Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky hele normálně a další bomba…:-D Včera mi můj milý oznámil, ze si MUSÍME vzít volno už v pátek (v sobotu je svatba), protože se musíme seznámit s místem a on musí vítat pak lidi, prý mu to řekl bratr. Tak jsem mu řekla, že musím jen zemřít a nehodlám si plýtvat dovolenou, abych někde celý den postávala, nebo pomáhala lidem, kteří mi v životě s ničím nepomohli, a nikdy se k tomu ani neměli. Trošku drsné, ale mně už to vadí, jak jejich svatbu řešíme i u nás doma.
Furt chodí fotky ze zkoušek obleků, furt chodí zprávy o prstýnku (za 31 tisíc - načež já řeknu, že budeme mít hezké tak za 13 a prijde odpověď, jestli to jako není nejakej fejk nebo tak…) a já už to i říkala. Nechci to řešit, ale za 14 dní se to zase vrátí! Ach bože, ať už je červen!
Zprávy můžeš ignorovat a to že někdo z rodiny je na místě jako koordinátor a vítá hosty je úplně normální. Pokud si ženich přeje aby to dělal bratr a jemu to nevadí tak do toho nemáš co kecat.
@sladke-mameni píše:
Zprávy můžeš ignorovat a to že někdo z rodiny je na místě jako koordinátor a vítá hosty je úplně normální. Pokud si ženich přeje aby to dělal bratr a jemu to nevadí tak do toho nemáš co kecat.
A ty to umíš ignorovat? Nepřipustíš si něco z toho, co ti kdo říká? Neleze ti na nervy, když ti neustále někdo cpe něco, co tě štve? Pokud jo, tak smekám. Já jsem holt taková krá.. co má pak otrávený plánování své vlastní svatby.
Já si myslím, že budeš moc ráda, že máš ten jeden den volna předtím a můžeš všechno doladit a dotáhnout do konce a ne se nervovat v pátek po příchodu z práce… Nebo alespoň já bych si to tedy nedovedla představit u jakékoliv větší svatby, než nějaké mini se svědky a s rodiči.
A s prstýnky, ber to jako uložené peníze, jako investici, ne jako „peníze vyhozené z okna“, kdyby bylo jednou zle, můžou se za ne o nic menší peníze prodat.
To je zvláštní, mě to probírání různých věcí kolem svatby baví a mám radost, když z toho má radost i někdo další, kromě mě a přítele. Ale koukám, že jsou i budoucí nevěsty, které to mají pěkně na háku.
(to nemyslím nijak zle
)
Jo, moment, asi jsem to nepochopila, to není svatba tvoje a tvého přítele, ale jeho bratra? Pardon, četla jsem jen ten příspěvek obnovující diskusi. ![]()
@klamonožka píše:
Já si myslím, že budeš moc ráda, že máš ten jeden den volna předtím a můžeš všechno doladit a dotáhnout do konce a ne se nervovat v pátek po příchodu z práce… Nebo alespoň já bych si to tedy nedovedla představit u jakékoliv větší svatby, než nějaké mini se svědky a s rodiči.
A s prstýnky, ber to jako uložené peníze, jako investici, ne jako „peníze vyhozené z okna“, kdyby bylo jednou zle, můžou se za ne o nic menší peníze prodat.To je zvláštní, mě to probírání různých věcí kolem svatby baví a mám radost, když z toho má radost i někdo další, kromě mě a přítele. Ale koukám, že jsou i budoucí nevěsty, které to mají pěkně na háku.(to nemyslím nijak zle
)
Asi jsi nečetla diskuzi od zacatku.
Jen to lehce zrekapituluji.
Pro mě je svatba - moje svatba, největší událost v životě a o zásnubách jsem snila už od základní školy… Můj přítel mě požádal o ruku a pak volal rodičům a bratrovi, aby se pochlubil. Jeho bratr se ptal, kde se kupuje prstýnek a jak se měří velikost… a za tři dny požádal svou přítelkyni. Od te doby se u jehož rodičů neustále dokola omyla jejich svatba - ja krom babicky a táty rodinu nemám - tak jsem si chtěla užit byt tim středem pozornosti ve větší rodině. Jenže to nepřišlo, protože cokoliv co jsme se snazili říct bylo odseknuto, ze oni maji tohle lepší a tohle lepší. Ano - nenacpeme do svatby 170 tisíc jako oni, kteří bydlí v bytě, který je nevesty rodičů, nepojedeme pak na dovolenou za 50, protože měsíčně vkladame do našeho bydlení, které máme na hypoteku (a já jsem hrdá, že alespoň máme krásný nový byt). Ale těšila jsem se na plánování a povídání o své svatbě než být v pozadí… není v tom závist, mě štve, že si to nemohu užít tak, jak jsem se na to odmalička těšila…:(
@Anonymní píše:
Asi jsi nečetla diskuzi od zacatku.Jen to lehce zrekapituluji.
Pro mě je svatba - moje svatba, největší událost v životě a o zásnubách jsem snila už od základní školy… Můj přítel mě požádal o ruku a pak volal rodičům a bratrovi, aby se pochlubil. Jeho bratr se ptal, kde se kupuje prstýnek a jak se měří velikost… a za tři dny požádal svou přítelkyni. Od te doby se u jehož rodičů neustále dokola omyla jejich svatba - ja krom babicky a táty rodinu nemám - tak jsem si chtěla užit byt tim středem pozornosti ve větší rodině. Jenže to nepřišlo, protože cokoliv co jsme se snazili říct bylo odseknuto, ze oni maji tohle lepší a tohle lepší. Ano - nenacpeme do svatby 170 tisíc jako oni, kteří bydlí v bytě, který je nevesty rodičů, nepojedeme pak na dovolenou za 50, protože měsíčně vkladame do našeho bydlení, které máme na hypoteku (a já jsem hrdá, že alespoň máme krásný nový byt). Ale těšila jsem se na plánování a povídání o své svatbě než být v pozadí… není v tom závist, mě štve, že si to nemohu užít tak, jak jsem se na to odmalička těšila…:(
Už to vidím, už to čtu, pardon.
Myslela jsem si, že se ten příspěvek týká tvé svatby (např. že přítel chce drahé prstýnky a ty bys raději jen levné).
V tom případě ti rozumím a byla bych taky pěkně naštvaná. Radu asi nemám, ale chápu tě. ![]()
No my třeba rozlučku neměli vůbec, protože většina kamrádů ani nevěděla datum svatby. Byli pozvaní na neformální posezení a ani netušili, že to bylo v ten den, kdy jsme se vzali.
Svatbu jsme řešili s manželem sami, protože jsme nechtěli, aby rodiče něco zařizovali. Moje mamka do toho viděla víc a přítelova to tak nechávala plynout. Takže jsme týden před svatbou pořešili to nejnutnější, co potřebovali vědět a pohoda.
Nějakého bratra a švagrovou bych vůbec neřešila, když vás budou chtít srovnávat a říkat, jak t mají oni a kolik to stálo, tak to budou dělat i tak.
Můj bratr měl svatbu týden po sestře, budget měl asi tak stěží čtvrtinový, ale užili jsme si obě svatby, obě byly skvělé a nikdo nebyl takhle naštvaný, jako jsi ty… Kdyby se někdo z mojí rodiny bral stejný rok před námi a měl tak velký rozpočet, dost možná bych se s ním i domluvila a vzala si od něj za nějaký menší obnos třeba část dekorací, kdyby se mi hodily.
Zásnuby jsem měla slavnostní v kostele s přítomností rodičů a sourozenců nás obou, na svatbu jsem se taky těšila celej život a přípravami jsem strávila cca rok a půl, ale nejsem závistivá hysterka, takže by mi bylo úplně jedno, že se někdo z rodiny bere ve stejný rok, klidně i měsíc. Přišlo by mi to fajn.
Nechápu, jak můžeš rozhodovat o něčem, na čem se dohodl tvůj budoucí manžel se svým bratrem. To má jako sabotovat jeho svatbu, protože ty nejsi středem pozornosti
? Je naprosto normální, že blízcí příbuzní si berou dovolenou i den před svatbou, aby pomohli.
@rozand píše:
Můj bratr měl svatbu týden po sestře, budget měl asi tak stěží čtvrtinový, ale užili jsme si obě svatby, obě byly skvělé a nikdo nebyl takhle naštvaný, jako jsi ty… Kdyby se někdo z mojí rodiny bral stejný rok před námi a měl tak velký rozpočet, dost možná bych se s ním i domluvila a vzala si od něj za nějaký menší obnos třeba část dekorací, kdyby se mi hodily.Zásnuby jsem měla slavnostní v kostele s přítomností rodičů a sourozenců nás obou, na svatbu jsem se taky těšila celej život a přípravami jsem strávila cca rok a půl, ale nejsem závistivá hysterka, takže by mi bylo úplně jedno, že se někdo z rodiny bere ve stejný rok, klidně i měsíc. Přišlo by mi to fajn.
Nechápu, jak můžeš rozhodovat o něčem, na čem se dohodl tvůj budoucí manžel se svým bratrem. To má jako sabotovat jeho svatbu, protože ty nejsi středem pozornosti? Je naprosto normální, že blízcí příbuzní si berou dovolenou i den před svatbou, aby pomohli.
Ahoj paní moralistko,
Kdyby jsi chtěla, určitě by jsi pochopila pointu.
O budget tady nejde. Děkuji tím za příběh, ale bohužel s tím mým krom slov svatba a zásnuby nijak nesouvisí. Nechápeš jak můžu rozhodovat o něčem kam mám kdy jet? Naprosto normální je mít i určitou vzájemnou úctu vůči druhým. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj paní moralistko,
Kdyby jsi chtěla, určitě by jsi pochopila pointu.O budget tady nejde. Děkuji tím za příběh, ale bohužel s tím mým krom slov svatba a zásnuby nijak nesouvisí. Nechápeš jak můžu rozhodovat o něčem kam mám kdy jet? Naprosto normální je mít i určitou vzájemnou úctu vůči druhým.
Jinak bych ještě dodala, že miluju lidi, co píšou “co by kdyby” a přitom nemají tušení. Jsou věci, které se už ze slušnosti nedělají. Načež se nás snažit trumfnout. Ráda bych se povznesla, ale bohužel nejsem tak skvělá jako ty očividně. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj paní moralistko,
Kdyby jsi chtěla, určitě by jsi pochopila pointu.O budget tady nejde. Děkuji tím za příběh, ale bohužel s tím mým krom slov svatba a zásnuby nijak nesouvisí. Nechápeš jak můžu rozhodovat o něčem kam mám kdy jet? Naprosto normální je mít i určitou vzájemnou úctu vůči druhým.
No s tebou je to těžké, když všem, co ti nejsou po chuti, jen nadáváš. Sama píšeš o vzájemné úctě, ale moc jí očividně nemáš.
To se pak nedivím, že řešíš každou blbost u druhých. Zkus víc nadhledu a nepodezřívat každého, že ti chce ublížit, a vyfouknout úžasnou svatbu. A uvidíš, že bude líp. ![]()
Zase vám do příprav nikdo z přítelovy strany nebude kecat a ještě pořád máš ty svojí rodinu a kamarádky, tak se můžeš těšit s nima. U švagra aspoň uvidíš, co měli špatně, a nebo si vezmeš inspiraci. A na nějaké kecy ohledně peněz nebo prstýnků a tak bych se vykašlala. Důležité je, abyste si svatbu užili hlavně vy dva. ![]()
@P4ja píše:
No s tebou je to těžké, když všem, co ti nejsou po chuti, jen nadáváš. Sama píšeš o vzájemné úctě, ale moc jí očividně nemáš.To se pak nedivím, že řešíš každou blbost u druhých. Zkus víc nadhledu a nepodezřívat každého, že ti chce ublížit, a vyfouknout úžasnou svatbu. A uvidíš, že bude líp.
Zase vám do příprav nikdo z přítelovy strany nebude kecat a ještě pořád máš ty svojí rodinu a kamarádky, tak se můžeš těšit s nima. U švagra aspoň uvidíš, co měli špatně, a nebo si vezmeš inspiraci. A na nějaké kecy ohledně peněz nebo prstýnků a tak bych se vykašlala. Důležité je, abyste si svatbu užili hlavně vy dva.
Já byla nazvána hysterkou, závistivou apod. Rozhodně nenadávám.
Jak jsem již psala, mám babičku a otce, který mi málem zmaloval obličej, když na mě má nevlastní máma spustila, že má zrovna noční za 8 měsíců a měnit si jí nehodlá a já ji řekla, že jestli nechce, tak tam chodit nemusí, že nemůžu jen tak měnit zabukovaný termín. Svou biologickou mamku nemám, takže svou budoucí tchýni beru jako vlastní mámu. Je asi těžké vžít se do role, kdy natěšeně jedete za rodiči snoubence s kyticí oficiálně oznámit, že se budete brát a dostanete studenou sprchu…
Pokud sem zlá, tak se omlouvám, ale jsem z toho fakt smutná.. ![]()
@rozand píše:
Můj bratr měl svatbu týden po sestře, budget měl asi tak stěží čtvrtinový, ale užili jsme si obě svatby, obě byly skvělé a nikdo nebyl takhle naštvaný, jako jsi ty… Kdyby se někdo z mojí rodiny bral stejný rok před námi a měl tak velký rozpočet, dost možná bych se s ním i domluvila a vzala si od něj za nějaký menší obnos třeba část dekorací, kdyby se mi hodily.Zásnuby jsem měla slavnostní v kostele s přítomností rodičů a sourozenců nás obou, na svatbu jsem se taky těšila celej život a přípravami jsem strávila cca rok a půl, ale nejsem závistivá hysterka, takže by mi bylo úplně jedno, že se někdo z rodiny bere ve stejný rok, klidně i měsíc. Přišlo by mi to fajn.
Nechápu, jak můžeš rozhodovat o něčem, na čem se dohodl tvůj budoucí manžel se svým bratrem. To má jako sabotovat jeho svatbu, protože ty nejsi středem pozornosti? Je naprosto normální, že blízcí příbuzní si berou dovolenou i den před svatbou, aby pomohli.
Naprosto s tebou souhlasím. Sleduju tuhle diskuzi od zacatku a zakladatelka, která se akorat dokaze schovat za anonym je proste zavistiva a jeste k tomu zapskla, hloupa a neprejici pipina. Oni asi lide v okoli vedi, proc si ji nevsimaji a na jeji svatbu kaslou. Tady nam to muze byt fuk. Ale jestli se takhle chová pred svym snoubencem, budoucim svagrem, svagrovou a vubec jeho rodinou, tak se vubec nedivim, ze ji i jeji svatbu maji vsichni na haku. Vzdyt to neni normalni, jak je zlucovita, zla a zavistiva. Opravdu lituju jejiho snoubence, ze bude mit neco takoveho doma ![]()
Holky hele normálně a další bomba…:-D Včera mi můj milý oznámil, ze si MUSÍME vzít volno už v pátek (v sobotu je svatba), protože se musíme seznámit s místem a on musí vítat pak lidi, prý mu to řekl bratr. Tak jsem mu řekla, že musím jen zemřít a nehodlám si plýtvat dovolenou, abych někde celý den postávala, nebo pomáhala lidem, kteří mi v životě s ničím nepomohli, a nikdy se k tomu ani neměli. Trošku drsné, ale mně už to vadí, jak jejich svatbu řešíme i u nás doma.

Furt chodí fotky ze zkoušek obleků, furt chodí zprávy o prstýnku (za 31 tisíc - načež já řeknu, že budeme mít hezké tak za 13 a prijde odpověď, jestli to jako není nejakej fejk nebo tak…) a já už to i říkala. Nechci to řešit, ale za 14 dní se to zase vrátí! Ach bože, ať už je červen!