Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A k tomu dalsimu. Mrzelo by me dat 200 tis za svatbu, to bych radeji hned po hostine odletela na dovolenou. A chapu, ze to co my procestujeme nekdo jiny radeji vrazi do baraku. Tak to proste je. Bud nad veci a nekaz si tim den.
@Barbucha3 nesouhlasím nedala z toho závist ale tak zakladatelka byla požádala o ruku a každá nevěsta chce aby to bylo jen o ní a když její budoucí švagr v návaznosti na toto požádá svou přítelkyní o ruku tak ji to štve se jí nedivím.
@Barbucha3 píše:
Nejsi sama, kdo z toho cítí závist. Z toho příspěvku to sálá. Od okamžité žádosti o ruku s upozaděním jejich zásnub, přes byt až po rozpočet na svatbu, no a zbývá nám tomu pořádně něco vytknout takže rozlučka 3 měsíce předem je skandál.
Zadavatelko neřeš švagrovou bude se ti lépe dýchat, užívej každým douškem a rozlučku si udělej, kdy chceš - většinou se dělá tak měsíc do svatby.
Tak to zřejmě musíte cítit závist úplně ze všeho. Myslíš si, že někomu závidím byt, když mám sama podlé mých očí hezčí? To bylo jen pro porovnání finanční situace a důvodu odložení naší svatby. Rozpočet na svatbu je mi šumák a rozhodně ho nikomu nezávidím, protože já bych do toho takové peníze nedala. To je ale každého věc. Jen mi to přijde zvláštní s tou rozlučku, když nejsou ještě ani svatební oznámení. ![]()
Ale jinak máš pravdu, mít tak nějaké tlačítko v hlavě a přestat vnímat okolí, to by bylo!
![]()
@kintly Tak asi by mě to chvilku mrzelo, ale pokud mají dobré vztahy těšila bych se na společné rady a plánování. Určitě bych ale neřešila byt, budget švagrové na emiminu, a nesnažila se pomluvit rozlučku 3 měsíce před svatbou jako něco šíleného. Ten příspěvek je v podstatě celý o švagrové.
@Anonymní píše:
Tak to zřejmě musíte cítit závist úplně ze všeho. Myslíš si, že někomu závidím byt, když mám sama podlé mých očí hezčí? To bylo jen pro porovnání finanční situace a důvodu odložení naší svatby. Rozpočet na svatbu je mi šumák a rozhodně ho nikomu nezávidím, protože já bych do toho takové peníze nedala. To je ale každého věc. Jen mi to přijde zvláštní s tou rozlučku, když nejsou ještě ani svatební oznámení.
Ale jinak máš pravdu, mít tak nějaké tlačítko v hlavě a přestat vnímat okolí, to by bylo!![]()
To určitě ne, ale nejsem jediná, která ji z tvého příspěvku cítí. Kdyby ti neležela v žaludku, tak tu přece nepíšeš příspěvek o ní, a neujištuješ se, že rozlučka takto brzy je šílená, abys zrovna v tomhle ohledu vyhrála.
Já nechci prudit, jen je to z toho fakt vidět a není vůbec blbý si to přiznat.
Ale pokud se mýlím, tak se ti omlouvám.
@Barbucha3 píše:
@kintly Tak asi by mě to chvilku mrzelo, ale pokud mají dobré vztahy těšila bych se na společné rady a plánování. Určitě bych ale neřešila byt, budget švagrové na emiminu, a nesnažila se pomluvit rozlučku 3 měsíce před svatbou jako něco šíleného. Ten příspěvek je v podstatě celý o švagrové.
To je jasné, já si doopravdy musela ulevit. Na začátku mě to mrzelo, pak jsem to zkousla. Bohužel ty vztahy nejsou zase až tak ideální, my jsme u pritelovo rodičů oblíbenější, protože jim tam jezdíme pomáhat a častěji, ač to máme o 100 km dál a prostě jsme s nimi nějak více spjatí. Možná to s tím souvisí, kdo ví.
Však já tu rozlučku ale nepomlouvám, já jen nevěděla, jestli se dělají už takhle brzy?
Jinak, společné rady a plánování nefungují, protože všechny naše nápady pomluví a přebijí tím, že mají lepší. ![]()
@Včelička992 píše:
Jsi zavistiva a souteziva no a co? Lepsi byt, lepsi finance![]()
Neuzirej se tim tak moc, budes mit brzo vrasky
Z čeho soudíš? Z jednoho příspěvku? Kde se zmiňuji o tom, kdo má lepší byt a kdo více peněz? To s budgetem přeci nesouvisí?
Neosočuj mě, když mě neznáš. ![]()
@Anonymní píše:
To je jasné, já si doopravdy musela ulevit. Na začátku mě to mrzelo, pak jsem to zkousla. Bohužel ty vztahy nejsou zase až tak ideální, my jsme u pritelovo rodičů oblíbenější, protože jim tam jezdíme pomáhat a častěji, ač to máme o 100 km dál a prostě jsme s nimi nějak více spjatí. Možná to s tím souvisí, kdo ví.
Však já tu rozlučku ale nepomlouvám, já jen nevěděla, jestli se dělají už takhle brzy?
Jinak, společné rady a plánování nefungují, protože všechny naše nápady pomluví a přebijí tím, že mají lepší.
Taková soutěživost může být někdy pěkně otravná, a věřím, že i mě by to štvalo (plánujeme svatbu na příští rok). A samozřejmě ne, proto, že to teda budou mít lepší, ale proto, že se právě snaží soutěžit a naparovat se. Tak bych jim asi žádné mé plány neříkala, s nimi se bavila o jiných věcech, než o svatbě a snažila se, co nejvíce užít přípravy. Ale pokud máte svatbu dřív, tak bych počítala s tím, že výtky přijdou a budou na to upozorňovat na své svatbě, že „takhle to je lepší“. ![]()
My měli teda taky s manželem rozlučku týden před svatbou, sice ve stejný den, ale každý zvlášť. Ale myslím si, že je úplně jedno, kdy je. Jestli půl roku dopředu nebo den. Nechápu, co je na tom divného. Nad tím bych se vůbec nepozastavila.
Byli jsme teď na svatbě manžela bratrance, kteří do ní dali mnohem více peněz než my do své a bylo to opravdu znát. Většinu měli povedenější a i jsme jim to všichni pochválili. My jsme s naší byli taky spokojení. A to je nejdůležitější
A že někdo o něčem mluví nebo nemluví, no a co? Proboha proč to řešíš? Není to jedno? Udělejte si to tak, jak chcete a tak, aby se vám to líbilo a ostatní hoďte za hlavu
(A že bydlí nevěsta v bytě, který dostala… to už je trochu víc mimo…taky mám pocit, že zavidíš
).
Zakladatelko fakt se nad tim povznes a prestan ji resit. Ted je to „jenom“ svatba, pak zacnou deti, bydleni, dovolene…vim o cem mluvim, mam taky soutezivou svagrovou, ktera resi i to, ze jakozto sluzebne starsi snacha je na tom lip nez ja. Nadhled a klid v dusi. A nikdy ji nesdeluj sve prave plany.
Já jsem zažila rozlučku jak týden před svatbou tak půl roku před svatbou. Obě byly parádní a obě nevěsty k tomu měly svoje důvody.
@Včelička992 píše:
No a ty jim to zavidis, ze budou mit svatbu za 200 000 a ty jen za 90 000? I ten byt co dostala ji zavidis, mela ho kvuli tobe odmitnout a brat si taky hypoteku? Nechapu, proc by si nemohla udelat rozlucku, kdy ona uzna za vhodne, ty si ji taky budes delat, kdy TY budes chtit ne?
Proč taková reakce?? Nebrali si hypo kvůli svatbě ale kvůli bytu tak čti a závidět jen se chtěla vypsat a zeptat se kdy se dělá rozlucka ![]()