Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Možná pro tebe je to staromódní, u nás to tak prostě je a udělá to radost. Ty si myslíš, že svatbu naplánuješ za měsíc? Však já ji nechávám, přeji jim to a jsem za ně ráda. Kdyby jsi četla pořádně, viděla by jsi, že mi jde o to, že neustále poslouchám jejich chvástání.
Jen taková otázka. Jsi vdaná?
Proc?
@srpen89 píše:
Proc?
Protože by jsi věděla, ze svatbu pro 45 lidí za měsíc nenaplánuješ.
@Anonymní píše:
Protože by jsi věděla, ze svatbu pro 45 lidí za měsíc nenaplánuješ.
Ja ti psala neco o tom, ze mas svatbu plánovat mesic predem? I kdyz mesic je v pohode. Jinak jsem spoustu let vdova. A ted uz jsem spoustu let zasnoubena ![]()
Na jednu stranu tě chápu, asi by mi v první reakci taky spadl úsměv. No ale co už s tím. Budeš si kvůli tomu kazit vlastní svatbu? Se švagrovou evidentně kámošky nebudete, tak ji hoď za hlavu a řeš věci, který jsou důležitý. Běž si třeba vybrat šaty ![]()
@srpen89 ja teda zakladatelku v mnohem chapu.Taky jsem se na svatbu moooc tesila, zasnuby byly vcetne kvetiny mamince a panaku s tatkou, ja naopak pekla babovku pro maminku a tatku astavajiciho
a tech cca 5mesicu pred svatbou se u nas i u tchanovcu v rodine probiralo porad dokola, co kde a jakpak vylepsit.Bylo to uzasne obdobi a rozhodne nemyslim, ze jsme nejaky staromodni, jen ctime tradice. Jizni cechy mame v srdci
No a kdyby mi toto obdobi znechucoval kdokoli, kdo by se nas snazil prebit v dokonalosti svatby, to by me zralo uplne stejne. Jenze ono to tak obcas vyjde a jedine, co s tim muzeme delat, je povznest se nad to a nenechat si toto krasne obdobi zkazit. Totez kdyz se v rodine sejdou dve priblizne stejne stare deti, to srovnavani od babicek a teticek zkratka boli a kdo rika ze ne, tak je bud uplna citova mrtvola, nebo dokonale odusevnely clovek, kterych po svete moc nechodi.
Ale zakladatelko, jak uz tu padlo, s timhle se da „bojovat“ jedine tak, ze se nad to povzneses. A dej si velky pozor na to, co sdelujes, at uz jde o misto obradu, styl svatby, satu, kvetiny..at nejsi zklamana jeste vic ![]()
Nu a myslim, ze skutecne to, ze jdete na radu az jako druzi, je v jistem smyslu vyhra.Ty budes nastavajici nevesta zatimco ona uz manzelka. a muzes se take poucit z chyb ci preslapu na jejich svatbe
Pokud vas tedy pozvou ![]()
@unuděná píše:
@srpen89 ja teda zakladatelku v mnohem chapu.Taky jsem se na svatbu moooc tesila, zasnuby byly vcetne kvetiny mamince a panaku s tatkou, ja naopak pekla babovku pro maminku a tatku astavajicihoa tech cca 5mesicu pred svatbou se u nas i u tchanovcu v rodine probiralo porad dokola, co kde a jakpak vylepsit.Bylo to uzasne obdobi a rozhodne nemyslim, ze jsme nejaky staromodni, jen ctime tradice. Jizni cechy mame v srdci
No a kdyby mi toto obdobi znechucoval kdokoli, kdo by se nas snazil prebit v dokonalosti svatby, to by me zralo uplne stejne. Jenze ono to tak obcas vyjde a jedine, co s tim muzeme delat, je povznest se nad to a nenechat si toto krasne obdobi zkazit. Totez kdyz se v rodine sejdou dve priblizne stejne stare deti, to srovnavani od babicek a teticek zkratka boli a kdo rika ze ne, tak je bud uplna citova mrtvola, nebo dokonale odusevnely clovek, kterych po svete moc nechodi.
Jezisi. Svagrova ma svatbu v kvetnu, ona v zari. Tak jaké soupereni proboha. Jedna svatba skonci, zacne se chystst druha. Fakt vubec nechapu o co zakladatelce jde. Ona proste jenom zavidi. Staci si precist pořádně ten prvni prispevek a i ty ostatni.
@srpen89 píše:
Jezisi. Svagrova ma svatbu v kvetnu, ona v zari. Tak jaké soupereni proboha. Jedna svatba skonci, zacne se chystst druha. Fakt vubec nechapu o co zakladatelce jde. Ona proste jenom zavidi. Staci si precist pořádně ten prvni prispevek a i ty ostatni.
Přestaň zde vynášet rozsudky hudro!
Původně měla byt svatba v červnu, termín jsme oznamovali jako první. Ty jsi neuvěřitelně zapšklá. Srry a už to zde nekomentuj, akorát tady provokuješ.
@srpen89 píše:
Ono je celkem jedno, jestli závidí nebo nezávidí. Odjakživa platilo a většinou to stále platí, že od zásnub je nastávající nevěstou a nevěstě by v ten okamžik měla být středem pozornosti a ta by se jí neměla brát, pokud to není vyloženě nutné, kdyby třeba švagrová byla těhotná
Ale zásnuby 3 dny po zásnubách bratra nejsou pěkný. Mně by to taky vadilo
Jsou, ženský, kterým je to fuk, ale jsou i ženský, který se na zásnuby klepou už od prvního rande, a pro takový to musí být opravdu pěkná ťafka ![]()
@Tunrida píše:
Ono je celkem jedno, jestli závidí nebo nezávidí. Odjakživa platilo a většinou to stále platí, že od zásnub je nastávající nevěstou a nevěstě by v ten okamžik měla být středem pozornosti a ta by se jí neměla brát, pokud to není vyloženě nutné, kdyby třeba švagrová byla těhotnáAle zásnuby 3 dny po zásnubách bratra nejsou pěkný. Mně by to taky vadilo
Jsou, ženský, kterým je to fuk, ale jsou i ženský, který se na zásnuby klepou už od prvního rande, a pro takový to musí být opravdu pěkná ťafka
presne!
myslim, ze zeny, pro ktere je svatba dulezita, zakladatelku pochopi. Odsuzuji tu pravdepodobne ty, ktere svatbu berou jen jako car papiru ![]()
@unuděná píše:
presne!myslim, ze zeny, pro ktere je svatba dulezita, zakladatelku pochopi. Odsuzuji tu pravdepodobne ty, ktere svatbu berou jen jako car papiru
Bohužel, už k nim asi patřím taky. Ale i tak zakladatelku chápu ![]()
@srpen89 píše:
Začne se chystat druhá? Teda nevím, ale většina běžných svateb se chystá půl roku předem, nejlépe rok předem. Teda pokud nechci poslední šaty, které zbyly, fotografové mívají plno taky již půl roku předem, to samé restaurace a někdo si to holt chce užít (třeba já) a ne jít v kostýmku na radnici. V tomhle zadavatelku chápu. ![]()
@Barbucha3 @Tunrida no a ja ji zas nechapu no.
A chystat svatbu rok dopredu? To snad ne. V dnesni dobe, kdy svateb je jak šafránu se da vsechno zorganizovat za par, dejme tomu mesicu. A organizovat, probirat a debatovat o svatbe může se svymi rodici a snoubencem. To ji je malo? To k tomu potřebuje svagrovou? Pise, ze vsichni resi a ziji tou svatbou svagrove. Kdo vsichni? Jeji rodice a budouci manzel urcite ne a myslim, ze to jsou ti spravni lide se kterymi ma resit tu svou svatbu. Takze fakt nechapu. ![]()
@srpen89 píše:
@Barbucha3 @Tunrida no a ja ji zas nechapu no.A chystat svatbu rok dopredu? To snad ne. V dnesni dobe, kdy svateb je jak šafránu se da vsechno zorganizovat za par, dejme tomu mesicu. A organizovat, probirat a debatovat o svatbe může se svymi rodici a snoubencem. To ji je malo? To k tomu potřebuje svagrovou? Pise, ze vsichni resi a ziji tou svatbou svagrove. Kdo vsichni? Jeji rodice a budouci manzel urcite ne a myslim, ze to jsou ti spravni lide se kterymi ma resit tu svou svatbu. Takze fakt nechapu.
Je videt, ze nevis, ktera bije.Uz to tu padlo, nejakou stredoproudovou svatbu za par mesicu fakt do kupy nedas, tu vetsi lide planuji i dele, nez rok. hlavne proto, ze nejsou terminy na obradnich mistech, fotografove, djove nebo kapely, saty se take zamlouvaji hodne dopredu atd. I vyroba prstynku ci oznameni nejakou dobu trva.My se zasnoubili pul roku pred svatbou a bylo to tak tak. a to jsme zvolili mimoprazskou, protoze jinak bysme si mohli rict ano tak mozna na radnici v devet rano ci sest vecer
Sest fotografu jsme obvolali temer hned, nez mel jeden volno. A ctyri mista na hostinu.Kdyz ma totiz ta svatba byt na jare ci v lete a nejlepe v sobotu, coz chce vetsina lidi, tak zkratka tech moznosti moc neni
Jasne, nekomu by nevadilo rict si anoto ve stredu na radnici v satech z Elu, jenze to zjevne neni pripad zakladatelky.
@srpen89 píše:
@Barbucha3 @Tunrida no a ja ji zas nechapu no.A chystat svatbu rok dopredu? To snad ne. V dnesni dobe, kdy svateb je jak šafránu se da vsechno zorganizovat za par, dejme tomu mesicu. A organizovat, probirat a debatovat o svatbe může se svymi rodici a snoubencem. To ji je malo? To k tomu potřebuje svagrovou? Pise, ze vsichni resi a ziji tou svatbou svagrove. Kdo vsichni? Jeji rodice a budouci manzel urcite ne a myslim, ze to jsou ti spravni lide se kterymi ma resit tu svou svatbu. Takze fakt nechapu.
Zorganizuješ svatbu klidně i za týden, když ti o to hodně půjde, ale budeš mít to, co zbyde, ne to, co budeš chtít. Moje sestřenka třeba čekala DVA ROKY na kapelu, než měli volný termín. Nutno říct, že to byla na hostinu opravdu dobrá kapela a žádnou takovou nebo podobnou jsem na jiné svatbě nezažila. Když si někdo chce naplánovat svatbu opravdu podle svých představ a neslevovat z nároků, tak si musí počkat, než všichni budou mít volný termín
Ono se řekne, že v dnešní době, když je všeho hodně. Ano je. Fotografů, cukrářek, kapel, míst… Ale ne vždy v alespoň průměrné kvalitě ![]()