Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Julka2013 Ahoj, já nepoužívám proteiny od Ketodiet, ale protein IMPACT WHEY PROTEIN
http://www.myprotein.cz/…0530943.html?…
nebo Scitec 100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL
https://www.scitec.cz/…nal-s9902647
Snaž se koupit protein, který má méně na porci sacharidů.
Dávkování: denně bys měla přijmout cca 1 g bílkoviny na 1 kg své váhy (minimálně) a max. 1,5g - to je proto aby stíhaly tvé ledviny. Protože si budeš kupovat různé proteiny, čti si příbalový letáček a dávkování si upravíš podle kalkulačky http://www.f-sport.cz/print.php?…
K dotazu 5× protein? Záleží na tvé výchozí váze. Já osobně jsem začínala na 5× denně (při 101,5 kg), což mě vyhovovalo, protože jsem se naučila pravidelně něco do úst dát. Nyní mám 79,8 kg, takže by mě stačilo pít protein 4× denně, ale já si ubrala množství proteinu na dávku tak, abych celkově měla cca 85 g bílkovin denně a jedla stále 5× denně. Samozřejmě, že si množství dávek upravuješ také tím, jestli si místo jídla dáš jiné proteinové jídlo. Tzn., že pak kokteil vynecháš - to si můžeš nastudovat ze stránek ketodiet.
A hubnutí - ano hubne se stejně! Určitě si ovšem kup vitamíny a vlákninu (např. psyllium), které ale musíš také hodně zapít aby to nemělo opačný účinek.
Já osobně mám kámošku na dukance, která také těžce nestíhá vyvařovat, takže když nestíhá, tak si dá místo jídla protein (i když se to p. Dukanovi nelíbí
)
@garfieldb ahoj,moc dekuju za info!!je fajn, ze tu je nekdo, kdo poradi
ja vazim pri vysce 165 cm 68 kg takze bych chtela aspon tech 6 -8 dolu dat. uvidim jak to pujde. A gratuluji ti k taktomu pekne vaze! Doufam ze i ja budu mit tak pevnou vuli jako ty! ![]()
@Julka2013 NZ. Jinak ještě k infu. Proč se dívat na složení sacharidů… K proteinu si můžeš dopřát i povolenou zeleninu - ale - i zelenina má v sobě sacharidy. Každé tělo je sice jiné, ale když budeš přijímat více než cca 50 g sacharidů budeš vykopnutá s ketozy, takže budeš mít hlad. O ketoze si to nastuduj, první tři dny, než se do ní dostaneš tak je to trochu masakr (ani ne o hladu ale slabost, bolení hlavy). Klidně napiš když si nebudeš vědět rady. Jinak také můžeš využít facebookovou stránku https://www.facebook.com/…69900902167/?…
Tam holky využívají také jiné proteiny než od ketodiet a ketofit. Možná bych ti doporučila zkusit si (jestli máš někde dobře zásobené fitko) koupit pouze 30 g pytlíčky s proteinem na ochutnání, než si koupíš větší balení.
Příspěvek upraven 03.01.17 v 12:09
@garfieldb 20 gramů? Já četla různé hodnoty, ale nejpřísnější bylo 30 gramů, nejvíc jsem našla 50. I např. ten Ketodiet protein má téměř 5 gramů sacharidů v jedné dávce. Tzn. cca 25 gramů denně bez jakékoliv zeleniny…
@sologirl je to možné… Píšu to nejspíš ze své vlastní zkušenosti, já osobně při 50ti nejsem v ketoze - prostě moje tělo tak pracuje. Proto jsem nemohla být na cambridge dietě, protože jejich proteiny mají hodně sacharidů. Začátek - tzn první dny by měl obsahovat méně sacharidů, aby ses rychleji dostala do ketozy. Také doporučují např. tyčinky až v druhé fázy, kdy již v ketoze jsi. Do padesáti to většinou holky nevykopává (moje kámoška jedla 70 a ketozu měla). Příspěvek teda upravím. Díky za upozornění
@garfieldb já to zatím nemám z praxe, proto se ptám, jak to v reálu funguje
dneska mám teprve druhý den, tak uvidim, jak to půjde. Potřebuju zhubnout aspoň 15 kg.
Zeptám se tě - kolikrát denně jíš? 4× nebo 5×? A co káva? Vyhazuje tě z ketózy? Nebo ji nepiješ?
@sologirl Já jsem to již psala, jím 5× denně. Před dietou jsem jedla jednou denně, hodně málo a to byl problém - můj letitý. Vlastně jsem si ani nepamatovala, kdy bych snídala a normálně obědvala. A protože nejsem mimoň tak jsem to věděla, že je v tom také zakopaný pes. Vzhledem k tomu, že jsem měla 101,5 kg, najela jsem na jídlo 5× denně abych měla minimálně na kg váhy g sacharidů. Zpočátku jsem fakt si musela dávat budík na jídlo. Dneska už automaticky vím, že mám jíst. Teď mám necelých 80 kg, mohla bych tedy jedno jídlo vynechat, ale kupodivu mi to začalo vyhovovat a dávku proteinu jsem si snížila gramážově tak, aby mě to vycházelo cca na 85 g sacharidů denně. To už ale snižovat nebudu, protože je tam tolerance 1-1,5 g/kg hmotnosti. Káva? Piju, - někoho vyhazuje - někoho ne. Určitě bych si jí dávala pokud jsi zvyklá (já mám velmi, velmi nízký tlak i při obezitě
) Ale já jsem jí omezila na dvakrát denně, místo 4. (upozorňuji že černou bez cukru) Přesto na papírkách zjišťujících ketozu jsem vždy jen růžová. Ale to není tolik směrodatné, může to být způsobeno že hodně piju, a jak jsem četla na diskusích někdo prostě nikdy úplně fialový není a stejně hubne. Ketozu tak jako tak poznáš - nemáš hlad! To je také někdy problém, protože prostě i když hlad nemáš, tak jíst musíš - jinak je to špatně. Myslím že hubnu velmi dobře. Jsem věčná dietářka, předklimaterní… a za 3 měsíce 22,5 kg dolu. Sportuji sporadicky - týdně joga, - dnes poprvé plavání, ale fakt chodim hodně pěšky - 10000 kroků denně udělám.
@garfieldb Tak to jsme na tom úplně stejně - myslím ten popis vlastní osoby
Každopádně je to skvělý výsledek, tohohle dosáhnout, to by bylo bezva.
Z toho, co píšeš, mi vyplývá, že když mám cca 80 kg, bude mi stačit jídlo 4×.
A celé ty tři měsíce držíš tu jakoby první fázi?
@sologirl Jsem velmi líná si vařit pro sebe. První ne, něco mezi první a druhou. Prostě když mám čas a chuť tak si dám maso. Začala jsem si dělat domácí krůtí šunku tak si ji dám, protože vím, co do ni dávám. Není to každý den, protože jsem hodně v kalupu a nestíhám. Zeleninu si dávám, ale po pravdě ne tedy půl kila. (teda ted vlastně nevím - ale lilek si dám celej a nevážila jsem ho). Pro mě je důležitý abych neměla jo-jo efekt. Takže vím, že musím fáze dodržet. Potřebuji ještě 15 kg zhubnout.
Ahoj, jdu si k Vám pro radu
, hezky od nového roku hubnu s ketodiet, teda mám svůj protein, tyčinky od ketodiet a jídlo od ketofit. Už před rokem jsem takhle slušně zhubla a teď bych chtěla ještě 15kg dolů. Jedná se o to že koncem ledna jdu na operaci - zmenšení prsou a nevím jestli nebude mít toto stravování vliv na pooperační hojení ![]()
Ahoj všem, jdu si k vám taky pro radu. Začala jsem taky s ketodiet, vybrala jsem si jen ty drinky. Vůbec mi to nechutná, ale přišlo mi, že se to nějak vypít dá, jenže při 4. už jsem se musela fakt přemáhat, abych to vypila a u posledního jsem se párkrát napila a obrátilo se mi to v krku a celý jsem to vyzvracela. Ráno po probuzení jsem byla hrozně slabá a celá jsem se klepala. Máte někdo nějakou radu, jak bych to do sebe mohla nacpat? Napadlo mě to míchat s mlékem, ale někdo psal, že to pak nemá účinek.
@Nikkiia Ahojky, já jsem měla to samé. Vypadalo, že to vzdám, ale napadlo mě dát si koktejl bez příchutě a ten jsem pozdřela. Připravuji si ho předem a piji chlazené. ![]()
@variska píše:
nevím jestli nebude mít toto stravování vliv na pooperační hojení
Hádej, když tělu chybí spousta živin ![]()
@Nikkiia píše:
Ahoj všem, jdu si k vám taky pro radu. Začala jsem taky s ketodiet, vybrala jsem si jen ty drinky. Vůbec mi to nechutná, ale přišlo mi, že se to nějak vypít dá, jenže při 4. už jsem se musela fakt přemáhat, abych to vypila a u posledního jsem se párkrát napila a obrátilo se mi to v krku a celý jsem to vyzvracela. Ráno po probuzení jsem byla hrozně slabá a celá jsem se klepala. Máte někdo nějakou radu, jak bych to do sebe mohla nacpat? Napadlo mě to míchat s mlékem, ale někdo psal, že to pak nemá účinek.
Skvělá volba! ![]()
Víš, že střeva pro správnou funkci potřebují (i/především) pevnou stravu a ne jen tekutou?
A že seš slabá, podívej se jaký máš příjem a jakého složení?
Tak taky napíšu své zkušenosti i když potom co zvídavá janča po mém prvním příspěvku spustila takovou masáž, jsem si říkala, že už tady psát nebudu.Po 7týdnech z váhy 101,7kg jsem shodila na 93,6,takže váha šla dolů pěkně, jen mi vadilo, že v pase jsem skoro neshodila, ale po vašem povzbuzení/hlavně děkuji garfieldb /jsem si začla všímat, že opravdu úbytek cm je jinde/záda, ruce/,na vánoce jsem přerušila, ale hlídala jsem se, abych se nepřecpávala, ale byl i bram. salát, cukroví, chlebíčky atd.,ale v malém množství, skočilo mi 1 kg nahoru, ale paradoxně jsem se změřila a hurá, ubrala jsem v pase 4 cm, včera jsem začla znovu s dietou tak uvidím kam to dotáhnu, jinak jsem naprosto v pohodě, ani v začátcích jsem na sobě žádné změny ani slabost, bolení hlavy, hlad nepozorovala, ale určitě bych nebyla jen na koktejlech, potřebuji něco žvýkat, mám jídla od Prodietix a jsem spokojená, můžu si navybírat i třeba po jednom ks od příchutě a samozřejmě čím větší balíček, tím lepší cena, na nějaké cvičení jsem zatím čas neměla, protože se živím pečením a na vánoce jsem pekla 250kg cukroví+zákusky dorty, ale ted už je volněji tak přidám i běhnu