Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
JOjo, na keto jsem presla pred peti lety a ctyrmi mesici. Osobne bych s otehotnenim cekala, nez si telo zvykne. Jako tehotna jsem jedla porad stejne, trochu poslouchala sve telo, ktere volalo po lososovi a rajcatech:) A jedne Atkins tycince:) I kdyz nevolnosti mam pocit, ze se zvladaly lip. Asi proto, ze pry souvisi s glykemkou. Tehotenstvi probehlo uplne stejne jak u predchozich dvou. Doktori to vedeli a nemeli s tim problem. Jen jsem odmitla glukozovy test, neprosla bych, protoze po tak dlouhe dobe, kdybych zbastila tolik cukru, tak by mi vyletela glykemka jak diabetikovi. Ale doktori rekli ok, jen dle pravidel, vas papirove musime oznacit za rodicku s tehotenskou cukrovkou. Takze mi v dusledku merili casteji glykovany hemoglobin. Jinak nic. Nevidim duvod se keto vzdavat v tehotenstvi, kdyz embrya jsou v ketoze at jime co chceme ![]()
No ale podle toho co pises tak jsi jedla normalni jidla jen bez sachru… ![]()
Myslis jako, ze jsem nejedla krabicky? Ty jsem nikdy nejedla. Ale predpokladam, ze ty by mely mit slozeni, aby te do ketozy privedly, aniz bys sama pocitala spravne nutricni slozeni, tak jak to musim delat ja.
Ahoj holky, taky se podělím o zkušenosti s ketodietou. Za 4 měsíce (první fáze měsíc, 2.přechodná 6 týdnů, teď už běžná (přiměřená) strava) mám dole krásných 15kg. Sice to ještě pořád není moje ideální váha, ale cítím se asi tak o 100% líp a pořád to jde dolů, sice hodně pomalu, ale jde. Začínala jsem s ketofit, ale nedalo se to vydržet. Hrozně ráda jím, miluju dobré jídlo a být jen o koktejlech, kaších atd…to se opravdu nedalo. Na doporučení výživové poradkyně jsem hned ze začátku (cca po třech dnech, kdy jsem myslela, že to budu muset vzdát jak mi to hrozně nechutnalo) zařadila do jídelníčku i jiné bezsacharidové potraviny. Nejvíce se mi osvědčil večerní chlebík od Penamu, ten je naprosto skvělý a jím ho místo pečiva i teď. Nejraději si ho mažu proteinelou od Czech Virus. Chutná naprosto dokonale, jako nutella, ale oproti ní má na 100g 14,5g sacharidů, což při tenounké vrstvě na chlebíku je úplně nic
Skvěle zasytí a nemám potom vůbec chuť na sladké. Doma hrozně rádi grilujeme, toho jsem se také nechtěla vzdát, takže i grilované libové masíčko k věčeři se salátem (zelená paprika, okurka, rucola + nějaký bezkalorický dressing, nejčastěji walden farms, mají jich několik na výběr) jsem 1× nebo 2× do týdne zařadila. A přes den, když jsem měla chuť na něco slaného, většinou jsem skončilo u mojí domácí instantní polévky
Stačila mi jedna kávová lžička bujónu v prášku (bio, bez glutamátu, bez tuku), trošku mražené zeleniny (nejraději mám čínskou směs), rozšlehané vajíčko, zalít horkou vodou a nechat odstát. Občas jsem si do toho ještě přidala nakrájený a na sucho opražený veřerní chlebík jako krutony, nebo půl stroužku česneku a zase jsem měla klid. Jinak jsem koktejly pila zhruba tak 3-4× denně, + do toho ty moje zlepšováky. Při druhé fázi jsem zařadila i pořádný pohyb. Teď se stravuji samozřejmě úplně jinak než před začátkem diety. Nejím pečivo (kromě večerního chlebíku). Ráno k snídani miluju omeletu, odtučněný jogurt s ovocem, pohanku s ovocem, k obědu místo příloh kopec zeleniny, různé druhy, ráda je obměňuji podle chuti, hodně bílkovin ve formě masa, vajec, tofu, Na svačinky mi většinou stačí nějaké ovoce dopoledne, odpoledne pro změnu zelenina, nebo třeba tarator (jogurt, okurka, kopr, česnek, ořechy). K večeři většinou to samé co k obědu (obědu si udělám víc, abych nemusela znovu vařit večer) a jako druhou večeři po tréningu si dám obvykle protein a nebo tvaroh. Hodně obměňuji přípravu masa, peču, dusím, vařím, pařím
a také koření. Už vůbec nepoužívám směsi, pouze jednodruhové koření, přesně vím co si kam sypu
. Dřív jsem si vše kontrolovala na kalorických tabulkách, teď už to mám zhruba v oku. Nemám hlad, moje tělo dostává všechno co potřebuje a nepřibírám
Keto dieta byla super na takové to počáteční nakopnutí, protože hned byly vidět výsledky, člověk měl motivaci pokračovat. Ale pokud bych se vrátila k mým předešlým stravovacím návykům, měla bych všechno i s přídavkem zpátky. Takže určitě keto moc doporučuji, ale hlavně s rozumem, ať do toho holky nespadnete znova. Přeju hodně sil a spoustu kil pryč§
![]()
@raquel96 Ahojky, tak ten začátek diety jsme měli stejný. Taky jsem pak raději začala jíst bezsacharidové potraviny a cítila jsem se báječně. Večerní chlebík je super:) Aktuálně budu znovu najíždět, protože jsem byla na dovolené a to byly hrozné chutě:) ale zatím jsem nepřibrala ani gram. Což je super.
Kdyby měl někdo zájem mám tu nevyužité pytlíky od KetoDiet (omelety, polévky apod.) V případě zájmu pošlete SZ.
Ahoj mám plánu si koupit Ketofit proteinovi koktejly zajímá mě jak to funguje a za jak dlouho se díky tomu hubne ráda bych s chodila 14 kg děkuji
Ahoj všichni máte nějaké skutečnosti tím to proteinovým koktejlem stojí 1500 Kč a nevím jestli mám zkusit tento nebo jiný ráda bych věděla za jak dlouho se hubne jestli je to každý den něco nebo až za pár měsíců ocením každý názor hodně by mi to pomohlo děkuji za váš čas a doufám že někdo odpoví
@arabell ahoj já jsem ten koktejl měla chuťové nic moc ale dá se dobrý je že jsou tam různé příchutě. Hubněte se rychle během prvních dnů jde dolu voda to jsem dala za 2 dny asi 3 kg a pak jsem hubnutí týdne 2.5 kg. Držela jsem měsíc jen koktejly a jejich jídla a dala jsem dolů asi 15 kg pak druhej měsíc už normální stravu ale byla jsem v ketoze a to šlo za 2 měsíce 10 kg. Jsem spokojená. Jen si přečti na čem to funguje. Musíš pít a jíst jen bilkobinovou jídla a sacharidy mít denně do 40 gr cca. A dostaneš se do ketózy a v tom stavu hubnes tuk ne sval,.
Před týdnem jsem začala s KETOMIXEM…koktejl, polévka, kaše. Co mě nechutná, tak ta polevka. Po 6 dnech -2,5kg. Jak jste spokojené s KETODIET…tam jde objednat i jednotlivě a yvažuji na snídani vaječnou placku. Co ještě doporučíte?
Díkz Naja ![]()
@arabell měla jsem příchutě vanilka, mandle a broskev…točila jsem to podle nálady a chutnalo to moc dobře…ještě mi chutnala čokoládová verze tohoto koktejlu, ale určitě nekupovat jen ten čokoládový…je potřeba to střídat, jinak ti to brzy přestane chutnat…alespoň u mě to tak bylo ![]()
Krasny den damy…jdu si k vam pro radu nebo spis me zajimaji vase nazory… Jiz nejaky cas se stravuji low carb a zkusila jsem i prodietix…v poslednich dnech jsem psychicky neustala problemy v praci a i v osobnim zivote a zaclo neuveritelne prejidani v podstate jsem sama sebe trestala tim nejnezdravejsim jidlem a jedla od rana do vecera a od vecera do rana takze je mi momentalne neuverilne spatne…nicmene k memu dotazu…mam doma nejake pytliky prodietix a zajima me vas nazor co je lepsi jestli jist low carb stravu a treba jedno jidlo prodietix denne…nebo prvni jist jen prodietix a z toho prejit na low carb?? Dekuji za nazory ![]()
Ahoj chci se poptat máte nějaké zkušenosti s produktem ketofit proteinový koktejl? zajímá mě jestli to opravdu funguje je to 42 porci je to za těch 8 dní znát? Kolik se může díky 8 dnech zhubnout? Prosím pomůže mi každá odpověď děkuji
![]()
@Lenka_Hal chapu to dobre ze na diete jsi otehotnela a dietu drzela i v tehotestvi?… Ja prave momentalne i pres to ze miminko chceme tak dokud jsem na pitlickach tak jsem rekla ze ne a davam si pozor…