Řeči tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1907
19.1.14 22:23

@Drakelous tak ta moje je teda rozumejsi co se tyce takovych veci jako choditko, sezeni a podobne ale reci tipu dej ji spat je unavena, dej ji najist, napit slysim dodneska a to jou holce 3 a posledni dobou je mala vztekla tak furt slysim, ze to sni neumime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 07:38
@Anonymní píše:
Tak, o histérii by som mohla písať aj ja :lol: :lol: u nás to teda nie je tchýne, ale švagriná, kto sa psychicky každý týždeň rúti z úplných nezmyslov a uráža za blbosti na striedačku :lol: :lol:

Působí to na mě jako určitý způsob sebeukájení nebo nějaké záliby :-D protože to nebyl týden aby byl chvíli klid. A vzhledem k tomu, že jsem typ člověka co se nerad hádá a vše se snaží řešit v klidu v rámci možností, tak to ji zřejmě vytáčelo ještě víc, protože zprvu jsem se nechala vytočit, ale pak už ne, protože mi to v některých situacích přišlo až dokonce směšné. Ovšem moje tchýně zvládla něco co se nikomu nepodařilo zatím. Úplně vůči své osobě zbořila veškerou slušnost a respekt a úctu ke staršímu ke které jsem vychována. Prostě pohár přetekle a já jsem také jen člověk :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.14 10:28
@Anonymní píše:
Působí to na mě jako určitý způsob sebeukájení nebo nějaké záliby :-D protože to nebyl týden aby byl chvíli klid. A vzhledem k tomu, že jsem typ člověka co se nerad hádá a vše se snaží řešit v klidu v rámci možností, tak to ji zřejmě vytáčelo ještě víc, protože zprvu jsem se nechala vytočit, ale pak už ne, protože mi to v některých situacích přišlo až dokonce směšné. Ovšem moje tchýně zvládla něco co se nikomu nepodařilo zatím. Úplně vůči své osobě zbořila veškerou slušnost a respekt a úctu ke staršímu ke které jsem vychována. Prostě pohár přetekle a já jsem také jen člověk :nevim: :)

copak provedla? snad to nedopadlo tak, jako u nas, ze jsem se popraly? :oops:

• Citovat
  • Upravit
2407
20.1.14 11:41
@Anonymní píše:
copak provedla? snad to nedopadlo tak, jako u nas, ze jsem se popraly? :oops:

Ty jsi se poprala s tchyni 8o??!? Teda ja tak daleko zatim nedosla a doufam, ze taky nedojdu. Zatim staci ji utnout, uz v tom mam za ta leta praxi. A tchyne uz se teda taky zklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 11:55
@Anonymní píše:

Ne :lol: určitě jsme se nepoprali :lol: to je pod mou úroveň, neřeším problémy silou, ovšem bylo mi od ní jednou řečeno, že mi taky může dát facku za to co jsem jí řekla. Řekla jsem jí pravdu do očí, což za posledních 10let neměl nikdo odvahu udělat :lol: okolí se jí radši vyhýbá. Ovšem tímto prohlášením, že mi může natankovat přes pusu u mě skončila ;) nejsem žádnej fakan a nejsem už vůbec její dítě. Moje vlastní máma mě v životě neuhodila, snad jen jednou, ale to mi bylo 12 :lol: tak nevím proč by to dělala nějaká cizí histerická ženská, která na to neměla ani právo, příteli řekla taky spoustu hnusných věcí a tím si u něj zavřela momentálně dveře. Takže jak se říká, jaký si to kdo udělá takový to prostě má ;)

• Citovat
  • Upravit
20513
20.1.14 14:03

Bože můůůůj, normálně hrubky nekomentuji, sama píšu nespisovně a někdy se mi nechce psát ani háčky a podobně. Vím, že to není diskuze o pravopisu a nechci tu někoho opravovat, ale vidím to tu již po několikáté a nedá mi to…Prosím pište slovo HYSTERIE tak, jak se má psát a to jest s tvrdým Y. Vždyť je to divné s tím měkkým :roll: Omlouvám se za tento výlev, ale musela jsem už zakročit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
20.1.14 14:11
@Anonymní píše:

Cože?? Povídej! :mrgreen:
Já se s tchyni rvala ve snu. :lol: Dala jsem jí pěknou nakládaćku. A ráno mi bylo tak dobře… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
20.1.14 14:13
@weyky píše:
Bože můůůůj, normálně hrubky nekomentuji, sama píšu nespisovně a někdy se mi nechce psát ani háčky a podobně. Vím, že to není diskuze o pravopisu a nechci tu někoho opravovat, ale vidím to tu již po několikáté a nedá mi to…Prosím pište slovo HYSTERIE tak, jak se má psát a to jest s tvrdým Y. Vždyť je to divné s tím měkkým :roll: Omlouvám se za tento výlev, ale musela jsem už zakročit :oops:

Třeba to měla být odvozenina od slova historie..  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
20.1.14 14:16

@Elilen no vidíš, to mě blbku nenapadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
20.1.14 14:22

Mám pár dní po termínu porodu, malýmu se ven nějak nechce, tchýně sem přijde několikrát za den zjistit jak mi je, jestli se něco děje, jo je to od mí milý, že se stará, kdyby to nedoplňovala komentářema typu, ježiš ten bude velkej když je v břiše dýl a aby nebyly nějaký komplikace a aby byl normální, aby se mi nezkazila voda a že je to divný, že se ještě nic neděje, když švagrová porodila obě děti dřív atd. atd. To slyšim pořád nějaký srovnávání se švagrovou, jejíma dětma a zbytkem republiky. Já už jsem takhle na mrtvici, že termín za mnou a nic se neděje a tyhle hlášky mi tedy opravdu nepomáhají :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.1.14 14:34

@vlastule30 V termínu se narodí pouze 2 % dětí. Od začátku těhotenství jsem říkala, že budu rodit později, a taky že jo. Mám prostě ovulaci později než průměr a vím o tom. Ty to máš třeba taky tak, jenom o tom nevíš. Osobně jsem ráda, že v porodnici ignorovaly termín dle menstruace a řídili se termínem z ultrazvuku, jinak by mi porod vyvolávali, rodila jsem 12 dnů po termínu dle PM a 6 dnů po termínu dle UTZ.
Jinak tchýni řekni, že zdravé těhotenství trvá 38-42 týdnů a že ty jsi v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
20.1.14 14:42

@LucieJ3 podle utz byl termín ještě dřív než podle MS, tak uvidíme kdy se malej rozhodne a snad dřív než budu muset na vyvolání :) tchýně si bude mektat pořád svoje ať říkam co říkam, to už jiný nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
20.1.14 14:55
@weyky píše:
@Elilen no vidíš, to mě blbku nenapadlo :lol:
:palec: :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.14 15:31

Porvala jsem se s tchyni

Ono to bylo takove vyvrcholeni tech dlouhodobych sporu bych rekla.Co se nam narodila mala, tak proste ona si myslela, ze ja porodim a ona se bude starat nebo co.Furt mi do vseho kecala, kdyz jsem sla s malou ven ona musela taky a odstrkovala me od kocarku ale nenechala jsem se :pankac: priteli v te dobe bylo 23 porad takovy dite, no. Delal jim poskoka a penezenku. Nechal si i od sourozencu kakat na hlavu…zarizeny to bylo tak, ze my jsme jim davali penize na jidlo a tchyne mela varit. jenze to bylo tak, ze se na stridacku varilo hnusne bile kysele zeli s fazolema.To jsem jako kojici nejedla takze jsem si v zaveru stejne kupovala povetsinou rohliky a naky rychlovky sama. A pravidelne v den, kdy mel pritel vyplatu nevarila. Nevim proc asi aby jsme si myslely, ze neni co. Nakonec jsme si zacly varit samy, pouzivat sve nadobi, rucniky…furt nebylo dobre jedno rano jsem sla na wc a tchan jeste ozralej-alkoholik na me zacal rvat, ze jsem jim zaspinila rucnik co jim vysi v koupelne, ze mam dost svych, tak co jim kradu ty jejich… no u nas v pokoji jsem se vzteky rozbrecela nebo kdyz jsem varila tak ona mi vzdy bud sporak vypnula nebo mi ho preplana minimum, nadavky co jsem si vyslechla…kdyz jsem zjistila ze jsem tehotna, chteli jsme zkusit hypoteku. CHlap to vykecal svy sestre ta bezela za rodicema a „starej“ si pekne pockal, az chlap nebyl doma a pak na me spustil co si to dovoluju, chtit po jeho klukovi hypoteku, kdo jako jsem, ze po nem vubec neco chci. jenze on se mladej taky jaksi zapomel sestricce zminit, ze pokud by hypoteka vysla, tak pres moje stavebko, ale to prece nikoho nezajima…Jeho sestar tou dobou bydlela u jejiho pritele cekali mimco, ale odstehovaly se teste pred tim, nez dosly doplatky za eletriku a kdo tech 5 tisic zaplatil? Muj pritel.Kdyz pak jeho segra porodila nakvartyrovala se ke starejm pac ten jeji krasavec ji doma nepomahal za nim jezdila s miminem jen na vikendy.Bez dovoleni mi brala vanicku pro malou a jine veci pak mela tu drzost rict jestli jsme ji nahodou nesebraly Vigantol kdyz si ho zapomela doma…
Cas plynul, neshody a hadky byli cim dal castejsi.Pak mel pritel narozky. Z niceho nic se s nama prestaly bavit, delali naschvaly, bouchali s dverma kdyz mala spala. Slusne jsem stary rekla at s nima netriska a ona na to at si tahneme spat k nasim a zacala mi nadavat sproste.Tak jsem ji rekla kdo je u tebe sk…ena p..a podivej se na sebe a uz to jelo.Pak me ta p.zda skripla ve dverich kdyz jsem sla do kuchyne a zacala do me mlatit tak jsem se samozrejme nenechala.Do toho prisel starej ten byl samozrejme ozralej a branil ji odstrkoval me. Priznam se, ze i kdyz se vztahy upravily, tak do dneska lituju toho, ze kdyz jsem ji chtela kopnout vlezl do toho starej a chytil to on. pak jsme po sobe jen pokrikovaly nadavky a do toho prisel ten muj(nebyl doma)a ptal se me co se stalo.tak jsem mu to rekla.Ten dostal nerva a sel je servat jenze ta k.ava napadla i jeho a byla z toho velka rvacka kdy se fakt porvali a nakonec ona jeste zavolala policii…Nejlepsi na tom pak bylo, ze kdyz si pak druhy den sly stezovat synovi, kterymu dum patri vse obratili a taak hrozne byli rozhodnuty na nas podat oznameni, do doby nez jim policajt rekl, ze si zaplati spravani rizeni na prestupkovy komisi cca 2000 to uz pak nechteli…Jeho bracha nam pak rekl, ze moc dobre vi, jaky jejich rodice jsou, ale ze pokud tu nebudem zit v klidu tak at si neco najdem, ze nas nevyhazuje, ale ze takovy veci odmita resit.
Pul roku na to, mi zvonil mobil a starosta mi nabizel byt 2+kk zadost jsem tam mela 2 roky na obci…letos to budou 2 roky, co bydlime samy a vtahy se hooodne zlepsily. Rikam chlapovi vidis, kdyby jsi me hned na zacatku poslechl, aby jsme se odstehovaly tohle se nikdy nemuselo stat… i kdyz teda problem s jejich nehygienou mam do dnes :poblion: :poblion: :poblion:
Omlouvam se ze roman (a chyby),ale jak jsem zacla psat…asi to chtelo trochu ven…

• Citovat
  • Upravit
1236
20.1.14 15:39

Tak to je prostě masakr, nemám slov, ještě že jste pryč od nich… to ta moje tchýně je jenom vlezlá, ona to nemyslí špatně já vim, ale prostě všechno se tady hrozně přehání a já prostě nesnášim když se mi někdo pořád do něčeho kvrdlá i když o tom nic neví. Několikrát jsem jí řekla, že když budu chtít pomoct, poradit atd., že si prostě řeknu, ale je to jak mluvit do špalku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová