, svůj vlastní vzhled, nebo plastiky… :roll:

Ale stojí to hodně času a úsilí…

• Citovat
  • Upravit
1712
15.3.11 19:33

Právě proto bych Katku a všechny takové ostatní hned nezavrhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.11 19:37
barah píše:
Právě proto bych Katku a všechny takové ostatní hned nezavrhovala.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
5436
16.3.11 11:58

viděla jsem…„líbilo“se mi to…chvilkama jsem jí fandila,chvilkama nenáviděla :cert: hlavně jak si píchala do těhu bříška :cert: ale ve finále jsem uznala,že jí soudit nemůžu a nakonec mi jí bylo až líto......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
16.3.11 12:38

Děkuji za odkaz na tento dokument, hned jsem si ho včera stáhla a koukala.
Viděla jsem kdysi na střední tu první část - do roku 2001 mám tušení, pak jsem jí často potkávala v metru, když jsem jezdila do školy.
Znám v mém okolí lidi, co si prošli závislostí. Nechci jí zavrhovat nebo tak něco, ale já u toho byla napnutá zlostí jako kšandy.. Ano, taky mi jí bylo líto, ale tolik šancí co promarnila a ještě k tomu byla vždy ve vztahu s feťákem, to je prostě na prd.
Strašně mě naštvalo, když po tom všem co jsem v dokumentu viděla, jí po porodu řekli - gratuluji, máte krásnou holčičku… :( ježiši, jako k čemu jí gratulovali!! že díky ní se holčička narodila se závislostí?!? pak jsem pochopila, že to byl asi jejich psychologický tah, že by třeba mohla přestat s drogama tím, že by měla cíl - kvůli dceři. Ale dopadlo to jak to dopadlo, pak jsem byla ke konci hrozně moc ráda, že jí zbavili práv na rodičovství. Já nevím, ale to že si myslí, že když do kojeňáku jednou za měsíc až dva zavolá, tak to znamená, že se o ní zajímá, no tak to je pro mě moc…
Ona ať si dělá co chce, ale ta malá holčička má nárok na milující rodinu, která jí nebude tahat po rozpadlých dírách se svým „úžasným“ partnerem.
Možná kdyby se jí holčička narodila na začátku, tak by odvykačku dala, ale takhle už v tom byla až po krk a bez happyendu :(
Měl by být zákon, že když se do půl roku od narození nezbaví matka závislosti, automaticky by jí měli vzít práva na rodičovství a miminko dát k adopci.
Napsala jsem román, přitom bych k tomu chtěla ještě tolik říct.
Narkomanům musíme pomoci, ale když už je v tom miminko, tak být nekompromisní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.3.11 13:47

No já právě nevím, zda tu odvykačku může opravdu každej zvládnout. Někteří lidé jsou zkrátka slaboši, někteří propadnou víc, někteří míň, a jak už tady někdo psal - kdo by se nechtěl zbavit třeba kouření? a kolik z nich to opravdu dokáže…

Ale nad čím jsem pak přemýšlela bylo to, zda to Katka s těma odvykačkama myslela opravdu vážně, zda to bylo z jejího impulsu a ne kvůli dokumentu… myslím si spíš, že jí ti lidé chtěli pomoci - nechtěla by ses zbavit drog a závislosti?? - „no chtěla“ /kdo by nechtěl/… tak bys měla jít na odvykačku… „asi jo“… atd. V dokumentu je cítit, že Katka má vnímání toho, co je dobré a špatné, co by měla a neměla, ale zkrátka nemá sílu odolat pokušení a snaží se jít třeba právě na odvykačku, protože vnímá, že je to správná věc, ale zároveň nevychází z jejího hlubokého přesvědčení, které by jí dodalo víc síly…

Ta paní v dokumentu správně řekla, že je překážkou sama sobě… tím mě uvedla na myšlenku, že takovým lidem by pomohla jedině „násilná“ odvykačka, protože oni nejsou dost silní, aby to vydrželi. Pustit je, když jsou čistí a dát jim šanci chvíli „normálně“ přemýšlet, co se životem… pomoci jim do začátku s ubytováním atd. Určitě by měli větší šanci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
16.3.11 14:23

Mahora - souhlasím s Tebou, taky bych řekla, že vlastně byla „mimo“ a že věděla, že odvykačka je správná věc, ale prostě nebyla přesvědčená, nebo to říkala, když měla zrovna dávku v sobě… proto jsem zmínila i toho partnera - když žije s druhým feťákem, je myslím, šance na odhodlání se jít léčit ještě menší. Ona by třeba chtěla, ale zrovna mají absťák a on to zas tak nepotřeboval, ona měla motivaci tu dceru, tak si dala s ním…
Ale něco jiného je, když je sama za sebe a něco jiného, když je těhotná a pak má dítě… tam bych byla vážně zlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
16.3.11 16:44

No přesně to sem tady psala…Když už někdo dobrovolně na tu odvykačku příjde, tak by měl být zbaven práv na tu dobu, co tam je…Protože je jasný, že jakmile bude mít absťák, sbalí si pět švestek a půjde pryč…
Jo a jak tady kdosi psal, že feťáci jsou děti z prostředí, kde chybí láska…??? Mno, tak nevim teda…Já mám ve svým okolí asi pět lidí, co jsou z milujících rodin, mají třeba sourozence vysokoškoláky, „normální“ fungující lidi, a jsou feťáci…
Jo a když má někdo sklon k závislostem, tak přece to ví a nezačne zkoušek koks, perník a herák, ne?! Tak jako třeba manžel ví, že má závislosti v rodině, že on si taky vytvoří závislost hodně snadno, tak nikdy nezkusil ani trávu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí