Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vikend pres svatbou se vetsinou dela rozlucka. Ale svagrova si ji muze udelat, kdy chce. Klidne i nekolik. Je to jeji vec.
Proc by nemohli mit rozlucku 3 mesice predem? Znam i takovou, co mela koupene svatebni saty a saty pro druzicky vic jak rok pred svatbou.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, kdy je podle vás čas udělat rozlučku se svobodou? Moje budoucí švagrová ji měla teď a přitom svatba je až na konci května. A měla ji sama, neměla ji spojenou… jsem z toho trochu zmatená, jak to má vlastně být…
Je to celé taková vtipnější estráda. Můj přítel mě požádal o ruku, pak volal rodině a bratrovi, aby se pochlubil, že jsem na to kývla() a jeho bratr se ještě ptal, kde kupoval prstýnek a kolik stál apod. No a za tři dny na to on požádal svoji přítelkyni… A začalo divadlo. Vše se musí točit kolem jejich svatby, pořád se o tom musí mluvit, o tom, jak do ní nacpou skoro 200 000 a taaaak dále. My máme budget 80, max 90 tisíc, protože jsme si teď brali hypotéku na byt v novostavbě a abychom měli lepší úrok (což je pro mě důležitější než svatební oslava) museli jsme do toho nacpat veškeré úspory. Naštěstí zbytečně nerozhazujeme a platy máme slušné. Oni bydlí v bytě, co dostala slečna od rodičů (on nemá ani své jméno na zvonku). Nicméně jsme termín museli posunout až na září. A to jsme poslouchali další kecy o jejich svatbě, když jsme se zmínili. Měla jsem sto chutí čapnout svědky a jít ve 4 na radnici, ale zase sem nechtěla zklamat rodiče - jsem jedináček. Vím taky, že parádní svatba se dá udělat i bez předražených kreatur.
Jsem se potřebovala trochu vypsat… děkuji za přečtení a třeba i názor.
Musis se uklidnit nebo te ta zavist znici.
Neni to hezke.
A ještě k tomu „neměli ji spojenou“ dle mého normálně není rozlučka spojená, má ji sám ženich s chlapama (a striptérkama)
a nevěsta s družičkama atd. ( A striptérem)
Nebo mi to přijde obvyklejší a logičtější. Dohromady bych ji nechtěla. ![]()
@Anonymní píše:
Co to do tebe vjelo? Já nikomu nic nezávidím! Já si na svoje bydlení vydělám! Nezávidím jim svatbu za 200k - naopak, já jim společné štěstí moc přeji, navíc píšu, že paráda se dá udělat i za pár “šupů”. Já se jen chtěla vypsat, neb se o té svatbě mluví neustále dokola. A taky, jak je to reálně s rozlučkama. Jsi asi vstala zadkem dnes, co?
Ja musim souhlasit, ta zavist a nasrano-st z tveho prispevku primo cisi.
Pisu ti to jako absolutne nezavisly člověk a z tvych slov zluc primo kape. Zkus se zamerit na sebe a neresit zivot, financni a bytovou situaci druhych, nebo jestli je nebo neni nekdo napsany na zvonku, nic ti do toho neni. A co se tyce rozlucky se svobodou. Neni to kazdeho vec? Ja osobne bych ji treba delala, pokud bych ji tedy vubec delala, tak max. mesic dopredu.
Já teda nechápu, proč jste kvůli nim museli svatbu posouvat? A pokud to tak je, tak ať si pozornost užije nevěsta, která má svatbu v květnu… no a pak do podzimu se zase všechno bude točit kolem tebe. Mně se to zdá cajk.
@Čičorečka píše:
Já teda nechápu, proč jste kvůli nim museli svatbu posouvat? A pokud to tak je, tak ať si pozornost užije nevěsta, která má svatbu v květnu… no a pak do podzimu se zase všechno bude točit kolem tebe. Mně se to zdá cajk.
Ne kvůli nim, ale kvůli hypotéce - všechny úspory jsme nacpali do základu.
Původně jsme ji měli mít v červnu - načež oni si 14 dni po nás vybrali termín na konci května.:D Takže je to lepší, ze je tam větší prodleva. To, co mě mrzelo nejvíc bylo to, že jeho brácha neměl v době zasnub ani prstýnek nic, ale když to udělal bracha, tak hned musel taky… tim se naše zásnuby totálně přebily jejich zásnubama. A od té doby se nemluví o ničem jiným.
@Anonymní píše:
Ne kvůli nim, ale kvůli hypotéce - všechny úspory jsme nacpali do základu.Původně jsme ji měli mít v červnu - načež oni si 14 dni po nás vybrali termín na konci května.:D Takže je to lepší, ze je tam větší prodleva. To, co mě mrzelo nejvíc bylo to, že jeho brácha neměl v době zasnub ani prstýnek nic, ale když to udělal bracha, tak hned musel taky… tim se naše zásnuby totálně přebily jejich zásnubama. A od té doby se nemluví o ničem jiným.
Jako že tě štve, že se po vás opičí?
tak si to užívej, znamená to, že jste pro ně určitým vzorem. A zásnuby jako takové zas nejsou taková událost, aby tě muselo štvát nějaký domnělý přebíjení.. důležitá je svatba a i z toho můžeš něco vytěžit. Každá svatba má chyby a ty se z nich můžeš poučit a mít ji nakonec dokonalejší. Ona je teď jedna ze dvou nevěst, pak už bude jen obyčejná manželka, zato ty budeš mít pořád výhodu. Heleď, já vim, že jsi tady stokrát napsala, že jim nezávidíš… ale fakt, nezáviď jim
však není co.
@Anonymní píše:
Ne kvůli nim, ale kvůli hypotéce - všechny úspory jsme nacpali do základu.Původně jsme ji měli mít v červnu - načež oni si 14 dni po nás vybrali termín na konci května.:D Takže je to lepší, ze je tam větší prodleva. To, co mě mrzelo nejvíc bylo to, že jeho brácha neměl v době zasnub ani prstýnek nic, ale když to udělal bracha, tak hned musel taky… tim se naše zásnuby totálně přebily jejich zásnubama. A od té doby se nemluví o ničem jiným.
Prosim te, kolim ti je? 14? Chudak ten tvuj chlap tedy, mit doma takovou zavistivou, soutezivou a zapsklou babu
Zasnuby nejsou zadna událost a ty z toho delas buhvi co. A kdyz vsichni nemluvi o nicem jinem… Asi vsechny stves, jak to řešíš a ta druha nevesta je v pohode, vysmata… Maji prachy, byt zadarmo, svatbu, vsichni o nich mluvi… A to ty proste neprekousnes. Ale to je tvuj problem, ne jeji ![]()
@srpen89 píše:
Prosim te, kolim ti je? 14? Chudak ten tvuj chlap tedy, mit doma takovou zavistivou, soutezivou a zapsklou babuZasnuby nejsou zadna událost a ty z toho delas buhvi co. A kdyz vsichni nemluvi o nicem jinem… Asi vsechny stves, jak to řešíš a ta druha nevesta je v pohode, vysmata… Maji prachy, byt zadarmo, svatbu, vsichni o nich mluvi… A to ty proste neprekousnes. Ale to je tvuj problem, ne jeji
Já teda taky nevěřím tomu, co čtu.
Jak se můžou nějaké zásnuby přebít? Snad je to věc jen chlapa a tebe. Proč ti tak vadí, že se druhý pár zasnoubil hned po vás? Fakt tě nechápu. Měla by ses starat sama o sebe. Já teda celé jak své, tak manžela rodině přeju jen to nejlepší a jsem naopak ráda, že nás nedrbou. Fakt je mi smutno, jak může být někdo tak nepřející.
Prosím? Není ti to blbý mě tu takhle napadat? To, že to není nic u vás ještě neznamená, že to tak musí být i u nás. U nás to naopak událost je a já o tomhle období snila celý život a chtěla si užít ten střed pozornosti.
Můžeš mi prozradit, jak víš, že to před nima řeším? Ty tam sedíš s námi? Já se o těhle věcech naopak vůbec nezmiňuji, je mi to blbé jiná do toho skákat. My máme taky prachy, byt… vždyť o to ti vůbec nejde. Nebo to mas tak nastavené ty? Podle sebe soudím tebe?
Jediné co mi vadí je to, že se stále chvástají.
Z mého příspěvku možná září závist. ALe z tvého zloba. Miluju lidi, co si něco přečtou a překroutí div to po svém.
@Anonymní píše:Prosím? Není ti to blbý mě tu takhle napadat? To, že to není nic u vás ještě neznamená, že to tak musí být i u nás. U nás to naopak událost je a já o tomhle období snila celý život a chtěla si užít ten střed pozornosti.
@srpen89 píše:
Prosim te, kolim ti je? 14? Chudak ten tvuj chlap tedy, mit doma takovou zavistivou, soutezivou a zapsklou babuZasnuby nejsou zadna událost a ty z toho delas buhvi co. A kdyz vsichni nemluvi o nicem jinem… Asi vsechny stves, jak to řešíš a ta druha nevesta je v pohode, vysmata… Maji prachy, byt zadarmo, svatbu, vsichni o nich mluvi… A to ty proste neprekousnes. Ale to je tvuj problem, ne jeji
Jaka zloba, co to placas?
Nevis co mas napsat, tak placnes takovou kravinu
Zloba na co, na koho…
Nevim, odkud jsi, ale zasnuby se nijak neslavi, kdyz tedy vubec nejake jsou, tak nejak nechapu, o jakem stredu pozornosti mluvis. Jako ze jsi zasnoubena, tak proto mas byt stredem pozornosti?
To snad ne. To jako ze budes pul roku stredem pozornosti jo? Boze. Zasnuby vetsinou probihaji za přítomnosti tech dvou, nejaka romantika, prstynek, vecere a nikdo dalsi se do toho netaha, tak jajy stred pozornosti? Nebo jrstli to probiha nejak jinak v nejake zapadle jihomoravske visce
To fakt netusim, to je pravda ![]()
@srpen89 píše:
Jaka zloba, co to placas?Nevis co mas napsat, tak placnes takovou kravinu
Zloba na co, na koho…
Nevim, odkud jsi, ale zasnuby se nijak neslavi, kdyz tedy vubec nejake jsou, tak nejak nechapu, o jakem stredu pozornosti mluvis. Jako ze jsi zasnoubena, tak proto mas byt stredem pozornosti?
![]()
To snad ne. To jako ze budes pul roku stredem pozornosti jo? Boze. Zasnuby vetsinou probihaji za přítomnosti tech dvou, nejaka romantika, prstynek, vecere a nikdo dalsi se do toho netaha, tak jajy stred pozornosti? Nebo jrstli to probiha nejak jinak v nejake zapadle jihomoravske visce
To fakt netusim, to je pravda
Myslela jsem to s tím tvým osočováním. Bože a bože. Takhle to není. Možná jiná úroveň, ale u nás je zvykem udělat menší oslavu, oznámit to babickam a dat jim kytici apod. Ne, ze jsem půl roku středem pozornosti, ale užívat si to, jak mohu rodině popisovat přípravy, probírat to s nimi atd. Ty na to máš očividně jiný názor. Ale neberu ti ho, tak ty mi prosím neber ten můj.
@Anonymní píše:
Myslela jsem to s tím tvým osočováním. Bože a bože. Takhle to není. Možná jiná úroveň, ale u nás je zvykem udělat menší oslavu, oznámit to babickam a dat jim kytici apod. Ne, ze jsem půl roku středem pozornosti, ale užívat si to, jak mohu rodině popisovat přípravy, probírat to s nimi atd. Ty na to máš očividně jiný názor. Ale neberu ti ho, tak ty mi prosím neber ten můj.
To se fakt jeste nekde dela? Pri zasnubach? To je jak ze 30.let minulebo stoleti. A co se tyce pripravy svatby, uzivat si toho, ze jim budu popisovat pripravy, probirat to s nimi? Jako uz ted, kdyz se berete az buhvi kdy. Chapala bych to mesic pred svatbo… Hele, nech svagrovou, at si ten jeden den stredu pozornosti uzije, pak si ten jeden den uzijes ty. Nechapu, ze to resis ted, kdyz svatbu budes mit az za x mesicu ![]()
@srpen89 píše:
To se fakt jeste nekde dela? Pri zasnubach? To je jak ze 30.let minulebo stoleti. A co se tyce pripravy svatby, uzivat si toho, ze jim budu popisovat pripravy, probirat to s nimi? Jako uz ted, kdyz se berete az buhvi kdy. Chapala bych to mesic pred svatbo… Hele, nech svagrovou, at si ten jeden den stredu pozornosti uzije, pak si ten jeden den uzijes ty. Nechapu, ze to resis ted, kdyz svatbu budes mit az za x mesicu
Možná pro tebe je to staromódní, u nás to tak prostě je a udělá to radost. Ty si myslíš, že svatbu naplánuješ za měsíc? Však já ji nechávám, přeji jim to a jsem za ně ráda. Kdyby jsi četla pořádně, viděla by jsi, že mi jde o to, že neustále poslouchám jejich chvástání.
Jen taková otázka. Jsi vdaná?