Klub starých rašplí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
27.12.14 13:06
@Sluka píše:
Milý Ježíšku, slibuji, že budu celý rok šetřit a v prosinci si zase od někoho cukroví koupím, abych měla advent klidný a bez stresu :mrgreen:
Dokup nábytek, talíře, ubrusy - to se opravdu hodí a není nic krásnějšího než velkorodinné oslavy, my letos měli štědrý večer spojený i s rodinou mamky bráchy :palec:
:lol: :lol: JA nepekla, uz pecou holky.. Je to super. Zacinam videt stale vice vyhod :pankac:

Jo. Presne tak.
Jsem jedinacek. Nejvic ze vseho se tesim, az se jednou sejdem nekde(nevim teda kde) vsichni, za nejakych 20 let. Ja, manzel a nasich pet dcer s rodinama :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.12.14 13:28
@Sluka píše:
Milý Ježíšku, slibuji, že budu celý rok šetřit a v prosinci si zase od někoho cukroví koupím, abych měla advent klidný a bez stresu :mrgreen:
Dokup nábytek, talíře, ubrusy - to se opravdu hodí a není nic krásnějšího než velkorodinné oslavy, my letos měli štědrý večer spojený i s rodinou mamky bráchy :palec:

no, tak s tím jsem se napálila vloni (nebo předloni?)… u kamarádky v práci jedna paní peče na prodej a mívá to výborné… tak jsem si přes tu kamarádku u ní objednala dvě kila cukroví… a ještě dvě kila přes mou matku u někoho, kdo jí taky každý rok peče… no, první mě asi týden před Vánocema volala máti, že ta její cukrářka prý nestíhá, tak už to pro mně mít nebude… a když jsem si pak šla pro cukroví k té kamarádce, volám jí, kdy se mám stavit, tak že prý letos mi napeče její sestra, protože nemá co dělat a potřebuje peníze a že mi to donese… sestra mi dva dny před Vánocemi donesla malou mističku s pár kousky, že víc toho nemá (a taky že nikdy předtím cukroví nepekla, protože ho dostávala od sestry a ona vlastně ani péct neumí) a já byla totálně nahraná… takže jako letos, 23. jsem až do noci pekla, abych měla aspoň ten základ… rohlíčky, tlapky, chrousty a linecké… takže není nad to spolehnout se na sebe…
Jinak letos mi pomáhaly holky (dvojnásob času a občas si člověk musel dát panáka vaječňáku, aby je nezabil (třeba když vymazávaly formičky na tlapky a začaly se přetahovat o mašlovačku, kterou teda hned po vánocích koupím druhou a samozřejmě rozpuštěné máslo cákalo vesele po celé místnosti)… a vykrajovaly linecké… a pak užíraly mandle při zdobení… ale příští rok to bude zase o kus lepší… ;)

Jo a dokoupit musím jen ty židle… nádobí a příborů a tak máme dost, kvůli myčce je to víc než nutné… takže máme sady po dvanácti kusech, něco ještě i víckrát… takže jen ty židle… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.12.14 13:30
@farska píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chapu :mrgreen:Ehm…Umis si aspon ramcove predstavit fotit na PF tohle? :jazyk:

Po láhvince chardonnay by se to fotilo krásně… čím jsem starší, tím víc jsem z velké rodiny nadšená… to bylo tak fajn, jak jsme se tu sešli, seděli, kecali, smáli se, popíjeli, pojídali a všude nás bylo plno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.12.14 13:32

Jo a vlastně chci ještě dokoupit do obýváku nějaké ty sedací polštářky nebo tak něco… nemáme koberec, ale parkety, tak aby se lépe sedělo… když jsme vybalovali dárky, tak většina z nás stejně seděla na zemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.12.14 13:32
@farska píše:Jo. Presne tak.
Jsem jedinacek. Nejvic ze vseho se tesim, az se jednou sejdem nekde(nevim teda kde) vsichni, za nejakych 20 let. Ja, manzel a nasich pet dcer s rodinama :dance: :dance: :dance:

jo, tak přesně na to se taky těším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.12.14 15:22
@farska píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chapu :mrgreen:Ehm…Umis si aspon ramcove predstavit fotit na PF tohle? :jazyk:

Ani na smrtelný posteli, já si neumím představit už ani to, že to všechno odrodím. Máš můj nehynoucí obdiv. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.12.14 15:23
@farska píše: :lol: :lol: JA nepekla, uz pecou holky.. Je to super. Zacinam videt stale vice vyhod :pankac:Jo. Presne tak.
Jsem jedinacek. Nejvic ze vseho se tesim, az se jednou sejdem nekde(nevim teda kde) vsichni, za nejakych 20 let. Ja, manzel a nasich pet dcer s rodinama :dance: :dance: :dance:

Na louce pod stanem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
27.12.14 15:26
@Regina Hero píše:
no, tak s tím jsem se napálila vloni (nebo předloni?)… u kamarádky v práci jedna paní peče na prodej a mívá to výborné… tak jsem si přes tu kamarádku u ní objednala dvě kila cukroví… a ještě dvě kila přes mou matku u někoho, kdo jí taky každý rok peče… no, první mě asi týden před Vánocema volala máti, že ta její cukrářka prý nestíhá, tak už to pro mně mít nebude… a když jsem si pak šla pro cukroví k té kamarádce, volám jí, kdy se mám stavit, tak že prý letos mi napeče její sestra, protože nemá co dělat a potřebuje peníze a že mi to donese… sestra mi dva dny před Vánocemi donesla malou mističku s pár kousky, že víc toho nemá (a taky že nikdy předtím cukroví nepekla, protože ho dostávala od sestry a ona vlastně ani péct neumí) a já byla totálně nahraná… takže jako letos, 23. jsem až do noci pekla, abych měla aspoň ten základ… rohlíčky, tlapky, chrousty a linecké… takže není nad to spolehnout se na sebe…
Jinak letos mi pomáhaly holky (dvojnásob času a občas si člověk musel dát panáka vaječňáku, aby je nezabil (třeba když vymazávaly formičky na tlapky a začaly se přetahovat o mašlovačku, kterou teda hned po vánocích koupím druhou a samozřejmě rozpuštěné máslo cákalo vesele po celé místnosti)… a vykrajovaly linecké… a pak užíraly mandle při zdobení… ale příští rok to bude zase o kus lepší… ;)Jo a dokoupit musím jen ty židle… nádobí a příborů a tak máme dost, kvůli myčce je to víc než nutné… takže máme sady po dvanácti kusech, něco ještě i víckrát… takže jen ty židle… ;)

:lol: :lol: :lol: Já loni kupovala přes emimino od Blechy, nebo tak nějak, a cena odpovídala tomu, co jsem dostala, byla jsem spokojená a manžel si vyloženě chrochtal. Jinak mamka každý rok bere od jedné kolegyně v práci a to je luxus, trubičky plněné nugátem a tak podobně.. Těším se, až se usadíme a taky budu mít už nějaký čas a energii na vlastní pečení - hlavně, až konečně na půdě najdu prababiččiny recepty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.12.14 15:28

Jdu dělat chlebíčky, za půl hodiny je tu návštěva… zase bude stůl plný… a plno u stolu… hurááá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
27.12.14 16:00
@Sluka píše:
Letadlem tam jsi za chvilku a Ischiu si užij i za mně - mám Itálii v plánu jako svatební cestu, takže se tam výhledově nepodívám, ale je to tam supeeeeeeeer :dance:

Já vím že je tam v zimě super, já tedy miluju Kalábrii, ale tam poletim v létě, líbí se mi že tam jsem opravdu na dovolené a nikde široko daleko neslyším češtinu, nesnáším ty nekonečné pláže na Lido kde zní právě jen ta čeština a pro mě to pak není Itálie, to můžu na Slapy a je to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
27.12.14 16:05
@Sluka píše: :lol: :lol: :lol: Já loni kupovala přes emimino od Blechy, nebo tak nějak, a cena odpovídala tomu, co jsem dostala, byla jsem spokojená a manžel si vyloženě chrochtal. Jinak mamka každý rok bere od jedné kolegyně v práci a to je luxus, trubičky plněné nugátem a tak podobně.. Těším se, až se usadíme a taky budu mít už nějaký čas a energii na vlastní pečení - hlavně, až konečně na půdě najdu prababiččiny recepty..

Já mám kousek cukrárnu - rodinnou, moc dobré snad úplně všechno, chodím tam celý rok, tak i cukroví jsem brala od nich, na konci listopadu na ochutnání kilíčko, ale něco tak dobrého jako u nich - to už jen moje babička dokud žila, takže cukrovího dost, já si doma dělám sama jen nepečené a s tím jsem si vyhrála dost a dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.14 16:28
@Regina Hero píše:
jo, tak přesně na to se taky těším…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@Sluka píše:
Ani na smrtelný posteli, já si neumím představit už ani to, že to všechno odrodím. Máš můj nehynoucí obdiv. :potlesk:

Absolutne neni nic k obdivu, navic ty cisare jsou brnkacka, kdyz clovek uz vi, do ceho jde :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.12.14 16:29

Ja Italii moc nemusim, byla jsem trikrat, ale nahore, maxstred. Lakalo by mne to, ale niiiiz.
Mmch, co Chorvatsko a ostrov vedle Basky, jak se jmenuje? Cres!!! Neznate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
27.12.14 16:32
@farska píše:
Ja Italii moc nemusim, byla jsem trikrat, ale nahore, maxstred. Lakalo by mne to, ale niiiiz.
Mmch, co Chorvatsko a ostrov vedle Basky, jak se jmenuje? Cres!!! Neznate?

no proto miluju Kalábrii, nahoru nikdy, ale dolu jedině letadlem, autobusem je to masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
27.12.14 17:47
@S.Ivanka píše:
no proto miluju Kalábrii, nahoru nikdy, ale dolu jedině letadlem, autobusem je to masakr.

Ani nemluv, jenže ten můj jedině autobusem, takže se tam nikdy asi nepodívám. Přemluvila jsem ho letecky do Paříže a trpěl jako kůň. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová