Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rozand píše:
A nejít tam je dětinský a neslušný. Měla by ses prostě zapřít a zvládnout to, jestli ti dělá problém taková prkotina, tak good luck, protože se v příštích letech může stát, že oni třeba počnou dítě na první dobrou, ale tobě to bude trvat roky. To si půjdeš rovnou hodit mašli asi.
Přesně tohle mě taky napadlo.
Zakladatelko, hoď se do klidu. Máš výhodu, že švagři mají svatbu první a ty se můžeš vyhnout některým chybám, které udělají.
@Anonymní píše:
Nevadí mi dražší dovolené, hezčí auta apod., naopak, přeji to lidem. Ale vadí mi, když mě neustále ponižuje a povyšuje se nade mě člověk, který vlastně ani nic nemá a já ho ani nemůžu poslat do pr*, protože nechci dělat spory v rodině. Pro někoho je to malichernost, ale mě to tak všechno otrávilo a zkazilo..
Tak ho prostě normálně asertivně setři. Skoč mu do řeči, když tě bude ponižovat, a řekni, jojo, já to znám, měla bych si udělat vysokou, blablabla, už jsi to říkal. Rodičům jsi na jejich výtky nikdy neodpovídala, nebo jaktože se neumíš normálně ohradit a zastat se sama sebe?
@Anonymní píše:
Nevadí mi dražší dovolené, hezčí auta apod., naopak, přeji to lidem. Ale vadí mi, když mě neustále ponižuje a povyšuje se nade mě člověk, který vlastně ani nic nemá a já ho ani nemůžu poslat do pr*, protože nechci dělat spory v rodině. Pro někoho je to malichernost, ale mě to tak všechno otrávilo a zkazilo..
Kdyby ti to nevadilo, tak je ti to u prdelky a neřešíš to na emiminu, milá zlatá ![]()
Až se zase bude divit, že máte něco moc levnýho, tak mu můžeš normálně říct, no jo, to bych se divila, kdyby ses ty nedivil. Ty mě holt nikdy nepřekvapíš. A když ho budeš takhle stírat, přestane otravovat s tím, co ti vadí.
Ale to je zbytečný ti sem něco psát, ty stejně nic neřekneš, jen budeš fňukat a bude to odnášet tvůj partner.
Co se týče té svatby, myslím, že ženich bude mít v ten den důležitější věci na práci, to za prvé, za druhé v takovém počtu lidí nebude moc velký problém se mu úspěšně vyhnout, pokud by opravdu tak bažil po hovorech s tebou. Pokud nepůjdeš, budeš u příbuzných za tu zapšklou a závistivou. A partner asi taky nebude nadšením bez sebe, že ho necháš jít samotného a navíc bude muset kvůli tobě okatě lhát, že jsi nemocná. Uděláš blbce i z něj.
No, bohužel přesně, jak jsem před pár stránkami psala. Brečíš tady, ale za tu dobu, kterou to řešíš jsi neudělala nic pro to, aby se to změnilo. A to ještě ani nebyla svatba a už jseš naprosto mimo.
Nejsi schopná nic udělat a říct a jen se vymlouváš na všechny okolo. Beztak ani neví, že ti něco vadí, co?
Přestaň si hrát na chudinku a začni se sebou něco dělat. Ne vypisovat tady, jak to všichni ubližují, můžeš si za to sama, protože si to necháš líbit. Chce to dospět dřív než budeš muset opravdu řešit závažný problém.
@Čičorečka píše:
Kdyby ti to nevadilo, tak je ti to u prdelky a neřešíš to na emiminu, milá zlatá
Milá zlatá, píšu, co mi vadí a co mi nevadí. ![]()
i kdyby měl pozlacené prasátko, bude mi to jedno do doby, než do mě začne rýt, že já nemám pozlacené prasátko. Chápeš ten rozdíl?
@Anonymní píše:
Milá zlatá, píšu, co mi vadí a co mi nevadí.
i kdyby měl pozlacené prasátko, bude mi to jedno do doby, než do mě začne rýt, že já nemám pozlacené prasátko. Chápeš ten rozdíl?
Ty to nechápeš. Švagr se nezmění, a pokud nemáš dost asertivity na to, ho poslat někam a nebo se na jeho kecy nevykašleš, tak to bude pořád dokola.
@Anonymní píše:
Milá zlatá, píšu, co mi vadí a co mi nevadí.
Až se srovnáš sama se sebou a s tím, že třeba nikdy nebudeš mít zlaté prasátko a ostatní jo, tak Ti bude nějaký rytí u zadku a to píšu vlastní zkušenost.
Hoď si půl tablety Neurolu pod jazyk a jdi na tu svatbu. Úzkosti je potřeba se vystavovat jinak naroste do patalogických rozměrů. Takových švagrů je plno a svět je i plný nešvagrů.
Jako nejít na svatbu s výmluvou na nemoc tak akorát všechno to rytí potvrdíš jako pravdivé
a rovná se společenské sebevraždě. A partner nepojede a bude lhát taky nebo pojede a bude lhát tam a každému vyvětlovat Tvoji nemoc?.
Upřímně a bez ironie Ti radím jít do terapie a řešit dětství a to, co si z něj neseš. Nejspíš máš ve skříni (v podvědomí) těch švagrů víc a proto se dožaduješ tolika pozornosti jak nemilované dítě.
Ahoj holky, já nad vším moc přemýšlela. Na svatbu půjdu, minimálně ze slušnosti, a budu se bavit.
Jen co mi možná trochu vadí je to, že mi vzali to prvenství vlastně. Respektive, já se na to moc těšila, na celé to předsvatební období, a pak přišla tři dny po zásnubách ta sprcha. A teď se bude zase skákat jen kolem nich. A po jejich svatbě už slyším komentáře typu “ale oni to měli takhle a bylo to moc pěkně, udělejte si to taky” “a oni měli tohle a tohle” a vím, že už si to tak neužiju, protože doteď se o ničem jiném než jejich svatba nemluvilo a vím, že po té svatbě se také nebude. To je to, co mě žere asi nejvíc, chtěla jsem být středem pozornosti a místo toho stojím jen někde v koutku a poslouchám. Jo, možná to mate jinak a připadá vám to absurdní a hnusné, ale tak to je… Z.
Tak mně nepřipadá absurdní a hnusné to, že tě štve, že vás předhonili a zkazili ti předsvatební předvádění. I když na tom nic nevidím a spíš jsme si věci kolem svatby řešili sami, tak chápu, že pro někoho je to stejně důležité jako svatba sama.
Ale, co mě připadá absurdní a hnusné to, že na ně pořád nasazuješ a pořád je řešíš. V životě je tolik věcí, kdy tě někdo předběhne a nebo nejsi ta hlavní hvězda. A pokud se od toho nedokážeš oprostit, tak to bude pořád něco. ![]()
A hlavně to chce nebýt fňukna, ale udělat si to po svém. Ty přece nemusíš sedět v koutku a poslouchat, jak oni řeší svojí svatbu. Máš snad svůj život, kamarády, kolegy atd., tak proč to neřešíš s nima??
@Anonymní píše:
Ahoj holky, já nad vším moc přemýšlela. Na svatbu půjdu, minimálně ze slušnosti, a budu se bavit.Jen co mi možná trochu vadí je to, že mi vzali to prvenství vlastně. Respektive, já se na to moc těšila, na celé to předsvatební období, a pak přišla tři dny po zásnubách ta sprcha. A teď se bude zase skákat jen kolem nich. A po jejich svatbě už slyším komentáře typu “ale oni to měli takhle a bylo to moc pěkně, udělejte si to taky” “a oni měli tohle a tohle” a vím, že už si to tak neužiju, protože doteď se o ničem jiném než jejich svatba nemluvilo a vím, že po té svatbě se také nebude. To je to, co mě žere asi nejvíc, chtěla jsem být středem pozornosti a místo toho stojím jen někde v koutku a poslouchám. Jo, možná to mate jinak a připadá vám to absurdní a hnusné, ale tak to je… Z.
Pomohlo by ti trochu nadhledu a taky pokora.
Pak bys brala vše jinak. Tento „problém“ i celý následující život.
Přej a bude ti přáno.
Ježíšmarjá, to aby se člověk bál zasnoubit a vdát se stejný rok s jinou nevěstou, aby tím někoho nenaštval ![]()
Ale jinak…co k tomu říct…ach jo…
Středem pozornosti…no zrovna u tebe je vidět že jsi jedináček…
(jinak já jsem tedy taky ale takhle neuvažuju).
Hele, ty nemusis predstirat nejakou nemoc, abys nemusela na tu svatbu. Ty totiz nemocna jsi ![]()
Upřímně řečeno šlo o ty tři dny. My se zasnoubili, přítel se pochlubil bratrovi, ten od něj vyzvídal, kde koupil prstýnek, jak ho změřil apod a bum za tři dny byl najednou zasnoubený on. Říkali jsme mu, že o víkendu jedeme za rodiči - bydlíme totiž přes 100km od nich a on tam musel honem před námi, aby byl dřív. Celé to působilo divně a trochu dost mě to zklamalo, neboť jsem si prostě chvilku chtěla užít ten střed pozornosti, být ta nevěsta. Původně jsme říkali, že svatbu uděláme na konci dubna, on řekl, že na začátku dubna, pak jsme si řekli, že hezčí počasí je v červnu, tak jsme nakonec termín dali na červen, šup, on to posunul na květen. Tady je z toho prostě cítit ta nutnost být před námi, neustále. Mám lepší místo a práci, kariéru mám nastartovanou hodně slibně, již ve svém věku jsem na dobré pozici, umím plynule 4 cizí jazyky, ale nemám VŠ. A oni mě takhle jednou při večeři grilovali, jaká jsem bez výšky nula. Argumentovala jsem tím, že umím něco jiného, a že mám dobrou práci (a teď již i praxi v oboru) a oni jeli dál a dál, až jsem odešla na záchod, protože jsem nevěděla jak to utnout (a to mám lepší pozici než oni oba).
Jinak pro Srpen89 - možná jsem nemocná, ale kdyby si někdo prošel v dětství tím, čím já, taky by ho to nejspíš trochu poznamenalo. ![]()