Klub starých rašplí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
15.6.15 17:11

Regino, jasně:-). Tak asi otázky „Kdy bude páté, co?“ míněné vážně, nedostáváš…Chce se Ti odpovídat na to, jaké byly případné reakce na „A proč ještě čtvrté?“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.6.15 17:14

@JulieJ jsem asi výjimka, ale nikdy mi nikdo podobné otázky ani nekladl… ani na věk (proč ještě v tom věku jsem těhotná nebo jestli se necítím na těhotenství stará), ani na počet dětí… otázky na páté nedostávám, pátou vozím vnučku a chci věřit tomu, že když jdu se svými prťaty a vnučkou v kočárku, tak si lidi myslí, že jsou všechny tři moje dcery a ne že ve mně vidí trojnásobnou babičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.6.15 17:21

Good for you a především pochvala pro Tebe, že sis své okolí vybrala tak dobře!!! A souhlasím, jasně že se všechny chceme cítit mladě. Zdravím všechny tvoje prťata, však dokud to není incest (promiň za drsnější vtip), můžeš předstírat Úplně všecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.6.15 18:25
@JulieJ píše: :dance: Všimla jsem si:-). Ale doufám a věřím, že co úplně neuhaslo, jde zase rozfoukat, jen to chce trpělivost a silný dech…Líbí se mi komentáře zakladatelky Sluky, je to prostě takové fajn vyvážení toho mainstreamu, co tu je (bez urážky). Mimochodem, jako další podobné téma mi to ukazuje „Rašple proti růstu chloupků“, takže takže další naše důležitá funkce. Zkusím položit anketní otázku: Jak reagujete a jak se cítíte při otázkách typu „Proč ještě nemáš (první, druhé, třetí…) dítě?“ Ujme se toho někdo? Díky.

Vítej, dámo nad hrobem. Ještě udržíš moč? A myšlenku? S tím prvním mám po druhém porodu problém, to první jsem neudržela nidky 8)
Mně osobně tyhle otázky lezou na nervy (stejně jako, kdy se vezmete? Kdy budete mít? Co to bude? - nevím, co ese říká potom - kdy půjdete do důchodu? Kdy se rozvedete? Kdy umřete? :nevim: ) Nicméně, jsem konverzačně lehce nezdadntá, takže je pokládám sama taky.. Jako na rozproudění diskuze :oops: No.. Nejvíc mě asi štve, když mi lidi říkají (mám kluka a holku), že mám párek, tak to je výborný - jako kdyb se dvěma klukama nebo dvěma holkama to bylo blbý :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.6.15 18:27
@Regina Hero píše:
@JulieJ jsem asi výjimka, ale nikdy mi nikdo podobné otázky ani nekladl… ani na věk (proč ještě v tom věku jsem těhotná nebo jestli se necítím na těhotenství stará), ani na počet dětí… otázky na páté nedostávám, pátou vozím vnučku a chci věřit tomu, že když jdu se svými prťaty a vnučkou v kočárku, tak si lidi myslí, že jsou všechny tři moje dcery a ne že ve mně vidí trojnásobnou babičku :mrgreen:

A do pětice chlapečka paninko? A to je je vnučka? Taky holka? To už se těšíte na vnuka, že?
:jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.6.15 18:52

Včera jsem byla na kurzu Škola pánevního dna II, takže na tu moč bych měla mít teoretickou průpravu. Na myšlenku jsem moc rychlá, ale troufám si tvrdit, že můj myšlenkový průjem není způsoben zralostí jednotlivých konverzačních sekcí…Co se týče dál týče, naposledy jsem se sekla u známé při otázce „A ještě kojíš?“ u pětiměsíčního miminka. Pochopila jsem, že měla problémy s kojením a to i psychické. Sakra, jak to urovnat, když já zase zrovna slastí nevrním, když mi někdo řekne: „Aha, takže odkládáš dítě kvůli kariéře?“ (Odposlechnuto jednou). Ty bláho, má klub nějakou průkazku? A kodex chování??? POMOZTE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.6.15 19:28

:lol: Prostě, jsou určité zavedené konverzační fráze, které každému lezou na nervy, a přesto je všichni používáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.6.15 19:32

Hmmm, a nešlo by s tím něco dělat? Nějak upozornit na klišé, nefunkčnost, komplikace v konverzaci, nevím, prostě něco??? Však my starší bychom měly/i přicházet s ROZUMNÝM řešením ne? Já ho klidně vygoogluju…:-). Ne vážně, co to s tím dělat: Od snažilek po rašple, nějaký návrh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.6.15 20:41

@JulieJ na to spíš pomůže rada z druhé strany… od toho tázaného… prostě nebrat si to osobně, odpovědět stejně jako kdyby se někdo ptal, jestli prší nebo už neprší… věcně, stručně, když nechci odpovědět, tak řeknu, že se mi na takové otázky nechce odpovídat… aspoň tak to beru já a možná proto nevidím problém…
Akorát mě teda dovede „vytočit“ moje máti, když o půl jedenácté zavolá, co jsme měli na oběd a že ona už dávno obědvala a já ještě ani nezačala přemýšlet, co a jestli uvařím… a pak se zeptá, co vlastně celý den dělám, když nechodím do práce (dělám doma - to se asi za práci nepočítá) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.6.15 15:34
@Regina Hero píše:
@JulieJ ráda bych odpověděla, ale mám děti čtyři, takže mi takové otázky nikdo nedává… ;) :mrgreen:

JA pet…
Taky neporadim :mrgreen:

Ale vitaam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
6.8.15 08:39

Rašpličky, co je s váma? Jste všechny pomřely, či co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
6.8.15 08:44

Chladíme se ve vaně mezi kostkami ledu a čekáme, až ten horor přejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
6.8.15 08:48

Mezi kostkami ledu? To spíš chce ten led ve sklenici něčeho dobrého, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
10.8.15 12:11

Jo, včera jsem dovedla k dokonalosti recept jedné zdejší přispěvovatelky z jiných diskuzí - zmrazit kostky melouna a posléze rozmixovat.. Tak já do mixéru přilila ještě bílé cinzano (ano, šel by i bílý rum či cokoli jiného, co kdo rád, a kdybych se nebála exploze, nalila bych nějaké bublinky).. Dokonalost naprostá - všem doporučuji, protože tohle vás jistě odrašplí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
10.8.15 20:05

Tak to musím zkusit :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová