Kouříte cigarety?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
28.8.14 13:26
@isp píše:
líp bych to nenapsala :palec: kouřit ano, sama za sebe klidně si vyhulit díru do plic ale za mě NIKDY těhotná nebo kojící, nerozhoduje sama za sebe ale i za dítě, které si to nemá možnost vybrat, rozhodovat za někoho a nedat možnost volby je prostě sobecký. Můj manžel kouřil jako továrna, přestal ze dne na den nekouří už 10 let. Ze zkušenosti vím, že to JDE, ostatní jsou výmluvy. On sám to potvrdí, stačí to chtít, to je celý. :mavam:
… protože všichni lidé jsou jako tvůj manžel :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
28.8.14 13:27

@Fjodorka A to je přesně to, co nepochopím, že ani dítě není pro někoho důvod to řešit. Já bych pro své děti dokázala udělat cokoliv, a když píšu cokoliv, tak to i tak myslím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
28.8.14 13:30
@Fjodorka píše: … protože všichni lidé jsou jako tvůj manžel :roll:
škoda že nejsou, kdyby byli to by bylo na světě úžasných lidí :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
28.8.14 13:41

@isp Ale jo, je to důvod přestat, ale to prostě neznamená, že to každý dokáže :nevim: To je hrozně jednoduché říct „tak ať prostě přestane,“ přestat kouřit není jako přestat jíst uherák. A že někdo dokáže přestat ze dne na den neznamená, že to dokáží všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
28.8.14 13:46

@Fjodorka chápu co myslíš, nechápu spíš ty, co snahu nemají :( chudáci děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
28.8.14 14:37

@isp To každopádně, člověk se musí alespoň snažit do mrtě, když už je závislý na cigaretách / alkoholu /čemkoliv jiném. Pokud někdo kouří třeba dvě krabičky denně a stáhne to na jednu cigaretu denně, tak zaslouží spíš uznání, než opovržení (kterého by se zde taková ženská dočkala dozajista), stejně tak u alkoholu, pokud to stáhne z flašky vína denně na jednu deci. Lepší, než drátem do oka, co si budem povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
29.8.14 15:06

Moje babička má problémy s plícema a přesto kouří dál. Mě je to líto, tak jsem se jí ptala, babi proč nepřestaneš. A ona na to, že teď už je to jedno. Trápilo mě to a přemýšlela jsem nad tím, že je fakt pozdě přestávat až vám na něco přijdou. Tohle mě přesvědčilo přestat hned, v té době jsem kouřila 10-20 denně a už nekouřím 5 let a jsem si jistá, že nezačnu. Každý to ví je to svinstvo a prostředek jak tahat z lidí peníze. Nic dobrého na kouření není, omlouvám se za přednášku… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
29.8.14 15:37
@Fjodorka píše:
@isp Ale jo, je to důvod přestat, ale to prostě neznamená, že to každý dokáže :nevim: To je hrozně jednoduché říct „tak ať prostě přestane,“ přestat kouřit není jako přestat jíst uherák. A že někdo dokáže přestat ze dne na den neznamená, že to dokáží všichni.

souhlas, já třeba před těmi 11 lety, když jsem zjistila, že jsem těhotná přestala moje kamarádka nikoli a co jako neni kvůli tomu o nic horší máma než já..

@Dadida nezlob se, ale tvoje babička má pravdu, nevím kolik jí je let, ale jestli hodně tak jí tu radost dobřej ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
29.8.14 15:44

Podle mě by se nic nemělo nadužívat. Ráda si třeba občas večer s kamarádkou zakouřím, pak zas týden nic. Stejně tak je tomu i s alkoholem a třeba marihuanou. Třeba zrovna tráva byla původně určená na určité ritualy atd. tedy k občasnému užití. Vyhulit denně krabičku mi příjde hnus, zvlášť v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
5.2.15 09:46
@zuzouš píše:
Teoreticky vzato je jejich problém, kde a jak budou kouřit, nemají právo kohokoli nutit do pasivního kouření. Prakticky můžou třeba na záchodě (i když i to odvětrávání bývá na prd, kolikrát je na záchodě cítit smažený od souseda z kuchyně, ale aspoň to na tom záchodě zavřu nikam dál to neleze, hlavně do prádla ne), můžou venku za pochodu, z okna na druhé straně (sousedům to sice zas může lézt do otevřeného okna, ale to se může zavřít a zase- neleze to do prádla). Ten smrad jako takový bych přežila, ale dělá mi problém přijmout to, že něčí závislost mně ničí zdraví, ano, v malé míře, ale já přeci nemám povinnost přijmout ani tu malou míru. Upřímně doufám, že přijde brzy doba, kdy nucené pasivní kouření bude žalovatelné, ale víc nakousávat nebudu, aby se zas něco nestrhlo.

Přijde mi to úsměvné… něčí závislost vám ničí zdraví ale zkuste se někdy zamyslet nad tím co jíte za potraviny a jestli ovzduší ve vašem městě je zrovna to pravé ořechové. Jedna věc jsou kuřáci co jsou opravdu bezohlední ale když si vlezou u sebe doma na balkon? No a co? Je může zas obtěžovat něco co děláte vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová